Une jam serioz aq sa jane serioze te dhenat dhe njohurite te cilat i kam ne dispozicion - une e ceka ne secilin postim qe jam amator dhe kerkova te me korrektoni me fakte. Te mos dish nuk eshte turp se askush nuk ka lindur i mesuar, por me pak mund e interesim mund te mesosh per ckado, mirepo miresjellja eshte edukate familjare dhe tregon nivelin tend te edukates gjithembarshme, e me fjalet "e dhive fare..." nuk lene pershtypje te nje njeriu serioz dhe te edukuar? Dialektika pohon qe "lufta e te kundertave sjelle perparim" edhe debati konstruktiv do te duhej te sillte perparim...
Cuni lexo postimin tim me mire, e mos ja fut kot. Ne postimin tim 201 e kam cekur qe ne baze te tabeles se studimit te vitit 2000, tregohet qe haplogrupi Eu9 qe tani quhet haplogrupi J tek Turqit eshte prezent me 40% e jo haplogrupi E3b-M78 .
Duke filluar prej postimit 199, 201, 203, 207, 210 e ceku (deri sa te behem i merzitshem) qe haplogrupi E3b1a2 (si nengrup i E3b) e ka burimin tek Kosovaret! Ne postimin 203 e ceku qe ky haplogrup njihet edhe si E3b1a –M78. Mandej ne postimin 209 qe te drejtohna ty ta sqaroj qe sipas shenimeve te fundit E3b njihet si E1b1b, kurse E3b1a2 apo R-M78 njihet si E1b1b1a2 (E-V13) si nengrup I E1b1b1a.
Se paku une po behem i sinqert dhe po tregoj qe nuk kam njohuri te mjaftushme ne kete lami por po me intereson te mesoj me teper dhe po kerkoj ndihme, e sa po e verej prej njohurive edhe ti je aty dikun?
wikepedia eshte me e besushme se sa forumet progreke e proserbe. Ne mungese te artikujve shkencor edhe wikepedia eshte e mire me fillu hulumtimin. Ne wikepedia gjate leximit ke referenca qe tregojne nga eshte marre teksti (te cilat mund ti verifikosh) si dhe ne fund te wikepedise i ke linkat (referencat) tjere per ta vertetuar spekulimin apo seriozitetin e artikullit. Wikepedia e ka edhe mundesine e fshirjes nese ne te shkruhen gjepura.
Krijoni Kontakt