Pershendetje Centaurus,
Sa per grekerit, lemi ne qafe timen....
Une jame ne luftë me një serbë aty ne google earthe ka dy jave qe zihemi me te ...
Aty ka si e dini jo 20 apo 30 antar por 3milion.
Se une pata vendos aty disa foto panoramike ne rubriken e fotove panorama
dhe ky antari serbe kishte shkuar e dhene komente ne anglishte e qe mjerishte une se kuptoj mire por kuptova se fliste se ato jane toka serbe etj...
Ne munges te kesaje gjuhe pra une vendosa qe t'ia ktheje pergjigjejen ne gjuhen serbe dhe tani e ca dite ngacmohemi me te...
Une i thash se ju keni ardhur nga rusija, ai ma priti e me tha jo po pertej karpateve, pastaje me tha, po ju ndoshta nuk jeni ata iliret autokton...
Une i thash se ketu deshmon gjuha dhe gjurmimet arkeologjike, ju serbet i thash, ju nuk keni rrnoja gjurme te lashtesise prandaj ai popull nuk mund te kete histori te se kaluares ne keto troje etj...
Mandej i thash se ne argumentojmi se jemi ata iliret permes gjuhes qe kemi ruajtur ne keto troje ngjitur me kete edhe shqiperine.
I thash, a mos shiptaret perteje maleve paskan qene te verbert fare qe te mos i kishin pare keto toka pjellore ketu pari paar hundve kurse serbet paskan shiquar ku e di une me qfare dyrbish se atje ne ballkan paska nje vend te zbrazet, rezervuar enkas per serbet ?
E keshtu me rradh...
Pra leri greket njehere puna dhe lufta ùmediatike eshte me serbet ore Centaurus...
P.S; pa provokime, çdo njeri qe shef nikun tuaje Centarus, a thua se do mendoje se duhet patjeter qe prapa ketije pseudonimi duhet te jete nje grekë ?
Ka disa fjale popullore per kete por nuk po i theme kete here ....
shendet
Krijoni Kontakt