Close
Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 240
    i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu
    ore pergjigju pyetjeve edhe hedh sfiden edhe terhiqet..ca shqiptari je ti me lale harrova sje shqiptar je ne radhe te pare myslyman

na rapotin mik-i zoti i shpise :kush e ngre i pari goten e rakise,kush e merr i pari kafene,kush e ngjyen i pari kafshaten ?
    Jam se pari musliman dhe mburrem qe jam dhe jam krenaqr qe jam edhe shqiptar sepse ka qen vullnet i Zotit qe te lindi shiptar musliman dhe ben mir te mos provokon me kesi jo kush e ngre rakin nese te pihet pije dhe asgje me shum se nese mendon qe po ben dic me kete veq je ka e nenqmon veten asgje me shum

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84
    qfar shqiptari je ti mos trego me qe je shqiptar se na morre ftyren te gjithve me keto fjal banale edhe me fyerje mos e nenvlerso veten dhe shqiptaret me fyerjet tua qe i ben ne drejtim te kosovareve musliman
    ti je i dehur mo vlla se smarr vesh si mund te gjykosh kaq ndryshe nga kuptimi qe kane fjalet e mia....

Une kam kanunin(pervec gjakmarrjes) dhe eposin e kreshnikeve si model sjellje se jane ajka e modeleve shqiptare denbabaden,atehere kur skishte myslymane bota e aq me pak shqiperia...je ti dhe ai tjetri qe i keni mohuar keto vlera dhe identifikoheni ne kulturen islame arabe e turke po une mendoja se ishte e kufizuar ne zonen shijak kavaje elbasan kjo tradhti ndaj vlerave te shqiptarise qe mbart kanuni dhe eposi i kreshnikeve e vete rigjeneruesi i shqiptarise I madhi Skenderbe, por ja qe qenka e perhapur edhe ne kosove e nuk e prisja me thene te drejten....

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84
    Jam se pari musliman dhe mburrem qe jam dhe jam krenaqr qe jam edhe shqiptar sepse ka qen vullnet i Zotit qe te lindi shiptar musliman dhe ben mir te mos provokon me kesi jo kush e ngre rakin nese te pihet pije dhe asgje me shum se nese mendon qe po ben dic me kete veq je ka e nenqmon veten asgje me shum
    ne radhe te par mor koke bosh,,,,,,,,,,, Feja nuk e ben njeriun por njeriu Fene....... ky eshte fakt e di edhe ti......

edhe ne radh te dyte ik e lexo historine shqiptare dhe kuptoje cfare feje ka nje shqiptar i vertet,,,,,,,,,,,,,, pra nuk eshte muslimanizmi,,,,,,, kjo eshte nje fe dhe si shume fe tjera qe ropt si puna jote pa kokerr truni i sjellin,,,,,si percjellje e turkut kur pushtoj shqiperine,,,,,,,,,dhe me se shumti sot e gezoni ju kosovaret,,,,,,,,,prandaj edhe zoti ka pas shume meshire ndaj jush,,,,sic e di edhe vete................. ku i dihet me kaq besim sa keni do ja u sjell edhe nje lufte tjeter qe te keni me cfare te mereni,,,duke u lut 7 here ne dite me b,,th lart e posht.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    Ej Angel Se Para Se Te Vinte Turku Tek Ne Ok Ishte Nje Fe Tjeter Jam Dakort Me Ty,po Pse Para Se Te Vinin Kryqezatat Ne Shqiperi Kujton Ti Se Ishim Kristian Neve Shqiptaret Ne Kemi Qene Pagane ,dmth Pa Ndonje Fe Te Librave,erdhen Kryqezatat U Beme Kristian Iken Kryqezatat Erdhen Turqit U Beme Myslyman Kjo Eshte Tere Ceshtja Dhe Mos Derdellit Ashtu Tjeter Here Por Respektoji Te Tjeret

Psne Jam Myslyman Do Kishin Ardh Apo Jo Turqit Ne Shqiperi Sapo Ta Njihja Kete Fe Do Behesha Perseri Myslyman
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ELDORADO : 24-07-2007 mė 15:11
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar mė parė nga ELDORADO
    Ej Angel Se Para Se Te Vinte Turku Tek Ne Ok Ishte Nje Fe Tjeter Jam Dakort Me Ty,po Pse Para Se Te Vinin Kryqezatat Ne Shqiperi Kujton Ti Se Ishim Kristian Neve Shqiptaret Ne Kemi Qene Pagane ,dmth Pa Ndonje Fe Te Librave,erdhen Kryqezatat U Beme Kristian Iken Kryqezatat Erdhen Turqit U Beme Myslyman Kjo Eshte Tere Ceshtja Dhe Mos Derdellit Ashtu Tjeter Here Por Respektoji Te Tjeret

Psne Jam Myslyman Do Kishin Ardh Apo Jo Turqit Ne Shqiperi Sapo Ta Njihja Kete Fe Do Behesha Perseri Myslyman
    me fal.... ku e pe ti qe une thash se shqiptaret e kan qene kristian apo musliman...........?????????????? ti lexo postimin mire kur ti besh citim dhe pastaj hiqu si i mencur............ kur shqiperia ka qene nje vend jo fetar por ka pas kanunin e lek dukagjinit perse me u be nje vend me fe qofte muslimane apo kristiane,,,,, ose kur u bane kristian pse me u bo katolik..........apo sepse i pushtoj turku................. prap ka qene dhe ka perte ngel gjithmone,,,,,,feja e shqiptarit eshte shqiptaria dhe jo feja e krishtere ose muslimane si the te tjerat.......
    shqiptari fene e vet e ka ne shpirt sic e kan pas iliret.por ato sjan marr me perralla qe mereni ju sot ne vitin 2007.........

i/e regjistruar Maska e Lizi
    Anėtarėsuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Citim Postuar mė parė nga ^AngeL^
    me fal.... ku e pe ti qe une thash se shqiptaret e kan qene kristian apo musliman...........?????????????? ti lexo postimin mire kur ti besh citim dhe pastaj hiqu si i mencur............ kur shqiperia ka qene nje vend jo fetar por ka pas kanunin e lek dukagjinit perse me u be nje vend me fe qofte muslimane apo kristiane,,,,, ose kur u bane kristian pse me u bo katolik..........apo sepse i pushtoj turku................. prap ka qene dhe ka perte ngel gjithmone,,,,,,feja e shqiptarit eshte shqiptaria dhe jo feja e krishtere ose muslimane si the te tjerat.......
    shqiptari fene e vet e ka ne shpirt sic e kan pas iliret.por ato sjan marr me perralla qe mereni ju sot ne vitin 2007.........
    Me vjen keq te te permend se feja e shqiptarit nuk ka qene ndonjeher shqiptaria .Kete e kane thene per te krijuar ate unitet kombtar per te cilen ne vuajme edhe tani .Shqiptaret historikisht kane qene te percare ndermjet tyre ,mund te shikosh historine e popullit tone ne te cilen vihen re lufta nga me te ndryshme per arritjen e pavaresise ose autonomine .(kete e them jo se jam me pak shqiptare apo nacionaliste se ju , por dua te jem realiste )Jane keto percarje qe nuk lejojne qe ne te ecim perpara .
    Persa i perket fese apo besimit Iliret kane qene pagan (adhuronin gjarprin filllimisht dhe pastaj kur u pushtuan nga Romaket filluan te shihnin bote me sy ,dmth shume shqiptar u rekrutuan ne ushtrin romake dhe vizituan vende te tjera me te zhvilluara se ata , prandaj i pervetsuan nje pjese te besimeve te tyre .
    per kuriozitet kalaja e Rozafes merr emrin e saj nga nje kala tjeter (Resafit me duket )afer Sirise ne te cilen cuditerisht njesoi me legjenden tone eshte gurosur nje Shenjte ne themelet e saj .E njejta gje ndodh edhe me origjinen e disa emrave te vendeve (Shengjin p.sh)Pastaj vjen pushimi turk dhe ma merr mendja se s'kam nevoje te shkruaj me tej per kete ,,.

P.s Shpresoj qe ne te mund te debatojme me qetesi idete dhe besimet tona pa u futur ne grindje apo thjeshte shfryrje te momentit . Une nuk pretendoi te iu kthej te gjitheve ne besimtar apo te iu ndryshoi mendimet tuaj rreth fese ,sepse nuk eshte qellimi im . Une hy ne kete forum per te kuptuar me mire nje pjese te shkences qe perjashton mundesine e krijimit .

Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student
    keto jan kushtet per tu berė nje moderator/e!!!
    me te vertet per ty dhe shume si puna jote eshte per te ardhe keq,,,edhe me dhemb shpirti shume se mbi te gjitha je shqiptar,,,,,dhe nje krijese fallco rrobote,{kafsh} figurativisht pamje njerzore (cop mishi me dy sy)
    po ti me mire ik meso historine e shqiperis se sa te mesosh per turkun e arabine o ooooooooo oooooooooooooooooo spo e them. looool

Liz + = + = + = + = Shqiptaret skan pas fe,,,,,,,,,,, kan pas besimin ne vetvete......... kan pas besimin dhe aftesite me respektu tjetrin, me pas meshire, me ndihmuar, me qen bujar, me dashuru,,,,,,me luftu per atdhe per te mbrojte njeri tjetrin........................ky eshte kombi shqiptar...............kombi shqiprtar nuk eshte kurani as bibla,,,,,,,,,bibla eshte e izraelit kur ju tek popullit me e kriju,,,,,,,edhe kurani si vijim injorant i popullit per te mbajt popullin nen kontroll,, kete e kan pas si ligj atehere edhe jo si fjalet e zotit,,, se nuk e ka pa askush zotin,, se nuk ekziston per asnje jo per keto njerz te trrash qe bejne dallime fetare.qe per mua eshte argument politik sepse nuk ka kuptim tjeter.

Anėtarėsuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Citim Postuar mė parė nga ^AngeL^
    Liz + = + = + = + = Shqiptaret skan pas fe,,,,,,,,,,, kan pas besimin ne vetvete......... kan pas besimin dhe aftesite me respektu tjetrin, me pas meshire, me ndihmuar, me qen bujar, me dashuru,,,,,,me luftu per atdhe per te mbrojte njeri tjetrin........................ky eshte kombi shqiptar...............kombi shqiprtar nuk eshte kurani as bibla,,,,,,,,,bibla eshte e izraelit kur ju tek popullit me e kriju,,,,,,,edhe kurani si vijim injorant i popullit per te mbajt popullin nen kontroll,, kete e kan pas si ligj atehere edhe jo si fjalet e zotit,,, se nuk e ka pa askush zotin,, se nuk ekziston per asnje jo per keto njerz te trrash qe bejne dallime fetare.qe per mua eshte argument politik sepse nuk ka kuptim tjeter.
    Jam dakord me ty Shqiptaret nuk kane pase fe bile edhe tani nje pjese e tyne nuk ka ,jemi dhe kemi qene nje popull pagan qe pervetson nga kulturat dhe fete e te tjereve ajo qe n'a pelqen dhe intergrojme ne kulturen dhe besimin tone .Pak jane ata besimtar qe i permbahen me te vertete fese se tyre .
    ne cilin vend katoliket thojne Inshalla dhe marshalla ,pervec se ne shqiperi , ne cilin vend myslimani quhet mysliman kur nuk ploteson as faljen (namazin) e dites , ne cilin vend myslimanet shkojne ne kishe (konkretisht tek kisha e Lacit ) per t'u lut ?!s'po them edhe gjera te tjera qe kemi pervetsuar nga kultura perendimore si ceremonia e marteses .Nejse shqiptarit i ka ndru mendja shume here , sipas interesave te veta .
    Ndersa Kur'ani nuk ka ndryshuar as edhe nje germ (shkronje) nga zbritja .

Anėtarėsuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Ti me thu per cilesite e shqiptarit , ndersa une po te them vetem nje tipar qe n'a karakterizon te taneve :
    Shqiptaret jane krenare , kjo eshte e mira dhe e keqja e shqiptarit.
    eshte krenar per vehten dhe cfare perfaqeson dhe nuk le te tjeret te flasin dhe te nderhyjne . Keshtu eshte e veshtire t'i bashkosh te tane bashke dhe te ecesh para.

me falni nese u zgjata shume ketu dhe dola nga tema.

Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar mė parė nga Lizi
    Jam dakord me ty Shqiptaret nuk kane pase fe bile edhe tani nje pjese e tyne nuk ka ,jemi dhe kemi qene nje popull pagan qe pervetson nga kulturat dhe fete e te tjereve ajo qe n'a pelqen dhe intergrojme ne kulturen dhe besimin tone .Pak jane ata besimtar qe i permbahen me te vertete fese se tyre .
    ne cilin vend katoliket thojne Inshalla dhe marshalla ,pervec se ne shqiperi , ne cilin vend myslimani quhet mysliman kur nuk ploteson as faljen (namazin) e dites , ne cilin vend myslimanet shkojne ne kishe (konkretisht tek kisha e Lacit ) per t'u lut ?!s'po them edhe gjera te tjera qe kemi pervetsuar nga kultura perendimore si ceremonia e marteses .Nejse shqiptarit i ka ndru mendja shume here , sipas interesave te veta .
    Ndersa Kur'ani nuk ka ndryshuar as edhe nje germ (shkronje) nga zbritja .
    ne rrjeshtat e par te len te mendosh se je nje njeri i llogjikshem,,kupton kulturen ilirike te shqiptarise [ me pak fjal tana kushtet per te qene nje person normal]

gjersa kur vjen tek rrjeshti i fundit,,,,,,,,duhet te ja filloj nga e para te bej ndonje gjykim sepse po akoma fillojme tek perrallat.

Faqja 13 prej 24 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  2. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Cili eshte qendrimi i muslimaneve ndaj apostasise (blasfemis)!
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 08:38
  4. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17
  5. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •