Ju përshëndes të gjithve.
Titulli i temës është "të keni kujdes".. mirëpo për çfarë duhet të kemi kujdes? shpeshëherë na është përsëritur historia. Siç thuhet; "Ai popull i cili nuk mëson nga gabimet, atij i përsëritet historia". Gjithnjë i njejti skenarë: po vdesin t'bijtë e shqipes, shiten për interesat e tjetërkujt, po shkelët mbi gjak të të rënëve për Liri e Bashkim.
1: Kosova, Kosovarët; përse i quajmë shqipëtarët e Kosovës, kosovarë? ky është thjeshtë një imponim sllav, me qëllim që të na ndaje popullin, në shqipëtarë dhe kosovarë. Dhe nëse ne pranojmë këtë manipulim, pranojmë ndarjen e popullit; që rezulton ndarje të përherëshme të trojeve shqipëtare. Fëmijëve shqipëtarë në Kosovë po u mësohet se janë kosovarë. Ky manipulim e krijon faktin se shqipëtarët janë një popull dhe kosovarët janë një popull, me çka e hedhin poshtë faktin "një popull, një shtet".
2: Kosova, kosovarçe; kanë dalë dhe ca intelektualë t'cilët e quajnë dialektin gekë gjuhë në vete.. DIALEKTI kosovarë, aq i bukur që është, është dialekt dhe jo gjuhë në vete. Me këtë teori të poshtër dhe të rrejshme nuk arrihet tjetër perveç ndarje të popullit.. "një gjuhë, një popull" .. pas pranimit të kësaj gënjeshtre nuk vlenë më, por "dy gjuhë, dy popuj"..
3: Kosova, islamistët; kam dëgjuar shpeshëherë të përdorët brënda popullit "myslimanët" apo "t'krishterët".. gjerë tani kemi jetuar në paqë dhe harmoni me njëritjetrin, nuk bën të lejojmë që të ndahemi në grupe.. jem një Popull të quajtur Shqipëtarë, kem një flamur nëpër shekuj të larë me gjak të cilin s'bashku e kemi derdhë!
serbët, kroatët dhe boshnjakët janë të një gjaku, gjak sllavë. mirëpo janë ndarë në popuj përshkak të fesë: serbet (ortodoks) kroatët (katolik) dhe boshnjakët (myslimanë) këta kanë humbë vlerat e tyre kombëtare dhe kanë bërë vëllavrasje me luftërat që bërën me njëritjetrin. Këta tre grupe thojnë edhe se kanë gjuhë të ndryshme, mirëpo fakt është se ndahen thjeshtë në dialekte. Janë ndarë sepse kanë përmbush të tre pikat e përmendura më lartë.. të mos e bëjmë dhe në këtë gabim.
Krijoni Kontakt