Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 103
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Njeriu qe flet sikur te ishte perfaqesues i shkences, eshte pikerisht ajo qe demostron negacionizmin e Zotit, I cili i flet njerezve nepermjet Ligjeve te Tij, ku dise njerez i emertojne Ligje te Natyres, pasi nuk duan te japin llogari ose te pranojne qe ka me te larte se ta.
    Kjo eshte nje pike e diskutueshme. Nje grup njerezish pohon se njohuria duhet te zgjerohet (dhe eshte ne zgjerim te vazhdueshem) dhe prandaj ne jemi ende ne faza ku nuk njohim shume. Nje grup tjeter pershtatet me pohime pozitive te tipit "zoti ekziston" dhe e pranojne si te mireqene kete konkluzion. Une nuk jam shkencetar dhe nuk i hiqem si i tille, me gjithe respektin, por i perkas grupit te pare me nje probabilitet me te larte se grupit te dyte.

Njerezit jane pjeserisht materie e Perendise, sidomos kur me sublimitet inteligjnca e tyre pranon qe perbehet prej elementesh kimike dhe keshtu pranojne te jene te tille, pra vetem njerez, te krijuar…!
    Kam vene re gjate jetes sime te shkurter te deritanishme se nje njeri me nje kod te ngulitur mire ne mendje, te cilen ia qeveris thelle, nuk mund te merret vesh me nje njeri me nje kod tjeter, aq me teper ne nje bote virtuale. Kjo puna e debateve, me sa me ngjet, eshte si puna e pershtatesve - nuk mund te hapesh nje laptop 110V ne nje ambient 220V...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Jam shume dakort me ty, si nga njera pale edhe nga tjetra ka patur edhe ka njerez qe kane abuzuar…, atestet ne pergjithesi vetdeklarohen, pa qene e nevojshme, por nje pjese e tyre qe ne mendje te tyre e refuzojne ekzistencen e Perendise, pohojne nga ana tjeter se ekziston megjitheate nje krijues trashendent, pra si me qellim edhe me aresye, e kam fjalen si shkaktoje inteligjente…

i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anëtarësuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55

Kotesia e gjerav

Shpesh kur njeriu nuk arrin nje gje ne jete, shume leht i kthehet fes duke e akuzar ate per nje X arsye!
    Hapsit te kesaj teme, do i thosha:
    Nese feja per 1500 vite ka deshtur, ku na ishte JO feja? Ku ishte ateizmi? Ku ishte komunizmi?

Une nuk jam fetar, por besimtar! Dhe per shume veta kjo eshte e pa kuptimt, sepse kur themi "Une besoj", automatikisht ne mendjet tona krijohet lidhja me fen, me perrallat fetare, me "politikat" fetare... prandaj une nuk jam fetar, sepse feja nuk eshte me shume se sa nje ngaterres mendjeje.

Me lejo te ndaj pak gjera me ty:

Éshtë një e keqe tjetër që kam parë nën diell dhe që është e përhapur midis njerëzve:
    Dikujt Perëndia i ka dhënë pasuri, të mira dhe lavdi, dhe nuk i mungon asgjë nga gjithë ato që mund të dëshirojë, por Perëndia nuk i jep mundësinë t`i gëzojë, por i gëzon një i huaj. Kjo është kotësi dhe një e keqe e madhe.
    Në qoftë se dikujt i lindin njëqind bij dhe jeton shumë vite dhe të shumta janë ditët e viteve të tij, por shpirti i tij nuk ngopet me të mira dhe nuk ka as varr unë them se një dështim është më i lumtur se ai;
    sepse ka ardhuar më kot dhe po ikën në terr, dhe emri i tij është mbuluar nga terri.
    Edhe sikur të mos e ketë parë as njohur diellin, megjithatë ka më shumë pushim se tjetri.
    Po, edhe sikur të duhej të jetonte dy herë një mijë vjet, por pa mundur të gëzojë të mirat e tij. A nuk mbarojnë të gjitha në po atë vend?
    Tërë mundi i njeriut është për gojën e tij, megjithatë oreksi i tij nuk ngopet kurrë.
    Ç`përfitim ka i urti mbi budallanë? Ç`përfitim ka i varfëri në rast se di të ecë përpara njerëzve të gjallë?
    Éshtë më mirë të shikosh me sy se sa të endesh me dëshirën. Edhe kjo është kotësi dhe një përpjekje për të kapur erën.

Fjalët e të urtëve janë si hostenë dhe ato që mbledhin njerëzit e ditur janë si gozhda të ngulura mirë; ato jepen nga një Bari i vetëm.
    Biri im, ruhu nga çdo gjë që del jashtë kësaj. Shkruhen shumë libra, por nuk mbarohet kurrë kjo punë, dhe studimi i tepërt e lodh trupin.
    Të dëgjojmë, pra, përfundimin e gjithë ligjëratës: "Ki frikë nga Perëndia dhe respekto urdhërimet e tij, sepse kjo është tërësia e njeriut".
    Sepse Perëndia do të vërë të gjykohet çdo vepër, edhe çdo gjë që është fshehur, qoftë e mirë apo e keqe.

Marr nga libri i Predikuesit

Cdo te mire,
    asopaj
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    O ylberiane, me falni se po ju shqetesoj, dola nje xhiro nga lagja juaj. Pse çirreni sikur keni provuar ate qe s’mund te provohet…
    Eshte e vertete qe ne emer te Zotit, jane bere krime pa mase…, por qe nuk ishte Zoti vete, por njerez anormale.
    Po ashtu edhe jane bere krime pa mase nga ateiste te deklaruar ( stalini-mao ), gjthnje sipas rradakes tuaj fajtor eshte feja, pra rrjedhimisht Zoti…?
    O dylber sumkapuç, Maoja me Stalinin nuk vrisnin në emër të ateizmit po të komunizmit - kurse ata të jujtë vrisnin rob e vazhdojnë të përdhunojnë fëmijë në emër të Zotit e të fesë

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Po o njerz po kur te dilni ne Diten e Gjykimit qfare do thoni me keto mend . Dikush thonte ka Zot dikush s ka Zot , besimtaret s kane qka humbin ne te dy rastet po ju ? Zjarr , zjarr , zjarr , zjarr , zjarr .

ketij i paska marre by.....th....a flake duhet me sjelle naj zjarrefikese se na dogji forumin siduket si ka pi ilaqet ose se henger kuranin per mengjes

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    Citim Postuar më parë nga asopaj Lexo Postimin
    Shpesh kur njeriu nuk arrin nje gje ne jete, shume leht i kthehet fes duke e akuzar ate per nje X arsye!
    une s'i jam kthyer fesë duke e akuzuar kur "s'kam arrit një gjë në jetë" më xhaxhi, ça po thu? mos shif telenovela kur lexon temën

Citim Postuar më parë nga asopaj
    Hapsit te kesaj teme, do i thosha:
    Nese feja per 1500 vite ka deshtur, ku na ishte JO feja? Ku ishte ateizmi? Ku ishte komunizmi?
    ateizmi s'është ideologji më xhaxhi. s'ka nonji mision me kry! dhe ça lidhje ka kjo me temën?

dhe ktë komunizmin që ke përmend s'e mar vesh ça lidhje ka me temën përveç që komunizmi si ideologji e çifutëve të diasporës ka kopjuar gjithë rregullat e kristianizmit, pasurinë e përbashkët, komunitarizmin etj, pra fenë e çifutëve të diasporës. - ik pyt komunistët atje ke forumi kristian të të përgjigjen për komunizmin ktu jemi ke forumi ateist

edhe ato të tjerat që ke thën më poshtë s'kan lidhje me temën
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anëtarësuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga vampiro Lexo Postimin
    une s'i jam kthyer fesë duke e akuzuar kur "s'kam arrit një gjë në jetë" më xhaxhi, ça po thu? mos shif telenovela kur lexon temën

ateizmi s'është ideologji më xhaxhi. s'ka nonji mision me kry! dhe ça lidhje ka kjo me temën?

dhe ktë komunizmin që ke përmend s'e mar vesh ça lidhje ka me temën përveç që komunizmi si ideologji e çifutëve të diasporës [url=http://www.google.com/search?num=100&hl=en&safe=off&q=christian+communism&btnG=Search]ka kopjuar gjithë rregullat e kristianizmit, pasurinë e përbashkët, komunitarizmin[/AME] etj, pra fenë e çifutëve të diasporës. - ik pyt komunistët atje ke forumi kristian të të përgjigjen për komunizmin ktu jemi ke forumi ateist

edhe ato të tjerat që ke thën më poshtë s'kan lidhje me temën
    I nderuar, tregohu pak me i kulturuar dhe me i rrespektuar.

Ate qe thash se njeriu i kthehet fese per ta akuzuar, nuk te kam gjykuar ty e sa njeri. Thjesht thash se njerezit e akuzojn fene per mos arritjen e nje qellimi.

Pyetjet qe i bera jane te thjeshta. Nese ti e hape temen: Feja deshtoi, mblidhni rraret ikni ne shtepi ateher na jep zgjedhjen e "ekuacionit"!
    E nese nuk ke zgjedhje, atehere perserit vitin.
    Une kam pare shume ideologji e filozofira qe i zgjidhin problemet deri diku, por nuk kam pare qe ndonje t'ia kaloj besimit.

Me vjen keq qe nuk e paske kuptuar temen as vet.

Nuk po flasim per forume por per temen!

Cdo te mire,
    asopaj
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

Komunizmi eshte nje ideologji ne radhe te pare, dhe si te gjitha ideologjite e tjera, mban anen e vet, pra te tera ndahen ne dy rangje, ideologji deiste dhe ateiste. Tjeter rruge nuk njeh historia, ne se di ti ( klysh majmuni ) ndonje tjeter, bashke me ate qe me prishi mesazhet, urdheroni e shkruani…!
    Materializmi, nuk eshte gje tjeter veçse shpjegimi i botes ne menyre ateiste.
    Propaganda me kohen qe mbizoteroi nje pjese te botes, ishte teresisht e mbeshtetur ne idete ateiste, dihet tashme se nuk ishin te paret Lenini dhe Stalini, po ashtu edhe Marksi dhe Engelsi…, filozofe me te vjeter hodhen bazat e asaj rrace perbindeshash materialisto-ateiste, te tille ishin Hegel dhe Foierbah, por ka edhe me…
    Po atehere a s’me thua ti qe s’di shqip, pse e luftoi me te gjitha mjetet ne dispozicion ateizmi Kishen dhe çdo besim tjeter fetar? Pse shduku dhe shfarosi aq e aq besimtare te devote, murgjer, prifterinj, hoxhallare, etj., pse shkaterroje nga themelet objektet e kultit, kur fare mire mund te sherbenin si vepra arti arkitekture dhe historike, por qe donin te ç’rrenjosnin besimin ne fe.
    Tamam ai Stalini, Josif Xhugashvilli ishte nje seminarist i gjysme lekut dhe perfundoi i perjashtuar nga ai seminar orthodoks si jo i denje dhe ne lartesine qe kerkohej. Pikerisht ky monster ky perbindesh, luftoi dhe vrau miliona njerez te pafajshem dhe jo vetem per çeshtje politike…!!!
    Mos harro kurre ate thenien famose te tij;”e vetmja liri fetare, qe mund te tolerohet, eshte propaganda antifetare, ndryshe ndalohet rreptesisht te shpruhurit ne menyra tjera…”, te duket nje ideologji pa kuptim fetar ose antifetar ( ateist ).?!
    Po ata iluministet ( qe ti u ngrefe çik shume ), nuk ishin ata njerez me kapacitet mbi mesataren sigurisht, kur filluan fushaten e pare antifetare ne histori , duke denuar me gijotine ( prerje koke ), ose burgime ekzemplare, konfiskime te pasurive te klerit, etj etj., tamam ata kishin ate shprehjen e famshme, - “ do behet siç themi ne, ne qiell, mbi dhe edhe nen dhe…, prepotente dhe arrogante si ata, perfunduan tamam nen ate mekanizem qe promovuan me aq pasion, gijotina!
    Po nuk te ben te ndalesh pak, per te rrugulluar idete e tua dhe mendjen tende te çakerdisur, fakti qe shume e shume mijera njerez ne kohera, vajten dhe u masakruan me pohimin se ka Zot…?
    E pra, une te them, se vlejne me shume ata mijera njerez nje nga nje ( te te gjitha shtresave ) me martirizimin e tyre, se sa nje milion e ca diskutime dhe debate filozofike dhe universitare, pasi qe ne keto te fundit endè nuk kemi lajme per ndonje te vdekur ose te plagosur nga torturat…!
    Mblidh mendjen e behu njeri, pasi çdo dite e me shume po i ngjet atij majmunit, qe aq fort po levdon!

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Komunizmi eshte nje ideologji ne radhe te pare, dhe si te gjitha ideologjite e tjera, mban anen e vet, pra te tera ndahen ne dy rangje, ideologji deiste dhe ateiste.
    Nuk ka ideologji ateiste, a merr vesh ti a jo? U ndakan ideologjitë thotë në teiste dhe ateiste. Prit të shof..., ue tani e shpike e?

Tjeter rruge nuk njeh historia, ne se di ti ( klysh majmuni ) ndonje tjeter, bashke me ate qe me prishi mesazhet, urdheroni e shkruani…!
    O dobiç inçesti mes çifutësh, ça dërdëllet? E di ça dmth ideologji apo jo?

Materializmi, nuk eshte gje tjeter veçse shpjegimi i botes ne menyre ateiste.
    Nuk ka mënyrë "ateiste" të shpjegimit të botës. Ateizmi nuk shpjegon botën. Ateizmi është mungesa e besimit në "zot", mbinatyrore", e ke të qartë mër, apo je duke tymos?

Propaganda me kohen qe mbizoteroi nje pjese te botes, ishte teresisht e mbeshtetur ne idete ateiste, dihet tashme se nuk ishin te paret Lenini dhe Stalini, po ashtu edhe Marksi dhe Engelsi…, filozofe me te vjeter hodhen bazat e asaj rrace perbindeshash materialisto-ateiste, te tille ishin Hegel dhe Foierbah, por ka edhe me…
    Ene i herë, se sot jom zemërgjerë, nuk ka "ide ateiste" o rob zoti çifut. Ateizmi është mungesa e teizmit, kush nuk osh teist është ateist. Me i llaf "ateizmi" del si tabelë vetëm kur del nai rrumpallë i pjerdhur teist dhe thotë "unë besoj", "zoti", "mbinatyra". Ateizmi nuk është nai gjendje me ide të vetat. Është "të mospasmit ide teiste".

Është arsyetimi ai që hedh poshtë teizmin, jo "ateizmi".

Ateizmi është mungesa e besimit në "zot"-ra e "mbinatyr"-ëra.

Përsërite me mu.

Kur ta përvetësosh ik e merr përdore dhe atë tjetrin sipër dhe sqaroji teoritë komuniste të kristianizmit anej ka forumi kristian.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pryll : 28-06-2008 më 07:31

Citim Postuar më parë nga pryll Lexo Postimin
    ...

Ene i herë, se sot jom zemërgjerë, .......
    ...
    Bravoooooooo, kesaj redhe tejkalove vetveten, me the gjera qe nuk i kisha degjuar ndonjehere..., te faleminderit per harxhimin ( e rrjeshtave ) qe me dedikove.
    shnet.

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si dështoi komploti anglo-amerikan kundër Enverit
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 06:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •