Rozana Radi, Tėrhiqet nga muzika, Jam e lodhur
Muzika
Ka vendosur tė qėndrojė paksa nė qetėsi duke iu pėrkushtuar mė shumė asaj qė adhuron vėrtet. Dikur e angazhuar mjaft ndaj muzikės duke qenė pjesėmarrėse nė shumė aktivitete, tashmė ka zgjedhur tė qėndrojė pėr njė periudhė kohe larg. Jam shumė e lodhur nga muzika dhe mė mirė tė themi nuk kam nerva tė merrem mė, tė paktėn pėr momentin. Mė kanė munduar shumė zhurmat, pjesėmarrjet nė diskoteka, koncerte, kontakti me njerėzit, mėnyra sesi duhet tė sillesh me ta. Si duhet tu flasėsh, tu qeshėsh. Sinqerisht jam e lodhur. Pėr njė farė kohe nuk dua ti kthehem muzikės. Dua tė bėj pak pushim.- tregon Rozana Radi. Por ndėrsa muzika e ka mėrzitur paksa, njė tjetėr pasion e shtyn tė bėjė mė pėrpara, krijimi i teksteve tė kėngėve. Nuk kėrkon shumė kohė pėr krijimin e njė teksti. Nėse ka qetėsi nė ambjentin qė e rrethon, Rozana arrin tė pėrqėndrohet shumė mirė. Kėrkoj vetėm qetėsi. Nėse e kam kėtė frymėzohem dhe arrij tė krijoj. Kėngėtarėt qė mė drejtohen pėr tė krijuar tekstin, u pėlqen mėnyra sesi shkruaj unė. Jam e thjeshtė si pėr kėngėtarin qė e kėndon, ashtu edhe pėr publikun qė e dėgjon. Ky i fundit e pėrcjell dhe e pranon mirė si tekst. Tė them tė drejtėn jap maksimumin. Pėr mua ėshtė njėsoj si ta kėndoj vetė atė kėngė, pra njėsoj si tė mė pėrkasė mua.
Rozana aktore
Sapo ka pėrfunduar filmin me metrazh tė shkurtėr i cili ėshtė njė tjetėr pasion pėr tė. Filmi mban titullin Mira nė tė cilin Rozana interpreton rolin kryesor. Aktualisht filmi ndodhet nė studiot e montimit nė Amerikė dhe shumė shpejt do tė vijė nė Tiranė nė festivalin e filmit me metrazh tė shkurtėr. Regjia e filmit i pėrket Dhimitėr Ismajlit, njė djalė qė jeton nė Shtetet e Bashkuara. Nė tė tregohet jeta e njė gruaje tė martuar me fėmijė qė lufton pėr tė mbrojtur familjen e vet. Njė jetė qė shpesh tė gėnjen pėr tė marrė disa rrugė tė tjera ku herė-pas here njeriu mendon qė njė tjetėr drejtim do tė ishte mė i mirė. Nė thelb, ėshtė dilema e vetė individit pėr dėshirat dhe ėndėrrat e tij. Por filmi veē risive tė tij ka patur edhe skena paksa tė nxehta pėr tė cilat Rozana shprehet: E sikletshme ka qenė skena e shtratit. Nė fakt mė mirė tė themi e lodhshme, jo e sikletshme pasi duhet tė xhiroja dy, tre apo gjashtė plane tė ndryshme. Partnerėt e skenave tė shtratit janė dy, por mund tė them se filmi intrigon mjaft. Nuk ishte ndonjė skenė e ēuditshme, pasi tė gjitha skenat janė pėr aktorin. Thjesht ishte e lodhshme. Ndėrsa pėrsa i pėrket momenteve zbavitėse mund tė pėrmend pjesėn e autobusit. Ėshtė fjala pėr ēastin kur personazhi kryesor Mira, del nga puna pėr tė shkuar nė shtėpi. Nė autobus kishte disa figurantė tė cilėt bėnin rolin e njerėzve tė thjeshtė. Njerėzit qė ishin nė stacion, mendonin se ky ishte autobus i linjės dhe hynin brenda. Mezi arritėm ta realizonim. Kisha vite pa hipur nė autobus, u kėnaqa.
Dashuria
Por ēfarė ndodh me jetėn private tė Rozanės? Ka hyrė dikush nė zemrėn e saj? Nė fakt jo. Nuk ka asnjė ndryshim nė jetėn time. Ska asgjė tė re. Nuk jam e dashuruar, ndoshta kjo ėshtė periudha e reflektimit, pas njė kohe tė gjatė qė ke kaluar me njė njeri qė ke dashur shumė. Nuk kam vendosur ende tė jem me dikė tjetėr. Ėshtė e vėshirė. Fillon njeriu nga pretendimet.- rrėfen Rozana.
Dėshirat
Qėndrimi nė shtėpi, ndjekja e njė sėrė filmave dhe herė-herė leximi i ndonjė libri, ėshtė ajo ēfarė ka zgjedhur tė bėjė Rozana pasditeve ndėrsa ėshtė njė ndjekėse e rregullt e filmave tė rinj nė kinema Millenium. Ajo qė do tė donte tė realizonte me shumė dėshirė nė njė tė ardhme ėshtė jeta e saj e pėrcjellė nėpėrmjet njė monodrame. Do doja tė luaja jetėn time, por pėr kėtė duhet tė dalė njė shkrimtar shumė i zoti tė arrijė ta formulojė- pėrfundon Rozana Radi.
![]()
Krijoni Kontakt