Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983

Emigranti Shqiptar i drejtohet kryeministrit Grek

Njė emigrant Shqiptar i drejtohet kryeministrit Grek me njė letėr tė hapur.
    Botuar nė gazetėn "TRIBUNA"DT.29 QERSHOR 2007
    LETĖR E HAPUR
    Drejtuar:
    - Kryeministrit tė qeverisė Greke,Z.Kostas Karamanli.

I dashur dhe i nderuar Z. Kryeministėr !
    Po ju drejtohem personalishtė ju, pasi kam besim dhe shpresė se firma dhe vula juaj,kanė vėndin kryesor dhe rėndėsi historike pėr emigrantin ekonomik nė Greqi.
    Unė qė po ju shkruaj kėtė copė letėr quhem Danel Cana.Jam emigrant ekonomik Shqiptar.Jetoj sė bashku me familjen time qysh prej vitit 1993 nė ishullin e bukur tė Zakynthos.Kam 4 fėmij tė cilėt jan shkolluar kėtu nė Greqi.Jam munduar t'i edukoj me norma qytetare dhe nuk kam qėnė asnjėher problem,i prishjes sė imazhit tė mirė qė duhet tė reflektojmė,por kam bėrė njė jetė normale, si qytetar i rregullt. Paguaj nė rregull dhe nė kohėn e duhur ēdo detyrim ndaj shtetit Grek.Do dėshiroja shumė qė edhe Shteti Grek, tė bėnte tė njėjtėn gjė ndaj meje dhe familjes time.Kam pasur raste mjaft tė hidhura gjatė kohės sė emigracionit,tė cilat nuk kam mundur t'i zgjidh nė mėnyrė tė rregullt njerėzore, pėr tė vetmen arsye sepse nuk na ėshtė dhėnė kurrė, e theksoj,KURRĖ, deri mė sotė e drejta si emigrant i ligjshėm,as nė kohėn e duhur, as nė nivelin e duhur,as nė mėnyrėn komplekse sipas normave elementare tė konventave ndėrkombėtare, tė respektimit tė tė drejtave tė njeriut.Pretekset kan qėnė nga mė tė ndryshmet dhe ju i dini mė mirė se mua tė gjitha kėto.Tė kėrkosh dhe tė gėrmoshė pretekse pėr emigrantin nė ditėn e sotme,ėshtė sa anakronike aq dhe qesharake dhe e pa pranueshme pėr kohėn nė tė cilėn jetojmė.Kohėt kanė ndryshur dhe ndryshojnė dita ditės,pėr nga mėnyra e tė menduarit.Tė ecim me kohėn, tė moderohemi,ėshtė moto e sotme pėr tė gjith ne.Kėtė besoj se e pėrqafoni edhe Ju si pėrfaqėsues tė popullit Grek,por edhe tė tė gjithė Emigrantėve,pamvarsishtė se nuk na e kini dhėnė akoma tė drejtėn e votės tonė e cila do vijė pak e vonuar,por njė ditė ajo do ketė forcėn e saj legjitime.
    Kamė afro 14 muaj qė kam depozituar kėrkesėn pranė organeve kompetente tė bashkisė ku jetoj,pėr tė mė paisur me lejen e qėndrimit sipas ligjeve nė fuqi.Akoma nuk po marr pėrgjigje,pamvarsishtė interesimit tė shpeshtė,pranė organeve kompetente.
    I dashur K.Ministėr!
    Si mua janė 5-6 mij emigrantė kėtu nė ishull.Mos harroni se, gjersa mundemi t'ju drejtojmė njė letėr plot ngrohtėsi,jemi edhe ne njerėz si ju, me zemėr, me gjak tė kuq dhe mbi tė gjitha me shum halle e probleme.Nuk mundemi tė ndodhemi pranė njerzve tanė nė raste sėmundjesh,vdekjesh,e plotė preokupime tė tjera, tė cilat ėshtė mė se e llogjikshme qė kemi detyrime njerėzore.
    Kjo mėnyrė e praktikuar nga qeverija juaj,ka qėnė dhe mbetet diskredituese pėr pjesėn mė tė madhe tė Emigrantėve.Nė vėnd qė tė kishte edhe Emigranti,plus halleve tė shumta, tė kishte mundėsi qė tė ruante e ndėrtonte njė familje tė shėndoshė, tė denjė pėr kohėn e shoqėrin e ardhėshme,kjo shoqėri ėshtė ēuar drejt shkatėrrimit, me metoda barbare.Kėto metoda janė tė njohura sepse janė tė ligjėruara,por unė dhe shumė tė tjerė si mua, po i heqim mbi kurrizin tonė.Nė vėnd qė tė ndihmojmė nė forcimin e familjes, e cila ėshtė baza e njė shoqėrije tė shėndoshė,ligji i emigracionit tė aprovuar nga qeverija nga njėra anė dhe korrupsioni e burokracia nga ana tjetėr,e kanė shkatėrruar familjen emigrante,duke u bėrė kėshtu burim kriminaliteti.
    Si mundet tė edukohet fėmija nėn presionin e ndjekjes sė policisė, e cila edhe nė kėtė moment vazhdon rikthimin e Emigrantėve pa leje qėndrimi,kur dihet se nuk ėshtė emigranti ai qė refuzon tė drejtėn e qėndrimit por janė organet qeveritare refuzueset dhe mos-ligjėrimit tė Emigrantit tė thjeshtė.
    Unė qė po ju shkruaj, e njoh shum mirė problemin e emigrantėve Shqiptar pėr dy arsye;
    1- Jam i zgjedhur si N/Kryetar i Lidhjes sė Shoqatave Shqiptare,pėr gjith Greqinė.
    2- Jam dhe gazetar i gazetės EMIGRANTI, e cila botohet nė Athinė, nė gjuhėn shqipe.
    Po ju drejtohem Ju personalishtė dhe pres ndėrhyrjen tuaj,duke ditur se kini shum mundėsi t'i jepni fund sorrollatjeve tona,pa gjuhėn e burokracisė, e cila po i merr frymėn vetė Greqisė.
    Ėshtė kjo burokraci qė pas 15 vjetėsh tė ligjshėm na nxierr tė pa ligjshėm padrejtėsishtė.
    Nuk po ju shqetėsoj mė gjatė, pėr tė mos ju harxhuar shum kohė,tė cilėn besoj se e kini tė ēmuar.
    Pėr dijeni kjo letėr i dėrgohet edhe shtypit dhe televizionit.Pres pėrgjigje.
    Me nderim dhe respektė.
    Danel Cana
    Agj Theodhoros. Saraqinadhos 29100 Zakynthos
    24/06/2007

Ανοιχτή επιστολή
    Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύριο Κωστα Καραμανλιή

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας γράφω εσάς προσωπικά επειδή έχω την εμπιστοσύνη και την ελπίδα ότι η σφραγίδα σας θα έχει το σημαντικότερο λόγο στην ιστορία των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.
    Εγώ, που σας γράφω αυτό το γράμμα λέγομαι Ντανέλ Τσάνα. Είμαι Αλβανός μετανάστης και ζω με την οικογένεια μου, από το 1993 στο όμορφο νησί της Ζακύνθου. Έχω τέσσερα παιδιά που σπουδάζουν εδώ στην Ελλάδα.
    Κάθε μέρα προσπαθούμε με την γυναίκα μου να τους δώσουμε την καλύτερη αγωγή σαν γονείς και ποτέ σαν οικογένεια δεν έχουμε γίνει πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία για να μην χαλάμε την εμπιστοσύνη της χώρας (Ελλάδας) που άνοιξε τα χέρια και μας έβαλε στην αγκαλιά της.
    Είμαι καλός πολίτις και πληρώνω πάντα, συστηματικά και όποτε πρέπει τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Ελληνικό Κράτος. Θα ήθελα και το Ελληνικό κράτος να κάνει το ίδιο για μένα και απέναντι στην οικογένεια μου.
    Έχω περάσει πολλές κακές καταστάσεις στα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα τα οποία δεν έχω μπορέσει ποτέ να τα λύσω με ένα καλό ανθρώπινο τρόπο, για το μοναδικό λόγο ότι ποτέ δεν μας έχει δοθεί μια καλή ευκαιρία, μα ΠΟΤΕ σαν νόμιμος μετανάστης στην στιγμή που πρέπει, με την συμπεριφορά που πρέπει βασιζόμενοι στα πλαίσια των ανθρώπων δικαιωμάτων
    Οι δικαιολογίες ήταν διαφορετικές και εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μας.
    Να ψάχνεις δικαιολογίες για τους μετανάστες στις μέρες μας είναι όσο αναχρονικό όσο και γελοίο και απαραδεχτο, στο καιρό που ζούμε.
    Οι καιροί έχουν αλλάξει και αλλάζουν κάθε μέρα για το τρόπο που σκεφτόμαστε. Πρέπει να βαδισουμε με το χρόνο, να ενταχθούμε όσο πιο πολύ γίνεται, αυτό είναι το μότο στις μέρες μας για όλους.
    Ελπίζω ότι αυτό το αγκαλιάσετε και εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ, σαν αντιπρόσωπος του Ελληνικού λαού αλλά και όλων των μεταναστών στην Ελλάδα (ανεξάρτητα που ακόμα δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε, που πιστεύουμε ότι αυτό θα έρθει λίγο αργά αλλά τότε θα έχει μια μεγάλη δύναμη στις εκλογές και στις πολιτικές αλλαγές της Ελλάδας).
    Έχω 14 μήνες που κατάθεσα τα χαρτιά μου στο δήμο που μένω για να μου χορηγούν την άδεια παραμονής στη Ελλάδα. Ακόμα περιμένω να βγει η άδεια παραμονής αν και έχω πάει πολλές φορές να ενδιαφερθώ, η απάντηση είναι πάντα το ίδιο, «να περιμένεις».

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
    Σαν εμένα είναι 5.000 μέχρι 6.000 μετανάστες εδώ στο νησί μας. Μην ξεχνάτε ότι αφού μπορέσαμε να σας στείλουμε ένα γράμμα είμαστε και εμείς όπως εσείς άνθρωποι με καρδιά, αίμα που κυλάει στις φλέβες μας και πάνω από όλα με πολλά προβλήματα. Δεν μπορούμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας σε περιπτώσεις θανάτων, αρρωστιών και πολλά άλλα προβλήματα της ζωής στα οποία έχουμε ανθρώπινη υποχρέωση.
    Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης από της Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν και συνεχίζει να είναι εξευτελισμός για το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στην Ελλάδα.
    Αντί και ο μετανάστης να έχει εκτός από τα προβλήματα της ζωής και την δυνατότητα να φυλάγει και να δημιουργήσει μια γερή οικογένεια αξιόπιστοι για την κοινωνία, αυτή η κοινωνία την έχει κατευθήνσει στο καταστροφισμό με τους ποιο βαρβάρους τρόπους.
    Αυτοί οι τρόποι είναι γνωστοί γιατί έχουν νομιμοποιηθεί αλλά, εγώ και χιλιάδες σαν εμένα τα περνάμε στην πλάτη μας. Αντί να βυθίσουν στην δυνάμωση της οικογένειας η οποία είναι το σημαντικότερο για τις βάσεις μια γερής κοινωνίας, το νόμο για την μετανάστευση της Ελληνικής Κυβέρνησης από μια πλευρά και η γραφειοκρατία από την άλλη, την έχουν καταστρέψει την οικογένεια του μετανάστη κάνοντας αυτή πηγή εγκληματικότητας.
    Πως θα μπορέσει ένα παιδί να αναθρέφεται σωστά κάτω από την πίεση ότι θα των κυνηγάει η αστυνομία (η οποία αυτή την στιγμή συνεχίζει να στέλνει πίσω μετανάστες χωρίς χαρτιά ξέροντας ότι δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που δεν θέλουν να μην νομιμοποιηθούν αλλά είναι οι κρατικοί οργανισμοί που πάντα απορρίπτουν να το κάνουν αυτό).
    Το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα (εκτός ότι το περνάω και στην πλάτη μου) για άλλους δυο λόγους:
    1 - Είμαι αντιπροεδρος της Ενωσης των σωματίων Αλβανών Μεταναστών για όλη την Ελλάδα.
    2 - Είμαι δημοσιογράφος της αλβανικής εφημερίδας EMIGRANTI η οποία εκδίδεται στην Ελλάδα για τους Αλβανούς μετανάστες.
    Σας γράφω προσωπικά εσάς και περιμένω την μεσολάβηση σας σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που είναι πολύ επείγον όχι μόνο για μας τους μετανάστες αλλά και για την Ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτή η γραφειοκρατία έχει καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία.
    Είναι αυτή η γραφειοκρατία που μετά από 15 χρόνια νόμιμοι μας βγάζει άδικα παρανομους.
    Σας ζητάμε, από το ακριβό χρόνο σας, ξέροντας ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και σημαντικές, να μπορέσετε να ασχοληθείτε λίγο και με το θέμα μας.

Για ενημέρωση, θα ήθελα επίσης να σας πω ότι αυτό το γράμμα θα το στείλω και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
    Περιμένω μια απάντηση αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ.
    Τις καλύτερες ευχές μου για σας και την οικογένεια σας.

Με εκτίμηση

Ντανιέλ Τσάνα
    Άγιος Θεόδωρος, Τ.κ. 29 100, Ζάκυνθος

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te presim te lexojme pergjigjen e te nderuarit kryeminister te republikes helene.
    E dini cfare me shqeteson, Danel? -Kjo perulesia e detyruar dhe e pashmangshme e qytetarit emigrant shqiptar neper vendet e Europes Plake, ne vecanti, qe e shtypin me vetedije te plote integritetin e tij te merituar si cdo qytetar i cdo kombi tjeter te botes.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Te presim te lexojme pergjigjen e te nderuarit kryeminister te republikes helene.
    E dini cfare me shqeteson, Danel? -Kjo perulesia e detyruar dhe e pashmangshme e qytetarit emigrant shqiptar neper vendet e Europes Plake, ne vecanti, qe e shtypin me vetedije te plote integritetin e tij te merituar si cdo qytetar i cdo kombi tjeter te botes.
    Njė proverb shum i lashtė Egjyptian thotė " Ajo nga e cila duhet tė ketė frikė bota ėshtė KOHA;Ajo nga e cila duhet tė trėmbet KOHA janė PIRAMIDAT"Po ta sqaroj edhe pėrse;Sepse ata tė cilėve ju kushtuan piramidat,e konsideronin veten PERĖNDI,e bashkė me trupin e tyre tė balsamosur, u varros edhe historia njerėzore e botės sė njohur e tė qytetėruar.Mbas hapjes sė piramidave,ajo histori e varrosur u konsiderua e rrezikshme pėr ideologjinė dhe politikėn e kohės e tė shekullit.Kur me mumjet u angazhuan qindra-mijra shkencėtar e studiues tė ndryshėm,pėr studimin e tyre,me historinė u ndoq e kundėrta e kėsaj rruge.Ajo u burgos nė shpellat e nėnėdheshme,e tė errėta tė Vatikanit.Njė ditė do dali nė dritė.Dhe kjo ditė do jetė kur tė shuhet kandili i besimit tė verbėr dhe i intrigave njerėzore tė cilat i kanė sjellė jo pak plagė tė rėnda rruzullit.
    Kėshtu qė edhe Greku duhet ti trėmbet historisė,dhe i trėmbet,por mundohet ti shtyjė sado pak jetėn ambicjes sė sėmurė prej diktatori.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ali Baba Tepele : 03-07-2007 mė 10:53

Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    E lexova letren dhe dua te them, se eshte mjafte dinjitoze.
    Do te kisha deshire qe te dija si do te reagonte populli i mire Grek , ne qofte se do te punonin dhe jetonin prej vitesh sic dihet ne Gjermani dhe ne Amerike ti terhiqnin zvarre, neper zyrat burokratike dhe mos ti paisnin me dokumentet e nevojshme , deri ne qytetare te rregullt, Gjermane , dhe Amerikane ose ku ta di une, ne ndonje shtet tjeter?
    Si do tu vinte Grekeve, te punonin me vite dhe pastaj ti kthenin mbrapa, nga kishin ardhur , si pa dokumenta , kur e dine shume mire qe punojne me shume se te tjeret, dhe nuk perzihen me gjera te ndyra por jane shembell?
    Perse nuk zbatojne ligjet, dhe kur te tjeret nuk i zbatojne ata e dine sec ndodh.
    Perse nuk behet nje leter, e tille dhe ti kerkohet, llogari Europes putane, te zbatohen ligjet nga , anetaret e saj te famshem?
    Ne qofte se do te behej ndonje padrejtesi kunder te drejtave te njeriut ne Shqiperi, ose ndonje vend tjeter, si Turqia ose ku ta di une , Komuniteti Europian do te shkonte me vrap, dhe do tu kerkonte llogari me buri the trompeta `` per shkeljen e te drejtave te njeriut``.
    Po te drejtat e Shqipetareve ne bote , nuk jane te drejta njerezish?
    Mendoj ti kerkohet me force E.U. te vere dore ,mbi qeverine , Greke.Emigrantet e ndershem, te cilet jetojne me djerse, dhe mbijetojne ne kete shtet, kane te drejten e tyre minimale te trajtohen si njerez, dhe qytetare te ndershem.
    Perse te mos ingranohen ne jeten Greke, ashtu sic jemi ingranuar edhe ne , ne Amerike, dhe te mos e ndjejme kete lloj poshtersie qe ndjejne emigrantet Shqipetare ne Greqi. Por duhet te bashkohen te gjithe dhe te kerkojne te drejtat e tyre me elementere, dhe jo te trajtoheshin, si njerez te dores se dyte .Une e di se si fitohet dhrahmia ne Greqi, pa ta marre shpirtin Greku s`ta jep leftane.
    Kam qene ne Greqi dhe nuk me duket se kane ndonje GJe me teper se ne , per kundrazi ne kemi disa gjera me te mra se ata, kush i di le ti kujtoje.
    Gjithmone flas per Shqipetaret e ndeshem dhe punetore, nuk flas per pleherat e Shqiperise.Po NUK I KERKUAT TE DREJTAT TUAJA NUK KA PER TJA U FALUR ASKUSH.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga niktironci : 03-07-2007 mė 12:05

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Mė datėn 4/8/2007 vjen njė pėrgjigje nga Kryeministri i nderuar,e cila ka gjithsej kėto vargje;
    Pėr problemet qė shtroni,drejtohuni nė organet kompetente,tė gjeni zgjidhje.
    (d.m.th.na kini bezdisur,sepse s'jemi ne kompetentė.)Pėrgjigja vjen nga zyra e kryeministrit, e firmosur nga njė sekretare,emrin nuk po ja bėmė tė njohur.
    Mė shumė nuk pritej!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Rendesi ka qe letra te jete firmosur nga kryeministria perbrenda. Mendoj se kryeministri i rep. helene as qe e ka lexuar letren tende. Po keto organet kompetente jane me keq se vete kryeministria. Zgjidhje? Pseudo-zgjidhje...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e juniku
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    ATHINE GREQI
    Postime
    96
    Do te kisha deshire qe te dija si do te reagonte populli i mire Grek , ne qofte se do te punonin dhe jetonin prej vitesh sic dihet ne Gjermani dhe ne Amerike ti terhiqnin zvarre, neper zyrat burokratike dhe mos ti paisnin me dokumentet e nevojshme , deri ne qytetare te rregullt, Gjermane , dhe Amerikane ose ku ta di une, ne ndonje shtet tjeter?
    Si do tu vinte Grekeve, te punonin me vite dhe pastaj ti kthenin mbrapa, nga kishin ardhur , si pa dokumenta , kur e dine shume mire qe punojne me shume se te tjeret, dhe nuk perzihen me gjera te ndyra por jane shembell?
    Perse nuk zbatojne ligjet, dhe kur te tjeret nuk i zbatojne ata e dine sec ndodh.
    Perse nuk behet nje leter, e tille dhe ti kerkohet, llogari Europes putane, te zbatohen ligjet nga , anetaret e saj te famshem?

5 vjet e ca eshte shtruar kjo teme edhe gjendja eshte njelloj asgje nuk ka ndryshuar nga athere !

e bukur kjo!por te mos harrojme se greket qe kane ngelur ne vend dhe qe jane ne krye te ligjeve dhe te shtetit, jane ata qe ngelen, kur ata me puntoret ata me te zgjuarit ata me te miret e shoqerise iken per nje jete me te mire ,dhe kush ngeli ne vend : parazitet e shoqerise edhe cfare pret nga njerezit parazit pervec se te konsumojne ate qe ju le tjetri dhe te shfrytezojne kushtete e te tjereve per te rrojtur si mbreter !e keqja eshte se neve si shqiptare nuk kemi nje shtet dhe nje qeverri te punoje per ata qe i paguan por jane sahanlepires te gjitoneve te ndryshem jane ata qe e kane fajin per trajtimin e shqiptareve si kur jane me poshte edhe se qente e rrugeve ,jane ata qe e kane fajin jo shteti grek dhe shtetasit e saj se ata gjejne edhe bejne por po te kishte nje reciprocitet te plote , ashtu si ben kosova me serbine psh. ,qe te drejtat tona te jene te njellojta ne greqi ashtu sikunder te drejtat e grekeve qe jetojne ne shqiperi, qe greket te vinin nga malet ne shqiperi ashtu sikunder bejme akoma mbas 20 vjeteve gjoja demokraci!!!!!!!!!,te paguanin greket te njejtat shuma lekesh per te marre nje vize sikunder bejme edhe neve, te tallesh populli shqiptar me greket ashtu sikunder greket me neve qe kemi turp te flasim shqip qe kemi turp te themi jemi shqiptar qe kemi turp te themi qe nuk jemi te krishtere ,dhe mos harroni se e gjithe ky genocid eshte vetem per neve shqiptaret rraca me e paster dhe njerezit me te kualifikuar dhe me puntore ketu ne kete shtet me kulture te lashte por njekohesishte edhe me nje politike te ja te kishim nje mbeshtetje te shtetit tone qe te arrinim ato qe kerkoni atje me larte me letren e drejtuar z, kryem. qe nuk e di nese u lexua gjekundi apo e hodhen ne koshin e plehrave pa e hapur fare ,megjithese ka kohe kjo leter q elexova tani mendoj se te njejtat probleme qe shtrohen atje egzistojne akoma .
    pyetja ime eshte :deri kur keshtu do te ecim si ajo anija pa kapiten??????????deri kur zoterinj tane qeverikare????????????????

e mjera shqiperi qe e hengren dhe e copetuan sahanlepiresit e (demokracise )te mjeret shqiptare qe fati i keq i tyre eshte qe linden shqiptare !se kurre nuk do te kemi perseri ate krenarine e dikurshme !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga juniku : 03-03-2012 mė 09:55

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Njė emigrant Shqiptar i drejtohet kryeministrit Grek me njė letėr tė hapur.
    Botuar nė gazetėn "TRIBUNA"DT.29 QERSHOR 2007
    LETĖR E HAPUR
    Drejtuar:
    - Kryeministrit tė qeverisė Greke,Z.Kostas Karamanli.

I dashur dhe i nderuar Z. Kryeministėr !
    Po ju drejtohem personalishtė ju, pasi kam besim dhe shpresė se firma dhe vula juaj,kanė vėndin kryesor dhe rėndėsi historike pėr emigrantin ekonomik nė Greqi.
    Unė qė po ju shkruaj kėtė copė letėr quhem Danel Cana.Jam emigrant ekonomik Shqiptar.Jetoj sė bashku me familjen time qysh prej vitit 1993 nė ishullin e bukur tė Zakynthos.Kam 4 fėmij tė cilėt jan shkolluar kėtu nė Greqi.Jam munduar t'i edukoj me norma qytetare dhe nuk kam qėnė asnjėher problem,i prishjes sė imazhit tė mirė qė duhet tė reflektojmė,por kam bėrė njė jetė normale, si qytetar i rregullt. Paguaj nė rregull dhe nė kohėn e duhur ēdo detyrim ndaj shtetit Grek.Do dėshiroja shumė qė edhe Shteti Grek, tė bėnte tė njėjtėn gjė ndaj meje dhe familjes time.Kam pasur raste mjaft tė hidhura gjatė kohės sė emigracionit,tė cilat nuk kam mundur t'i zgjidh nė mėnyrė tė rregullt njerėzore, pėr tė vetmen arsye sepse nuk na ėshtė dhėnė kurrė, e theksoj,KURRĖ, deri mė sotė e drejta si emigrant i ligjshėm,as nė kohėn e duhur, as nė nivelin e duhur,as nė mėnyrėn komplekse sipas normave elementare tė konventave ndėrkombėtare, tė respektimit tė tė drejtave tė njeriut.Pretekset kan qėnė nga mė tė ndryshmet dhe ju i dini mė mirė se mua tė gjitha kėto.Tė kėrkosh dhe tė gėrmoshė pretekse pėr emigrantin nė ditėn e sotme,ėshtė sa anakronike aq dhe qesharake dhe e pa pranueshme pėr kohėn nė tė cilėn jetojmė.Kohėt kanė ndryshur dhe ndryshojnė dita ditės,pėr nga mėnyra e tė menduarit.Tė ecim me kohėn, tė moderohemi,ėshtė moto e sotme pėr tė gjith ne.Kėtė besoj se e pėrqafoni edhe Ju si pėrfaqėsues tė popullit Grek,por edhe tė tė gjithė Emigrantėve,pamvarsishtė se nuk na e kini dhėnė akoma tė drejtėn e votės tonė e cila do vijė pak e vonuar,por njė ditė ajo do ketė forcėn e saj legjitime.
    Kamė afro 14 muaj qė kam depozituar kėrkesėn pranė organeve kompetente tė bashkisė ku jetoj,pėr tė mė paisur me lejen e qėndrimit sipas ligjeve nė fuqi.Akoma nuk po marr pėrgjigje,pamvarsishtė interesimit tė shpeshtė,pranė organeve kompetente.
    I dashur K.Ministėr!
    Si mua janė 5-6 mij emigrantė kėtu nė ishull.Mos harroni se, gjersa mundemi t'ju drejtojmė njė letėr plot ngrohtėsi,jemi edhe ne njerėz si ju, me zemėr, me gjak tė kuq dhe mbi tė gjitha me shum halle e probleme.Nuk mundemi tė ndodhemi pranė njerzve tanė nė raste sėmundjesh,vdekjesh,e plotė preokupime tė tjera, tė cilat ėshtė mė se e llogjikshme qė kemi detyrime njerėzore.
    Kjo mėnyrė e praktikuar nga qeverija juaj,ka qėnė dhe mbetet diskredituese pėr pjesėn mė tė madhe tė Emigrantėve.Nė vėnd qė tė kishte edhe Emigranti,plus halleve tė shumta, tė kishte mundėsi qė tė ruante e ndėrtonte njė familje tė shėndoshė, tė denjė pėr kohėn e shoqėrin e ardhėshme,kjo shoqėri ėshtė ēuar drejt shkatėrrimit, me metoda barbare.Kėto metoda janė tė njohura sepse janė tė ligjėruara,por unė dhe shumė tė tjerė si mua, po i heqim mbi kurrizin tonė.Nė vėnd qė tė ndihmojmė nė forcimin e familjes, e cila ėshtė baza e njė shoqėrije tė shėndoshė,ligji i emigracionit tė aprovuar nga qeverija nga njėra anė dhe korrupsioni e burokracia nga ana tjetėr,e kanė shkatėrruar familjen emigrante,duke u bėrė kėshtu burim kriminaliteti.
    Si mundet tė edukohet fėmija nėn presionin e ndjekjes sė policisė, e cila edhe nė kėtė moment vazhdon rikthimin e Emigrantėve pa leje qėndrimi,kur dihet se nuk ėshtė emigranti ai qė refuzon tė drejtėn e qėndrimit por janė organet qeveritare refuzueset dhe mos-ligjėrimit tė Emigrantit tė thjeshtė.
    Unė qė po ju shkruaj, e njoh shum mirė problemin e emigrantėve Shqiptar pėr dy arsye;
    1- Jam i zgjedhur si N/Kryetar i Lidhjes sė Shoqatave Shqiptare,pėr gjith Greqinė.
    2- Jam dhe gazetar i gazetės EMIGRANTI, e cila botohet nė Athinė, nė gjuhėn shqipe.
    Po ju drejtohem Ju personalishtė dhe pres ndėrhyrjen tuaj,duke ditur se kini shum mundėsi t'i jepni fund sorrollatjeve tona,pa gjuhėn e burokracisė, e cila po i merr frymėn vetė Greqisė.
    Ėshtė kjo burokraci qė pas 15 vjetėsh tė ligjshėm na nxierr tė pa ligjshėm padrejtėsishtė.
    Nuk po ju shqetėsoj mė gjatė, pėr tė mos ju harxhuar shum kohė,tė cilėn besoj se e kini tė ēmuar.
    Pėr dijeni kjo letėr i dėrgohet edhe shtypit dhe televizionit.Pres pėrgjigje.
    Me nderim dhe respektė.
    Danel Cana
    Agj Theodhoros. Saraqinadhos 29100 Zakynthos
    24/06/2007

Ανοιχτή επιστολή
    Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύριο Κωστα Καραμανλιή

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας γράφω εσάς προσωπικά επειδή έχω την εμπιστοσύνη και την ελπίδα ότι η σφραγίδα σας θα έχει το σημαντικότερο λόγο στην ιστορία των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.
    Εγώ, που σας γράφω αυτό το γράμμα λέγομαι Ντανέλ Τσάνα. Είμαι Αλβανός μετανάστης και ζω με την οικογένεια μου, από το 1993 στο όμορφο νησί της Ζακύνθου. Έχω τέσσερα παιδιά που σπουδάζουν εδώ στην Ελλάδα.
    Κάθε μέρα προσπαθούμε με την γυναίκα μου να τους δώσουμε την καλύτερη αγωγή σαν γονείς και ποτέ σαν οικογένεια δεν έχουμε γίνει πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία για να μην χαλάμε την εμπιστοσύνη της χώρας (Ελλάδας) που άνοιξε τα χέρια και μας έβαλε στην αγκαλιά της.
    Είμαι καλός πολίτις και πληρώνω πάντα, συστηματικά και όποτε πρέπει τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Ελληνικό Κράτος. Θα ήθελα και το Ελληνικό κράτος να κάνει το ίδιο για μένα και απέναντι στην οικογένεια μου.
    Έχω περάσει πολλές κακές καταστάσεις στα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα τα οποία δεν έχω μπορέσει ποτέ να τα λύσω με ένα καλό ανθρώπινο τρόπο, για το μοναδικό λόγο ότι ποτέ δεν μας έχει δοθεί μια καλή ευκαιρία, μα ΠΟΤΕ σαν νόμιμος μετανάστης στην στιγμή που πρέπει, με την συμπεριφορά που πρέπει βασιζόμενοι στα πλαίσια των ανθρώπων δικαιωμάτων
    Οι δικαιολογίες ήταν διαφορετικές και εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μας.
    Να ψάχνεις δικαιολογίες για τους μετανάστες στις μέρες μας είναι όσο αναχρονικό όσο και γελοίο και απαραδεχτο, στο καιρό που ζούμε.
    Οι καιροί έχουν αλλάξει και αλλάζουν κάθε μέρα για το τρόπο που σκεφτόμαστε. Πρέπει να βαδισουμε με το χρόνο, να ενταχθούμε όσο πιο πολύ γίνεται, αυτό είναι το μότο στις μέρες μας για όλους.
    Ελπίζω ότι αυτό το αγκαλιάσετε και εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ, σαν αντιπρόσωπος του Ελληνικού λαού αλλά και όλων των μεταναστών στην Ελλάδα (ανεξάρτητα που ακόμα δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε, που πιστεύουμε ότι αυτό θα έρθει λίγο αργά αλλά τότε θα έχει μια μεγάλη δύναμη στις εκλογές και στις πολιτικές αλλαγές της Ελλάδας).
    Έχω 14 μήνες που κατάθεσα τα χαρτιά μου στο δήμο που μένω για να μου χορηγούν την άδεια παραμονής στη Ελλάδα. Ακόμα περιμένω να βγει η άδεια παραμονής αν και έχω πάει πολλές φορές να ενδιαφερθώ, η απάντηση είναι πάντα το ίδιο, «να περιμένεις».

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,
    Σαν εμένα είναι 5.000 μέχρι 6.000 μετανάστες εδώ στο νησί μας. Μην ξεχνάτε ότι αφού μπορέσαμε να σας στείλουμε ένα γράμμα είμαστε και εμείς όπως εσείς άνθρωποι με καρδιά, αίμα που κυλάει στις φλέβες μας και πάνω από όλα με πολλά προβλήματα. Δεν μπορούμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας σε περιπτώσεις θανάτων, αρρωστιών και πολλά άλλα προβλήματα της ζωής στα οποία έχουμε ανθρώπινη υποχρέωση.
    Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης από της Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν και συνεχίζει να είναι εξευτελισμός για το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στην Ελλάδα.
    Αντί και ο μετανάστης να έχει εκτός από τα προβλήματα της ζωής και την δυνατότητα να φυλάγει και να δημιουργήσει μια γερή οικογένεια αξιόπιστοι για την κοινωνία, αυτή η κοινωνία την έχει κατευθήνσει στο καταστροφισμό με τους ποιο βαρβάρους τρόπους.
    Αυτοί οι τρόποι είναι γνωστοί γιατί έχουν νομιμοποιηθεί αλλά, εγώ και χιλιάδες σαν εμένα τα περνάμε στην πλάτη μας. Αντί να βυθίσουν στην δυνάμωση της οικογένειας η οποία είναι το σημαντικότερο για τις βάσεις μια γερής κοινωνίας, το νόμο για την μετανάστευση της Ελληνικής Κυβέρνησης από μια πλευρά και η γραφειοκρατία από την άλλη, την έχουν καταστρέψει την οικογένεια του μετανάστη κάνοντας αυτή πηγή εγκληματικότητας.
    Πως θα μπορέσει ένα παιδί να αναθρέφεται σωστά κάτω από την πίεση ότι θα των κυνηγάει η αστυνομία (η οποία αυτή την στιγμή συνεχίζει να στέλνει πίσω μετανάστες χωρίς χαρτιά ξέροντας ότι δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που δεν θέλουν να μην νομιμοποιηθούν αλλά είναι οι κρατικοί οργανισμοί που πάντα απορρίπτουν να το κάνουν αυτό).
    Το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα (εκτός ότι το περνάω και στην πλάτη μου) για άλλους δυο λόγους:
    1 - Είμαι αντιπροεδρος της Ενωσης των σωματίων Αλβανών Μεταναστών για όλη την Ελλάδα.
    2 - Είμαι δημοσιογράφος της αλβανικής εφημερίδας EMIGRANTI η οποία εκδίδεται στην Ελλάδα για τους Αλβανούς μετανάστες.
    Σας γράφω προσωπικά εσάς και περιμένω την μεσολάβηση σας σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που είναι πολύ επείγον όχι μόνο για μας τους μετανάστες αλλά και για την Ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτή η γραφειοκρατία έχει καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία.
    Είναι αυτή η γραφειοκρατία που μετά από 15 χρόνια νόμιμοι μας βγάζει άδικα παρανομους.
    Σας ζητάμε, από το ακριβό χρόνο σας, ξέροντας ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και σημαντικές, να μπορέσετε να ασχοληθείτε λίγο και με το θέμα μας.

Για ενημέρωση, θα ήθελα επίσης να σας πω ότι αυτό το γράμμα θα το στείλω και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
    Περιμένω μια απάντηση αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ.
    Τις καλύτερες ευχές μου για σας και την οικογένεια σας.

Με εκτίμηση

Ντανιέλ Τσάνα
    Άγιος Θεόδωρος, Τ.κ. 29 100, Ζάκυνθος

Pa keqekuptime , une personalishte e ndaje dhimbjen e barabarte me gjithe emigranetet shqipetare ne Greqi , pore behet pyetja se shqipetaret emigranet duhet ti drejtohen Kryeministrit shqipetare,dhe gjithe qeverise shqipetare, bile bile kerkesat te jete ultimative ndaj Qeverise shqipetare . Nuk eshte e drejte apo demokraci , qe femijet e Ministrave (kopilat ) te vozisin makinat me te shtrejta ne bote kurse popullata shqipetare te marre valixhet ne shpine dhe te emigroje kerkoje jeten ne shtetet e huaja. C'do familje shqipetare qofte nga Shqiperia , Kosova ,apo Maqedonia ,qe merre valixhet ne shpine dhe emigron ne shtetet e huaja , ky veprim vetem se ja zgjate jeten burokracise politike shqipetare,dhe krimineleve shqipefolesa.

Populli shqipetare , ne pergjithesi ,duhet ti pastroje nje here e pergjithemone ,punet me keta matrapaze udheheqes qe e shkateruane jeten dhe ardhemrine e shqipetareve .

Aktualishte vetem shqipetaret i takon neper autostradat evropiane me autobusa dhe me valixhe ne shpine, duke u maltretuare ne c'do kufije te shteteve te evropes .

Populli jone shqipetare ka dy rruge ose te zgjedhe kolektivishte emigrimin , ose ti kthehet Qeverive te tyre dhe ti pastrojne punet nje here e pergjithemone .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga TetovaMas : 04-03-2012 mė 00:58

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nuk eshte e lehte per administraten greke te procesoje mijra kerkesa
    emigrantesh dhe ti pajise te gjithe me leje qendrimi.
    Ka shume arsye qe qeveria greke deporton emigrante shqiptare pa letra.
    1.E para eshte ligji dhe akte te vecanta ligjore qe specifikojne se kush duhet te largohet dhe perse duhet largohet.
    2.Qe dikush te fitoje lejen e qendrimit duhet te kete si kusht te pakten te mos kete kryer vepra kriminale dhe te kete nje pune.Pa folur per kushte te tjera si koha e qendrimit etj....Shume emigrante nuk i plotesojne kushtet ligjore per ta marre ate leje qendrimi,per pasoje shteti grek nderhyn per ti deportuar ne Shqiperi.
    3.Z.Danel Cana i ven etiketen diskriminim,pasi nuk eshte marre asnje pergjigje pas 14 muajsh.Ke kontaktove ti Z.Cana ne zyrat e bashkise dhe cfare te eshte thene nga pushteti lokal.Duhet te tregohesh transparent dhe i ndershem,pasi ka mundesi qe nje pergjigje ne zyrat e bashkise te eshte dhene dhe ajo pergjigje nuk te ka pelqyer dhe i drejtohesh tani kryeministrit.
    Problemi i familjes tende me status emigrant eshte problemi jot dhe jo problemi i shtetit grek ku ti figuron ilegal.Shteti nuk eshte barka e shpetimit te emigranteve te futur ilegalisht ne ate shtet.
    4.Trazirat lokale dhe kriminaliteti nga te rinj emigrante te papune.
    5.Per cdo emigrant te punesuar ne Greqi,shteti grek e llogarit ate si nje i papune me shume grek,pasi punet e marra nga emigrantet ia heqin oportunitetin per pune nje qytetari grek,per pasoje rritet papunesia ne rradhet e qytetareve grek.Kjo krijon probleme te renda sociale dhe ekonomike per shtetin,pasi shteti nuk merr taksa nga nje pjese qytetaresh greke qe jane pa pune,dhe keto qytetare pa pune sgjejne dot pune pasi emigrantet shqiptare jane me te shpejte dhe pranojne pune edhe me page shume te vogel.Nga ana tjeter ato mijra emigrante te punesuar dhe qe jane pa letra nuk i paguajne taksa shtetit grek,punedhenesi i paguan cash dhe nuk i mban taksa.Pra shteti grek nuk merr dot taksa nga emigrantet dhe kjo eshte nje nga arsyet qe shteti grek ka dale me ligje te vecanta te legalizoje qendrimet per disa emigrante dhe deportoje nje kategori emigrantesh,per te parandaluar hemoragjine e humbjeve ne grumbullimin e taksave te punes.
    Marrja e puneve nga emigrantet ne Greqi krijon papunesi per qytetaret grek krijon probleme ne familjet greke.
    Nje arsye pse Greqia hyri ne krize te thelle dhe borxhe te medha eshte edhe emigrantet qe s'paguajne taksa shtetit.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar mė parė nga TetovaMas Lexo Postimin

Pa keqekuptime , une personalishte e ndaje dhimbjen e barabarte me gjithe emigranetet shqipetare ne Greqi , pore behet pyetja se shqipetaret emigranet duhet ti drejtohen Kryeministrit shqipetare,dhe gjithe qeverise shqipetare, bile bile kerkesat te jete ultimative ndaj Qeverise shqipetare . Nuk eshte e drejte apo demokraci , qe femijet e Ministrave (kopilat ) te vozisin makinat me te shtrejta ne bote kurse popullata shqipetare te marre valixhet ne shpine dhe te emigroje kerkoje jeten ne shtetet e huaja. C'do familje shqipetare qofte nga Shqiperia , Kosova ,apo Maqedonia ,qe merre valixhet ne shpine dhe emigron ne shtetet e huaja , ky veprim vetem se ja zgjate jeten burokracise politike shqipetare,dhe krimineleve shqipefolesa.

Populli shqipetare , ne pergjithesi ,duhet ti pastroje nje here e pergjithemone ,punet me keta matrapaze udheheqes qe e shkateruane jeten dhe ardhemrine e shqipetareve .

Aktualishte vetem shqipetaret i takon neper autostradat evropiane me autobusa dhe me valixhe ne shpine, duke u maltretuare ne c'do kufije te shteteve te evropes .

Populli jone shqipetare ka dy rruge ose te zgjedhe kolektivishte emigrimin , ose ti kthehet Qeverive te tyre dhe ti pastrojne punet nje here e pergjithemone .

SHQIPĖTARĖT PĖR GREKUN SI ĒIFUTĖT PĖR NAZIZMIN
    (Ditari i njė skllavi ...vazhdon...!)
    Sa mė shumė kohė kalonė, aq mė shumė ndodhi tė reja dalin nė jetėn tonė tė emigracionit nė Greqi. Ėshtė njė tragjedi aktuale qė ndodh nė jetėn tonė tė pėrditshme, para syve pėrgjues elektronik tė gjithė botės sė modernizuar, para syve tė gjallė tė medjes sė shkruar, para syve qė nuk duan tė shikojnė, tė politikanėve tė ndryshėm tė cilėt janė larguar tmerrėsishtė na boshti kryesor i qėllimit tė funksionimit tė poilitikės dhe janė zhytur mė kokė nė llumin e pėrfitimit material nė ēdo formė si ata meshkujt “hamėshor”, tė pa pėrmbajtur qė i zė gjumi nė krahėt e prostitutave.
    Rezarta nga Tepelena, pėr tė cilėn kemi shkruar disa rreshta tek artikulli “BURGOSJE NĖ MASĖ TĖ EMIGRANTĖVE NĖ GREQI” na vjenė kėtė herė mė e tronditur se kurrė, mė e zhgėnjyer se asnjėherė tjetėr, mė e revoltuar nga gjithė kjo reprezalje e hapur qė bėhet nė kurriz tė emigrantėve, ...disa herė viktimė e rracizmit tė pa skrupullt qė tregojnė organizmat e ndryshme qeveritare nė Greqi.
    “Me shumė mundimi, bredhje e vonesa arrita tė shkruhem nė OAED, Neo-Kozmo – Athinė - tregon Rezarta.
    - Sapo shikojnė pasaportėn Shqipėtare, ju erren sytė punonjėsve tė OAED-it dhe me njė nėnqeshje ironike fillojnė shfletimin e saj, pyetjet nga mė idiotet deri tek..”nėse ėshtė e saktė apo e ke nxierrė nė Omonia..!” Tė pyesin nėse ke qėnė nė Shqipėri apo jo dhe pėrse ishe...! Tė pyesin se sa kohė ke nė greqi...etj....ironi tė mėndjemėdhenjėve rracistė....
    Kur ju tregova “VEVEOSIN” (VĖRTETIM) tė lejes sė qėndrimit mė nxuarėn pretendim se ajo kishte mbaruar! Afati i saj, pėr leje qėndrimi 2 vjeēare kishte kaluar, por ky nuk ėshtė faji im dhe vetė qeveria e Papandreut e ka lėnė nė fuqi, pėr deri sa tė marrėsh pullėn ngjitėse nė pasaportė, bile nuk mund tė bėjmė as aplikimin e lejeve tė tjera pa marrė tė parėn. Ligji kėshtu thotė dhe ne e dimė kėtė se jemi tė interesuar. Por kėta i nxierrin kėto pengesa qėllimishtė pėr tė mos na dhėnė asistencėn sociale.Kjo nuk ėshtė e drejtė sepse ne punojmė brėnda rregullave dhe ligjeve dhe duhet tė trajtohemi njėsoj si puntorėt grekė.Me se do rroj unė kur nuk kam punė dhe kjo pėr faj tė sistemit.”
    Rezarta kishte shum tė drejtė, por burokracia vėndase, me peshėn e operacioneve qė po bėn qeveria, gjithė dhimbjen e plagėve qė merr nga goditja qė i bėn ligji i ri i aprovuar nga parlamenti grek, ngaqė nuk arriti asgjė edhe me flakėn qė i vunė Athinės, e nxierr inatin duke u hakmarrė ndaj emigrantėve shqipėtarė,si Hitleri ndaj Ēifutėve..!
    Ky nuk ėshtė rasti i vetėm, por as dhe i panjohur pėr qeverinė Shqipėtare dhe as pėr Evropėn e Botėn mbarė....
    Nuk arrijmė akoma tė kuptojmė nėse ideja dhe metodat fashiste, janė dėshirė e kapriēo tė Greqisė apo tė Evropės?
    Janė pa aftėsi e qeverisė Shqipėtare apo ėshtė marrveshje e fshehtė si trekėndėshi i aleancės sė luftės sė dytė botėrore Romė – Berlin – Tokio!
    Si mund tė mendosh ndryshe kur unė personalishtė kam njėmij e njė halle dhe ministria e brėndėshme zvarrit lejen e qėndrimit, mbas shum telefonave, vajtje-ardhje, shumė dokumenta, shumė vula e tė tjera sorrollatje mė thotė se vonohet mbi tre vjet tė dali...sepse kemi akoma tė vitit 2008 pa nxierrė dhe ka radhė.....Kjo ėshtė pėrgjigja dhe ne mbetemi tė burgosur, tė padrejtė, tė ndarė e izoluar nga bota e njerzit, tė dėnuar ti nėnėshtrohemi tekave tė burokracisė dhe ndienjės sė fortė naziste-antishqipėtare qė sundon nė gjithė qeverisjen e Greqisė.
    Danel Cana

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. KOSOVE-1981 - Rrofte Republika Socialiste e Kosoves
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 07-07-2018, 11:21
  2. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  3. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •