Firmoset marrveshja mes ministrave Pollo dhe Sewerinsky

Bursa studimi, kurse verore t gjuhs dhe shkmbime specialistsh, jan disa nga pikat e programit t bashkpunimit mes qeveris son dhe asaj polake. Ministri i Arsimit, Genc Pollo, dhe ministri polak i Arsimit, Michal Sewerinsky, nnshkruan dje marrveshjen prmes s cils Shqipria dhe Polonia do t mbshtesin njra-tjetrn n zhvillimin e arsimit t lart dhe shkencs. Student dhe specializant do t jen pjesmarrjes n konferenca t prbashkta, simpoziume dhe seminare shkencore. Gjithashtu, marrveshja parashikon shkmbim t literaturs s specializuar, botimeve dhe revistave. Nj ndr projektet m t rndsishme, q ndiqet prej vitesh dhe do t vazhdoj edhe kt vit sht ai i bursave. Kshtu, pala polake do t pranoj, do vit, 12 student universitar dhe doktorant shqiptar, pr t ndjekur studime universitare ose studime pr doktoratur falas, n shkollat e larta publike n Poloni. Nga ana tjetr, pala shqiptare do t pranoj, do vit, student dhe doktorant nga Republika e Polonis, pr t kryer studime ose forma t tjera shkollimi, si dhe do t pranoj pedagog akademik. Pr sa i prket studimit t gjuhve shqip dhe polonisht, palt, sipas ktij programi, do t ofrojn shkmbimin e studentve t gjuhs shqipe dhe polake, si dhe t pedagogve akademik, specialistve t gjuhs dhe letrsis shqipe e polake, me synimin pr t ndjekur do vit kurset verore t gjuhve.


Gazeta Shqip