Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 69
    Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421

- - - -

riu, pse gajasesh kot? Ajo nuk më duket se e ka seriozisht atë që thotë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 06-07-2007 më 16:00

i/e regjistruar Maska e Lizi
    Anëtarësuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Nisur nga nenshkrimi im, nje perkufizim i perkryer i jetes dhene nga Prof. Ernst Mayr, "Jeta eshte thjesht materializimi i procesit jetesor." Kjo do te thote se kemi te bejme me materie, e cila per nje kohe te caktuar i nenshtrohet nje far materializimi (ose manifestimi) dhe pas perfundimit te ketij procesi mbetet serish materie.

Mendoj se eshte budallallek te flasesh per elemente mistike si shpirti dhe per procese jetesore pas vdekjes, pra, pas perfundimit te procesit jetesore. A nuk ju duket paradoksiale te vesh perkrah mbarimin e procesit jetesor (vdekjen) dhe fillimin e nje procesi te pa-materializueshem? Nese jo, a nuk ju duket e kote te shpenzoni kohe, energji, dhe aftesi per te diskutuar per fenomene te pakuptueshem, sic eshte perralla e jetes pas vdekjes?

Keto diskutime me duken si historite e A. Christie't, qe me vinin ne gjume njehere e nje kohe.
    Por ti duhet t'a dish se edhe materien po t'a diegesh leshon energji sepse materia nuk tretet ose zhduket(me kete qe thua ti as energjia nuk eshte reale sepse nuk shihet)Pervec te tjerash a mund te me thuash si mund t'a quash ti analizen qe i ben Froidi endrres ,unit, ndergjegjies ,dhe te gjithe shkences se psikologjise ?(per ty nuk egzistonkan as keto ?!)
    Ne fakt une mendoi (me sakte une po supozoi ) se edhe ne mendjen tende nuk ka asgje pervec materies .(dmth asnje gjykim, arsyetim apo logjike sepse unk po shoh gje )

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    (me kete qe thua ti as energjia nuk eshte reale sepse nuk shihet)
    Ne fakt, nuk e kam thene une, por Prof. E. Mayr, biolog. Gjithashtu, nuk kam thene qe energjia eshte e padukshme dhe prandaj nuk ekziston, por e ke thene ti, duke shtremberuar ate qe une kam dashur te nenkuptoj me lart.

Ne fakt une mendoi (me sakte une po supozoi ) se edhe ne mendjen tende nuk ka asgje pervec materies .(dmth asnje gjykim, arsyetim apo logjike sepse unk po shoh gje )
    Kujdes me kontekstin, se kam vene re qe ke qef te besh lojra fjalesh!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    ma shpjego pra materializmin ne proceset jetesore si e kupton ti .Sepse ndryshe eshte te citosh te tjeret dhe ndryshe eshte te shprehesh mendimin tend ner to.Shume mire ai biologu mund te nenkuptonte ne kete materializim edhe shpirtin .

Anëtarësuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Jeta eshte materializimi i shpirtit ne proceset jetesore.

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Lizi, tani eshte momenti qe une duhet te duartrokas?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga XX22
    Te shpelafte katuni i cerrikut ty o hipokrit se ngaqe u hoqe musliman bere shkollen.ti je vecse nje hipokrit qe hiqesh ate qe nuk ndjen ne shpirt vetem per perfitim.Sa per dijeni nuk jam katunare,jo s ee kam per turp po te isha te ishit te bindur te gjithe se do ta thoja pa ndroje.Per info te me tejshme drejtohu ne privat se mos dal me qytetare se ty pastaj nari.

Per temen shyqyr qe ke then nje gje te sakt te pakten pranon se vazhdon jete mbas vdekjes por si ka mundesi qe je kaq hipokrit dhe ndaj vetes???kur ti kendej nuk beson e kendej thua se ka jete sepse jete mbas vdekjes besojne vetem ato qe mbeshteten ne besim.te pakten keshtu thone statistikat.
    Po te mos besosh islamin tend te dashur , e te kundershtosh absurdet fetare nuk do te thote qe nuk beson ne asgje jashte normales, ose te pakten ate qe konsiderohet normale.
    Po ty te nglei qejfi qe qesha kur te thane katundare?
    po ca te keqe ka, edhe une kantundar jam dhe e kam per nder, por ama jo katundar cerriku, jo se kam ndonje gje kunder cerrikut, por nuk jam prej andej.

Dhe nje sqarim , meqe na e nxori si problem XX22.

Te mos besosh ne zotin ashtu si e parashtron feja, te mos besosh ne fe, nuk do te thote se je materialist puro, apo qe nuk ke besimet e tua.
    Une besoj ne gjera qe kalojne edhe absurdet fetare, por te pakten jane besime personale, e nuk pretendoj te bind njeri.
    Prandaj XX22, hipokritet jane ata qe fshihen mbas moralit fetar, e jo ata qe thone mendimin e tyre lirisht. Gabimi qe ti dhe shume te tjere bejne, nuk flas per besimtaret por per te gjithe, eshte se i klasifikoni gjerat. Ateistet jane ata qe nuk besojne zotin e fese, por kjo nuk do te thote se te gjithe ateistet kane nje pikepamje te njejte mbi jeten apo natyren. Gjithashtu te besosh ne evolucionin si nje force qe ve ne levizje biologjine, nuk do te thote se nuk beson ne forca te tjera mbinatyrore apo edhe ne jeten mbas vdekjes.
    Ndryshon vetem fakti qe ndersa une jeten mbas vdekjes e shoh si nje vazhdim ne nje jete tjeter, e keshtu me rradhe, ti e sheh o si xhennet, ose si xhehenem.

Prandaj fakti qe ne kete teme , shpreh besimin tim ne vazhdimin e jetes, nuk bie ne kundershtim me idene qe kam mbi islamin qe eshte nder te keqet e kesaj bote, une do te thoja, nje kancer.

Flm.

Anëtarësuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Lizi, tani eshte momenti qe une duhet te duartrokas?
    Une kerkoi sqarim asgje me teper

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Sqarim i detajuar:

Ernst Mayr. What Evolution Is. Hap amazon.com, shko tek used books, mund ta gjesh per $13.99.

Anëtarësuar
    11-07-2007
    Postime
    29
    faleminderit do t'a lexoi patjeter .

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqipëria: 3300 vdekje në vit nga duhani
    Nga Hyllien në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-10-2009, 22:25
  2. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  3. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  4. Dita kur Unë u kryqëzova
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 07:27
  5. Prostitucioni dhe morali
    Nga tani në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 05-01-2003, 06:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •