Nuk po e hap kete teme per kondrapeshe te alkoolisteve anonime, por me duken si te dale mode, ose e thene me sakte si pleq te dale boje. Epo te jesh qejfli i alkoolit dhe te futesh ne anonimat kur hashashi ben kerdine dhe na eshte kthyer ne tradite me shume se rakia, kjo nuk shkon. Te jemi te siqerte epoka e rakise dhe alkoolrave moderne pothuaj ka mare fund, per faktin e thjeshte se te bejne dem, duke filluar qe nga kolisteroli e deri tek glicemia(sheqeri) ne gjak. Pa llogaritur qe ne raport me hashashin jane ku e ku me te shtrenjta, megjithese duken sikur i ke sheshit dhe jane te lira. Pervec kesaj alkooli te ha kohe se duhet te ulesh dhe te pish me ore dhe pastaj plasin muhabetet dhe deri sherret. Ndersa nje cigare hashashi kalon dore me dore shpejt e shpejt dhe mbaron puna, pa muhabete te ztergjatura dhe sherre.Shume shume ndonjerit i krijohen ndjesira milingonash ne trup apo koke, ose sikur ndonje qenie e tmerrshme po e sulmon.Por edhe keto jane te rralla, pasi rendom sic kam degjuar rrine per qef te tyre dhe meditojne me tavanin. Ka lezet mor jahu.. se rri me veten per qef dhe nuk fillon te flasesh mbrockulla dhe te hapesh debate si alkoolistet. Ju do te thoni se ti qe e hape kete teme kushedi sa cigare hashashi ke pire dhe meqe ja ke pare hajrin hape edhe temen. Aspak dhe jo vetem kaq, por kjo eshte e keqja, sepse nuk e kam provuar asnjehere, por me ckam pare eshte shume me fisnike dhe e qete se sa efekti i zhurmshem i alkoolit. Madje shume shume kam pare shoke e shoqe qe pas cigares se hashashit ja kane plasur te qeshurit per qef, ashtu sic kam pare shok e shoqe qe pas alkoolit jane zene me grushta.
Tani me thoni se kujt duhet ti nenshtrohemi(pasi raca njerezore nuk rri dot pa ju nenshtruar nje vesi te qefit) hashashit apo alkoolit? Ju qe do te merrni pjese ne kete teme e dini dhe ju ftoj te flisni hapur te shoqata e hashashisteve te deklaruar, se kushedi bindem teresisht dhe filloj hashashin qe e kemi badiava ne shqiperi.
Mund ta kem edhe gabim, por hajt na thoni hapur se