Close

Rezultati i Sondazhit: Mendon se do te jete i vlefshem nje bashkstudim online

Votues
16. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

9 56.25%
  • JO

5 31.25%
  • NDOSHTA

2 12.50%
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Nuk e dija që ''jo'' paska edhe kuptim tjetër.

Sa për interpretimet nuk duhet shpeshherë zbulesë por gjithmonë. Kjo për vetë faktin se vetë Fryma na zbulon dhe ne mësojmë. Interpretim nga mendja bëjnë vetëm ata që nuk kanë Frymën e Shenjtë dhe këta janë jo të krishterët. Vetë interpretimi merr jetë vetëm atëherë kur ne jetojmë sipas vullntetit të Perëndisë për jetën tonë.

Pa u zgjatur shumë me replika sepse nuk ia vlen që në një sondazh të diskutojmë gjëra të tilla.

Dhe diçka të fundit. Për ata që kanë dëshirë të ndjekin studimin që do të bëhet, e mira është të pajisen me Dhiatë të Re dhe mundësisht (më e mira) me një Bibël të plotë. Kjo për arsye se studimi do jetë i gjerë dhe do të kapen edhe pjesë të rëndësishme nga Dhiata e Vjetër.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 13-07-2007 më 11:40
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Peniel
    Interpretim nga mendja bëjnë vetëm ata që nuk kanë Frymën e Shenjtë dhe këta janë jo të krishterët.
    Me lejo te te them se je gabim ketu o Peniel. Interpretimi nga mendja behet kryesisht nga te Krishteret. Ta kam thene edhe nje here tjeter, te gjitha kishat pretendojne se bazohen ne Bibel, dhe megjithate, cdo kishe ka doktrinen e saj dhe shpesh keto kisha luftojne njera-tjetren.

Studime te tera biblike behen qe te bindin besimtaret p.sh. se gjuhet e panjohura nuk egzistojne me, ne te njejten kohe qe ne kishat karismatike behen studime te tera biblike per te bindur besimtaret se dhuntia e gjuheve te panjohura egziston edhe sot. E pra, po te shkosh ne secilen nga keto kisha, do shohesh se te dyja jane te sigurta se intepretimi i tyre eshte nga Fryma e Shenjte dhe se jane 100% biblike dhe megjithate te dyja kishat kane nxjerre konkluzione te kunderta.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Pershendetje te gjitheve.

barElohim, misardhe ne forum.

Mua me duket ide e mire, por nga eksperience ime ne forum kam pare se shume tema te krishtera kane perfunduar ne zenka. Kjo gje nuk do me pelqente fare per nje teme te tille. Dhe nese kjo gje ndodhen edhe me kete teme kam per tu larguar.

Ne Zotin
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shtegtari : 14-07-2007 më 03:46

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Me lejo te te them se je gabim ketu o Peniel. Interpretimi nga mendja behet kryesisht nga te Krishteret. Ta kam thene edhe nje here tjeter, te gjitha kishat pretendojne se bazohen ne Bibel, dhe megjithate, cdo kishe ka doktrinen e saj dhe shpesh keto kisha luftojne njera-tjetren.

Studime te tera biblike behen qe te bindin besimtaret p.sh. se gjuhet e panjohura nuk egzistojne me, ne te njejten kohe qe ne kishat karismatike behen studime te tera biblike per te bindur besimtaret se dhuntia e gjuheve te panjohura egziston edhe sot. E pra, po te shkosh ne secilen nga keto kisha, do shohesh se te dyja jane te sigurta se intepretimi i tyre eshte nga Fryma e Shenjte dhe se jane 100% biblike dhe megjithate te dyja kishat kane nxjerre konkluzione te kunderta.

Po e bëjmë më duket studimin on-line.

Livein. Nuk ka luftë midis kishave. Nëse një kishë ka një mendim ndryshe nga një tjetër kjo nuk do të thotë luftë. Është e vërtetë që ka besimtarë të ndryshëm që kanë mendime të ndryshme lidhur me çështje që trajtohen në Bibël dhe këta gjenden brenda një kishe. Mësimi i kishës për tema të caktuara nuk vendoset nga një njeri por del si rezultat i një bashkëstudimi të hollësishëm biblik nën drejtimin e Frymës së Shenjtë. Të gjithë besimtarët e këtyre kishave kanë një mardhënie të shkëlqyer midis tyre, madje edhe pleqtë e kishave po ashtu. Të gjithëve na bashkon Krishti dhe nëse disa theksojnë dhuntitë më shumë, të tjerë këmbëngulin për shenjtërim, disa shërbimin, etj etj, kjo nuk i bën ata të jenë në luftë.

Ti kape dhuntinë e gjuhëve. Personalisht besoj se në kishat karizmatike e teprojnë me këtë gjë. Unë nuk kam qenë anëtar i ndonjë kishe të tillë por kam jetuar afër një kishe të tillë dhe e di fare mirë se si e trajtojnë ata këtë çështje. Kishat ungjillore janë më të përmbajtura në këtë çështje duke pasur parasysh se në Dhiatën e Re kemi raste kur njerëzit që besonin se flisnin gjuhë të panjohura, mallkonin Krishtin dhe kjo ishte tepër e rëndë dhe e papranueshme. Kjo gjë vazhdon edhe sot dhe bile edhe me profetë të rremë. Sa e sa ''profeci'' janë thënë nga besimtarë në kishat karizmatike dhe nuk janë plotësuar asnjëherë dhe shpesh bindja nga këto ''profeci'' ka çuar në shkatërrim të vërtetë. Nuk dua ti nënvlerësoj këto kisha dhe as ti akuzoj si të rreme sepse Perëndia është Ai që di më mirë dhe që gjykon. Ashtu siç kanë ekzistuar probleme të këtij lloji në kishën e hershme ashu kanë vazhduar të ekzistojnë dhe do vazhdojnë të ekzistojnë deri sa Kisha të jetë në Tokë.

Mendimi i kishave ugjillore nuk është se gjuhët nuk ekzistojnë, por nuk ka gjuhë të panjohura dmth gjuhë që nuk njihen. Gjuhët që apostujt folën ishin gjuhë të njohura për turmën që i dëgjoi dhe e gjithë turma kuptoi ato që apostujt folën. Perëndia u foli për shpëtimin në gjuhën e tyre duke përdorur apostujt.

Fryma e Shenjtë vepron por duhet të kemi kujdes se cilës Frymë i bindemi.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 14-07-2007 më 07:34

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Shtegtari
    Pershendetje te gjitheve.

barElohim, misardhe ne forum.

Mua me duket ide e mire, por nga eksperience ime ne forum kam pare se shume tema te krishtera kane perfunduar ne zenka. Kjo gje nuk do me pelqente fare per nje teme te tille. Dhe nese kjo gje ndodhen edhe me kete teme kam per tu larguar.

Ne Zotin

Ku i ke parë zënkat ti? Unë po bëj vite këtu dhe i vetmi rast kur temat bëheshin fushë beteje ishte kur ndërhynin disa besimtarë ortodoksë dhe myslimanët. Kam ndjekur shumë diskutime midis nesh këtu dhe nuk kam parë ndonjë zënkë. Të kesh mendim të ndryshëm kjo nuk është zënkë. Pikërisht aty duhet edhe ti lutemi Zoti të na bëjë të aftë të kuptojmë se cila është prej Tij dhe cila është prej mendjes njerëzore. Ashtu siç e përmendi edhe Livein më lart: Sa per interpretimin, jane pikerisht mesazhet qe nxjerrin Shkrimet qe trondisin dhe shpesh duhet nje zbulese qe te shohesh se cfare thone Shkrimet. Ndryshe intepretimet do jene te tipit racional (te dala nga mendja) dhe interpretime te tilla jane te thata, te vdekura, jo tronditese.

Jam i bindur se nuk do të kemi ndonjë zënkë sepse mjerë ne nëse zihemi për Fjalën e Perëndisë dhe besoj se kjo nuk ka për të ndodhur.

Ju përshëndes në Krishtin.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Nese ti, Peniel, nuk i ke pare s'ka gje. Me mjafton qe i kam pare une.

Nje pyetje ne lidhje me studimin: Do behet ne kete teme apo do hapet teme tjeter? Nuk kam problem nese fillojme me te folurit ne gjuhe "te panjohura".

Ne Zotin
    Sarayu, the one who is streaming.

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Shtegtari
    Nese ti, Peniel, nuk i ke pare s'ka gje. Me mjafton qe i kam pare une.

Mund të më tregosh një temë për kuriozitet? Jam shumë kurioz të shikoj se për çfarë zënkash bëhet fjalë.

Sa për temën unë jam i mendimit të fillojmë Zbulesën. Mendoj ta fillojmë pas pushimeve dmth aty nga Shtatori duke i dhënë gjithsecilit mundësinë të përgatitet. Kam bërë një pyetje tek tema: Pyetje të Vështira por asnjë nuk ka sjellë qoftë edhe një koment. Shikojeni pak.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

bir i Perendise se gjalle Maska e barElohim
    Anëtarësuar
    30-06-2007
    Vendndodhja
    per castin shtegtar ne toke
    Postime
    15
    Pershendetje!

Faleminderit per mendimet dhe propozimet tuaja.

Personalisht mendoj se ajo qe na mungon me teper eshte ana praktike e besimit dhe jo aq shume teologjia.

Sido qofte mendoj ti shmangemi Apokalipsit dhe te shohim ndonje nga letrat, ndoshta drejtuar Romakeve (pak teologji), apo drejtuar Timoteut (me teper praktike). Do te ndihmonte vendimin tone mendimi i te gjithe te interesuarve.

Pak me lart Abigaili jep mendimin e Shtatorit. Megjithese me duket larg propozoj ta mendojme me baze programet tona te veres.

bekime...
    Ndryshuar për herë të fundit nga barElohim : 25-07-2007 më 10:03

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-12-2008, 14:49
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-03-2006, 03:36
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Fjalor Biblik - Albanian Biblical Dictionary
    Nga FJALORI në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-01-2005, 17:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •