Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga demolition man
    Keto more cun jane vogelima dhe qe jane hedhur ne treg qe para 2-3 vjetesh .
    Nuk e di si mund ta krahesosh kete me nje projekt 5-6 vjecar si ai i Surface. Mbase nuk e ke kuptuar mire thelbin e asaj cka sjell dhe perfaqeson Surface per te ardhmen .Sidoqofte ai ishte mendimi yt dhe e respektoj ate.
    Perkundrazi, une e kam kuptuar shum mire thelbin, po si duket te tjeret jane impresionu nga "paketimi" i nje teknologjie bukur te vjeter. Ja aspekti i cili shumices u iken.
    Surface eshte i bazuar ne sensoret mekanik per te inicuar veprime. Kjo teknologji eshte bukur e vjeter dhe ne kete fushe "wow" (me huazu terminologjine e microsoftit) faktor me te madh ka iphone (per shkak te problemeve ne implementimin ne pajisje me te vogla). Virtual keyboard nuk perdor sensor mekanik dhe kjo eshte hapi i madh ne mundesimin e interaksionit me pajisje pa lidhje mekanike. Sa ie perket "surface", teknologji e ngjajshme eshte implementuar (paksa e thjeshtesuar) kudo me "touch screen" para me shum se nje dekade

Nuk eshte aq e thjeshte sa thua ti .
    Nuk eshte thjesht nje touch screen por eshte nje nga aplikimet e para te Multi-Touch-Screen qe lejon deri ne 52 "touch" te njekoheshme pra nje "Multi User" .
    E dyta, Surface ben te mundur "object recognition" dhe komunikimin me objektet duke perdorur tekonlogji te ndryshme si IDtags WiFi apo Bluetooth
    E treta , kur ti thua qe Surface perdor sensore mekanik , sipas meje ja fut kot muhabetit dhe konfirmon ate cka thashe me pare , pra qe se ke kuptuar mire funksionimin e Surface. Po te lexosh pak me teper ke faqja kupton se Surface esht e bazuar mbi perdorimin e "Infrared cameras" dhe nuk ma mer mendja se mund te cilesohen si sensore mekanik .

Mjaft tani se po duket sikur po i bej reklame nje prodhimit tim
    ... cos' I was high when i wrote this !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Nuk eshte aq e thjeshte sa thua ti .
    Nuk eshte thjesht nje touch screen por eshte nje nga aplikimet e para te Multi-Touch-Screen qe lejon deri ne 52 "touch" te njekoheshme pra nje "Multi User" .
    E dyta, Surface ben te mundur "object recognition" dhe komunikimin me objektet duke perdorur tekonlogji te ndryshme si IDtags WiFi apo Bluetooth
    Cfar teknologjie revolucionare sheh ketu??? WiFi??? Bluetooth??? Touchscreen???
    Asnje nga keto nuk eshte teknologji revolucionare. Si duket i ke ngateru keto dy koncepte:

- Teknologji revolucionare (pra nje teknologji qe nuk ka qene e implementuar me pare)

- Implementim i ri i teknologjise ekzistuese (zakonisht arrihet me sofistikim te software-it)

Cka me duket interesante dhe aq tipike per mentalitetin tone, eshte se si menjehere ben sypozime per "siperfaqesine" e analizes sime. Nuk ka lidhje se sa thelle jam une i njohtuar me kete produkt, apo a jam me i informuar se ti. Une me lart ta bera pyetjen se cka te duket revolucionare ne kete produkt dhe ti nuk u pergjigje. Mu ky fakt tregon se ti je ai i cili ka informata siperfaqesore per kete prodhim, dhe je impresionu nga reklamat e mikrosoftit pa i hyre ndonje analize te prodhimit te reklamuar. Te kuptohemi, implementimi i teknologjive ne kete prodhim eshte bukur elegant, por larg nga revolucionar. Per fund nje keshille miredashese: sa here qe te hase ndonje risi, rezervoje mendimin deri sa te besh nje analize fundamentale.

Pra sa per perfundim po ju le me kete qendrim timin:

"Surface" nuk perdor asnje teknologji e cila nuk eshte "already" ne perdorim ne "Tablet PC", perdorimi i ketyre teknologjive eshte paksa me i sofistikuar se ne prodhimet ekzistuese.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Uke Topalli
    "Surface" nuk perdor asnje teknologji e cila nuk eshte "already" ne perdorim ne "Tablet PC", perdorimi i ketyre teknologjive eshte paksa me i sofistikuar se ne prodhimet ekzistuese.

Ajo qe eshte e "re" ne kete teknologji eshte ajo e surface recognition gje qe nuk eshte implementuar me pare i vetmi eshte iPhone qe po e implementon. informoju pak me shume uke e mos ju hidh te tjereve ne kuriz duke ju hequr deshiren per te mesuar e per te lexuar me shume. Ky eshte mentaliteti jone ti ulim te tjeret poshte ne nje inicjative qe kane.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

O Uke , meqenese ti qenke kapur keq pas fjales "revolucionar" dhe kalon ne plan te dyte thelbin e ceshtjes me le te kuptoj qe qenke nje pinjoll dhe si i tille duhet te kishe vene re dhe faktin se une nuk flas per "teknologji revolucionare " por per nje PROJEKT revolucionar , cka eshte krejt ndryshe.
    Per mendimin tim mund te zhvillohet nje kocept apo projekt revolucionar duke shfrytezuar mjetet dhe teknologjite ekzistuese . Sipas teje nqs ne nje te ardhme do te behet e mundur qe te krijohen rrjete (networks) midis pajisjeve elektroshtepiake , pra te jete e mundir qe ato te shkembejne mesazhe dhe komunikojne me njera tjetren brenda shtepise apo me gjere qofte komunikim me kabllo (psh te shfrytezohen linjat elektrike) apo wireless (bluetooth ,wifi etj) me protokolle te ngjashem me Ethernet , TCP/IP etj atehere ... a nuk mund te quhet kjo nje dicka revolucionare ??? ( nuk e di sa kuptim apo interes do te kishte nje gje e tille dhe une e mora thjesht si shembull ndaj nuk dua te kapeni pas kesaj ideje )
    Per mendimin tim eshte me teper se revolucionare e megjithate nuk perdor asnje teknologji te re .

Persa i perket Surface , duke e mare ne kopleks idene , une e konsideroj revolucionare pasi eshte nje koncept i ri , menyre e re interfaqesimi e komunikimi midis njeriut dhe kompjuterit dhe midis kompjuterit dhe pajisjeve te tjera pra ajo qe quhet "surface computing" , Kjo eshte ajo cka une quaj revolucionare.
    Per fund nje keshille miredashese: sa here qe te hase ndonje risi, rezervoje mendimin deri sa te besh nje analize fundamentale.
    Me kete do te thuash qe ti i ke bere analizat FONDAMENTALE mbi temen kur fillove tu pergjigjesh citimeve te mija ??
    Nuk ma mer mendja qe e ke bere nje gje te tille , dhe kete e tregon fakti qe ti flisje ne fillim me plot bindje per sensoret mekanike dhe qe me pas nuk i permend me kur e shef qe te doli bllof se (analiza qe kishe bere nuk ishte dhe aq fondamentale )

Here tjeter kur te japesh keshilla miredashese mundohu ti respektosh vete i pare dhe jo me "beni si them une , mos beni si bej une"

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Me kete do te thuash qe ti i ke bere analizat FONDAMENTALE mbi temen kur fillove tu pergjigjesh citimeve te mija ??
    Nuk ma mer mendja qe e ke bere nje gje te tille , dhe kete e tregon fakti qe ti flisje ne fillim me plot bindje per sensoret mekanike dhe qe me pas nuk i permend me kur e shef qe te doli bllof se (analiza qe kishe bere nuk ishte dhe aq fondamentale )

Here tjeter kur te japesh keshilla miredashese mundohu ti respektosh vete i pare dhe jo me "beni si them une , mos beni si bej une"

O demolition po ti tani pse flet kot. Me ate qe ka thene uk mire ka thene vetem se ta ka dhene ne nje emnyre te ashper. surface eshte bazuan ne sensoret mekanike pasi ti e prek ekranin mekanikisht duke bere nje veprim. ndersa tastjera qe uke ka paraqitur eshte tjeter teknologji ska te beje fare me prekje mekanike tani mos u hidh kot perpjete menjehere se i thashe une uke nje korigjim. Edhe nese uke te tka thene qe informoju une te them super informohu para se te dalesh ne nje debat te tille.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    O cuna,

para se te nexeheni me shume ju kisha propozu me e kap fjalorin ne dore e me i kerku definicionet e ketyre dy fjaleve:

Evolucion dhe Revolucion

Pasi ti skjaroni vehtes dallimin mes ketyre termave, shikoni se cili term eshte adekuat per perdorim ne rast te "Surface", hajt tash me te mira

Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID
    O demolition po ti tani pse flet kot. Me ate qe ka thene uk mire ka thene vetem se ta ka dhene ne nje emnyre te ashper. surface eshte bazuan ne sensoret mekanike pasi ti e prek ekranin mekanikisht duke bere nje veprim. ndersa tastjera qe uke ka paraqitur eshte tjeter teknologji ska te beje fare me prekje mekanike tani mos u hidh kot perpjete menjehere se i thashe une uke nje korigjim. Edhe nese uke te tka thene qe informoju une te them super informohu para se te dalesh ne nje debat te tille.

Ardi
    Ajo cka thashe per Uken me pare vlen edhe per ty Ardi dhe per kedo tjeter qe jep me arogance keshilla te tipit "informohu mire para se te flasesh" . Me kete do te thuash qe une ja fus kot pa u informuar ndersa ti qe vjen e debaton me mua , je super i informuar meqe i hyn ketij debati ? Ku e gjen gjith kete siguri qe shpreh ?

Edhe nje here po e theksoj faktin e sensoreve . Sipas teje apo Ukes sensoret jane mekanike sepse preket ekrani . Ajo qe po te sqaroj une per te dyten here eshte se Surface eshte e bazuar ne sensore optike dhe jo mekanike (per sqarim ke Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Sensor) Vertet mund te preket ekrani , por sensoret nuk jane ne siperfaqe te ekranit por jane camera poshte tij qe regjistrojne ndryshimet e drites se reflektuar . Keshtu sic ndodh me Virtual keyboard , ti vertet mund te prekesh me gishta pjesen e tryezes ku reflektohet tastiera por kjo nuk do te thote se sensoret jane ne tavolina , por kemi te bejme me sensore optike dhe jo mekanike .

Per ta mbyllur kete diskutim i them moderatoreve ta editojne shkrimin tim te pare e le te lene thjesht " Nje projeket i Microsoft se shpejti ne treg"
    Keshtu nuk do ngjallim polemika ke antaret e tjere , e le tu a shtojne ata vete epitetet sipas konceptimit te tyre dhe te shpresojme qe ta bejne gjumin e qete

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Kompjuteri Personal: Ditėlindja e 25-tė
    Nga Davius nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  2. Google Talk, programi i Google pėr chat
    Nga qoska nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 12:42
  3. TCPA - kompjuterat e rinj
    Nga Elvis-BG nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 03-03-2004, 17:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •