Asaj vajzes, bravo i qofte nese e ka marre shkollen me forcat e veta. Megjithate une e shikoj Harvard sikurse shikoj dhe universitet et e tjera. Eshte pak me i shtrenjte se disa e pranoj, megjithate mjafton te kesh njerin ose te dy prinderit pedagoge dhe endrra do kthehet ne realitet hehe. Po imagjinoj sa nxenes jane kercenuar me shantazh ( per ngelje ne klase po flas) me qellim zonjusha Borana, si fillim, te marre burse per ne Norvegji. Te gjithe e dime se si funksionon ne Shqiperi apo jo.
Personalisht nuk shikoj ndonje arsye te arsyeshme qe perkrah publikimin e ketij lajmi ne gazete. Me duket tejet i rendomte, dhe per me teper, me format hartimi(nga ato te gjimnazit). Nese lajmi eshte me te vertete per vajzen, athere nuk duhet te behen komente ne lidhje me "madheshtine e US". Ajo eshte thjesht nje studente e diplomuar ne nje universitet dhe kaq. Nuk shikoj asgje me teper. Do te doja te dija historine e vertete prapa ketij hartimi, sepse po te ishte per nota 10-ta, e per nxenes te shkelqyer, kushedi sa shqiptare do kishin fituar bursa gjithandej neper bote, perfshire Harvard. Por ceshte e verteta, 99% mbeten ne universitetin e Tiranes apo atyre te rretheve. Eshte turp ti leme pa permendur studente te tille shume te mire por qe nuk e kane pasur fatin te kene prinderit pedagoge.
P.S. Endrra ime ne sirtar eshte te kisha pasur njerin nga prinderit pedagoge, dhe tjetrin mesues ne gjimnazin Qemal Stafa qe te dilja me te gjitha notat 10-ta. Nuk kam asgje kunder zysh Behares sepse vetem nje dite me ka dhene mesim, por nga ana tjeter nuk kam dhe gje pro saj. Me sa di une, pas asaj dite mesimi ajo u transferua ne nje shkolle tjeter private ku mesova se paguhej sa qimet e kokes(kjo besoj se eshte totalisht ne kundershtim me perkufizimin e fjales "Burse" te cilen Borana e ka fituar me forcat e saj).
Urime te gjithe nxenesve te pedagogeve te cilet po lexojne postimin tim tani. Mundesisht kerkojini prinderve te jene me pak te korruptuar se normalisht(sa per sevap). Por jeni te justifikuar te mos e beni kete gje ne rast se keni frike mos ngeleni studente ne Shqiperi nese prinderit tuaj sillen sipas ligjit.
Esht turp sa poshte kemi rene si komb. Nuk i thurim lavde atyre te cilet me te vertete e meritojne...
Krijoni Kontakt