LETĖR
Letėr: Drejtuar z.Andreas Takis- sekretar i pėrgjithshėm i emigracionit.- Athinė
Drejtuar nga Danel Cana, emigrant ekonomik nė Zakynthos
I nderuar zoti Andreas! Kam nderin t’ju drejtohem ju personalishtė, si drejtues i njė posti kryesor qė ka tė bėjė me problemin tim tė madh, tė legalizimit me dokumenta tė rregullta nga ana e autoriteteve qeveritare greke.
Ky problem qė unė kam nuk ėshtė i vetmi, prandaj edhe kohėt e fundit parlamenti grek votoi ligjin e ri pėr lehtėsimin e marrjes sė lejeve tė qėndrimit nga emigrantėt tė cilėt kanė mė shumė se 12 vjet qėndrim nė greqi dhe janė familjar.
Unė dhe familja ime kam 18 vjet vetėm nė Zakynthos dhe asnjėherė nuk kam qėnė i pa ligjshėm.Kohėt e fundit,konkretishtė mė 09/09/2010, nga periferia e Zakynthos mė jepet APORIPSI pėr kėrkesėn me paisje me leje qėndrimi afatgjatė qė kisha depozituar nė kėtė periferie nėpėrmjet bashkisė, nė vitin 2008. APORIPSI u dha me pretendimin se “mungojnė tė ardhurat familjare,(sepse isha me bashkim familjar, mbi gruan, unė dhe djali i vogėl i cili ishte nė shkollė..) nuk plotėsoheshin tė ardhurat mbi 10500 euro, siē parashikonte ligji.
Mbas dhėnies sė vendimit tė aporipsi, mė thanė se kisha vetėm njė rrugė ligjore ta kėrkoja dhe kjo ishte tė zija avokat dhe tė drejtohesha gjykatės.Avokati kėrkonte 5000 euro.Gjėndja ime ekonomike nuk e pėrballonte kėtė kėrkesė ndaj ndoqa njė tjetėr rrugė ligjore duke ju drejtuar avokatit tė popullit. Avokati i popullit bėri disa ndėrhyrje pranė periferies kokėforte por pa rezultat sepse kėtu ligji bėhet nga ata qė jan tė punėsuar si Andreas Vadhen dhe jo nga parlamenti grek!
Ligji i ri qė doli nga parlamenti mė ndihmon qė edhe unė tė paisem me leje afatgjatė si pjestarėt e tjerė tė familjes me qėllim tė mos shkatėrrohet familja, qė pėr mua ėshtė e shtrenjtė, besoj gjithashtu edhe ju e konsideroni tė tillė!
U interesova pranė periferies mbas daljes sė ligjit nė fletoren zyrtare por kėtu nuk e njohin me pretendimin se nuk ėshtė pėr periferien apo dhimot por ėshtė vetėm pėr ministrinė e brendėshme.
Ju lutem vini dorė tė marrin fund sorrollatjet e kota tė emigrantėve sepse kėto sorrollatje e stėrmundime kanė hapur njė plagė tė madhe tek ne.
Sa pėr dijeni kam njė vit qė nėna ime 86 vjeēare, ėshtė paralizuar dhe nuk mundem tė shkoj ti jap njė gotė ujė...ju lutem shumė tė tregoheni mė njerėzor.
Me nderim dhe respekt
Danl Cana—Sarakynadhos Zakynthos 29110 Agj.Theodhoros
.......................................
Αίτηση
Προς: Υπουργείο Εσωτερικών Αθήνα
Από: Danel Cana, Άγιος Θεόδωρος,Σαρακινάδο,Ζάκυνθος ΤΚ-29 100.
Μέσω αυτής της προσφυγής ο κατώθι υπογεγραμμένος Danel Cana,γεννηθείς στις 01/05/1956, παρακαλώ το Υπουργείο Εσωτερικών να μου εκδώσει άδεια διαμονής αφού πρόσφατα μου έχουν δώσει Απόρριψη από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων λόγω έλλειψης εσόδων για το έτος 2006-2007 . Σας έχω στείλει μέσω ταχυδρομείου όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την νόμιμη έλευση μου στην χώρα τον Μάρτιο του 1993 με την οικογένεια μου ως οικονομικός μετανάστης από το Τεπελένι Αλβανίας στην Ζάκυνθο. Εσώκλειστα σε αυτόν τον φάκελο βρίσκονται οι βίζες που έχουν εκδοθεί στο όνομα μου από το Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου κ ένα έγγραφο του ΟΑΕΔ που αποδεικνύει την νόμιμη διαμονή μου στην χώρα για παραπάνω από 10 χρόνια.
Έχω καταθέσει την αίτηση μου στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 05/05/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 11982.
Με σεβασμό Danel Cana .
Krijoni Kontakt