Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Me fal qe po ta them, po ti qeke i derr idioti
    Mqns ke thene me fal para se te me fyeje me mire mos e thoshe fare
    Se kuptoj edhe thua me fal edhe e vazhdon fyerjen
    Une nuk te kam fyer por kam sqaruar dicka te rendesishme ,por ti ke lexuar vetem nje fragment
    Une te fal por kuptoje qe sbere aspak mire qe e the jo per mua se une e di se nuk jam i tille por per veten tende
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Nese je nje genjeshtar kjo dmth qe nuk ke aresye te shendoshe por te genjeshtert dhe kur thua qe nuk jam genjen veten sepse te gjith njerezit mekatuan dhe per shkak te mekatit ata genjejne
    Keshtu qe logjika e ateistit nuk qendron sepse eshte e genjeshtert
    Fjala ketu eshte per te gjith njerezit jo personalisht per ty borix
    Por mqns ti je njeri te drejtohet edhe ty
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 24-10-2007 më 04:37
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Nese je nje genjeshtar kjo dmth qe nuk ke aresye te shendoshe por te genjeshtert dhe kur thua qe nuk jam genjen veten sepse te gjith njerezit mekatuan dhe per shkak te mekatit ata genjejne
    Keshtu qe logjika e ateistit nuk qendron sepse eshte e genjeshtert
    Fjala ketu eshte per te gjith njerezit jo personalisht per ty borix

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Meqenese m'u drejtove mua me nje argument nga me qesharaket, atehere edhe une fjalen e kisha tek argumenti jo tek ty. Tani, sa per leksion elementar, kur ben nje konkluzion, jep dhe premisat qe te gjykojme se si e nxorre konkluzionin. Ne te kundert, i bie te flasesh kodra pas bregut.

Dikush me lart te ka sugjeruar te studiosh bazen filozofike te ateizmit, ne menyre qe te jesh me i sakte ne dhenien e premisave apo kunder-argumentave te tua, si fetar. Ndiq kete keshille sepse eshte e mencur. Perndryshe, nuk eshte e hijshme nga pikepamja logjike te gjykosh mbi ateistet si genjeshtare pa patur piken e argumentit me te thjeshte.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Meqenese m'u drejtove mua me nje argument nga me qesharaket, atehere edhe une fjalen e kisha tek argumenti jo tek ty. Tani, sa per leksion elementar, kur ben nje konkluzion, jep dhe premisat qe te gjykojme se si e nxorre konkluzionin. Ne te kundert, i bie te flasesh kodra pas bregut.

Dikush me lart te ka sugjeruar te studiosh bazen filozofike te ateizmit, ne menyre qe te jesh me i sakte ne dhenien e premisave apo kunder-argumentave te tua, si fetar. Ndiq kete keshille sepse eshte e mencur. Perndryshe, nuk eshte e hijshme nga pikepamja logjike te gjykosh mbi ateistet si genjeshtare pa patur piken e argumentit me te thjeshte.
    Nqs dikush genjen per dicka jashte kesaj teme pse duhet ta besoj per temen qe flitet
    A ka ndonje ateist qe sgenjen per dicka?
    mu pergjigj
    nqs genjejn per gjera te vogla per te medhajat te shuajne

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Ateizmi eshte fe dhe pik do apo sdo ti i dashur ateist

Ateizmi mbeshtetet vetem tek evolucioni sepse 2 jane teorite e egzistences
    Krijimi ose Evolucioni
    Nqs njera bie poshte atehere eshte e sigurte se ngelet tjetra
    Nese hedhim posht me fakte evolucionin atehere ngelet vetem ideja e krijimit
    Dhe evolucionin e hedh poshte parimi i 2 i termodinamikes, ligjet e probabilitetit dhe statistikes ligjet e gjenetikes dhe shume fakte historike ligjore sic eshte egzistenca e kombit te Izraelit
    Keshtu ngelet vetem qe gjithshka eshte krijuar nga nje krijues i cili kishte nje qellim qe na krijoi
    Duan apo sduan njerezit ta besojne Zotin ai eshte i vertete dhe i gjalle dhe shume real
    Kam nje pyetje te thjeshte per ty dhe pasi te me pergjigjesh do te pergjigjem edhe une
    Cfare ka bere ateizmi yt per ty dhe jeten tende dhe une do te tregoj se cfare ka bere Perendia Jezus Krishti per mua?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    albani 1 jam dakort me ty . borix e meritoi kete leksion. shpresoj te mos tregohet mendjemadh por i zgjuar dhe te kerkoje falje per fyerjen qe te beri.por mendoj qe e ke keqkuptuar ateizmin. per mendimin tim ateizmi eshte neutralitet.ose une te pakten e ndjej te tille.nuk do te thote qe besimi duhet te jete patjeter i inkuadruar ne nje religion.une kam qef te besoj ashtu sic e pranoj une te verteten dhe jo te disiplinohem ne nje fe te caktuar.fundja sot mund te lexoje cdokush ne librat e fese, te mendoje i lire dhe te konceptoje te verteten ne menyren qe i duket me e drejte.sidoqofte mendoj se ti arrite ta argumentosh mendimin tend me mire se borix te vetin.respekt.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    mu pergjigj
    Keshtu i thote zoti jobit, mos luaj role.

albani 1 jam dakort me ty . borix e meritoi kete leksion. shpresoj te mos tregohet mendjemadh por i zgjuar dhe te kerkoje falje per fyerjen qe te beri.
    beatles, eshte veshtire te jesh i sinqerte. Une bera aq sa munda, duke u treguar i sinqerte. Sidoqofte, po pranoj keshillen tende per uljen e nivelin te mendjemadhesise dhe per ngritjen e nivelit te zgjuarsise (qe kur kane korrelacion?!)...

Ateizmi mbeshtetet vetem tek evolucioni sepse 2 jane teorite e egzistences
    Krijimi ose Evolucioni
    Nqs njera bie poshte atehere eshte e sigurte se ngelet tjetra
    Per te perplotesuar keshillen e beatles, nuk mund te te drejtohem me termin 'idiot', sepse eshte fyerje. Prandaj, po te permend se te menduarit bardhe e zi (dy opsione dhe pike!) eshte nje nga difektet me te shpeshta te qenies njerezore, dhe po me difektoz tek ju, fetaret. Ateizmi ka nje baze filozofike dhe nje baze shkencore. Baza e ateizmit nuk eshte teoria e evolucionit, sepse sic thote edhe Richard Dawkins, ateizmi ekzistone shekuj para se te perpilohej teoria e evolucionit. Kjo, per pasoje te injorances, nuk dihet nga shumica, ose shumica (fetare, e kam fjalen) kerkon ta mbuloje. Gjithesesi, po te kesh vullnet (gje qe shoh se te mungon) mund te germosh edhe jashte librit tend te shenjte.

sidoqofte mendoj se ti arrite ta argumentosh mendimin tend me mire se borix te vetin.
    Te njejta keshilla dhe per ty.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    po dal pak prej keti diskutimi dhe po kaloj pak me lart ne nje thenie qe plot personalitete jan mite ?
    dhe a ka dikush prej juve qe do te mund te argumentonte sot se ka jetuar bonaparta ose skenderbeu askush hiq sepse ata jan te vdekur dhe perpos librave te historis asgje tjeter nuk e tregon se kan jetuar keta dy ( i mora si shembull e jo per diqka tjeter ) . nese bazomi ne kesi sene per asnje personalitet smund te jemi 100 % sigurt per egzistencen e tij

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    borix e pranoj keshillen tende ashtu sic e pranove edhe ti timen. ne fakt nuk kerkova te ofendoj por desha qe diskutimi te vazhdonte"fair".une mendoj se nuk eshte aspak e veshtire te jesh i sinqerte,te pakten ketu ne forum.ne fakt per mendimin tim ateizmi eshte i paperkufizushem dhe jam dakort me ty qe nuk eshte as derivat i evolucionit,mbase eshte derivat i keqkuptimit ose i dyshimit.une vete jam jetim dmth nuk kam trashegimi fetare.por kjo nuk do te thote qe nuk besoj .mbase besimi im eshte jasht disiplinave religioze por smund as te them qe jam ateist .shpresoj qe tme kuptosh. dhe do te vazhdoj te diskutoj me kenaqesi me ty.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Shpjegim i lehte mbi temat e Teuhidit
    Nga rapsod në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 08:01
  3. Vdekja e Profetit a,s
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 07:36
  4. Vargjet janë si njerzit!........
    Nga Agim Doçi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 27-03-2003, 13:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •