Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 67
    Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Rrakatumbisti: Jam rrakatumbist , besoj ne rrakatumba.
    Arrakatumbisti: Nuk jam rrakatumbist, nuk besoj ne rrakatumba.

Teisti (Zotisti): Jam zotist, besoj ne zot.
    Ateisti (Jozotisti): Nuk jam zotist, nuk besoj ne zot.

etj etj.

Pozicioni ateist eshte fillestar per cdo brockull qe i teket ndonjerit te thote. Por sipas brockulles merr dhe emertimin. Ne kete rast ka te beje me zotin qe eshte brockulla e radhes.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ka dy lloje ateizmi nese mund ta quajme keshtu,ateizmi i forte dhe ateizmi i dobet.Pozicioni i ateizmit te forte(ateizmi eksplicit)eshte ai qe nuk ekziston asnje zot apo zota.Ky eshte ne oponence me ateizmin e dobet,ateizmi idobet ka te beje me mungesen e besimit te ndonje zot por pa pretenduar qe ai nuk ekziston.Ateizmi i forte mbeshtet idene qe ekzistenca e zotit eshte e pa mundur nga pikpamja logjike.P,sh ateistet e forte(edhe une mendoj si keta)thone qe atributet qe i jepen zotit nga fetaret,i gjithedijshem, i gjithefuqishem, i kudondodhur, trashendenca, me nje miresi te pafund etj eshte logjikisht kontradiktore dhe absurde dhe e pakuptueshme.Keshtu qe ekzistenca e zotit eshte e pamundur, irracionale, dhe false a priori.Ateistet e dobet mbeshtesin idene qe siç nuk ka prova per ekzistencen e zotit qe jane te pranueshme nga shkenca eshte, e mjaftueshme te tregosh qe ekzistenca e zotit nuk eshte e domosdoshme per spjegimin e botes.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga riu
    Qe nga casti qe e pranon te vertete shprehjen "Njeriu lind ateist", shkrimi yt bie poshte.

Ateizmi nuk ka nevoje per teizmin. Ateizmi eshte prej fillimi aty. Sikur te mos kete teiste ti serish nuk do besosh ne zot, serish ateist je. Ndoshta nuk do te ekzistonte termi si term, pasi nuk ke "theos" me cfare ta quash, por pozicioni eshte aty.
    Njeriu nuk lind as "ateist" as "teist", ketu qendron problemi juaj qe nuk merreni vesh as edhe per njeqind replika po u lame te vazhdoni keshtu me chit chatet.

Ateizmi eshte antiteze e teizmit, -hiq njeren bje tjetra!

Cfare ka te pakuptueshme ketu?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    nje ateist nuk ka nevoje te pohoje dicka qe te quhet i tille. mjafton te mos besoje ne ato qe beson nje teist (ateizmi implicit). femijet lindin pa idene e zotit apo te rrakatumbes, keto i mesojne nga dikush tjeter. lexo me lart se po me cudit dhe ti

ateizmi eksplicit apo ngulmues apo teorik eshte ai qe merret me analize logjike te pohimeve. dhe antiteistet jane ata qe jane kunder teizmit

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Edhe cfare se ra koncepti dhe termi 'ateizem'? Te pakten flas per veten time, une pranoj Teorine e Evolucionit. Ateizmi eshte ermi qe perdor masa per te identifikuar unikisht ata qe nuk pranojne ekzistencen e qenieve dhe absurditeteve te mbinatyrshme, te pashpjegueshme logjikisht.

Baptist, mos u merr me lojra fjalesh si Matrix, pseudo-fetari, i cili tek-tuk nuk ka me c'te nxjerre nga mendja (pasi germoi thelle dhe doli nga ana tjeter) dhe fillon te perdore ngjyrime te tilla si me siper...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Edhe cfare se ra koncepti dhe termi 'ateizem'? Te pakten flas per veten time, une pranoj Teorine e Evolucionit. Ateizmi eshte ermi qe perdor masa per te identifikuar unikisht ata qe nuk pranojne ekzistencen e qenieve dhe absurditeteve te mbinatyrshme, te pashpjegueshme logjikisht.

Baptist, mos u merr me lojra fjalesh si Matrix, pseudo-fetari, i cili tek-tuk nuk ka me c'te nxjerre nga mendja (pasi germoi thelle dhe doli nga ana tjeter) dhe fillon te perdore ngjyrime te tilla si me siper...
    Per nje bote normale dhe te lire nga fantazmat dhe nocionet e shpikura nga imagjinata dhe kotesite tjera te pabazuara apo te deduktuara me ane analogjishe e paralelizmash te palogjikshem, -nuk ekziston nevoja e formulimit te shprehjes, e as te nocionit ATEIZEM, -sepse thjeshte, ajo shoqeri nuk do ta kete fare, (ne arsenalin e nocioneve me ane te te cilave realizon porcesin e te menduarit) shprehjen TEIZEM.

Njeriu si qenie perballe ketyre dy koncepteve (te dyja te kota dhe te panevojshme per shoqerine njerezore) lindet i lire.

Pra ambivalent por i rrezikuar nga te dyja. Njeriu mund te themi, mbase pak me drejte, se lind i pa indoktrinuar.

Pra eshte e palogjikshme; -jo, por lajthitje e plote cmendurake, te thuhet se "lind musliman dhe duhet te vdes si" musliman, katolik, budist, orthodoks ... etttt

Koncepti ateist nuk mund t'i atribuohet njeriut te pandikuar nga doktrina. Sepse per te qene Ateist duhet te jesh i sigurt se nuk ekziston qenia mbinatyrore me emrin Zot.
    -Por njeriu i cili ishte i paprekur nga doktrina nuk do ta dije kete!

Me nje njeri te tille, do ta keshe te kote gjithe diten dhe per vite me radhe ti argumentosh me fakte varg e varg dhe t'i spjegosh atij se zoti nuk ekziston, -ne rast se asnjehere me pare nuk ia ke spjeguar cka eshte Zoti per fillim!
    Ai nuk do te te kuptoje asnje gje prej gjeje!

Per te qene ateist duhet te kalosh i paperlyer neper presionet indoktrinuese te rretheve te nje shoqerie. Dhe pa e kaluar kete test, njeriu nuk mund te kualifikohet si Ateist.

Besoj se me qarte se kaq nuk mund ta them as edhe me njeqind replika tjera, prandaj mos me mundoni pertej potencialit,se kaq pata.

ju faleminderit
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Per te qene ateist duhet te kalosh i paperlyer neper presionet indoktrinuese te rretheve te nje shoqerie. Dhe pa e kaluar kete test, njeriu nuk mund te kualifikohet si Ateist.
    Me sa duket nuk i paske lexuar me vemendje shkrimet e mia te mesiperme. Po ta shkurtoj ne nje fjali: Ateizmi, sipas kembenguljes suaj per ta perkufizuar, nuk eshte antishkencor, por bazohet ne shkence. Kjo e fundit, nuk eshte e ndertuar me analogji e paralelizma, sic aludoni ju, por me aksioma, pohime, teorema, shembuj te tille si vete natyra, etj. Lexo, me shume; te gjithe lexoni, ne menyre qe truri i njeriut te evoluohet pak me shpejt se ka mbetur prapa. E kam fjalen per perzgjedhjen natyrore, Baptist, perzgjedhja e verber qe beri tere kete kryeveper ne miliona vite. E kam fjalen per qenien njerezore dhe organizmin e tij kompleks, Baptist. S'do mend, duhet t'ju japim leksione baze tani.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Koncepti ateist nuk mund t'i atribuohet njeriut te pandikuar nga doktrina. Sepse per te qene Ateist duhet te jesh i sigurt se nuk ekziston qenia mbinatyrore me emrin Zot.
    Ateizmi nuk pohon, është mungesë e besimit në "zot", "mbinatyrë", etj. Pra termi i aplikohet të gjithë atyre që nuk besojnë në "zot", dhe ndarja kryhet në praktik (implicit) dhe teorik (eksplicit). Dora është dorë edhe sikur mos ta dijë që quhet dorë. Implicitë janë ata që nuk e përfillin, nuk merren fare me teizmin. Eksplicitë janë ata që e shqyrtojnë dhe e rrëzojnë teizmin sipas logjikës dhe shkencës. Një njeri që nuk beson është ateist pavarësisht arsyeve.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga riu
    nje ateist nuk ka nevoje te pohoje dicka qe te quhet i tille. mjafton te mos besoje ne ato qe beson nje teist (ateizmi implicit). femijet lindin pa idene e zotit apo te rrakatumbes, keto i mesojne nga dikush tjeter. lexo me lart se po me cudit dhe ti

ateizmi eksplicit apo ngulmues apo teorik eshte ai qe merret me analize logjike te pohimeve. dhe antiteistet jane ata qe jane kunder teizmit
    Pra une jam krejtesisht dakord me ty,njeriu lind pa idene e zotit,edhe Papa i Romes ka lindur ateist,idene e ekzistences se zotit ja kane futur te tjeret ne koke.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Njeriu lindet Naiv
    Dora, kemba, jane gjymtyre konkrete dhe emra qe shenjojne te gjegjshmet.

E me duket se thash, se me qarte se aq nuk mund ta sqaroj, te pakten une jo.

Po te lindej njeriu Ateist i formuar, ai nuk do te binte kurre pre e mashtrimeve indoktrinuese!

Pra per te qene Ateist duhet te jesh i sigurt se nuk ekziston Zot. Ndersa per te ardhur deri te ky perfundim duhet te ballafeqohesh me tezen se ka Zot si dhe me perkufizimin e tij si abstrakcion para se ta argumentosh te kunderten.

Pra, per te qene Ateist, duhet te jesh ne gjendje ta hedhesh poshte mundesine e ekzistimit te Zotit.

Andaj i paindoktrinuari dhe i pa shpetuari nga Doktrina, assesi nuk mund te quhet Ateist,
    sepse ky individ eshte ambivalent dhe "naiv" dhe ky nderkohe mund te polarizohet, si ti vije me per se mbari.

Kjo eshte arsyeja pse Teistet i duan aq shume Naivet kurse Ateistet arrijne vetem i urrejne, sepse ata jane njerez disafish me te formuar se Teistet dhe nuk mund t'i mashtrojne me lajka e premtime boshe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-07-2007 më 16:24
    Aeneas Dardanus

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Te genjesh masat? Nje nevoje
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 25-11-2011, 12:04
  2. Ekonomia shqiptare ka nevoje per nje treg kapitalesh
    Nga Estella në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 25-02-2006, 17:22
  3. Kam shumë nevojë që të më marrë malli!...
    Nga Agim Doçi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-05-2003, 19:41
  4. Ndihme per njerzit qe kane nevoje per ndihme.
    Nga Elti... në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 19:12
  5. kam nevoje per ndihmen tuaj
    Nga elb77 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-06-2002, 16:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •