Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028

Si Të Bëni Gjumë Të Rehatshëm ?

A keni pasur ndonjëherë shqetësime dhe pagjumësi gjatë natës e në studime , punë keni vajtur të pafjetur ? Nëse kjo ju ka ndodhur , atëherë me siguri e dini se çfarë do të thotë gjumi i rehatshëm.Pa gjumë të rehatshëm do të zgjoheni të lodhur , të plogtë dhe mund të ndodh që gjatë ditës të mos mbani mend mirë.Kjo mund të sjellë deri në atë gjendje që të merrni edhe ndonjë notë jo të këndshme në studime , apo ndonjë kritikë në punë.

Sa keni nevojë për gjumë?

Nëse flasim për fëmijët e vegjël ata kanë më shumë nevojë.Kështu , p.sh. gjashtëvjeçari duhet të flenë 11-12 orë , kurse dymbëdhjetëvjeçarve u mjaftojnë 8-9 orë , për të moshuarit 6-7 orë gjumë të rehatshëm.

Çfarë duhet të bëni që të keni gjumë të rehatshëm ?

1.Të jeni active dhe të ushtroni shumë gjatë ditës.Por , këtë mos e bëni para se të flini.
    2.Mos shtriheni në krevat të uritur.Nëse ju duhet ndonjë gllënkë , pini një gotë qumësht.Qumështi përmban magnesium , i cili ndihmon qetësimin e trupit dhe mundëson gjumë të lehtë.
    3.Para fjetjes mos pini çaj , kafe , ose Coca Cola , apo ndonjë pije tjetër që përban kofeinë, etj.
    4.Kur afrohet nata aktivitetet dalëngadalë i pakësoni.Më mire do të ishte të lexoni diçka , por mbani mend , para se të flini mos lexoni libra me përmbatje të tmerrshme dhe horror!
    5.Nëse keni ndonjë shqetësim , është vështirë të thuhet se do të flini të qetë dhe kjo gjendje mund të shkaktojë çrregullime psikike serioze.Nëse ju ndodh kjo , për këtë bisedoni me ndonjë nejri të besueshëm.Më mire do të ishte të bisedosh me prindërit , apo me ndonjë psikolog rreth qështjes së pagjumësisë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

£u & £i Maska e xlindax
    Anëtarësuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    733
    oseeeeeeee, kush nuk ka qejf te studioj mjafton te mari nje liber ne dore se do ta zeri gjumi mbas dy minutash dhe do fle si qengj dhe ne mbasdite.. eshte e sapo provuar nga mua!!

Ogni xsona che passa nella mia vita è unica...
    Xkè lascia un poco di se..
    E prende un poco di me.

Citim Postuar më parë nga pulcina86
    oseeeeeeee, kush nuk ka qejf te studioj mjafton te mari nje liber ne dore se do ta zeri gjumi mbas dy minutash dhe do fle si qengj dhe ne mbasdite.. eshte e sapo provuar nga mua!!

Ke shume te drejte , kjo vlen edhe per mua , kur nuk kam liber mezi me ze gjumi , kur kam per te mesuar ose ndonje pune tjeter te ze gjumi direkt.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •