Jo, ne rame dakort qe misioni i ateizmit mbaron tek detoksifikimi i mendjes.Postuar më parë nga Matrix
Matrixo, shpresoj qe po tallesh se alternativa eshte shume e keqe.
Jo, ne rame dakort qe misioni i ateizmit mbaron tek detoksifikimi i mendjes.Postuar më parë nga Matrix
Matrixo, shpresoj qe po tallesh se alternativa eshte shume e keqe.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Atezimi ka ekzistuar si umbrella e shume ideologjive qe kane qene anti-njerezore.
nazizmi, komunizmi etc...
asnje nga keto nuk ka qene teiste.
(apo keto jane perjashtime?)
pra si e vertetoni ju se ateizmi eshte superior nga teizmit, me pak fjale?
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Matrix ateizmi nuk eshte "umbrelle".
Madje nazistet ne fakt ishin nje pjese katolike Matrix, kurse komunistet nje pjese ortodokse Matrix.
E ke vene re qe s'po flet me per ateizmin Matrix?
Provoje me mire me gjethe fiku.
nazistet ishin nje pjese katolike dhe komunistet ishin nje pjese ortodokse
por te lutem, mos bej sikur nuk kupton
as nazizmi nuk lindi nga katolicizmi si ideologji(pavaresisht se pati ca prifterinj qe e perkrahen) dhe as komunizmi nga ortodoksia.
ato ishin idelogji qe erdhen nga njerez me mendje te "detoksifikuar"
pra, ateizmi me sa duket nuk ishte ilac i mire per ta...ose ishte ilac me efekte anesore![]()
Nuk e di se nga e nxorre ti qe komunizmi erdhi nga njerez me mendje te detoksifikuar, mbase duhet te lexosh me shume per marksin. Kurse Hitleri luhet se cfare ishte. Nje pjese thone katolike, nje pjese thone pagan, nje pjese thone ateist. Me sa eshte regjistruar neper flete zyrtare, po kryente urdhrin e zotit. Komunizmi dhe nazizmi jane ideologji dhe ateiste dhe teiste. Me vjen keq qe nuk po nderton dot argument.
C'lidhje ka nazizmi e komunizmi me ateizmin Matrix?
Po ben gje gjethja?
Matrix,
Per hir te se vertetes, te pakten duhet te pranosh qe komunizmi imponoi ateizmin.
Pra rrjedha e ngjarjeve ishte teizem -> komunizem -> ateizem.
pra ato nuk mund te ishin idelogji qe erdhen nga njerez me mendje te "detoksifikuar", bile mund te them qe ishin ideologji qe erdhen nga mendje te toksifikuara nga teizmi.
P.S. Matrix, po hyn shume thelle, kam frik se nuk do dalesh me![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga drity : 06-07-2007 më 12:43
Gjeagjeze:
Kush e ka thene:
"Feja eshte opium per popullin"?
![]()
Lenini ...
Matrix krimbi yt eshte tjeterkund, ti nuk ke si te fshehesh faktin e shkaterrimit vrasjeve e krimeve qe ideologji fetare si komunizmi, kristianizmi, myslimanizmi, etj i kane sjelle botes, dhe se si punon ne trurin tend me qark te shkurter duke bere lidhje midis ateizmit dhe ideologjive politiko-shoqerore.
Ne fakt argumentet e tua jane te gjitha emocionale, pra jo-argumente. Do ndertosh ndonje argument apo deshton vazhdimisht lidhja?
drity,
gabim
Karl Marks.
a nuk eshte kjo nje nga provat se babai i komunizmit kishte mendje te "detoksifikuar" nga feja?
Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 06-07-2007 më 12:56
Krijoni Kontakt