Close

Rezultati i Sondazhit: Sa konfident jeni që Kosova do të fitojë pavarësinë?

Votues
456. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shumë konfident

210 46.05%
  • Konfident

68 14.91%
  • Shqetësuar

71 15.57%
  • Shumë i shqetësuar

78 17.11%
  • Indiferent

29 6.36%
Faqja 2 prej 24 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 238
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Alienated
    Do behet e pavarur se ndryshe s'ben!

Kosova ka luftuar per pavaresine e saj dhe Serbia e ka humbur qe kur nisi luften ne Kosove! Nuk ka asnje arsye logjike qe me thote se duhet Kosova te ngelet pjese e Serbise. Shteti i pavarur i Kosoves do duhet te shpallet brenda pak kohe - me apo pa pelqimin e Rusise.

Nese jep pelqimin Rusia ne KS - do pranohet plani Ahtisari i cili parasheh edhe privilegje te shumta per pakicen serbe.

Nese Rusia perdor veton ne KS - atehere Kosova do shpalle vete pavaresine duke miratuar nje Kushtetute e cila mbase s'do i trajtoje njelloj serbet pakice ne kete shtet te ri!

Gjithsesi - s'ka ku shkon! I ka ardhur koha!

No Koment per kete , ke te drejt plotesisht edhe Kosova do ta fitoj pavarsin 100% rehat
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Jo vetem qe jam konfident qe Kosova do behet e pavarur me 2007, po jam edhe i bindur qe me 2012, pas pese vjetesh, Kosova do behet pjese e Shqiperise dhe do arrihet bashkimi i trojeve shqiptare, enderr shekullore e popullit tone. Dhe Shqiperia do luaje ne finalen e kampionatit evropian kunder Anglise ne Varshave e do fitoje 4-0. Ndeshja do quhet edhe ndryshe "Evropa e Re vs Evropa Plake"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2007
    Postime
    1

Pavarsia e kosoves ne 2007

pershendetje nga NAKSUKA i pershendes te gjith shqiptaret ku do qe jan dhe ju uroj ne ket vit Pavarsin e Kosoves qe me shekuj luftuam e sakrifikuam per te fal edhe luftes te lavdishme te ushtris qlirimtare te kosoves dhe komandan legjendarit ADEM JASHARIT .Edhe pse Rusia nuk po e perkrah pavarsin e kosoves qellimi i i kryetarit rus esht qe te fitoj nje shum parash nga AMERIKA dhe ne zgjedhjet e ardhshme ti blen votat dhe te jet ne post serisht kjo ehst qellimi i rusis se ne fund te fundit pa rusin se kosova e ka fitue PAVARSIN me daljen e ushtris qlirimtare te kosoves ne sken me at dit dhe tani pritet vetem shpallja e pavarsis urime dhe suksese forumi shqiptar qe beni nje pun shum te mbar per Kosoven dhe SHqiprin.Ju pershendet djaloshi NAKSUKA .
    Ndryshuar për herë të fundit nga naksuka : 16-06-2007 më 13:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2007
    Postime
    9

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga naksuka
    pershendetje nga NAKSUKA i pershendes te gjith shqiptaret ku do qe jan dhe ju uroj ne ket vit Pavarsin e Kosoves qe me shekuj luftuam e sakrifikuam per te fal edhe luftes te lavdishme te ushtris qlirimtare te kosoves dhe komandan legjendarit ADEM JASHARIT .Edhe pse Rusia nuk po e perkrah pavarsin e kosoves qellimi i i kryetarit rus esht qe te fitoj nje shum parash nga AMERIKA dhe ne zgjedhjet e ardhshme ti blen votat dhe te jet ne post serisht kjo ehst qellimi i rusis se ne fund te fundit pa rusin se kosova e ka fitue PAVARSIN me daljen e ushtris qlirimtare te kosoves ne sken me at dit dhe tani pritet vetem shpallja e pavarsis urime dhe suksese forumi shqiptar qe beni nje pun shum te mbar per Kosoven dhe SHqiprin.Ju pershendet djaloshi NAKSUKA .

Tema se sa (konfident) jane shqiptaret ne pavaresine e Kosoves ashst per mue problemi ma madhor i shqiptareve sot.
    Para se me fillu kam nji verejtje per te gjithe diskutantet :si nuk ka harru asnjeni prej tyne qe fjalen ne gjuhen latine "konfident " ta shkruaje shqip besim.

....Une besoj plotesisht se ora e shqiptareve ka ardhun dhe andrra e tyne shekullore per pavaresi te gjithe kombit do te ralizohet .
    E kam kete besim se per here te pare ne historine e shqiptarizmit te gjithe shqiptaret jan ne nji mendje pra tegjithe e duen pavaresine e Kosoves.
    Asht e vertete se politika e Evropes ne si komb kurre nuk na ka favorizu, sepse interesat e fuqive te medhaja nuk kane konçidu me interesat e vendit tone.
    Por fajin nuk duhete t'ja lame vetem Evropes sepse fajin ma te madh e kena pase na vete shqiptaret :do te bej nji pershkrim te shkurten te rasteve kur shqiptaret kane pase munsi me qene te pa varun. - Ne shekullin e XVIII Perandoria Austriake ishte ma e fuqishmja ne Evrope dhe i interesonte pavaresia e SHqiperise dhe ja kerkon kete gja Sulltanit (ne kete kohe perandoria turke ishte ne ranje dh mjaft shtete ballkanike i kishin dale prej sundimit) drejtuesit shqiptere bejleret,agallaret,pashallaret qe te gjtha keto grada i kishin prej sulltanit as qe e menojshin me jetu pa sulltanin atehere populli pa drejtues asht si bagetia pa qoban.Per kete po ju kujtoj disa vargje te fishtes....

Franc jozefi n'divenhane
    Padishah pash jeten tane
    Mos mi merr me t'keq shqiptaret......etj

( pergjigja e padishahut) ...Padishahu n'ate harem
    Mire po thue or miku i jem
    Por shqipteret shumica jane
    Kthy e ba muhamedane
    E s'mun rrine kto pa Sulltan...
    ---- E dyta- kur Shqipnia doli e pa varun ne 1912 dhe fuqite e Evropes derguen nji princ gjerma "Princ Vidi" turkoshaket shqiptare jo vetem e perzune me lufte kete princ por pa u ba nji vit pavaresi flamurin shqiptare e zevensuen prap me flamurin turk, e pra ketu nuk asht faj i Evrepes (sepse Evropa te njejten metode kishte perdor 100 vjet ma para me Belgjiken dhe kish dale me sukses, me Bullgarine po ashtu kurse me ne nuk dha rezultat ) Ne shqiptaret "trima" me vra njani - tjetrin e me luftu per turkun qe qysh ne kohen e Gentit e Teutes nuk kishim qeverise veten
    perzeme shansin qe na u dha me pretekstin se nuk duem princ te huej.

-----E treta - fashizmi qe me te vertete pushtues, por ne si komb na i hoqi kufijte e copetimit dhe kur okupatori u largu, SHqipnin e la te bashkueme gjeografikisht tereni i shkeputjes se Kosoves nga Serbia ishte pregadite gjate 4vjeteve teluftes dhe ky terren u tradhetu prej komunisteve shqiptare , brigadat partizane nga Shqipnia nen komanden jugosllave nen pretekstin e ndjekjes se armikut shkaterruan rezistencen kosovare nen thirrjen e internacionalizmit proletar bashke me serbet vrane tradhetisht qindra e mijra bije e bija kosovare e keshtu Kosova ju dorezu dhurate Serbise prej gjelateve te kuq (si shperblim per nimen qe serbet ju kishin dhane per te ardhun ne pushtet.

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Sdo mend qe do ti jepet pavaresia.
    Gjersa erdhi edhe bushi ketu...kot nuk erdhi,por qe tetregoje qe kosoves do ti jepet pavaresia.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Personalisht jam i mendimit se Kosova do te jete e pavarur, por jo nje pavaresi sic duhet. Kete e thote edhe plani Ahtisari apo jo? "Pavaresi e kushtezuar". Edhe pse fillimisht nuk e prita mire viziten e Bushit, mendoj se pati nje te mire te madhe. Prap jam i mendimit se nuk duhet te jemi kaq euforik sa u treguam (shikoni reagimin e Europes), edhe pse ShBA jane aleati jone pothuajse i vetem ne mbeshtetje te pavaresise se Kosoves. Pavaresisht interesave qe kane atje, eshte me mire nje Kosove jashte serbit. Ceshtja e simboleve te shtetit te ri eshte nje pike delikate, por fatkeqesisht me sa duket do te perfundoje ashtu si duan nderkombetaret, nje Kosove me simbole tjera, pasi klasat tona politike asnjehere nuk treguar vullnet... Une besoj se Kosova do te jete Jashte Serbise (ishalla edhe me tre komunat Presheve, Medvegje,Bujanovc) por nuk besoj se do te jete e pavarur ne kuptimin e vertete te fjales. ShBA e kane ndertuar qe ngahere bazen e tyre ne Ferizaj. Politika e shtetit te ri e thene shkurt do ti diktohet nga te tjeret.
    Dhe kjo nuk eshte pavaresi, por nje forme Neokolonializmi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2006
    Postime
    3
    eshte pune e kryer, ne proces!!!...sun e ndal kush!!!!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Shumë konfident ....
    Sui generis

Shqiptare e gjalle!!! Maska e belushi
    Anëtarësuar
    12-12-2006
    Vendndodhja
    Jam nga Shengjini,por jetoj ne Milano
    Postime
    1
    N'rradh te par ju pershendes t'gjithve se asht hera e par qe shkruj ktu....tash po filloj seriozisht:
    Un per vete jam shume e sigurt se Kosova se shpejti do jet e pavarur,se s'ka si te ndodh ndryshe me gjith at lufte qe kan ba vllezrit tan kosovar,pastaj a e nigjut se ca tha Bushi ne Shqipri...kur e ka than edhe ai qe do jet e pavarur asht pun e marume ajo...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    2

pak i shqetësuar

Citim Postuar më parë nga Albo
    Sondazhi i kësaj jave, ka të bëje përsëri me opinionin publik shqiptar në lidhje me situatën në Kosovë. Nëse në sondazhin e kaluar matëm pulsin e mbështetjes që gëzojnë institucionet demokratike të Kosovës në rradhët e qytetarëve të Kosovës, kësaj here do të masim pulsin e konfidencës së opinionit shqiptar në lidhje me pavarësinë e Kosovës.

Sa konfident jeni ju që Kosova do të jetë së shpejti shtet i pavarur?

Pasi të votoni, jeni të lutur të bëni edhe një koment në këtë temë ku argumentoni me pak fjalë se cilat janë shkaqet e optimizmit dhe pesimizmit tuaj. Si çdo sondazh tjetër, çdo anëtar ka të drejtën e një vote dhe të një komenti. Vota e anëtarëve dhe mendimi i tyre nuk replikohen por respektohen.

Albo
    sa i përket pavarsisë jam pak i shqetësuar edhe pas deklaratës se presidentir George W Bush, sepse edhe pse na premtoj që do kemi pavasinë nuk specifiokoj KUR edhe sa duhet të presim, une kujtoj që populli i Kosovës është lodhur paksa nga kjo pritje e gjatë posaçërisht ata që ishin pjesmarrës të luftës (pjese e së cildhe ata që dhanë më

Faqja 2 prej 24 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39
  5. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •