[une jam shume optimist per pavaresine e kosoves,pasi qe kur filloj lufta ne kosove dhe u mbeshtet nga NATO,e tregoi qarte se kosova do ta fitonte pamvaresine,dhe mendoj se serbia dhe rusia tani nuk kane asnje influence ne arenen nderkombetare
Shumë konfident
Konfident
Shqetësuar
Shumë i shqetësuar
Indiferent
[une jam shume optimist per pavaresine e kosoves,pasi qe kur filloj lufta ne kosove dhe u mbeshtet nga NATO,e tregoi qarte se kosova do ta fitonte pamvaresine,dhe mendoj se serbia dhe rusia tani nuk kane asnje influence ne arenen nderkombetare
kosova do e jete e pavarur
Pamvarsia e Kosoves e pa shmangshme por jo para 2009-es...
Keshtu duket realiteti...
Jane tri arsye qe Kosova nuk do te jete shtet asnjeher:
1. Nuk eshte ne interes te bashkesise nderkombetare qe Kosova te jete shtet i dyte shqiptar.
2. Kosova shtet multietnik nuk mud te behet sepse do te sjell konflikte, sepse nuk mud te behet pakica prej 4-5% e barabarte me shumicen prej 92%
3. Kosova shtet i kombit kosovar nuk behet sepse duhet kohe per tu krijuar kombi kosovar, 10 vjet, 20 vjet, 100 vjet e ndoshta asnjehere.
Pra politika e pavaresise se Kosoves, e berjes se Kosoves shtet, eshte e parealizuar per keto tri arsye dhe kjo politike gjithnje do te na mbaje me statuskuo, dhe kjo statuskuo eshte ne interes te Serbise e cila po ben politike kombetare dhe vazhdimisht po blen territore shqiptare dhe po i popullon me serbe qe ne te ardhmen kur te shtrohet per zgjidhje ceshtja shqiptare ne ballkan te kete arsyen e forte ne vetevendosjen e kombeve mbi bazen e parimit te njohur te shumices derrmuese te popullsise ku jeton.
Shpetimi i asaj cka mund te shpetojme si popull shqiptar, eshte qe sa me pare te drejtohemi drejt politikes se bashkimit te kombit shqiptar sepse cdo dite e me shume humbim derisa nuk fuqizohet kjo politike.
Mbas mendimit tim, se shpejti to te jet Amerika e Vogel!
sometimes people don't even know their name, they call their self stupid
Përrallat e Ekipit të Unitetit
Pacienti në sallë të operacionit.
Anesteziologu thotë se nuk ka anestezion.
Kryekirurgu thërret anëtarët e Ekipit të Unitetit.
Fatmir Sejdiu i pari i afrohet pacientit e i flet te veshi:
-Pavarësia po vjen, po kur nuk e di as unë.
Agim Çeku:Pavarësia po vjen me kysmet më 28 Nëntor.
Veton Surroi: Pavarësia po vjen me kërshëndellat.
Hashim Thaçiosova do të jetë e pavarur dhe sovrane.
Blerim Shalaexo nesër komentin tim në gazetën time.
Skënder Hyseni: Çka janë 350 dollarë për një shishe verë.
Derisa këta i flisnin pacientit këto përralla te veshi
kirurgu e shfrytëzoi rastin e operoi pacientin i cili nuk e hetoi
fare skalpelin, por ai ende ndodhet në agoni.
Mjerisht, ne shqiptarët, matanë dhe këtej në Kosovë, për një kohë tepër të gjatë jemi mësuar të jetojmë me përmasën kombëtare të përgjysmuar.
Tani duhet të kemi kujders.
Pse bisedimet lidhur me Kosovën u kthyen gati në fazën zero?
Serbia e përkrahur nga Rusia dëshiron të shkëpusë territor të Kosovës. Me sa shihet asaj nuk i intereson se si do të rregullohet qështja e shqiptarëve të Kosovës. Nuk e pengon as bashkimi i dy gjysmave Kosovë-Shqipëri. Halli është si ta shpëtojmë këtë territor të vogël, me këtë klasë politike të papërgatitur. Mbase për çështjen e kosovës është koha e fundit kur duhet ta aktivizojmë potencialin politik, shkencor e intelektual. Serbia trillon, ne i kemi faktet, por kush t' i mbrojë?
Bajraktarizmi na mori nëqafë
O Zot! Dy Akademitë e dy gjysmave po heshtin
Ndërkaq Akademia serbe punon, punon... s' ndalet
Ndryshuar për herë të fundit nga ismetaliu57 : 01-08-2007 më 16:39
Dhashte zoti e nuk e njohin nderkombtaret pamvaresine e kosoves, keshtu qe me siguri do shtohen gjasat per nje Shqiperi kompakte !
Jame i shqetesuar per finalizimin me sukses te procesit te pavaresise se Kosoves.
Qendrimi i ashper Rus, kundershtimi oratorik Amerikan dhe Evropa e pa vendosur
me bejne te brengosur, qe kjo pune do te shtyhet. Kjo mjegull me se shumeti ju konvenon grupit te unitetit dhe kompanjoneve te tyre te cilet u pasuruan per kete kohe. Cdo hajni, e keso ka me mija cdo dite ne Kosove, behet ne emer te procesit.
Kosova defacto eshte e pamvarur, por hajnia nga pushtetaret eshte bere ceshtje rutinore.
Ne shqiptaret kemi nje fjale te urte qe thote se "liria fitohet nuk dhurohet!"
Ka shume mundesi qe te behet edhe nje lufte tjeter per ta perdorur pastaj si "argument" "miqte" tane (USA) dhe pastaj t'i gezohemi lirise se Kosove dhe pse jo dhe me vone edhe bashkimit me Shqiperine.
kjo sigurisht ka edhe cmimet e saj qe ne duhet te jemi te gatshem per t'i paguar.
Krijoni Kontakt