Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    "Ne kete kohë prinderit tan e kan statusin e nje kafshe (qen dhe mace)...

nuk bezidisen te i mabjnë qent dhe macet ne per shtepit e tyre ,te i pastrojnë dhe ushqejnë dhe madje tretman dhe rrespekt te veqant ndersa prinderit nga dashuria i dergojnë ne "pushime"
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Do ta kishte per nder .
    Do e kisha, "shtepia e paster fillon nga banja"-thone.

Mire r2t-ja, se ashtu e zuri halli, ty c'te kane bere labet moj lamashe ?
    Labet ja bene gropen gjithe Shqiperise! (pervec teje kuptohet, qe i ke rrenjet nga Gjirokastra e je popull me tradita).

Nejse ky hapsi i temes pse nuk gjeti nje teme me pak 'asnjanese" se kjo qe ka vene, se kjo teme eshte jashtezakonisht shume pa paragjykime. Nuk mundej ai te na i shtynte cik me thelle ne guxhuman mendimet e veta?.... A ju duket "normale" ?pfff.... "te perfundojne" 2 here pffffff. Pse nuk gjete ndonje titull me te spikatur si p.sh "Do e lini gjyshin t'ju katandiset Azileve?"

Na mo matufi i temes nga cila ferkale e haleve i nxore keto llafe: "kur e perseris qe jane shume shume ndryshe nga prinderit dhe gjysherit perllogarites te botes se "moderuar"?" qe me sa duket ka kuptimin ata e bejne se s'kane dashuri familjare. Kur nuk kupton pse hapesh bythesh kot. "Bota moderne" s'ka azile me infermjere qe i lene pleqte te vine verdalle me myt neper shale, s'ka azile pa ngrohje ku pleqte per tu ngrohur bejne shurren ne breke. Kam qene "vullnetar" dhe ne azile ne Shqiperi e dhe ketu, i njof shume mire si kushtet dhe arsyet pse i shtyne rrobt te jetojne ne azile. Ne kete boten "moderne" une njoh shume familje qe i mbajne prinderit e tyre ne pellembe te dores aq sa do i benin per turp shume veta ne Shqiperi. "Kjo bota moderne" qe thua ti djale i mbare qe duhet te nxjeresh nje here koken nga bitha qe te kuptosh se c'behet, s'ka azile. Ka "lagje pleqsh", ku pleqte ndihen te vlefshem, dalin me moshen e tyre, meren me hobet qe kane qejf, kane instruktore stervitjeje, kane infermjere te specializuare per semundjet qe mund te kene, kane apartementin e vete, gatuajne vete, kane pune nese duan te punojne. Pra qellimi i kesaj azileje qe ti rrob me inteligjence mamuthi e ke veshtire ta kuptosh pa shpegim, nuk eshte ti gjej plakut nje vrime, por ta beje plakun te ndihet antar i afte i shoqerise ku jeton dhe njeri qe mbeshtet ne forcat e veta. Ideologji shume e nevojshme ne ate pjese te jetes kur ti ndihesh barre e botes. Tani sidoqofte, pleqte ne azile ketu jane nje % e vogel e popullsise sepse pjesa me e madhe ose jeton vete ose me kalamajte. Une s'po them se prindi duhet lene ne azile, perkundrazi personalisht jam plotesisht pro idese se prindi duhet te jetoje me kalamanin, po kur te vije dita ime une do doja te jetoja ne nje "azile' te tille sepse do ndihesha i zoti i vetes. Azilja me kuptimin dhe kushtet qe ka ne Shqiperi eshte turpi i Zotit, degjenerim i vlerave te njeriut, por nje azile qe i jep nje plaku mundesine te jetoje me forcat e veta dhe te kete mbeshtetje te specializuar kur ka nevoje eshte ide shume progresive. Nuk pres qe ti te kuptosh kete koncept, eshte ide e humbur tek dinosaurët.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 18-07-2007 më 13:38
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Do e kisha, "shtepia e paster fillon nga banja"-thone.

Labet ja bene gropen gjithe Shqiperise! (pervec teje kuptohet, qe i ke rrenjet nga Gjirokastra e je popull me tradita).

Nejse ky hapsi i temes pse nuk gjeti nje teme me pak 'asnjanese" se kjo qe ka vene, se kjo teme eshte jashtezakonisht shume pa paragjykime. Nuk mundej ai te na i shtynte cik me thelle ne guxhuman mendimet e veta?.... A ju duket "normale" ?pfff.... "te perfundojne" 2 here pffffff. Pse nuk gjete ndonje titull me te spikatur si p.sh "Do e lini gjyshin t'ju katandiset Azileve?"

Na mo matufi i temes nga cila ferkale e haleve i nxore keto llafe: "kur e perseris qe jane shume shume ndryshe nga prinderit dhe gjysherit perllogarites te botes se "moderuar"?" qe me sa duket ka kuptimin ata e bejne se s'kane dashuri familjare. Kur nuk kupton pse hapesh bythesh kot. "Bota moderne" s'ka azile me infermjere qe i lene pleqte te vine verdalle me myt neper shale, s'ka azile pa ngrohje ku pleqte per tu ngrohur bejne shurren ne breke. Kam qene "vullnetar" dhe ne azile ne Shqiperi e dhe ketu, i njof shume mire si kushtet dhe arsyet pse i shtyne rrobt te jetojne ne azile. Ne kete boten "moderne" une njoh shume familje qe i mbajne prinderit e tyre ne pellembe te dores aq sa do i benin per turp shume veta ne Shqiperi. "Kjo bota moderne" qe thua ti djale i mbare qe duhet te nxjeresh nje here koken nga bitha qe te kuptosh se c'behet, s'ka azile. Ka "lagje pleqsh", ku pleqte ndihen te vlefshem, dalin me moshen e tyre, meren me hobet qe kane qejf, kane instruktore stervitjeje, kane infermjere te specializuare per semundjet qe mund te kene, kane apartementin e vete, gatuajne vete, kane pune nese duan te punojne. Pra qellimi i kesaj azileje qe ti rrob me inteligjence mamuthi e ke veshtire ta kuptosh pa shpegim, nuk eshte ti gjej plakut nje vrime, por ta beje plakun te ndihet antar i afte i shoqerise ku jeton dhe njeri qe mbeshtet ne forcat e veta. Ideologji shume e nevojshme ne ate pjese te jetes kur ti ndihesh barre e botes. Tani sidoqofte, pleqte ne azile ketu jane nje % e vogel e popullsise sepse pjesa me e madhe ose jeton vete ose me kalamajte. Une s'po them se prindi duhet lene ne azile, perkundrazi personalisht jam plotesisht pro idese se prindi duhet te jetoje me kalamanin, po kur te vije dita ime une do doja te jetoja ne nje "azile' te tille sepse do ndihesha i zoti i vetes. Azilja me kuptimin dhe kushtet qe ka ne Shqiperi eshte turpi i Zotit, degjenerim i vlerave te njeriut, por nje azile qe i jep nje plaku mundesine te jetoje me forcat e veta dhe te kete mbeshtetje te specializuar kur ka nevoje eshte ide shume progresive. Nuk pres qe ti te kuptosh kete koncept, eshte ide e humbur tek dinosaurët.

Dakort me ty...
    pervec ajo puna e labeve .....qe i bene gropen shqiperise....not sure..
    po s pertove jep nje shpjegim..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Thone qe: Kur nuk e ke dicka atehere ja di mungesen edhe nevojen.

Kshu edhe me prinderit, tani qe i keni se vrisni mendjen edhe beni debate te kota per ata qe un ka ber koken, sepse merrni nje nuse edhe se shifni me sy ate qe u ka ber koken.
    Jua fut nusja dy kembet ne nje kepuce, ju detyron qe edhe prindrit ti coni ne azil pleqesh, por nuk eshte nuse ajo.. eshte shtrige.

nusja qe eshte nuse ti do edhe ti respekto prinderit sikur ti kete te vetet, jo te te shtyje kundra nenes apo babase tend.

per mua kjo teme eshte thjeshte nje acarim nervash, duke pare debate te kota pa piken e kuptimit.. A ESHTE NORMALE TI COSH PRINDRIT NE AZIL PLEQSH..??

ja pergjigja ime --> Akkkkkkkkkk pthuuuuuuuuuuuuu

ju se keni merituar jeten.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Kore, mire qe e ditke qe korcaret jane llafazane, po qe tregetine e kane ne gjak e dije? ketu, nuk behet fjale per tregeti me teper sesa aftesi e te berit hesap ta kam llafin, your best bet is getting married, and having a couple of brats. ne mos njeri, tjetri do te te mbaje.

ja keshtu i bejne hesapet korcaret (I'm sure you knew that) lol
    Korcaret paskan filluar te bejne hesapet ne Anglisht?...pse keshtu...ju dilnin kerrnackat mangut kur i numeronit ne shqip...ke nje fare te drejte moj cupke...
    nuk eshte e njejta gje,si te cosh prinderit ne nje azile,apo ti cosh ne nje hospitality seenter, a si i thoni ju AngloKorcaret

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    r2t megjithse kom rspekt per ty ne ajo qi ke thon ma nolt qendro deri diku un du me tkunershtu

nuk ka gjo ma sad se i tuf pleqsh bashk. plaku don pran te riun qi e ka gjakun evet ene jo i t'huj qi e bo at pun per pare. vallaj un skom me i cu prind e mi n'azil

sa t'jen t'zotet e vetes du me i pas afer masanej du me i pas njit.

masanaj care e du grun un mer daj. if you have a life you don't need a wife hahahahaha
    no glove no love

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Nuk me duket normale.Perfundimi i tyre duhet te jete prane familjes,prane femijeve, niperve e mbesave, per tu a bere me te lehte fundin e jetes.
    Wild and crazy can't be lazy

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Besoj se nje pjese e tyre mund ta kishte vendin edhe ne kopesht...

Ata qe perfundojne ne azil kur femijet i kane gjalle, kane marre frytet e edukimit te tyre.
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Si mund ta përballojë një grua një lindje normale
    Nga vajza pa emer në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 06-07-2012, 04:55
  2. Jeta Normale e krishterë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 04-05-2010, 07:34
  3. Mesuese me veshje (dhe mbathje) islame, normale?!
    Nga Fenomeni në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 24-08-2006, 07:44
  4. Në Shqipëri është normale të rrahësh gratë…..
    Nga D@mian në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 18:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •