Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Lone_Star se po pertoja te citoja..

Mendoj se per nje start karriere eshte Ok.. Por ka dhe shume shqiptare te tjere qe kane fituar vende akoma me te mira pune dhe s'kane mbaruar ne "Harvard".. Gjithsesi, perseri te behet qejfi kur sheh bashkepatriotet te dalin te suksesshem ne shkolle/jete..
    Jo vetem OK, eshte shkelqyeshem ne fakt per Boranen vete.
    Vecse nje artikull i tille te jep idene sikur Shqiperia eshte nje 'banana republic' qe vuan nga mungesa per te shkolluar Harwardi e punetore ne Google, kur nuk eshte e tille. Dicka e tille nuk duhet te trumbetohet si nje super-sukses, te ishte bere CEO e google ose e ndonje kompanie tjeter atehere po, dil e bej nje artikull gazete qe te ndjehemi te gjithe krenare. Ka shembuj te tille, nuk eshte se s'ka. Cfare me vjen ndermend mua psh eshte Laura Mersini, eshte nje nga figurat autoritare ne fushen e kozmologjise ne bote sot. Ose Emiliano Papa i graduar nga Oxford dhe eshte i shquar ne fiziken e trupave te ngurte. Keta di une qe jane nga fusha e fizikes po jam i sigurte qe ka plot edhe ne fusha te tjera. Dhe jane keta per te cilet duhet te shkruajne gazetat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lone_star : 28-06-2007 më 12:05

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une nuk e di nese fituesi i cmimit nobel per vitin 1998 nga lemia e farmaceutikes qe ndau kete cmim ekipor me tre te tjere dhe qe ishte shqiptar doli fort ne gazetat tona, -ndoshta mbase ishte zbulues i Viagres dhe shqiptaret si nje "popull potent" deri ne vdekje [shpesh edhe tri dite mbas ] u turperuan nga ky zbulim, dhe nuk e bene te madhe, -se mos dyshonte kush ne vitalitetin tone dhe e lane ne harrese loool
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Baptist ke te drejte, sikur jemi ndonje fis zulush edhe big deal. Harvard (edhe shkollat e tjera Ivy League) kane plot shqiptare qe diplomohen cdo vit, po kesaj i ra lapsi per tu bere lajm gazete
    Po po,kesaj i ra xhepi(i prinderve)per t'u bere lajm Shume gazetare ne Shqiperi per pak euro shesin veten(dhe faqet e gazetave).Budalliqe te tilla vetem ne gazetat shqipetare lexon.

Te mos harrojme qe universitetet prestigjioze e perziejne shporten e molleve me ndonje kumbull te tharte per hir te idealeve te larta te diversitetit(sic u permend dhe me lart).Po thuaj mjere syte tone te varfer ca po lexojne,hartime mesuesish historie sikur te kishte qene ne viziten e pare ne Hene.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-06-2007 më 16:10
    Kam vetem nje limit: qiellin!

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Per ..Nobelistin shqiptar,..dhe potencen shqiptare..

Citim Postuar më parë nga Baptist
    Une nuk e di nese fituesi i cmimit nobel per vitin 1998 nga lemia e farmaceutikes qe ndau kete cmim ekipor me tre te tjere dhe qe ishte shqiptar doli fort ne gazetat tona, -ndoshta mbase ishte zbulues i Viagres dhe shqiptaret si nje "popull potent" deri ne vdekje [shpesh edhe tri dite mbas ] u turperuan nga ky zbulim, dhe nuk e bene te madhe, -se mos dyshonte kush ne vitalitetin tone dhe e lane ne harrese loool

I nderuar Baptist,...me bere te qesh...

Po nobelisti shqiptar eshte .Dr.Ferid Murat.MD dhe PHD ne farmakologji....i lindur ketu ne SHBA 1936 (Indiana)..dhe babai ka ardhe nga rrethina e Gostivarit.adashi im Xhabir Murat Ejupi per shkak te emrit te babes e mbaje mend se jo per gje tjeter..lol.......por, ne pergjithesi mban mend per ate qe ke nevoje dhe shqiptaret si potent" edhe tri dite pas vdekjes"..e kane harruar.. .dua te permend se Ai i del zot gjakut te Babait...gjakut vet....dhe si e shenjta Nena Tereze qe la vendlindjen te ndihmoje njerezimin...edhe z.F.Murati ndihmoi njerezimin me zbulim shume te rendesishem......Koincidence por, Te Dy..ndihmuan njerezimin ,qe kane me shume nevoje per ndihme..se sa ne per ndihmen direkte te tyre..disa me te uritur se ne...dhe disa me pak potent se ne.....
    Humanizmi eshte ne gjakun e shqiptarit..eshte lezet te jeshe shqiptar.......

****OH,SA MIRE ME QENE SHQIPTAR***...

Me nderime per Baptist..qe me nxiti...dhe te gjithe te tjeret...suksesin..dhe ardhmerine e ndritshme....
    bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 29-06-2007 më 16:12

Peja o qytet i bekuar
    Anëtarësuar
    28-03-2002
    Postime
    310
    Askund nuk e lexova fjalen Psikologji ketu.
    lone_star ka te drejte ketu deri dikund ketu, edhe dikush thah rreth propagandes prinderore. Kam qeshur shume ...

Ka shume studenta te tjere shqiptar qe kam mbaruar drejtime te ndryshme ne shkencat natyrore ne MIT, CalTech, Cornell, Princeton. Daniela Cako
    eshte nje goce nga Fieri qe eshte ne MIT. Ka shume shqiptar...

Ilirjan Papa eshte gjithashtu njeri nder ata.

Sidoqofte i urroj Bore-es suksese ne jete!
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    nga harvardi ne google, hmm jo keq. urime

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    kushedi sa do ta ket rrogen
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

* Yllëza e forumit *
    Anëtarësuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Ata qe ngrihen ne piedestale akademike si puna e Boranes, me te vertete na japin dromca krenarie qe jemi shqiptare..dhe gjithsesi uroj qe Borana ta kete terhqeur kemben zvarre e pas saj te kemi shum te arritura ne lemine e shkences,kultures,artit...
    ArsGothicë

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Urime Boranes!nuk e di eshte anetare e forumit apo jo.Por nese jo mbase ndonje i aferte do ja percjelli urimet tona.
    sbesoj se mund te kete kenaqesi me te madhe per nje prind se sa ti diplomoje femija ne nje universitet te tille.E kisha lexuar edhe me perpara se Borana eshte studente e Harward University por se dija se do kalonte shkelqyeshem.Jo cdo njeri mund ta arrij.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar Maska e lookthesea
    Anëtarësuar
    10-09-2007
    Postime
    43
    urime BORANES me behet me te vertete shume qefi.
    jeto pa paragjykime dhe ler te tjetret te jetojne

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Hajdeni në Harvard!
    Nga Davius në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-08-2006, 10:52
  2. Votëbesohet në parlament qeveria Berisha
    Nga zeus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 112
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 10:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •