Close
Faqja 164 prej 400 FillimFillim ... 64114154162163164165166174214264 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,631 deri 1,640 prej 3998
    i/e regjistruar Maska e outlaw_boy
    Anėtarėsuar
    17-03-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    33
    Kete e di une po thashe mos kishit degjuar per ndonje program te tille se nuk dua qe te lodhem shume .
    Imagination is intelligence having fun

O ardi po hapja e programeve qe jane direkte te exekutueshem a bllokohet me kte menyre?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Ti kepc personal apo salle interneti.

Olsi
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Une e di qe windowsi e ka vete prandaj e kam cituar edhe me siper. Po nqs i bllokon direkt nga windowsi i bie qe dhe une admini mos te kem akses per asgje. Prandaj kisha nevoj per nje soft se ka plot i di po spo mund te gjej nje full ,jane vetem trial.
    Kurse puna e Deep Frizit qendron. Une e kam perdor qe ne fillim sa kam hap sallen dhe eshte shume efikas, jam goxha i kenaq. Po doja tjua bllokoja dhe kto instalimet ,se shof instalojn jo lime ware etj, dhe kam frik mos instalojn ndonje soft qe gjeneron viruse dhe shkatrron sistemin, se sado deep frizi spen mbrojtje 100% te sistemit.

Dhe dicka per ardin: Ne sjena aq profesionista prandaj kerkojme ndihme ktu, dim te marrim edhe "Inxhiniera" i thencin se me shume po mesojm ne qe na ra halli me pas te tilla biznese. Gjithsesi rrofsh per ndihmen.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Olsir paskemi hyp ne makine mbrapsh. Nese po mundohem te them ato cka thashe me pare ne nje menyre me te thjeshte. Te gjitha keto programe qe bejne kete pune sikunderse firewallet, deepfreze, cafesuite system mechanics a ca quhen bejne detyrat e tyre vetem duke perdorur funksjonet e windows kernel kshu qe ajo cka thashe une me siper eshte e njejta gje qe do beje ai programi po I vetmi ndryshim eshte se konfigurimin e ka bere dikush tjeter edhe ta ka dhene ty ne program vetem me nje kuti ose buton. Ajo qe thashe une per librat eshte qe ti apo dikush tjeter te kuptoje hierarkine e windows se si funksjonon etj etj etj. Aty do e kuptosh se windowsi I ndan perdoruesit ne grupe sigurie te ndryshme ku grupi I pare eshte PowerUser qe ka kontroll te plote ne windows si puna e root ne linux pastaj vine administratoret e pastaj vine e userat e thjeshte e me radhe. Nese ti krijon nje policy per userat e thjeshte nuk nderhyn ne administratoret ndersa po bere nje gje per administratoret ajo do ndikoje cdo grup me nivel me te ulet se sa administratoret. Ne ketu po flasim se si te bllokojme userat jo administratoret. Kur ti I ve userat si te limituar shume gjera ata nuk kane mundesi ti aksesin me policy ti ja u ngushton akoma me shume gryken. Po nese ti I do me program atehere kerko ne google se ka paaaaaa fuuuuuuuunnnnnnnndddddddddddddd. Ajo cka une po mundohem te them eshte se nuk ja vlen te varesh nga programet qe ndodhen ne internet pasi shton me shume pikat e gabimeve ne sistem. Do te besh nje gje te tille atehere instalo novel server me duket se jepet falas nga suse edhe ndryshe nga windows qe vjen I hapur e ti duhet ta mbyllesh sic po ben ti tani novel vjen komplet I mbyllur e ti ben hapjen e atyre ca do. Po mos ti futemi keti muhabeti se do hapim nje teme tjeter pa fund.

Ditmir po eshte e mundur ti bllokosh bile mund te bllokosh cdo exe file e te lejosh vetem ato exe qe ti do me policy mund te besh deri ne lockdown komplet te windows nga hapja e fileve deri ne kopjimin e fileve etj etj po vetem nese do I hysh kesaj pune te sygjeroj qe te lexosh ne fillim te mesosh policy mire nese eshte hera e pare qe I perdor edhe perkushtoi shume kujdes OU "organizational units" grupet organizuese ne shqip qe jane admin user e me radhe

Ardi

P.S. Qe mos bjeme ne inate te mesosh eshte mire qofte kjo nga halli apo nga qefi por ama ti hysh nje "aventure" pa ditur bazat themelore eshte budallallik per mendimin tim. Mundohuni ta mbanin sistemin sa me te thjeshte pa e komplikuar shume se I hapni me shume bela vetes
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Microsoft shared computer toolkit per windows xp eshte nje grup programesh qe ben limitimin e kompjuterave per perdorim publik une e kam perdorur ne pune me sukses per te gjith kompjuterat publike qe kemi neper koridoret e kompanise ku punoj. Eshte e thjeshte edhe shume praktike
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Olsir paskemi hyp ne makine mbrapsh. Nese po mundohem te them ato cka thashe me pare ne nje menyre me te thjeshte. Te gjitha keto programe qe bejne kete pune sikunderse firewallet, deepfreze, cafesuite system mechanics a ca quhen bejne detyrat e tyre vetem duke perdorur funksjonet e windows kernel kshu qe ajo cka thashe une me siper eshte e njejta gje qe do beje ai programi po I vetmi ndryshim eshte se konfigurimin e ka bere dikush tjeter edhe ta ka dhene ty ne program vetem me nje kuti ose buton. Ajo qe thashe une per librat eshte qe ti apo dikush tjeter te kuptoje hierarkine e windows se si funksjonon etj etj etj. Aty do e kuptosh se windowsi I ndan perdoruesit ne grupe sigurie te ndryshme ku grupi I pare eshte PowerUser qe ka kontroll te plote ne windows si puna e root ne linux pastaj vine administratoret e pastaj vine e userat e thjeshte e me radhe. Nese ti krijon nje policy per userat e thjeshte nuk nderhyn ne administratoret ndersa po bere nje gje per administratoret ajo do ndikoje cdo grup me nivel me te ulet se sa administratoret. Ne ketu po flasim se si te bllokojme userat jo administratoret. Kur ti I ve userat si te limituar shume gjera ata nuk kane mundesi ti aksesin me policy ti ja u ngushton akoma me shume gryken. Po nese ti I do me program atehere kerko ne google se ka paaaaaa fuuuuuuuunnnnnnnndddddddddddddd. Ajo cka une po mundohem te them eshte se nuk ja vlen te varesh nga programet qe ndodhen ne internet pasi shton me shume pikat e gabimeve ne sistem. Do te besh nje gje te tille atehere instalo novel server me duket se jepet falas nga suse edhe ndryshe nga windows qe vjen I hapur e ti duhet ta mbyllesh sic po ben ti tani novel vjen komplet I mbyllur e ti ben hapjen e atyre ca do. Po mos ti futemi keti muhabeti se do hapim nje teme tjeter pa fund.

Ditmir po eshte e mundur ti bllokosh bile mund te bllokosh cdo exe file e te lejosh vetem ato exe qe ti do me policy mund te besh deri ne lockdown komplet te windows nga hapja e fileve deri ne kopjimin e fileve etj etj po vetem nese do I hysh kesaj pune te sygjeroj qe te lexosh ne fillim te mesosh policy mire nese eshte hera e pare qe I perdor edhe perkushtoi shume kujdes OU "organizational units" grupet organizuese ne shqip qe jane admin user e me radhe

Ardi

P.S. Qe mos bjeme ne inate te mesosh eshte mire qofte kjo nga halli apo nga qefi por ama ti hysh nje "aventure" pa ditur bazat themelore eshte budallallik per mendimin tim. Mundohuni ta mbanin sistemin sa me te thjeshte pa e komplikuar shume se I hapni me shume bela vetes
    Un fakt kam nja 6 Gb me libra per security , po nuk di nga tja filloj me te lexuar. Sa mundohem te mesoj ndonji gje me duket shume ngaterruar dhe e le fare.

Program pėr tė mbyllur dosjet pėr Nokia 6280

Pershendetje,
    Mund te me ndihmoni me ndonje program per mbylljen e dosjeve me fjalekalim per telefonin celular Nokia 6280
    Faleminderit

Check Mp...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e cool_boy
    Anėtarėsuar
    08-07-2008
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    78

Program pėr regjistrimin e desktopit (ekranit)

di dikush ndonje program per regjistrimin e desktopit dhe si funksionon?

Tema tė Ngjashme

1. Si te lehtesojme hapjen e programeve, dosjeve, skedareve
    Nga edspace nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 21:50
  2. Artikull i CNN per programuesit
    Nga Sentinus nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-05-2003, 22:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •