Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 58

Zoti, afër zgjidhjes së enigmës?

Po shkruaj kete teme pasi e konsideroj si dicka interesante dhe do te me pelqente te dija dhe mendimet tuaja
    Ne radhe te pare dua te them qe nuk jam shume i informuar mbi permbajtjen ne hollesi te librave fetare si bibla apo kurani apo ndinje tjeter dhe kerkoj falje per injorancen.
    Me sa di une , te dyja fete (orthodokse dhe muslimane) pranojne qenien njerezore si qenie "te vecante " , thelbesore (A do te ekzistonte bota me te gjithe gjallesat e tjera dhe pa qeniet njerezore ??? )
    Gjithashtu , nje rendesi te vecante i kushtohet planetit tone pra Tokes Nqs nuk gabohem Zoti zgjodhi Token si te Vetmin Planet te cilit i dhuroi jeten . pra duke u bazuar mbi fene , konsiderojem kete fakt si te vertete e te padiskutueshem.
    Natyrshem lind dyshimi dhe pyetja : Ca ndodh me besimin te ekzistenca e Zotit nqs zbulohen gjallesa ne planete te tjere ??
    Ekzistenza e jashtetokesoreve zgjidh enigmen e ekzistences se Zotit ?
    Me termin jashtetokesor nenkuptoj jo vetem qenie inteligjente si ne por edhe formen me te thjeshte te jetes si baktere apo viruse etj .

Nqs nuk gabohem ne keto qe thashe mendoj se zgjidhja e Enigmes se madhe nuk eshte larg .
    ... cos' I was high when i wrote this !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    The Chance that there is life outside Earth IS SO Large that there is like 99/100 chance that there is life expect here on Earth.

That is because the Universe is just to big, and is also Expanding ( The light from the stars it taking longer to arrive to earth that indicates that the stars are moving away which tells that the universe is expanding )

So there is surely more chances that there is another life form out there then there is "God" existing.

Without Doubt.

- - - - - - - - - - - - - - -

- shqip -
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 16-05-2007 më 20:59

po ju te tjeret ca mendimi keni ?
    ne vecanti ata qe mbrojne teorine e fese

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Citim Postuar më parë nga demolition man
    Po : Ca ndodh me besimin te ekzistenca e Zotit nqs zbulohen gjallesa ne planete te tjere ??
    Rregulla #1 - ka zot

Rregulla #2 - mbaje mend te paren

...dhe keshtu injoranca vazhdon deri ne pafundesi!

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Pershendetje.

Se pari do i referohem kesaj pyetjes tende.....

A do te ekzistonte bota me te gjithe gjallesat e tjera dhe pa qeniet njerezore ???
    Bota ka egzistuar me gjallesat e tjera shume kohe perpara se te vinte njeriu e te shkaterronte gjithcka.Qeniet e tjera te gjalla mund te jetojne ne menyre te persosur ne kete planet pa patur nevoje per njeriun.Ne fakt, njeriu mund te shikohet me teper si armik, sesa mik i kafsheve.

Zoti zgjodhi Token si te Vetmin Planet te cilit i dhuroi jeten
    Jane pikerisht marrezira te tilla qe me kane bere te humbas besimin tek feja.
    Qe te dalesh ne konkluzion se Toka eshte i vetmi planet te cilit Zoti i dhuroi jete, duhet te njohesh me perpikmeri te gjitha planetet e hapesires, deri ne skajet me te largeta te Universit.Njohuria jone ne lidhje me te eshte si nje pike uji ne mes te Oqeanit.

Natyrshem lind dyshimi dhe pyetja : Ca ndodh me besimin te ekzistenca e Zotit nqs zbulohen gjallesa ne planete te tjere ??
    Egzistenca e zotit eshte nje pikepyetje qe nuk zgjidhet me zgjidhjen e enigmes se jashtoksoreve.C'do perfundim logjik te shpie ne ate qe jashtoksoret egzistojne, po te jesh i afert me konceptin e Universit.Une nuk perjashtoj asnje mundesi te egzistences se nje superfuqie, sidocofte nuk bie kurrsesi dakort me prezantimin qe i bejne fete.

Dua te dal ne ate qe zgjidhja e enigmes se jashtoksoreve ( qe mbase eshte e zgjidhur me kohe) nuk zgjidh enigma te tjera qe jane me te medha.Krijimi i Universit shkencarisht njehet vetem ne menyre teorike (duke u bazuar ne studimet qe jane bere deri tani). Por qe nje teori te kaloje ne fakt, duhet teper teper shume kohe.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Dua te dal ne ate qe zgjidhja e enigmes se jashtoksoreve ( qe mbase eshte e zgjidhur me kohe) nuk zgjidh enigma te tjera qe jane me te medha
    Sipas meje , nqs konfirmohet bindeshem ekzistenca e jashtetokesorve , atehere bien poshte ato cka shkruhen ne Bibel dhe une i kam permendur ne fillim te temes
    Atehere cfare do te ndodhe me besimtaret ??
    Do hedhin poshte Biblen ? Do braktisin fene ? Apo do vazhdojne perpara ne rrugen e tyre sikur nuk ka ndodhur asgje ?

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Atehere cfare do te ndodhe me besimtaret ??
    Do hedhin poshte Biblen ?
    Do ta ri interpretojne, siç kane bere gjithmone.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Sigurisht qe jo (domethene nuk do ndryshoje asgje)

Dhe nuk do ishe ndryshimi i pare.Shume gjera kane ndryshuar ne interpretimin e feve qe kur kane dale fillimisht ne arene.Perse e egzekutuan Brunon? Sepse kembengulte ne gjera qe shkenca i ka vertetuar me kohe.Feja thonte, dielli rrotullohet rreth tokes e cila mbahet nga tre balena gjigante.Bruno thonte toka rrotullohet rreth diellit.Fjalet e fundit para se ta perfshinin flaket ishin: E megjithate ajo prap rrotullohet.

Fete gjithmone do bejne te pamunduren per ti mbajtur njerezit nen ombrellat e tyre, dhe njerezit ne pergjithesi prap do besojne.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Zeri_i_Mirdites
    Sigurisht qe jo (domethene nuk do ndryshoje asgje)

Dhe nuk do ishe ndryshimi i pare.Shume gjera kane ndryshuar ne interpretimin e feve qe kur kane dale fillimisht ne arene.Perse e egzekutuan Brunon? Sepse kembengulte ne gjera qe shkenca i ka vertetuar me kohe.Feja thonte, dielli rrotullohet rreth tokes e cila mbahet nga tre balena gjigante.Bruno thonte toka rrotullohet rreth diellit.Fjalet e fundit para se ta perfshinin flaket ishin: E megjithate ajo prap rrotullohet.

Fete gjithmone do bejne te pamunduren per ti mbajtur njerezit nen ombrellat e tyre, dhe njerezit ne pergjithesi prap do besojne.

Për të mos i mbledhur të gjithë postimet në një vend po e nis që nga fundi. Nuk e ka thënë feja atë që shkruan ti më lart por disa mendje errët. Fakti që ata ''përfaqësonin'' Zotin nuk do të thotë që Bibla i përmend ato që ti shkruan më lart. Hapi Shkrimet dhe lexoji. Nëse ti diku do ta gjesh atë që përmend atëherë sille këtu ta lexojmë edhe ne të tjerët. Ka plot referenca në Bibël që përmendin shumë gjëra që shkenca sot po i përmend dhe po i vërteton. Pra shkenca vërteton Biblën.

Që të arrijmë e të shtjellojmë gjithë pyetjet që ka bërë demolition man, do na duhej shumë kohë.

Një fakt i thjeshtë që është vërtetuar nga shkencëtarët. Që të ekzistojë jetë në një planet duhet të Ylli, Dielli të jetë i një tipi të caktuar, i verdhë. Mosha e tij duhet të jetë e caktuar, as i ri pasi ka shumë rrezatim radioaktiv dhe nuk mund të mbajë jetë por edhe as i vjetër pasi do shuhet. Pra i një moshe mesatare ashtu siç është edhe Dielli ynë sot. Përqindja e të qënit të një ylli të tillë në Univers është shumë e vogël

Universi është i madh dhe zgjerohet me shpejtësi të madhe. Ka shumë galaktika të cilat kanë një përqindje të madhe yjesh dhe janë të llojeve të ndryshme. Sistemi ynë diellor ndodhet në një glaktikë spirale dhe është i vendosur në një krah të saj në një pozicion të tillë që të mos ndikohet nga zonat ku krijohen yje të rinj. Nëse do të ishim afër një zone të tillë, rrezatimi radioaktiv do ishte shumë i madh dhe mundësia e ekzistencës së jetës do ishte shume e vogël deri në pamundësi. Rastësia e të qënit në një pozicion të tillë e pamundur.

Ka edhe plot fakte të tjera por një dhe i vetëm që nuk kanë mundur ta shpjegojnë shkencëtarët ka qenë fakti i ardhjes në ekzistencë i formës së parë të jetës.

Edhe nëse gjenden forma jetësore në planete të tjerë nuk ka pse bie besimi në Zot. Besimtari i vërtetë nuk mbështetet tek faktori njerëzor tek NJERIU por tek PERËNDIA. Kjo përbën edhe ndryshimin midis atij që beson tek Zoti dhe atij që nuk beson. Jeta e atij që nuk beson është si një anije që lëkundet në dallgët e detit kurse jeta e besimtarit është një jetë e qëndrueshme pasi jetën e tij e ka lënë në duart e Perëndisë që ai beson me gjithë zemër.

Perëndia nuk është një mit, një legjendë, një përrallë e bukur, është fakt, ekziston dhe është i gjallë për më tepër është i Vërtetë. Askush nuk beson në diçka që nuk ekziston që nuk jep shenja të ekzistencës së tij. Zoti ka dhënë dhe jep çdo ditë.

Nuk ka enigmë në këtë mes. Enigma ndodhet në mendjen njerëzore. Nëse njeriu do ishte i aftë qoftë edhe për një moment të shikonte realitetin me besim, gjërat do të ishin ndryshe. Ai e ka mundësinë por nuk do dhe kjo gjë është në dorën e tij.

Provojeni.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga Peniel
    Perëndia nuk është një mit, një legjendë, një përrallë e bukur, është fakt, ekziston dhe është i gjallë për më tepër është i Vërtetë. Askush nuk beson në diçka që nuk ekziston që nuk jep shenja të ekzistencës së tij. Zoti ka dhënë dhe jep çdo ditë.
    Koncepti i besimit nuk mund perdoret ne lidhje me gjerat qe njihen si fakte.Nese perendia njhej si fakt, atehere nuk do kishe vend per besim.Si shembull, ti egziston dhe njerezit qe te njohin skane nevoje te thone 'ne besojme se Peniel egziston' kur nje dicka e tille njihet si fakt.

E njejta gje per dike qe thote "Besoj se nuk ka zot" !! Fjala besoj len hapesire per rezultimin e se kundertes.Dikush me mend ka thene 'Dituria eshte armik i besimit'

Feja dhe Shkenca jane dy gjera krejt te kunderta.Asnjeri nuk mund te perzije shkencen me fene.Do ishe krejtesisht absurde.Shkenca ne pergjithesi bazohet ne ide te tilla qe cdo koncept ka vend per dikutime e mos aprovime. Ndersa besimi fetar eshte dicka "perfekte" qe nuk len hapesire per mundesi te tjera.

Per sa i perket Brunos, nuk do argumentoj ngaqe nuk jam i sigurte.Ne baze te shkrimeve eshte shpallur heretik nga Inquisition (institutet e kishes Katolike) per idete dhe besimet e tija ne infinitetin e botrave te banuara etj.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Problemet e jetës bashkëshortore
    Nga lisa80 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 22-02-2007, 20:44
  2. Syla: TMK ushtri e Kosovës pas zgjidhjes së statusit
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-03-2006, 19:05
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Mendime rreth zgjidhjes se ceshtjes afatgjate te liderave shqiptare!
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 04:23
  5. Nevoja e zgjidhjes urgjente të statusit të Kosovës
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 20-04-2004, 12:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •