Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 67
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga drity
    vlera qe sjell ateizmi eshte detoksifikimi i mendjes se miletit.
    ketu jam dakord.
    por, supozojme se kjo ndodhi, pra mendja u detoksifikua, cfare vlerash do i ofroni me pas njerezimit?

dhe ku do bazohen keto vlera?

(e thene ndryshe, nqs nje i semure sherohet, ai nuk ka me nevoje te pije ilace, por duhet te marre ushqim. Ju cfare ushqimi do i ofroni?)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    por duhet te marre ushqim. Ju cfare ushqimi do i ofroni?
    Arsyen, mendjen e shendoshe, shkencen!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    ketu jam dakord.
    por, supozojme se kjo ndodhi, pra mendja u detoksifikua, cfare vlerash do i ofroni me pas njerezimit?

(e thene ndryshe, nqs nje i semure sherohet, ai nuk ka me nevoje te pije ilace, por duhet te marre ushqim. Ju cfare ushqimi do i ofroni?)
    Matrix

ilaçi vlen per te luftuar semundjen dhe kaq. Do te te lutesha te mos ngaterroje ilaçet me drogen

Por siç e thua dhe ti vete, shendeti nuk eshte vetem mungesa e semundjes.

Borix po te jep ca shtigje. Por para se te kalojme ne ate etape te diskutimit, do te doja me pare te binim dakort qe misioni i ateizmit mbaron tek detoksifikimi i mendjes. Dakort?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141

Mendova se u sqarua më lart. Ateizmi nuk ofron vlera, ashtu si as teizmi nuk ofron vlera. Teizmi merr një hap dhe pohon diçka pa lidhje të mbështetur në një besim apo haluçinacion "Besoj se ka "zot", siç një idiot thotë "Besoj në "beujnfu"!". Ateizmi nuk pohon këto pohime, nuk beson këto besime, kaq. Por s'ofron ndonjëri nga këto qëndrime vlera... Vlerat i japin ideologjitë. Megjithëse është e zakonshme që ateizmi duke qenë se shumica e ateistëve nuk besojnë për shkak arsyetimi, të promovojë arsyen dhe shkencën. Por vetë atiezmi nuk është ideologji, ashtu sikur nuk është as teizmi. Kristianizmi është ideologji. Anarkizmi është ideologji. Tradicionalizmi është ideologji. Nacionalizmi është ideologji, etj. Këto kanë vlera, jo ateizmi me teizmin.
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    drity dhe Atheist,

pikerisht kete besoj dhe une. Ateizmi merr fund me detoksifikimin.

Me pas?

pra, tema qe une hapa eshte se ateizmi nuk mund te kuptohet pa fene, ashtu si ilaci pa semundjen.

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Po nuk ka më pas. Më pas secili ka ideologji të vetën. S'ka për mision ateizmi të të mësojë si të rrosh. Një demokrat është ateist, ashtu siç një budist është ateist, ashtu siç një nacionalist është ateist, ashtu siç një liberal është ateist, etj. Nuk e di ku qëndron vështirësia...
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ateizmi ekziston si kunderpergjigje ndaj teizmit. Une, si ateist, nuk jam i tille sepse kam dicka kunder teje, si besimtar. Jam i tille sepse jam evolucionist, pra bazohem ne argumenta shkencore, ndryshe nga ato ku bazoheni ju, te cilat klasifikohen si "argumentum ad ignorantiam": "Mua me duket e pamundur qe nje organizem kompleks si trupi i njeriut te jete evoluuar nga nje proces perzgjedhes natyror". Kjo do te thote se ke te drejte?

Feja eshte nje fenomen social, pra heq ose shton vlera, dhe kundershtohet nga nje sere mendimesh ateiste, jofetare. Evolucioni eshte shkence, si fizika, matematika, etj. Prandaj, nese feja nuk do te ekzistonte, Darwin do ta shkruante serish kryevepren e tij. Ai nuk u nis nga ekzistenca e fese per te themeluar Teorine e Evolucionit. Ai e goditi fene, pasi e botoi kete te fundit. Prandaj, nuk shoh te kete ndonje problem qe shoqeria te jete pa fe, do te ishte shume here me mire!

Mendoni sa mendje te ndritura do te ishin shpetuar gjate mijevjecarit te dyte sikur te mos ekzistonte kjo imagjinate e cale, si feja, nuk ia vlen t'i permendim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 06-07-2007 më 10:08
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga Matrix
    drity dhe Atheist,

pikerisht kete besoj dhe une. Ateizmi merr fund me detoksifikimin.

Me pas?

pra, tema qe une hapa eshte se ateizmi nuk mund te kuptohet pa fene, ashtu si ilaci pa semundjen.

voila, u kuptuam
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    ne rregull

atehere me lejoni te zgjeroj pak pyetjen.

Rame dakord se Ateizmi ekziston si "umbrelle" per nje sere ideologjish, te cilat krijojne vlera.
    Teizmi po keshtu. Keto ideologji teiste jane fete e ndryshme te cilat krijojne vlera(pozitive apo negative, eshte tjeter gje)

Por, cilat jane ideologjite-bija te ateizmit qe krijojne vlera?
    Mund te permendni disa?

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Cdo ideologji jofetare...

ps Matrix, nqs po te ha ndonje krimb nxirre te shkretin, pse lodhesh?

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Te genjesh masat? Nje nevoje
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 25-11-2011, 12:04
  2. Ekonomia shqiptare ka nevoje per nje treg kapitalesh
    Nga Estella në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 25-02-2006, 17:22
  3. Kam shumë nevojë që të më marrë malli!...
    Nga Agim Doçi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-05-2003, 19:41
  4. Ndihme per njerzit qe kane nevoje per ndihme.
    Nga Elti... në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 19:12
  5. kam nevoje per ndihmen tuaj
    Nga elb77 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-06-2002, 16:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •