Kjo eshte nje pike e diskutueshme. Nje grup njerezish pohon se njohuria duhet te zgjerohet (dhe eshte ne zgjerim te vazhdueshem) dhe prandaj ne jemi ende ne faza ku nuk njohim shume. Nje grup tjeter pershtatet me pohime pozitive te tipit "zoti ekziston" dhe e pranojne si te mireqene kete konkluzion. Une nuk jam shkencetar dhe nuk i hiqem si i tille, me gjithe respektin, por i perkas grupit te pare me nje probabilitet me te larte se grupit te dyte.Njeriu qe flet sikur te ishte perfaqesues i shkences, eshte pikerisht ajo qe demostron negacionizmin e Zotit, I cili i flet njerezve nepermjet Ligjeve te Tij, ku dise njerez i emertojne Ligje te Natyres, pasi nuk duan te japin llogari ose te pranojne qe ka me te larte se ta.
Kam vene re gjate jetes sime te shkurter te deritanishme se nje njeri me nje kod te ngulitur mire ne mendje, te cilen ia qeveris thelle, nuk mund te merret vesh me nje njeri me nje kod tjeter, aq me teper ne nje bote virtuale. Kjo puna e debateve, me sa me ngjet, eshte si puna e pershtatesve - nuk mund te hapesh nje laptop 110V ne nje ambient 220V...Njerezit jane pjeserisht materie e Perendise, sidomos kur me sublimitet inteligjnca e tyre pranon qe perbehet prej elementesh kimike dhe keshtu pranojne te jene te tille, pra vetem njerez, te krijuar…!
Krijoni Kontakt