Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 55
    i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    E urreni, apo veteurreheni kur ju thone:"s'te dua me"?

Asnjeren nga te dyja

jam i qete .
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Asnjera , te te thot dikush se ste dua me , eshte pjese e jetes dhe duhet ta pranojme ashtu sic eshte padyshim qe sduhet te urejme askend sepse urejtjet cka nuk sjellin..!
    Sui generis

£u & £i Maska e xlindax
    Anėtarėsuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    733
    Deri sot nuk me ka then njeri qe nuk me do me.
    kshuqe nuk e di cfar ndihet ne kete rast....
    po s'ma mer mendja se do urreja veten apo ate.

ohuuuuuuuuu, ne s'me do pun e madhe...do me duan te tjeret!!
    po nuk me duan te tjeret skagje se e dua vet veten
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xlindax : 15-06-2007 mė 15:40
    Ogni xsona che passa nella mia vita č unica...
    Xkč lascia un poco di se..
    E prende un poco di me.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Citim Postuar mė parė nga pulcina86
    Deri sot nuk me ka then njeri qe nuk me do me.
    kshuqe nuk e di cfar ndihet ne kete rast....
    po s'ma mer mendja se do urreja veten apo ate.

ohuuuuuuuuu, ne s'me do pun e madhe...do me duan te tjeret!!
    poi nuk me duan te tjeret skagje se e dua vet veten

Dakord me kete qe thua o Pulcina, por nderkohe jam kurioz te di nese i ke thene ti dikujt deri me sot, qe nuk e do me? Nese po na e thuaj, natyrisht pa u vene ne siklet. Pervec kesaj me c'kuptoj per aq sa shkruan duket sikur nuk ke arritur te dashurosh me gjithe fuqine e shpirtit ndonjehere. Madje as nuk dashuron, sepse po te ishe tani e dashuruar do te te vinte ne panik idea nese i dashuri yt do te te thoshte se nuk te dua me dhe do te mendoheshe mire perpara se te shpreheshe "ohuuuuuuu, ne s, me do pune e madhe". Mos ma mer per ters kete qe po te them te lutem dhe as per paragjykim apo "futje hundesh" ne ndjenjat e tua.
    flm per mirekuptimin paradhenie

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    (Blue_Sky, sorry...!)

Pergjegje tipike mashkullore.
    Egoiste dhe robotike.

Flet sikur qeshtjet e ndjenjave jane aritmetike e thjeshte. "Do te isha me i/e vendosur te gjeja njeriun qe me dashuron." E po, s'do ta gjesh! Sepse nje njeri i tille nuk ekziton ai krijohet me ndihmen dhe dashurine tende.
    Lexova vetem paragrafin e pare se s'kam shume kohe e deshire te lexoj sonte,teper e lodhur mgjth nja dy gjera:
    -Pergjigje tipike mashkullore e bere nga nje femer Po vari koken e po filloj te shaj veten,te mos respektoj veten,te viktimizohem ngaqe njerit iu tek te thoje"s'te dua me"???C'eshte ky mentalitet auto-destriktiv???Po pune e madhe.Meshkuj ka plot.Me te qenurit tim si individ s'luan kush.Kur juve s'ju duket qe vetja juaj meriton te respektohet e dashurohet atehere pse u deshka te ju respektojne/dashurojne te tjeret?!

-Nga e di ti qe s'kam gjetur dashurine?Jane pikerisht njerezit qe dine cfare duan,qe perdorin nje doze te mire llogjike,e qe s'demoralizohen ne gjera minimale qe gjejne dashurine.Flas per ate te verteten,jo per ate dashurine ku ne dhomen tjeter nje individ ka gruan/burrin ndersa per vete flirton online fshehurazi me kalamaj,ose flirton me ke t'i dale perpara ne zyre,ose sillet s beqar/e.Njerezit e plotesuar ne dashuri jane ato te ekuilibruarit,jo ato qe lene veten t'i marre vala e dashurise momentale,impulsi.

Hajde gezuar,ne shendetin tend meqe po pi nje gote vere tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 15-06-2007 mė 17:58
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Ka njerez qe luajne filma mer ,si una psh lol.mos i besoni te gjitha fjaleve qe ju thone.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    Lexova vetem paragrafin e pare se s'kam shume kohe e deshire te lexoj sonte,teper e lodhur mgjth nja dy gjera:
    -Pergjigje tipike mashkullore e bere nga nje femer Po vari koken e po filloj te shaj veten,te mos respektoj veten,te viktimizohem ngaqe njerit iu tek te thoje"s'te dua me"???C'eshte ky mentalitet auto-destriktiv???Po pune e madhe.Meshkuj ka plot.Me te qenurit tim si individ s'luan kush.Kur juve s'ju duket qe vetja juaj meriton te respektohet e dashurohet atehere pse u deshka te ju respektojne/dashurojne te tjeret?!

-Nga e di ti qe s'kam gjetur dashurine?Jane pikerisht njerezit qe dine cfare duan,qe perdorin nje doze te mire llogjike,e qe s'demoralizohen ne gjera minimale qe gjejne dashurine.Flas per ate te verteten,jo per ate dashurine ku ne dhomen tjeter nje individ ka gruan/burrin ndersa per vete flirton online fshehurazi me kalamaj,ose flirton me ke t'i dale perpara ne zyre,ose sillet s beqar/e.Njerezit e plotesuar ne dashuri jane ato te ekuilibruarit,jo ato qe lene veten t'i marre vala e dashurise momentale,impulsi.

Hajde gezuar,ne shendetin tend meqe po pi nje gote vere tani.
    OK. sorry edhe nje here qe te kisha kuotuar ty dhe qe e kam thene fjalen e fundit te paren si vend titulli.

Ne kete repliken qe ke dhene nuk shoh kurrfare pergjegje sepse e tera eshte nje tentim revanshi. Pastaj si mund te pergjigjesh ne dicka qe nuk e ke lexuar?

Pergjegja ime s'kishte te bente me ty por me subjektin qe po trajtonim e aq me pak me jeten tende private. Une po diskutoja "konceptin" e asaj qe kishe thene.

Dhe ai koncept ishte tejet i pa zhvilluar dhe shprehte nje papjekuri te thekshme emocionale/shpirterore. Te njejten gje verej edhe ne kete replike.

Tani e kuptoj se kur une dhe ti nga tjetra shkruajme nocionin "dashuri" me behet e qarte se flasim per gjera te ndryshme. E prej aty edhe moskuptimi.

Tani ne baze te konceptit qe ke shprehur ndaj dashurise ne keto dy kthime e kuptoj se ate qe une dhe nje pjese bukur e madhe e botes e quaj dashuri, nuk e ke perjetuar kurre.

Kam frike se nuk e ke as idene e perafert te asaj qe e quajme dashuri tash sa shekuj ne pjesa me e madhe e botes.
    Ti e konsideron dashurine "objekt"!
    Atehere nese flasim per "dashurine" sipas botekuptimit tend me duhet ta pranoj se nje gje e tille mund te "gjindet" ku ta doje qefi dhe me shume lehtesi. Bile per te tilla gjera ekzistojne edhe agjeci te specializuara, kuarte te paracaktuara e te ngjashme, mund ta gjesh ne udhetim, ne rruge, shitore, ne pune, ...absolutisht gjithkund ku ka njerez te gjinise se kundert nese je strait, e nese jo, -edhe ne burg!

Mund ta gjesh ne rruge, vetem e pyet:"Sa e ke oren?" dhe po iu perputhen "interesat" do ta keshe dashurine "ne piate" ne afat rekord. Mund ta perdoresh edhe telefonin mbase, -"te dua ne oren kaq". Dhe pastaj t'i thuash:-"ik tani, se s'te dua me!".
    Por une po flisja per DASHURI!
    Dhe kjo eshte nje storie krejtesisht tjeter. Une po flisja per dashurine, dicka qe lind mes dy personave qe pelqehen. E jo per pelqimin. Une po flisja per ndjenjen e dashurise e cila kultivohet, e jo per gjetjen e personit atraktiv. Te tille mund te shohesh me qindra. Une po flisja per perkushtimin emocional reciprok mes nje cifti e jo per mashkull ose femer ne jeten e njeriut. Kurse ti po flisje per qeshtjen: "Ti gjesh vetes mashkull" qe sipas definimit tend eshte = dashurine. Pra ti fole per te gjitha tjerat perpos dashuris, fole per atrakcionin, fole per posesiovitetin, perflirtin, per terheqjen seksuale, per gjithcka tjeter por asnjehere per dashurine.
    Por e di se shumica e nocioneve andej nga shqiperia eshte bastarduar aq shume sa qe nuk ia vlene te diskutohet per termat.

Te ju thone: "kam te dashur" duke menduar ne "partner" gje qe ne asnjemenyre nuk implikon edhe dashurine ndaj tij/saj, prandaj po e nderpres diskutimin ketu se eshte i kote, sepse nuk do te arrijme te kuptohemi me keqperdorimin kuptimor shprehjeve te drejta shqipe qe ua beni sepaku tash 20-30 vjete.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Dukshem qe une dhe ti kemi perkufizime te ndryshme te dashurise: une nuk do mund te dashuroja nje njeri qe s'me respekton,qe s'me jep siguri etj. Dhe nese e kam dashuruar nje njeri e ne nje pike te caktuar ben dicka qe eshte destruktive per mua si individ,mua me iken ajo ndjenje si te ma hiqnin me dore.
    Une dashurine e lidh me nje ndjenje te madhe te shkembyer,me respekt maksimal,me ngrohtesi,me siguri per te ardhmen,me nje ndjenje mbrojtjet.Ai njeri qe dashuroj eshte ai qe me mbledh,perkedhel,ushqen shpirterisht...ai qe me jep boten efektivisht.Jo ai qe me shkaterron.
    Ty bravo nese mund te vazhdosh te dashurosh dike edhepse ben veprime destruktive por kjo s'eshte pjekuri i dashur por mungese auto-respekti.

P.s.Here tjeter,nese do rastise te replikojme bashke,mundohu t'i sintetizosh mendimet ndryshe s'arrij t'i lexoj deri ne fund.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 16-06-2007 mė 15:06
    Kam vetem nje limit: qiellin!

£u & £i Maska e xlindax
    Anėtarėsuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    733
    Citim Postuar mė parė nga adidu
    Dakord me kete qe thua o Pulcina, por nderkohe jam kurioz te di nese i ke thene ti dikujt deri me sot, qe nuk e do me? Nese po na e thuaj, natyrisht pa u vene ne siklet. Pervec kesaj me c'kuptoj per aq sa shkruan duket sikur nuk ke arritur te dashurosh me gjithe fuqine e shpirtit ndonjehere. Madje as nuk dashuron, sepse po te ishe tani e dashuruar do te te vinte ne panik idea nese i dashuri yt do te te thoshte se nuk te dua me dhe do te mendoheshe mire perpara se te shpreheshe "ohuuuuuuu, ne s, me do pune e madhe". Mos ma mer per ters kete qe po te them te lutem dhe as per paragjykim apo "futje hundesh" ne ndjenjat e tua.
    flm per mirekuptimin paradhenie

Nuk dua te them qe nuk kam dashuruar kurre dhe qe nuk me interesson nese cuni qe dashuroj me thot nuk me do....
    por thjesht qe c'do gje ka nje mbarim, po
    ashtu dhe dashuria (sipas meje)
    kur nje njeri nuk na do me s'ke ci ben....nuk varet nga ai, nuk e di te them te drejten nga se varet, por duhet mar me mé pak zemer kur keto gjera ndodhin sepse nganjeher zemra eshte delikate.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xlindax : 16-06-2007 mė 16:26
    Ogni xsona che passa nella mia vita č unica...
    Xkč lascia un poco di se..
    E prende un poco di me.

Perjashtuar Maska e NoCi
    Anėtarėsuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    duke qeshur.
    Postime
    111
    te japesh kete pergjigje varet ne cfare situate je qe te japesh nje mendim te sakte nuk mund te thuash e urrej apo te veturrehesh

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sa mund ta urreni dikė..???
    Nga Shkelqesia_E_Tij nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 138
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:30
  2. Cilin sport e urreni mė shumė?
    Nga Davius nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 12:11
  3. english course!!!viza f-1!!help me!"!
    Nga axel86 nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 11:03
  4. Sa i urreni Lamtumirat?
    Nga KosovaHawaii nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-08-2003, 15:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •