Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 43
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Ky artikull eshte e para disa muajeve, qe eshte zbuluar nje skulpture dardane ne Verban te Banjes se Kllokotit (Fshati qe gjendet 15 km JugPerendim te Gjilanit).

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Artikulli eshte i para disa mujve por ky busti i kesaje gruaje dardane eshte gjetur para disa dekadave.
    Shkrimi eshte shume i vogel e nuk ia arrije ta lexoje...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Ky artikull eshte i dates se sotshme
    http://www.newkosovareport.com/20080...in-Kosovo.html

Ku sipas disa arkeologeve amerikan pretendojne qe eshte gjetur nje doreshkrim 6000 vjecar i vjeter ne Drenice dhe qe e ka kuptimin ne shqip TY ET (Ty Zot).

In May of this year at an American Rock Art Research Association conference, KRARA presented this method of inscription and the first words written some 6,000 years ago transliterated as TY ET (Albanian: TY ZOT or archaic as TY ET/ You God). These are the oldest written words found in Kosovo, engraved in a stone 4,000 B.C. The artifacts studied show that Kosovo had an ideographic system of writing that illustrates the motivations of the community of that time, focusing in the description of manners or the local mores.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 17-08-2008 më 20:42

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Ky artikull eshte i dates se sotshme
    http://www.newkosovareport.com/20080...in-Kosovo.html

Ku sipas disa arkeologeve amerikan pretendojne qe eshte gjetur nje doreshkrim 6000 vjecar i vjeter ne Drenice dhe qe e ka kuptimin ne shqip TY ET (Ty Zot).
    Ncq, ncq paskan dit me shkrujt shqiptaret? Dale mo, a u konsultuan me Ahademine Greke, se ata e dine qe tere shkrimet shqiptare lexohen helenisht.

Po me ate Serbe? Se me siguri ky varri duhet te jete i ndonje vizitori pertej Karpateve qe kishte ardhur per pushime ne Serbi, dhe serbet ja bene gurin me gjuhe te tij si humanitare qe jane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-08-2008 më 21:07
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ajo gruja duket dinarike e pastër. Nuk ndryshon aspak prej femnav t'sotit.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    A ka mundësi disa të dhëna:

1. Madhësia në cm
    2. Materiali prej të cilit osht ba
    3. Foto nga anë tjera.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Së pari lartësia 60 cm e përjashton mundësinë që kjo të jetë ulëse (shkam ose karrikë), duke pas parasysh që njerëzit në atë kohë kanë qenë më të shkurtë se sot, po edhe sot koxha shtirë osht mu ulë në karrikë 60 cm të naltë.

Forma rrethore me një pikë në mes të kujton kultin e diellit tek Paionët. Paionët e simbolizonin diellin me një rreth dhe një pikë në mes.

Në anën tjetër vetë ky objekt, mendoj që është përdorë si altar për flijimin e kafshëve të vogla, ndonjë shpend, pëllumb etj.

Megjithatë kjo që them nuk është përfundimtare.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Shumë interesante §
    Njohe edhe une disa fshatar nga ky regjion te cilet me paten treguar se me nje raste kishin zbuluar nje rrase te tille me mbishkrime por qe serbet e kishin zhdukur e qe per fat te mire me pare kishin marrur disa fotografi te rrasave...
    Se besoj qe ky eshte ai mbishkrimi ne fjale sepse ky eshte i njohur qe moti...mirepo ndoshta deshifrimi eshte bere tani...

Keto imazhe jane postuar me pare nga G.Branch....

Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 23-08-2008 më 07:31
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Fotoja siper duhet te gjendet dikund me e madhe, se nuk shihet mire. Aty mund te nxirren informacione te shumta, shume te vlefshme per ne.

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Ncq, ncq paskan dit me shkrujt shqiptaret? Dale mo, a u konsultuan me Ahademine Greke, se ata e dine qe tere shkrimet shqiptare lexohen helenisht.

Po me ate Serbe? Se me siguri ky varri duhet te jete i ndonje vizitori pertej Karpateve qe kishte ardhur per pushime ne Serbi, dhe serbet ja bene gurin me gjuhe te tij si humanitare qe jane.
    Ajo qe eshte interesante eshte fakti se mbishkrimi daton 4000 vjet para Krishtit dmth 3200 vjete perpara se sa """greket""" te huazonin germat prej fenikasve ti perpunonin ato dhe me vone tuau """huazonin""" latinve.

dikush mund te thote qe ndoshta data e ketij mbishkrimi ne Kosove eshte percaktuar gabim ...Une do te thosha jo.
    Sepse ky mbishkrim i gjendur ne Spanje

qe daton njesoj me mbishkrimin TYET ne Kosove perdor te njejtat germa si mbishkrimet arkaike """greke"""

qe mesa duket sjane aspak greke por te popullsise qe banonte rajonin qe prej turqise e deri ne spanje.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Albin Kurti (1975 - )
    Nga ILovePejaa në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 305
    Postimi i Fundit: 04-06-2017, 20:47
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20
  4. Forcat ushtarake serbe mobilizohen përgjatë vijës administrative me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 15:11
  5. Dëshmitë e të huajve për luftën në Kosovë
    Nga Klevis2000 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-12-2005, 04:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •