Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 62
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    KONKLUZION!

Të gjitha këto që pamë më sipër vërtetojnë qartë se Kurani është një libër ku çdo gjë e shpallur në të është provuar të jetë e vërtetë. Faktet rreth temave shkencore, lajmet mbi të ardhmen dhe përshkrimi i historive të ndodhura në kohët e lashta tregojnë se askush nuk mund t’i njihte ato në kohë e shpalljes së Kuranit. Kjo na vërteton bindshëm një gjë, se Kurani nuk ka mundësi të jetë fjalë e njeriut, ai është fjala e Allahut të Plotfuqishëm, Krijuesit të Gjithësisë, dija e të Cilit përfshin çdo gjë.

Në një ajet kuranor, Allahu thotë:

“Sikur Kurani ishte prej dikujt tjetër, përveç Allahut, njerëzit do të gjenin në të shumë kundërthënie.” (En-Nisa 82)

Jo vetëm që kundërthënie nuk ekzistojnë në Kuran, por shumë pjesë të këtij Libri të Shenjtë përmbajnë mrekulli të ndryshme të cilat zbulohen dita-ditës.

Njerëzimi duhet të kapet fort pas këtij libri hyjnor të shpallur nga Allahu dhe ta pranojë atë si udhëzimin e tij të vetëm. Në një nga ajetet kuranore, Allahu na bën thirrje:

"Këtë libër ne e bëmë dobiprurës e të begatshëm, ndaj përmbajuni atij dhe ruajuni (nga mëkatet) , me qëllim që të mëshiroheni." (El-En’am 155)

Në një ajet tjetër, Allahu tërheq vërejtjen:

"Thuaj: "E vërteta është ajo që vjen nga Zoti juaj, ndaj kush të dojë, le të besojë dhe kush të dojë, le të mohojë." (El Kehf 29)

"… Në të vërtetë këto janë këshilla. Kush dëshiron, merr mësime nga ky Kuran." (Abese 11-12)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Mjaft nga keto tema qe i kam postuar me lart jane marre nga libri Mrekullite e Kuranit te cilin mund ta gjeni tashme te perkthyer ne gjuhen shqipe.

Per ata qe jane te interesuar ta kene kete liber mjaft interesant ne duart e tyre, mund ta gjejne ne librarite prane xhamive ne qender te Tiranes.

Zoti ju udhezofte ne rrugen e shpetimit.

Me perzemersi nga Immaculate.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Ne mjaft ajete ne Kuran flitet per tema te ndryshme ne lidhje me universin apo hapesiren per te cilat nje njeri i cili jetoi ne shekullin e 7 nuk mund te kishte njohuri rreth ketyre çeshtjeve.

Nje nga argumentet dhe mrekullite e cila eshte me te vertete domethenese per ata qe kane mend e llogjike eshte ajeti 125 i sures En'am.

"Atë që Allahu dëshiron ta udhëzojë, ia zgjeron zemrën për (të pranuar) Islamin. Atë që dëshiron ta lërë të humbur, zemrën e tij ia bën shumë të ngushtë sikur të ngjitej në qiell . Kështu Allahu lëshon dënimin mbi ata që nuk besojnë.
    Kjo është rruga e Zotit tënd, është e drejtë, Ne shpjeguam argumentet për njerëz që përkujtojnë." {Kuran 6:125-126}

Pra nga keto dy ajete mund te citojme frazen: ...zemrën e tij ia bën shumë të ngushtë sikur të ngjitej në qiell...

Le te shohim se çfare thote Drejtuesi i Atlantis Pam Melroy:

"Gjate ngjitjes mjaft forca veprojne ne organizem gati me te medha se trefishi i forces se gravitetit ne Toke. Ndihesh sikur dikush te te jete ulur ne kraharorin tend. Menjehere behet e veshtire te folurit dhe ke veshtiresi ne frymemarrje."

Pra me ngjitjen ne hapesire ulet presioni atmosferik dhe nuk ka qender graviteti. Dhe sot, ne ditet tona te gjithe astronautet gjate ngritjes ne hapesire ndejne ne kraharor shtrengim dhe ngushtim te tij. Kete e shihni edhe ne deshmine e ketij astronauti...

Mos valle ne kohen e tij Muhamedi a.s. ka kryer fluturime ne Hene apo ne Mars? Jo sigurisht kjo eshte nga Allahu i Cili me dijen e Tij te pafund ka pershfire çdo gje.

"Kjo është rruga e Zotit tënd, është e drejtë, Ne shpjeguam argumentet për njerëz që përkujtojnë." {Kuran 6:126}

I sinqert me të gjith Maska e Shkupjani
    Anëtarësuar
    07-01-2003
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    124

DIJET ENCIKLOPEDIKE, TË NEVOJSHME PËR TË KUPTUAR KUR'ANIN

Për shumë shekuj njeriu nuk mundej t'i studjonte ato, sepse nuk po-sedonte mjetet e nevojshme. Vetëm në ditët e sotme u rezultuan se vargjet e ndryshme të Kur'anit që lidhen me fenomene natyrore, janë bërë plo-tësisht të kuptueshme.

DIJET ENCIKLOPEDIKE, TË NEVOJSHME PËR TË KUPTUAR KUR'ANIN Për shumë shekuj njeriu nuk mundej t'i studjonte ato, sepse nuk po-sedonte mjetet e nevojshme. Vetëm në ditët e sotme u rezultuan se vargjet e ndryshme të Kur'anit që lidhen me fenomene natyrore, janë bërë plo-tësisht të kuptueshme. Mund të shkoj deri aty sa të them se, në shek. XX, me ndarjen në kategori të dijeve që vinin duke u shtuar nuk është e thjeshtë për një shkencëtar mesatar të kuptojë çdo gjë, ai lexon në Kur'an mbi tema të tilla, pa pasur ndihmën e kërkimeve të speciali-zuara. Kjo do të thotë se për ta kuptuar Kur'anin plotësisht, çdonjërit i duhet të ketë dije apsolute enciklo-pedike, që do të thotë njeri që përfshin të gjitha disiplinat ekzistuese. Po e përdor fjalën "shkencë" për të kuptuar "dije (njohuri)" të shëndosha. Këtu nuk përfshihen teori të cilat ndihmojnë për të spjeguar (vetëm për një kohë të caktuar) një fenomen ose një sërë fenomenesh që pastaj braktisen. Në thelb, unë kam për qëllim të lidhem me krahasimet ndërmjet dëshmive në Kur'an dhe dijeve të cilat këto të fundit nuk lënë vend për diskutim. Aty ku po paraqes fakte shkencore të cilat nuk janë plotësisht të themelta, unë sigurisht do t'i bëj të qarta. Ka gjithashtu disa raste të thënieve në Kur'an, të cilat akoma nuk janë ko-nfirmuar nga shkenca moderne. Duke iu referuar këtyre, them se këto fakte shikohen nga shkenctarët tepër të mundshme. Një shembull i saj është dëshmia në Kur'an se jeta ka origjinë ujore dhe tjetra është se diku në univers, gjenden toka të ngjashme me tonën. Këto konsiderata shkencore, ndërkaq nuk duhet të na bëjnë që të harrojmë se Kur'ani mbetet një libër fetar dhe gjithashtu nuk pritet të ketë një qëllim shkencor. Kur njeriu ftohet të flasë për veprat e krijimit dhe fenomeneve të ndry-shme natyrore, qëllimi i qartë është që të theksojë "Gjithfuqinë Hyjnore". Fakti se në këto refleksione mund të gjejmë aluzione për të dhëna të lidhura me dije shkencore, është sigurisht një dhuratë tjetër e Zotit, vlera e së cilës duhet të shkëlqejë në një kohë kur ateizmi materialist i "bazuar" në shkencë, kërkon të rrisë kontrollin në sajë të besimit tek Zoti. Gjatë gjithë kërkimit tim vazhdimisht jam përpjekur të qëndroj plotësisht objekiv. Besoj se kam dalë me sukses në realizimin e studimit të Kur'anit me të njejtin objektivitet ashtu siç hap mjeku dosjen e një pacienti, pra me fjalë të tjera, duke vënë ballë-për ballë me kujdes të gjitha simptomet ai arrin deri tek diagnoza. Duhet ta pranoj se sigurisht nuk ishte besimi në Islam që udhëhoqi hapat e mia por kërkimi i thjeshtë për të Vërtetën. Kjo është se si unë e shoh atë sot. Ishte kryesisht fakti i cili në kohën që unë kisha mbaruar studimin tim, më shtyu për të shikuar në Kur'an një tekst që iu revelua një profeti. Ne do të ekzaminojmë në Kur'an dëshmitë të cilat shfaqen sot thjesht për të regjistruar të vërtetën shkencore për të cilën njerëzit në kohët e para ishin në gjendje të kapnin kuptimin aparent të saj. Si është e mu-ndur të mendojnë se gjendeshin ndryshime të mëvonshme në tekste, që këto pjesë (pejsazhe) të errëta të përhapura gjatë gjithë tekstit të Kur'anit ishin të mundura t'i shpëtonin mani-pulimit njerëzor? Ndryshimi më i vogël në tekste automati-kisht do ta shkatërronte koherencën e cila është karakteristikë e tyre dhe kjo do të na pengojë nga vendosja e konfo-rmitetit me dijet shkencore. Prezenca e këtyre thënieve të shpërndara nëpër tërë Kur'anin paraqiten tek observatori i paanshëm një vulë të qartë për vërtetësinë. Kur'ani është një predikim i cili iu bë i njohur njeriut në procesin e revelimit që zgjati 23 vjetë, në dy periudha të barabarta mes të cilave gjendej Hixhreti (shpërngulja e Muhammedit u prej Mekkës në Medinë). Duke pasur parasysh këtë, ishte e natyrshme për refleksi-one që të kenë një aspekt shkencor të përhapur gjatë librit. Në rastin e një studimi të këtillë që kemi bërë ne duhet t'i rigruponim ato sipas temave, duke i mbledhur ato kapitull për kapitull. Si duhet të klasifikohen? Unë nuk mund të gjeja ndonjë trgues në Kur'an që sugjeron ndonjë klasifikim të veçant. Kështu vendosa t'i paraqes ato sipas klasifikimit tim perso-nal. Mua më duket se tema e parë që duhet të flasim është Krijimi. Këtu është e mundur të krahasohen vargjet që i referohen kësaj teme me idetë e përgjitshme të përhapura sot mbi formimin e universit. Unë i kam ndarë vargjet sipas krerëve të mëposhtëm: Astronomia, toka, kafshët dhe peri-met, mbretëritë, njeriu dhe riprodhimi njerëzor në veçanti. Kjo e fundit është një temë së cilës në Kur'an i është dhënë një vend i rëndësishëm. Në këta kapituj të përgjithshëm mund të shtohen edhe nënkapituj. Por më tepër mendova se më e dobishme është të bëja një krahasim ndërmjet referimeve të Kur'anit dhe Biblës nga pikëpamja e dijeve moderne. Kjo është bërë në tema të tilla si krijimi, përmbytja, dhe eksodusi (libri i dytë i Dhjatës së vjetër).
    Nese njeriu nuk e ka nji gjë për të cilën duhet të vdes,ska vler jeta e tij në kët botë...

I sinqert me të gjith Maska e Shkupjani
    Anëtarësuar
    07-01-2003
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    124

KUR'ANI DHE SHKENCA MODERNE

Më 9 nëntor 1976 një leksion i pazakonshëm u dha në Akademinë Franceze të mjekësisë. Titulli ishte "Të dhëna fiziolo-gjike dhe embriologjike në Kur'an" E paraqita studimin tim, me ekzistimin e dëshmive të sigurta në Kur'an, për sa i përket fiziologjisë dhe riprodhimit. Arsyeja për ta bërë këtë studim ishte se njohuritë tona për këto disiplina janë të tilla, saqë është e pamundur për ta shpjeguar se si një tekst i tillë në atë (Kur'an) përmbante ide të cilat u zbuluan në kohët moderne. Akoma nuk gjendet ndonjë vepër njerëzore para ko-hëve moderne të cilat përmbanin dëshmi që ishin të barabarta me gjendjen e njohurive në atë kohë që u shfaqën dhe që mund të krahasoheshin me Kur'anin. Përveç kësaj, një stu-dim krahasues i të dhënave të llojit të ngjashëm që bënin pjesë në Bibël (Testamenti i vjetër dhe Ungjilli) dukeshin të kërku-ara. Kjo tregon se si projekti ishte formuar nga një konfro-ntim ndërmjet njohurive moderne dhe pasazhëve (pjesëve) të ndryshme në shkrimet e shenjta të çdo feje monoteiste. Këto u rezultuan në botimin e një libri me titull "Bibla, Kur'ani dhe Shkenca". Botimi i parë frëngjisht doli në maj 1976 (Paris), ndërsa botimet arabisht dhe anglisht nuk kanë qenë botuar. Nuk është për t'u çuditur të mësosh se feja dhe shkenca gji-thmonë kanë qenë të konsideru-ara si binjake nga Islami, dhe se sot në një kohë kur shkenca ka ndërmarrë hapa të tillë të mëdhenj, ato akoma vazhdojnë të bashkëveprojnë dhe akoma më shumë të dhëna shkencore të sigurta janë përdorur për një kuptim më të mirë të tekstit të Kur'anit. Por, më tepër janë të sakta zbulimet e shkencës që, në një ekzaminim objektiv të revelimit Islam, kanë ndriçuar karakterin mbi-natyral të aspekteve të ndryshme të revelimit. Kur gjithçka është thënë dhe bërë, në përgjithësi njohuritë shke-ncore duken që janë tepër ndihmëse për refleksionin mbi ekzistencën e Zotit. Kur ne fillojmë të pyesim veten në një mënyrë të pa-anshme dhe pa paragjykim rreth mësimeve metafizike që rrjedhin nga disa prej shkencave të sotme, me të vërtetë zbu-lojmë shumë arsye për të menduar në këto rrugë. Kur mendo-jmë për organizimin e shquar, duke filluar prej lindjes dhe në vazhdimësi të jetës, shumë qartë shihet se mundësia e tij për të qenë rezultat i rastit zvogëlohet e zvogëlohet, ashtu siç zgjerohen njohuritë tona progresive në këtë fushë. Koncepte të ndryshme shfaqen në rritje, por ato janë të papranueshme, p.sh. si ajo që u paraqit nga fituesi francez i çmimit Nobël për mjekësi, i cili u përpoq t'i bëjë njerëzit që ta pranojnë se mate-ria jetësore ishte vetëkrijuar si rezultat i rrethanave nën efe-ktin e influencave të jashtme duke përdorur elemente të thjeshta kimike si baza të tyre. Nga kjo pretendohet se orga-nizmat jetësorë erdhën në jetë, të dërguar në kompleksin e shquar të quajtur njeri. Për mua, duket se progresi shkencor, me të cilin kuptohet kompleksitetit fantastik i qenieve njerëzore, jep argumente të forta në favor të teorisë opozitare: me fjalë tjera ekzistenca e një organizmi special metodik dhe të veçantë që udhëheq rregullimet e shquara të fenomeneve të jetës. Në shumë pjesë të këtij libri, Kur'ani na çon në terma të thjeshta të këtij lloj refleksioni të përgjithshëm. Por gjithashtu ai përmban në pafundësi shumë të dhëna të sakta të cilat lidhen direkt me faktet e zbuluara nga shkenca moderne.

Me respekt Shkupjani
    www.muslimani.com
    Nese njeriu nuk e ka nji gjë për të cilën duhet të vdes,ska vler jeta e tij në kët botë...

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Immaculate, të Falem Nderit që na i solle këto informacione kaq të vyera të Kur'anit këtu në forum. T'u shpërbleftë kjo Karmë kaq e mirë që e ke gjatë jetës tënde, dhe në jetët në vazhdim. I lexova shumicën e tyre, dhe është një informacion shumë i mirë për të gjithë njerëzit, qoftë muslimanë, e jo-muslimanë, besimtarë e jo-besimtar. Je një shëmbull i mirë për muslimanët e tjerë!

Përzemërsisht,
    Drini.

p.s. Karma është një fjalë budiste, ka gati të njëjtin kuptim sikur All'ahu thotë në Kur'an "All'ahu e di se çfarë bëni dhe punët që punoni...". Shpresoj ta pranosh një përshëndetje nga një budist .

Perjashtuar nga Mod. Maska e ErgysiVL
    Anëtarësuar
    19-02-2006
    Postime
    3
    Shume fantastike bravo Immaculate

i/e regjistruar Maska e phyro
    Anëtarësuar
    09-12-2005
    Postime
    39
    Mashkuj mso futni ne qafen e juaj ARI do thuani a eshte ky budalla qe thuan keshtu.
    JOOO. Muhammedi a.s ka thene mashkulli ne qafen e ti nuk ben te qet ARI. PSe///
    Ne Angli a po ne Amerik se dish tash e kam harruar shkenctaret e medhenj kan pare qka ka thene muhammedi a.s mashkulli zbon te qet Ari. Dhe keshtu shkenctaret
    e kan mar Arin ( ARI , DUKATIN ) dhe e kan analizuar ne lloje te ndyshme dhe ne fund kane pare se ne Ari ( Dukat ) ka nje lloj materie qe mashkulli kur pe qet dukatin
    po behet Light i but shume

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga Immaculate
    Nje shembull konkret prej mrekullive te shumta ne Kuran eshte edhe numri i perbashket qe del nga perseritja e e disa fjaleve te caktuara. Keto fjale te cilat kane lidhje me njera-tjetren, perseriten ne te njejtin numer ne menyre te habitshme. Me poshte jane permendur keto fjale si dhe numrat e perseritu ne Kuran:

SHTATE QIEJ 7 Herë
    KRIJIMI I QIEJVE 7 Herë

DITE 365 Herë
    DITET 30 Herë
    HENA 12 Herë

TRADHETI 16 Herë
    I KEQ 16 Herë

BIME 26 Herë
    PEME 26 Herë

DENIM 117 Herë
    FALJE 2 X 117= 334 Herë

SHEJTAN 115 Herë
    ENGJELL 115 Herë

BESIM 25 Herë
    MOSBESIM 25 Herë

TE MIRET 6 Herë
    TE KEQINJTE 3 Herë

PASURI 26 Herë
    VARFERI 13 Herë
    Kontrolloj pak ma mire qito shifra se osht haram me interpretu kuranin rrejshem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2006
    Postime
    14

3 mrekulli të Kur'anit

3 Mrekulli të Kur'anit

(1) ADN-JA DHE FILLIMI I HISTORISË SË GJENETIKËS

Ky është argument i qartë i gjendjes së nocionit të ADN-së (Acidi Dezoksiribonukleik), në gjuhën ndërkombëtare DNA, në Kur'an. Viti i fillimit të shkencës së gjenetikës është 1865 dhe DNA përdoret në raste të ndryshme në vargun Kur'anor 18:65.

Siç e dimë të gjithë babai i shkencës së sotme të gjenetikës është Mendeli, i cili zbuloi ligjet e gjenetikës të cilat vlejnë për bimët, për shtazët dhe për njerëzit. Për këtë arsye, viti 1865 është një pikë kthese historike për botën shkencore. Dhe, për këtë janë dhënë shenja të qarta në Kur'an.

Nëse vështrojmë se në cilat pjesë të Kur'anit gjejmë të radhitura njëra pas tjetrës shkronjat D-N-A kuptojmë se më së shumti përsëriten në kaptinën e 18-të, në vargun e 65-të. (Në Arabisht Dal-Nun-Elif). Po, në vargun 18:65 në një mënyrë shumë të çuditshme 3 herë shkronjat D-N-A vendosen pranë njëra-tjetrës. Dhe, në asnjë pjesë tjetër të Kur'anit këto shkronja nuk gjenden kështu në trajtë të njëpasnjëshme dhe në këtë numër. Pra, në vargun Kur'anor 18:65 më së shumti na tërheq vëmendjen termi "DNA".

Në kohën e shpalljes së Kur'anit nuk ishte zbuluar ADN-ja (DNA-ja internacional). Ai u shpall para 1400 viteve dhe në të ka shenja të qarta se kjo molekulë, e cila kryen funksione mjaft të rëndësishme, do të quhej ADN.

(2) NUMËR I BARABARTË I "DNA" DHE "RNA" NË KAPTINË

Në Kur'an ekzistojnë përsëritje interesante të fjalëve në mënyrë të barabartë. P.sh. fjala "Melek" (engjëll) përdoret 88 herë, kurse ajo "Shejtan" (djall) përdoret gjithashtu 88 herë. "Xhennet" përdoret 77 herë dhe "Xhehennem" poashtu 77 herë.

Raste të tilla kemi edhe në kaptinën në të cilën jepen shenja rreth shkencës së gjenetikës. Në këtë kaptinë në të cilën jepet shenjë se gjenetika do të ketë zanafillën më 1865, DNA përsëritet 7 herë dhe RNA poashtu 7 herë. Siç e dimë edhe molekula RNA (e shqipëruar ARN), si DNA (ADN), përmban materialin gjenetik dhe përdorimi i barabartë DNA-RNA është argument se për këto elemente jepej shenjë në Kur'an mijëra vite më parë.

(3) FORMIMI I DIELLIT NGA HIDROGJENI DHE HELIUMI

Në kaptinën Kur'anore Shems (Dielli) ballafaqohemi edhe me një mrekulli të madhe. Dihet se Dielli më së shumti përbëhet nga atomet e Hidrogjenit (H) dhe të Heliumit (He) (mbi 90 %).

Pra, kur përmendet Dielli, në rend të parë na bien ndërmend atomet H-HE. Dhe është mjaft e çuditshme se të 15 vargjet e kaptinës Kur'anore Shems (Dielli) përfundojnë me H-E. Pra, të gjitha vargjet në kaptinën e Diellit përfundojnë me simbolin e Hidrogjenit (H) dhe Heliumit (He) dhe në Kur'an jepen shenja se Dielli përbëhet nga Hidrogjeni dhe Heliumi. 14 shekuj më parë! Paramendoni, heliumi është zbuluar në shekullin e 19-të, shekuj më vonë.

Këtë nuk mund ta konsiderojmë si rastësi, sepse asnjë kaptinë tjetër e Kur'anit nuk përfundon me shkronjat H-HE në fund të vargjeve, që nga vargu i parë e deri në të fundit. Edhe numri rendor i kaptinës së Diellit në Kur'an na tërheq vëmendjen: 91. Elementi i hidrogjenit gjendet në natyrë edhe në përbërjen e 91 elementeve të tjera.

Bazuar në www.kuranca.com
    Ndryshuar për herë të fundit nga La_Lune : 13-09-2006 më 17:01

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Kurani", kontradiktat dhe absurditetet
    Nga Legjion në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 312
    Postimi i Fundit: 03-10-2017, 08:23
  2. 7 mrekullite e botes
    Nga Era1 në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 07-02-2010, 18:56
  3. Mrekullite shkencore te Kur'anit --- video dokumentar ---
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-03-2007, 13:46
  4. Mrekullitë e Jezusit
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 16-03-2006, 18:43
  5. Kush do te jene 7 mrekullite e botes?
    Nga Juventini në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 21-02-2006, 01:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •