Close

Rezultati i Sondazhit: Sa konfident jeni që Kosova do të fitojë pavarësinë?

Votues
456. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shumë konfident

210 46.05%
  • Konfident

68 14.91%
  • Shqetësuar

71 15.57%
  • Shumë i shqetësuar

78 17.11%
  • Indiferent

29 6.36%
Faqja 16 prej 24 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 238
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Në Sadovinë të Jerlive- Viti - Kosovë
    Postime
    79

Jam skeptik për pavarësinë e Kosovës

Esat Avdyli- exha

Jam skeptik për pavarësinë

Është e vërtetë se të gjithë shqiptarërt, e duan lirinë, pavarësinë. Por, është poashtu shumë reale, se për liri e pavarësi shumë pak shqiptarë janë duke punuar...Kjo mbase ka ndikuar në të kaluarën, po ndikon edhe tani e ndoshta do të ndikoj edhe në të ardhmën që të prolongohet, të shtyhet, të ndryshohet koha e marrjes së vendimit definitiv dhe përfundimtar...

Për këtë jam shumë skeptik se do ta kemi pavarësinë me dhjetë dhjetor siç po deklaron kryeministri i nderuar Agim Çeku dhe ata të Grupit Negociator, (Grupit Servil)....Nuk u besoj më, se po ky kryeministër dhe po ky grup, pati deklaruar edhe për marsin, edhe për prillin, edhe për qershorin e ja ku jemi...aty ku ishim dhe duket se nuk kemi lëvizur fare...

Jam shumë skeptik se udhëheqësit tanë, të gjithë, po i shikojnë interesat personale e jo ato kombëtare. Për këtë nuk do ta kemi pavarësinë edhe për disa kohë edhe pse e dëshiroj më shumë se jetën ...

Jam shumë skeptik edhe për faktin se atëherë kur nuk është dashur po mbahen zgjedhjet, qofshin ato lokale apo parlamentare, sepse tani në vend se të flasin për arritjen e pavarësisë, krerët tanë, kanë filluar të flasin për zgjedhjet dhe u lodhën duke vrapuar vend më vend e fshat më fshat për ti siguruar votat që nuk i meritojnë.

Jam shumë skeptik se do ta shijomë aktin final në dhjetor, qoftë ai dhjetë apo tridhjetë e bile edhe tridhjetëenjëshi...Jo...Nuk e besoj, sepse, siç po rrjedhin gjërat, kjo nuk do të ndodhë fare këtë vit...kështu po na shtyhen vitet dhe them se tani është e pranishme edhe në ditët tona, thënia popullore “pall magar sa të del bar”, ndërsa bari vjeshtës e dimrit thahet e nuk rritet...

Për të gjitha këto jam skekptik se me këtë strukturë politike do ta kemi pavarësinë, sepse asnjëherë deri më tani, nuk ka ndodhur, që qoftë më të voglin kundërshtim t’ua bëjnë të huajve. Pra sikur janë mbështetur shumë tepër në faktorin ndërkombëtar...duke e mënjanuar atë kryesorin faktorin e mbrendshëm, faktorin njeri e faktorin popull.

Jam skeptik edhe për faktin se para gjyqit të huaj dhe të pandërgjegjshëm, për atë se po e kërkon lirinë e plotë, pavarësinë, vetëvendosjen, gjendet Albin Kurti dhe askush nga faktorët tanë politikë, institucional e shtetëror, nuk e tha asnjë fjalë sikur Albini, të ishte jo nga Kosova por nga një vend shumë i lagërt...nga Mashidezeku i dikurshëm i të ndjerit Rugova...

Jam skeptik se po na përsëritet historia. Po na përsëriten, politikat, tutorët...Kështu ishte atëherë kur i ndrituri, luftëtari ideor për bashkimin kombëtar Adem Demaçi gjendej nëpër burgjet jugosllave, ne si të rinjë asaj kohe mësonim për Mendelen, Che Ge-varen, e për dikë krejt të huaj, ndërsa emrin Adem as që guxonim ta përmendnim...

Pra edhe pse kaluan më shumë se pesëdhjetë vjetë luftëtarët e vërtetë të lirisë Bacën e Adem dikur, e të nderuarin Albin sot, po i përcjell i njëjti fat...

Jam skeptik edhe për shumë gjëra, por më shumë jam skeptik për guximin e humbur të atyre që duhet ta thonë fjalën në Parlament se do ta shpallin ndonjëherë pavarësinë...

Por më shumë jam skeptik edhe për faktin se askush deri më tani qoftë këtu në Kosovë apo në Shqipëri, kam fjalën për faktorët udhëheqës, qofshin ata të partive politike, apo të institucioneve shtetërore, nuk po e qesin në plan të parë bashkimin e trojeve shqiptare...

Pra pa bashkimin e shqiptarëve nuk do të ketë qetësi ky vend e ky rajon...
    Dhe në fund mendoj se ne si popull e udhëheqësit tanë si liderë, duhet flakur frikën nga të tjerët se çka do të thonë ata, çka do të veprojnë ata për ne...dhe tu themi: ne jemi shqiptarë dhe duam të jetojmë në shtetin tonë...asgjë më shumë e asgjë më pak...
    A po na mbete ëndërr pavarësia, ëndërr e parealizuar.

Për fund po e përfundoj me Frojdin: "Një ëndërr është realizimi i një dëshire, të cilën për një arsye ose tjetër, s’kemi qenë në gjednje ta kënaqim. Përmbajtja e dukshme e një ëndrre mund të quhet realizim i ndaluar i dëshirave të shtypura”...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    Akoma nuk jam shumë i mësuar me këtë faqe. Po kam vështërsi bukur të mëdha orientimi...Nuk po mund ti gjej ato që më nevoiten. Kërkoj ndihmë nga dikush që mirë i dinë labirinthet e kësaj faqe...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Exha : 20-09-2007 më 06:51 Arsyeja: gabim në të shkruar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    Të nderuar vizitorë, bashkëbisedues, Ju që jini të interesuar mund ta vizitoni web-faqqen time: www.sadovina.pultiply.com...Aty do gjeni shumë gjëra nga e kaluara e vendit tim...Kjo faqe akoma është në përmirësim dhe kam bindjet se do të mbeteni të kënaqur.
    Po ashtu iu njoftoj se është edhe faqja tjetër me shumë rëndësi: www.banjaekllokotit.tk...
    Iu përshëndes...
    Falinderimet qofshin në zemrat Tuaja të nderuara motra e të nderuar vëllezër shqiptarë kudo që jeni...
    Mendoj se do të bashkëpunojmë si duhet e sa e kërkon nevoja...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Exha : 20-09-2007 më 07:10

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    Citim Postuar më parë nga Exha Lexo Postimin
    Të nderuar vizitorë, bashkëbisedues, Ju që jini të interesuar mund ta vizitoni web-faqqen time: www.sadovina.pultiply.com...Aty do gjeni shumë gjëra nga e kaluara e vendit tim...Kjo faqe akoma është në përmirësim dhe kam bindjet se do të mbeteni të kënaqur.
    Po ashtu iu njoftoj se është edhe faqja tjetër me shumë rëndësi: www.banjaekllokotit.tk...
    Iu përshëndes...
    Falinderimet qofshin në zemrat Tuaja të nderuara motra e të nderuar vëllezër shqiptarë kudo që jeni...
    Mendoj se do të bashkëpunojmë si duhet e sa e kërkon nevoja...
    ...UÇK qe dhe do të mbetet medalioni më i shenjtë në qafën e popullit martir të Kosovës...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    Të nderuar mirq...
    Rrjedhat e ngjarjeve politike po shkojnë në kahje diametralisht të kundërta mes deklaratave të përfaqësuesve tanë dhe atyre (disave) ndërkombëtarë...Pra skepticizmi sa vjen e po shtohet...sepse edhe kundërshtimet, sa po afrohet koha e skadimit të afatit prej 120 ditësh, po rriten. A nuk flet më së miri deklarata e Vitalij Çurkinit se bisedimet duhet të vazhdojnë...Por deri kur nuk e përcakton...Po ashtu edhe njëzëvendës ministër Kinez e pohoi të njëjtën gjë...Ndërsa liderët tanë vrapojnë pas zgjedhjeve që më së paku na u deshtën tani...
    Kërkoj edhe mendimet e të tjerëve lidhur me këtë...
    Iu përshëndes...
    Do të dëshiroja që mos të kem të drejtë në këtë...por...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Po filloi lufta une shkoj ne Kosove.
    NENTORI I PARE: 28/11/1443
    NENTORI I DYTE: 28/11/1912
    NENTORI I TRETE: 28/11/2012???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    I nderuari gorrbiba...Për nëntorin e parë dhe të dytë i dimë. Do të dëshiroja që i treti të jetë ai që e keni cekur, por dyshoj...Jo pse vetëm dyshij, por jam i bindur se ky nëntor nuk do të jetë ai dëshirueshmi i TRETI...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-09-2007
    Vendndodhja
    Postime
    79
    Iu përshëndes të gjithëve. Ka mednime, ide, krahasime, analiza, për çështjen shumë të ndjeshme dhe të rëndësishme për Kosovën tonë të dashur, por të shkrumbosur në vite e mileniume...
    Ajo që më kënaq gjatë leximit të këtyre mendimeve është të shprehurit e sinqertë mendoj të shumicës së atyre që i kanë dhënë mendimet dhe idetë e tyre.
    Edhe përkundër skepticizmit, megjithatë mendoj, dominon dëshira e madhe për pavarësinë e Kosovës. Në anën tjetër, shumë pak vetë kanë shprehur mendimet e tyre se Kosova duhet të bashkohet me mëmën e vetë Shqipërinë. Nuk duhet të ngurrojmë asnjëherë. Ajo është e drejtë e jona dhe mendoj se duhet hapur një faqe ku do ti shprehnim mendimet tona rreth kësaj teme. Le të jetë ky tani vetëm propozim, ndërsa e stafit është që të merr qëndrim më vonë. Por mednoj se e vlen të diskutohet më shumë...
    Gëzuar bashkimin tonë shqiptarë...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Exha : 24-09-2007 më 15:29

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Vetëm Pakoja e Ahtisarit e sjell pavarësinë e Kosovës, e mbi të gjitha sjell edhe demokraci e liri për minoritete për shkak se kjo Pako u jep serbëve të mirë gjysmën e Kosovës, ose së paku Veriun e Kosovës, Anamoravën, gjysmën e Sharrit, u jep serbëve edhe kishat shqiptare të cilat megjithatë u takojnë serbëve, sepse kështu kërkojnë standardet demokratike.
    Me Pakon e Ahtisarit në parlamentin e Kosovës, Serbët e kanë të drejtën e vetos, nuk mund të marrim asnjë vendim pa serbët, do tu futemi serbëve në bythë, e kjo është një shenjë e mirë sepse kjo tregon që jemi demokratë.
    Me Pakon e Ahtisarit ne nuk mund të kemi ushtri, edhe kjo është shenjë e mirë, sepse kjo tregon që ne jemi të dobët dhe popull pederast që durojmë çdo gjë, sepse kështu kërkon demokracia.
    Pakoja e Ahtisarit e njeh Kosovën si një pjesë të Serbisë, ne duhet t'i falënderohemi Ahtisarit që pas gjithë atyre vuajtjeve gjatë luftës, na shpërbleu me bashkimin kombëtar me braqat nga Serbia.

i/e regjistruar Maska e juniku
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    ATHINE GREQI
    Postime
    96
    fati yne i keq eshte se jemi komb i vogel .jemi si ajo anija ne mes te detit qe e shtyn era nga te fryje.sepse presim te tjeret te na sjellin dicka per te shkuar ne bashkimin e trojeve te coptuara duhet te fillojme luften qe nga vetja jone .te dime cfare dhe kur te kerkojme te dime se ke te votojme dhe duhet te votojme per ate qe digjet per trojet shqiptare dhe jo ate qe pervelohen per xhepat e tyre sepse ata kurre nuk do te sjellin gje ne drite .dhe nga ata burra qe digjen per trojet tona sot nuk ka sidomos ne Shqiperi athere le te presim deri sa kombi te nxjerre nje luan te tille mbase duhet te presim edhe nja 500 vjet te tjera kete do ta shohim!
    folem per gjermanine me larte por mos te harrojme se cfare beri ajo 50 vjet me pare mos te harrojme se ajo per pak pushtoi gjithe boten e: ajo eshte gjermania, le te pyesim se neve cilet ishim dikur dhe cilet jemi sot ?jemi katandisur si lypsar ne dyert e eyropes pa as nje te drejte .Dhe kjo vetem e vetem se skemi nje shtet qe te mendoje per qytetaret e saj, skemi nje shtet qe te dije te thote jo atje kur duhet ,skemi shtet qe tu veje kufirin te tjereve atje ku e kane ,mendimi im eshte se ajo qe presim per bashkimin e trojeve te copetuara do te vonoje mbase brezat tane nuk do ta shohin ate mrekulli qe seshte gje tjeter vetem nje e drejte e jona te jemi bashke , eshte vetem nje ndreqje e gabimit qe beri historia per kombin tone .

Faqja 16 prej 24 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39
  5. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •