Te ardhmen ju do ta njihni kur ti kete ardhur koha;deri atehere,harrojeni
Eskili
Te ardhmen ju do ta njihni kur ti kete ardhur koha;deri atehere,harrojeni
Eskili
me keto mbahu ti se do ringjallesh ...Postuar më parë nga ILyrium
ishalla mas jetes, do ket nga ato gocat me bisht nga mrapa![]()
kesaj zonje ose i kan dhene doze te tepert para operacionit,ose ne kopshtin e shtepise ka lule opiumi
I nderumi halil gostivari,nuk trembem shume une vllai,jam prej Valone pranaj..lol..
Me te vertet eshte me shume trishtim qe me futin keto mendime..pas vdekjes ...
..ups,nga e keni prejardhejn ju me stafin tat,nga trute e peshkut keshtu?.....
ppla,kenaquni sa jeni gjalle e shendoshe e mire,se ne ate boten tjeter,te njejten gje do bejme te gjithe...vetem gjum pa fund...thnx lal per mirekuptimin.
Wild and crazy can't be lazy
Prit ta provoj dhe une:
(1) "Nqs Plaku Vitit te Ri nuk do ekzistonte, do duhej ta shpiknim ate" - Shoku Volterit
(2) Plaku i Vitit te Ri duhet te ekzistoje.
(3) Pra, Plaku i Vitit te Ri ekziston
mesia pergjithmone eshte aq kristian nga trute saqe nuk e ka pare as nga ku buron ai citim qe ka sjelle. jo per gje po ata ateistet qe kan perpilu listen me keto idiotesite qe thone fetaret e kane bo listen per t'u shkatarru gazit, kurse ky i joni shkon dhe e merr si "argument" per te provu. imagjino c'bohet ne kafken e tij... vakum perfekt
Postuar më parë nga murik
![]()
![]()
![]()
pa ofendim XX22, po kjo llafja "katunare" me shkriu fare.
sa per temen, jeta dhe vdekja jane dy fenomene te lidhura me natyren biologjike tonen, dhe jo me natyren shpirterore. Keshtu qe mbas vdekjes jeta vazhdon ne forma te tjera, dhe pse jo ne bote te tjera , ne pafundesi ne kerkim te perfeksionit dhe unitetit me krijuesin.
Pas jetes as mos shpreso se do te çohesh me,nese ke bere vepra te mira ne jete do te lavderojne te tjeret qe ti lash pas,nese ke bere vepra te keqija besoj se edhe varri nuk te duket me.
Kapitulli jete - vdekje perfundon kur te ndalet tik taku i fundit dhe nese ke kohe pershendeti, nese jo mbaron me aq.
alnosa sikur te them ti nuk ke mend sigurisht do te me qortosh,por me thuaj a i shef me sy ti mend e tua.Pa me thuaj a eksizton aroma sipas teje jo sepse ajo nuk shifet me sy.Lexoje me kujdes kete tregim ne vazhdim.Postuar më parë nga alnosa
Bisede e nje djaloshi ne dileme me nje dijetar
Ishte një djalë i ri i cili kishte shkuar përtej detit që të mëson për një kohë të gjatë.
Pasi që u këthy, ai kërkoi prej prindërve të tij që t'ja gjejnë një dijetarë fetar ose ndonjë ekspert i cili do të munde ti përgjigjet 3 pyetjeve të tija. Në fund, prindërit e tij ishin në gjendje që të ja gjejnë një dijetarë musliman.
Djali i ri: Kush jeni ju? A mundeni ti përgjigjeni pyetjeve të mija?
Dijetari: Unë jam njëri prej robërve të All-llahut (Subhane ue Te'ala) dhe inshaAll-llah (nëse don All-llahu) unë do të mundem ti përgjigjem pyetjeve tuaja.
Djali i ri: A jeni të sigurtë? Shumë prej Profesorëve dhe ekspertëve nuk kanë qenë në gjendje t'i përgjigjen pyetjeve të mija.
Dijetari: Do të mundohem më së miri që mundem, me ndihmën e All-llahut (Subhane ue Te'ala).
Djali i ri: Kam 3 pyetje:
1. A ekziston Zoti? Nëse po, ma trego formën e tij.
2. Çka është takdir (fati)?
3. Nëse shejtani (dreçi) është krjuar prej zjarrit, pse në fund ai do të hidhet në xhehnem (ferr) edhepse edhe ai është krijuar nga zjarri. Me siguri se nuk do ta dëmton aspak, pasi që shejtani (dreçi) dhe xhehnemi janë të krijuara nga zjarri. A nuk ka menduar Zoti kaq larg?
Papritmas, dijetari ja mëshon një shuplakë të fuqishme fytyrës së djaloshit.
Djali i ri (duke ndjerë dhimbje): Përse u mllefosët me mua?
Dijetari: Nuk jam i mllefosur. Shuplaka është përgjigjeja ime për tre pyetjet tuaja.
Djali i ri: Me të vërtetë nuk e kuptoj.
Dijetari: Si ndjehesh mbasi të rashë shuplakë?
Djali i ri: Me siguri se ndjeva dhimbje.
Dijetari: Pra a beson se dhimbja ekziston?
Djali i ri: Po.
Dijetari: Ma trego formën e dhimbjes!
Djali i ri: Nuk mundem.
Dijetari: Ajo është përgjigjeja ime. Të gjithë ne e ndjejmë ekzistencën e Zotit duke mos qenë në gjendje që të shofim formën e Tij.
Dijetari: Mbrëmë, a ëndërrove se do të ta mëshoj shuplakë?
Djali i ri: Jo.
Dijetari: Së paku a ke pritur se do të ta mëshoj shuplakë sot?
Djali i ri: Jo.
Dijetari: Ajo është takdir (fati).
Dijetari: Dorën time që e përdora për ta mëshuar shuplakë, prej çka është e krijuar?
Djali i ri: Është e krijuar prej lëkurës.
Dijetari: Si ndjehesh pasi që ta kam mëshuar?
Djali i ri: Kam dhimbje.
Dijetari: Edhepse shejtani (dreçi) dhe vet xhehnemi janë dy gjëra të krijuara prej zjarrit, inshaAllah (nëse don All-llahu), xhehnemi do të jetë një vend shumë i dhembshëm për shejtanin (dreçin).
Youthassemblies
sipas ketij tregimit (rrefimit me fjale) zoti eshte nje nga ndjenjat e njeriut (dashuria, frika, urrejtja, meria)... une te zotoj (folja e ndjenjes zot) shume ty stuhia1, dhe sa here te zotoj aq shume sistemi im nervor dridhet. doktoret thone qe kur ndjen gjera te tilla quhesh 2 kg skicofren...
pss . ca bime dredh ai dijetari?
Krijoni Kontakt