Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Postime
    202

C'eshte dhimbja?

Per dhimbjen te gjithe kane thurur vargje,
    Te gjithe kane qare,
    Te gjithe kane ngelur pa gjume,
    Te gjithe kane ngelur pa ngrene.

Nga dhimbja te gjithe kane bere ate qe nuk duhet,
    Te gjithe jane jane ndjere te semure,
    Te gjithe vdesin pak nga pak.

E dhimbjes eshte jeta jone dhe jeta qe japim,
    Eshte edhe lumturia
    Eshte edhe lindja,
    Eshte edhe vdekja.

E megjithate ne nuk jemi te dhimbjes,
    Per dhimbjen,
    Nga dhimbja,
    E dhimbjes.

Ne jemi vete dhimbja,
    Dhe dhimbja eshte e Zotit.

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    TI nuk e di cdo te thote per kete shpirtin tim cdo dite e kesaj jete qe prane meje s'je.Dikur e lumtur ne krahet e tu isha sa nuk kisha nevoje per asgje tjeter qe nuk ishe ti.

Jeta ime ....

vec kete peshperis,keshtu te quaja . e them me vete vall a me degjon,a mundesh dot vall te me kesh lene te jetoj ate jete qe pa ty eshte bosh.Cfare ti them une zemres sime kur kerkon dashuri dhe vec dashurine tende,c'ti them une shpirtit qe ngrysur nga marazi. qe te kerkon vec ty ... Te shof ne cdo cep te shtepise sone strofull dashurie,ishte e jona po tani kujt i perket ? Mua?
    Jo jeta ime ....Ty te fala gjitha dashurine time dhe pa ty e vetme nuk mund te rri.Shpesh jeta eshte e padrejte ... per te qene dashuria ime u ktheve nga vdekia , dole kunder gjithckaje dhe me bere te kuptoj si me deshe me shume sesa veten tende,kjo nuk eshte ndjenje egoiste sepse sic une isha jeta jote .. ti u bere jeta ime... e shkurter !
    E perse nuk plas kjo zemra ime kur shef nje pllake te mermerte mbi kryet e tua.Ti nuk ishe per aty , nuk dua te fajesoj per asgje i dashur ... vetem te pyes mu prgj ... Perse nuk me thirre si gjithmone te isha prane teje ,doren fort te shtrengoja dhe te kuptoje qe ne kete bote po ikje i lumtur dhe qe vec une e di sesi do jetoja pa ty.. vec te isha e qete .... Te jetoja !
    Sikur me denove prej se largu ... E sa do kohe te kaloje,cdo dite e me shume dhimbja ime shtohet marazi po i mbyt keto dite te zeza. Per ty do te beja cdo vetem te mundesha... vetem sikur te mundja ....

Te ndjesh dhimbje ... nje perqafim bosh,i ftohte,i munguar,i ngrysur .... Atehere kur kerkon vdekien dhe pse e di qe vec per e vujtur do te jetosh .... !!!!
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283
    Citim Postuar mė parė nga [Perla] Lexo Postimin
    TI nuk e di cdo te thote per kete shpirtin tim cdo dite e kesaj jete qe prane meje s'je.Dikur e lumtur ne krahet e tu isha sa nuk kisha nevoje per asgje tjeter qe nuk ishe ti.

Jeta ime ....

vec kete peshperis,keshtu te quaja . e them me vete vall a me degjon,a mundesh dot vall te me kesh lene te jetoj ate jete qe pa ty eshte bosh.Cfare ti them une zemres sime kur kerkon dashuri dhe vec dashurine tende,c'ti them une shpirtit qe ngrysur nga marazi. qe te kerkon vec ty ... Te shof ne cdo cep te shtepise sone strofull dashurie,ishte e jona po tani kujt i perket ? Mua?
    Jo jeta ime ....Ty te fala gjitha dashurine time dhe pa ty e vetme nuk mund te rri.Shpesh jeta eshte e padrejte ... per te qene dashuria ime u ktheve nga vdekia , dole kunder gjithckaje dhe me bere te kuptoj si me deshe me shume sesa veten tende,kjo nuk eshte ndjenje egoiste sepse sic une isha jeta jote .. ti u bere jeta ime... e shkurter !
    E perse nuk plas kjo zemra ime kur shef nje pllake te mermerte mbi kryet e tua.Ti nuk ishe per aty , nuk dua te fajesoj per asgje i dashur ... vetem te pyes mu prgj ... Perse nuk me thirre si gjithmone te isha prane teje ,doren fort te shtrengoja dhe te kuptoje qe ne kete bote po ikje i lumtur dhe qe vec une e di sesi do jetoja pa ty.. vec te isha e qete .... Te jetoja !
    Sikur me denove prej se largu ... E sa do kohe te kaloje,cdo dite e me shume dhimbja ime shtohet marazi po i mbyt keto dite te zeza. Per ty do te beja cdo vetem te mundesha... vetem sikur te mundja ....

Te ndjesh dhimbje ... nje perqafim bosh,i ftohte,i munguar,i ngrysur .... Atehere kur kerkon vdekien dhe pse e di qe vec per e vujtur do te jetosh .... !!!!
    Perla mike!
    E marr me mend se nga nje dhembje e tejskajshme qe shpirti yt ka ,ke shkruar kete dhimbje tenden me aq ndjenja ! Te jesh krenare per virtytin e tij dhe per dashurine qe ruan per TE!shpirti i tij u prefte i qete.Shkrimi yt pasqyron shume brendesine tende ndaj Tij!
    Shume respekt per dhimbjen tende!
    Miqesisht!
    Dhuro shumė...e prit pak!

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    ēaushi te gjithe e kemi ndjere dhimbjen ne nje menyre apo ne nje tjeter ...
    Te gjithe e kemi nje luge helmi ne fyt ! Kjo me siper ishte vec nje shkrim per dike qe nuk e ka ndjere ndonjehere dhimbjen e humbjes .... dhe nje rrefim shpirtrash te plagosur per ata qe e kane ndjere ...

Dhimbja _dhimbjes nuk i ngjan !
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Tema tė Ngjashme

1. Fe Ē'ėshtė, Komb Ē'ėshtė.'
    Nga Redi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-12-2017, 09:11
  2. Ē'eshte Sistemi Operativ, Hardveri, Softveri?
    Nga Aurora00 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 15:33
  3. Letėrsia fillon tek dhimbja
    Nga toni_nė_PR nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-06-2005, 08:13
  4. Dhimbja:
    Nga Kryeplaku nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 10-02-2004, 17:39
  5. C'eshte e Perendise, dhe c'eshte e njeriut.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 00:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •