Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    i/e regjistruar Maska e KeidiSelmanaj
    Anėtarėsuar
    03-07-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    49
    Citim Postuar mė parė nga land
    Kam diēka kurioze per ty lexoje;Shpikja e inxhinjerit astronaut Vadim Chernobrov,u realizua shpikja e makines se kohes,por qe nuk lejon te ndryshosh realitetin historik,kush deshiron ta provoje rezikon nje udhetim pa kthim,ky ixhinjer thote qe po i perfundon me sukses eksperimentet e tij,pra ai ka ndertuar nje kapsule sferike me diameter 2m, shume e ngjashme me kapsulen"Vostok"te kozmonautit te pare rus Yuri Gagarin,dhe eshte dhe krononauti ipare Ivan Konov nje programues kompjuterash i cili do zvendesoje kafshet qe jane perdorur per eksperimentin.Eshte zgjedhur ky djalosh sepse ka nje psikike shume te forte per te ruajtur gjakftohtesine edhe sikur te shikonte fundin e botes,kur te vije momenti Konov do te mbyllet ne kapsule ku do te krijohen fusha te fuqishme elektromagnetike rotulluese,te cilat ngadalesojne ose pershpejtojne kohen,alteracioni i se ciles regjistrohet nga aparatura te precizionit te larte,me anen e kesaj makine eshte e mundur te dalesh jashte kohes (kryesisht ne te shkuaren)deri ne 1muaj.udhetimi mund te jete ne menyre te rezikshme pa kthim.Chenobrov paralajmeron,tentativa per te shkuar prapa ne kohe mund te perfundoje qe te shkosh ne ndonje univers paralel pa ruge kthimi,keto gjera i kam lexuar ne nje reviste shkencore Italiane e titulluar"Focus"
    Hey, faleminderit!!!! Kam shume nevoje per kuriozitete...mgjs se marr vesh mire ate qe flitet ne keto tema, sepse sapo mbarova vitin e pare, edhe plus qe nuk eshte se jam ndonje gjeni ne fizike...apo kuantet e cfare jane ato!!! :P
    shpresoj ti mesoj kete vit!!! :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2006
    Postime
    7
    une ketu pyes shum serioz jo per te nenvlersu diokend po si esht e mundur te dihet sa esht shfrytzuar truri i njeriut apo ka ndonje shenj psh. sikur cd-ja apo disi ndryshe une nukmund ta kuptoj ndoshta e kam trurin ne shfrytzim 5% hahha

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Nje dileme e madhe mbetet nese ne zbulojme aftesi, apo krijojme ?
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Videot e rradhes

Ja si levizet nje objekt me forcen e trurit

Kjo tjetra te shpjegon anen teorike te sekretit

ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Truri eshte i vetmi organ qe e studion veteveten.
    Per mendimin tim konluzioni se trurin njerezit e shfrytezojne vetem 7-12% eshte sepse:
    1. Truri yne ka shume veshtire te perceptoje me shume se 3D, pak njerez mund te perceptojne 4D-kohen dhe shume te rralle apo nuk ekzistojne fare njerez qe perceptojne ,e shume se 4D.
    2. Me anen e trurit ne nuk mund te levizim objekte. Truri duhet te prodhoje diqka si p.sh vale per te levizur objekte. Mirpo kjo eshte e pamundur sepse ne nuk disponojme kontrollin e plote te trurit tone per te levizur objekte.
    3. Ne nuk mund te zhdukemi nga nje vend ne vendin tjeter. Po te kishim kontrollin e plote te trurit tone ne mund te benim kete dhe shume gjera te tjera te cilat njeriu mund ti paramendoje. P.sh nese njeriu me anen e trurit mendon se mund te zhduket apo te komunikoje me persona te tjere atehere mund te vemi ne konkludimin se ne nuk disponojme kontrollin e plote te trurit dhe po te dispononim kontrollin e plote te trurit atehere keto gjera do te realizoheshin shume leht.
    4. Po te dispononim kontrollin e plote te trurit ne nuk mund te ndjenim dhimbjen. P.sh nese e kemi thyer kemben atehere kemi dhembje te medha mirpo po te kishim kontrollin e tij nuk do te lejonim qe te barten qelizat ndijore dhe ta ngacmojne trurin qka bejne qe ne t'a ndjejme dhembjen. Te gjitha keto procese i dirigjon truri. Pra truri ben shume veprime refleksive-pa kontrollin tone.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni: a ekziston jeta pas vdekjes?
    Nga YaSmiN nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 266
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:55
  2. Gjilani
    Nga cod3r nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. Zona e trurit ku lind besimi tek Zoti
    Nga toni007 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 09:05
  4. Zona e trurit qe kontrollon levizjet
    Nga optimus.prime nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-01-2009, 13:34
  5. Perberja e trurit te njeriut.
    Nga White_Angel nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-09-2004, 17:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •