- - - -
riu, pse gajasesh kot? Ajo nuk më duket se e ka seriozisht atë që thotë.
- - - -
riu, pse gajasesh kot? Ajo nuk më duket se e ka seriozisht atë që thotë.
Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 06-07-2007 më 16:00
Por ti duhet t'a dish se edhe materien po t'a diegesh leshon energji sepse materia nuk tretet ose zhduket(me kete qe thua ti as energjia nuk eshte reale sepse nuk shihet)Pervec te tjerash a mund te me thuash si mund t'a quash ti analizen qe i ben Froidi endrres ,unit, ndergjegjies ,dhe te gjithe shkences se psikologjise ?(per ty nuk egzistonkan as keto ?!)Postuar më parë nga Borix
Ne fakt une mendoi (me sakte une po supozoi ) se edhe ne mendjen tende nuk ka asgje pervec materies .(dmth asnje gjykim, arsyetim apo logjike sepse unk po shoh gje )
Ne fakt, nuk e kam thene une, por Prof. E. Mayr, biolog. Gjithashtu, nuk kam thene qe energjia eshte e padukshme dhe prandaj nuk ekziston, por e ke thene ti, duke shtremberuar ate qe une kam dashur te nenkuptoj me lart.(me kete qe thua ti as energjia nuk eshte reale sepse nuk shihet)
Kujdes me kontekstin, se kam vene re qe ke qef te besh lojra fjalesh!Ne fakt une mendoi (me sakte une po supozoi ) se edhe ne mendjen tende nuk ka asgje pervec materies .(dmth asnje gjykim, arsyetim apo logjike sepse unk po shoh gje )
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
ma shpjego pra materializmin ne proceset jetesore si e kupton ti .Sepse ndryshe eshte te citosh te tjeret dhe ndryshe eshte te shprehesh mendimin tend ner to.Shume mire ai biologu mund te nenkuptonte ne kete materializim edhe shpirtin .
Jeta eshte materializimi i shpirtit ne proceset jetesore.
Lizi, tani eshte momenti qe une duhet te duartrokas?
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Po te mos besosh islamin tend te dashur , e te kundershtosh absurdet fetare nuk do te thote qe nuk beson ne asgje jashte normales, ose te pakten ate qe konsiderohet normale.Postuar më parë nga XX22
Po ty te nglei qejfi qe qesha kur te thane katundare?
po ca te keqe ka, edhe une kantundar jam dhe e kam per nder, por ama jo katundar cerriku, jo se kam ndonje gje kunder cerrikut, por nuk jam prej andej.
Dhe nje sqarim , meqe na e nxori si problem XX22.
Te mos besosh ne zotin ashtu si e parashtron feja, te mos besosh ne fe, nuk do te thote se je materialist puro, apo qe nuk ke besimet e tua.
Une besoj ne gjera qe kalojne edhe absurdet fetare, por te pakten jane besime personale, e nuk pretendoj te bind njeri.
Prandaj XX22, hipokritet jane ata qe fshihen mbas moralit fetar, e jo ata qe thone mendimin e tyre lirisht. Gabimi qe ti dhe shume te tjere bejne, nuk flas per besimtaret por per te gjithe, eshte se i klasifikoni gjerat. Ateistet jane ata qe nuk besojne zotin e fese, por kjo nuk do te thote se te gjithe ateistet kane nje pikepamje te njejte mbi jeten apo natyren. Gjithashtu te besosh ne evolucionin si nje force qe ve ne levizje biologjine, nuk do te thote se nuk beson ne forca te tjera mbinatyrore apo edhe ne jeten mbas vdekjes.
Ndryshon vetem fakti qe ndersa une jeten mbas vdekjes e shoh si nje vazhdim ne nje jete tjeter, e keshtu me rradhe, ti e sheh o si xhennet, ose si xhehenem.
Prandaj fakti qe ne kete teme , shpreh besimin tim ne vazhdimin e jetes, nuk bie ne kundershtim me idene qe kam mbi islamin qe eshte nder te keqet e kesaj bote, une do te thoja, nje kancer.
Flm.
Une kerkoi sqarim asgje me teperPostuar më parë nga Borix
Sqarim i detajuar:
Ernst Mayr. What Evolution Is. Hap amazon.com, shko tek used books, mund ta gjesh per $13.99.
Krijoni Kontakt