Postuar mė parė nga
Blue_sky
Lexova vetem paragrafin e pare se s'kam shume kohe e deshire te lexoj sonte,teper e lodhur mgjth nja dy gjera:
-Pergjigje tipike mashkullore e bere nga nje femer

Po vari koken e po filloj te shaj veten,te mos respektoj veten,te viktimizohem ngaqe njerit iu tek te thoje"s'te dua me"???C'eshte ky mentalitet auto-destriktiv???Po pune e madhe.Meshkuj ka plot.Me te qenurit tim si individ s'luan kush.Kur juve s'ju duket qe vetja juaj meriton te respektohet e dashurohet atehere pse u deshka te ju respektojne/dashurojne te tjeret?!
-Nga e di ti qe s'kam gjetur dashurine?Jane pikerisht njerezit qe dine cfare duan,qe perdorin nje doze te mire llogjike,e qe s'demoralizohen ne gjera minimale qe gjejne dashurine.Flas per ate te verteten,jo per ate dashurine ku ne dhomen tjeter nje individ ka gruan/burrin ndersa per vete flirton online fshehurazi me kalamaj,ose flirton me ke t'i dale perpara ne zyre,ose sillet s beqar/e.Njerezit e plotesuar ne dashuri jane ato te ekuilibruarit,jo ato qe lene veten t'i marre vala e dashurise momentale,impulsi.
Hajde gezuar,ne shendetin tend meqe po pi nje gote vere tani.
OK. sorry edhe nje here qe te kisha kuotuar ty dhe qe e kam thene fjalen e fundit te paren si vend titulli.
Ne kete repliken qe ke dhene nuk shoh kurrfare pergjegje sepse e tera eshte nje tentim revanshi. Pastaj si mund te pergjigjesh ne dicka qe nuk e ke lexuar?
Pergjegja ime s'kishte te bente me ty por me subjektin qe po trajtonim e aq me pak me jeten tende private. Une po diskutoja "konceptin" e asaj qe kishe thene.
Dhe ai koncept ishte tejet i pa zhvilluar dhe shprehte nje papjekuri te thekshme emocionale/shpirterore. Te njejten gje verej edhe ne kete replike.
Tani e kuptoj se kur une dhe ti nga tjetra shkruajme nocionin "dashuri" me behet e qarte se flasim per gjera te ndryshme. E prej aty edhe moskuptimi.
Tani ne baze te konceptit qe ke shprehur ndaj dashurise ne keto dy kthime e kuptoj se ate qe une dhe nje pjese bukur e madhe e botes e quaj dashuri, nuk e ke perjetuar kurre.
Kam frike se nuk e ke as idene e perafert te asaj qe e quajme dashuri tash sa shekuj ne pjesa me e madhe e botes.
Ti e konsideron dashurine "objekt"!
Atehere nese flasim per "dashurine" sipas botekuptimit tend me duhet ta pranoj se nje gje e tille mund te "gjindet" ku ta doje qefi dhe me shume lehtesi. Bile per te tilla gjera ekzistojne edhe agjeci te specializuara, kuarte te paracaktuara e te ngjashme, mund ta gjesh ne udhetim, ne rruge, shitore, ne pune, ...absolutisht gjithkund ku ka njerez te gjinise se kundert nese je strait, e nese jo, -edhe ne burg!
Mund ta gjesh ne rruge, vetem e pyet:"Sa e ke oren?" dhe po iu perputhen "interesat" do ta keshe dashurine "ne piate" ne afat rekord. Mund ta perdoresh edhe telefonin mbase, -"te dua ne oren kaq". Dhe pastaj t'i thuash:-"ik tani, se s'te dua me!".
Por une po flisja per DASHURI!
Dhe kjo eshte nje storie krejtesisht tjeter. Une po flisja per dashurine, dicka qe lind mes dy personave qe pelqehen. E jo per pelqimin. Une po flisja per ndjenjen e dashurise e cila kultivohet, e jo per gjetjen e personit atraktiv. Te tille mund te shohesh me qindra. Une po flisja per perkushtimin emocional reciprok mes nje cifti e jo per mashkull ose femer ne jeten e njeriut. Kurse ti po flisje per qeshtjen: "Ti gjesh vetes mashkull" qe sipas definimit tend eshte = dashurine. Pra ti fole per te gjitha tjerat perpos dashuris, fole per atrakcionin, fole per posesiovitetin, perflirtin, per terheqjen seksuale, per gjithcka tjeter por asnjehere per dashurine.
Por e di se shumica e nocioneve andej nga shqiperia eshte bastarduar aq shume sa qe nuk ia vlene te diskutohet per termat.
Te ju thone: "kam te dashur" duke menduar ne "partner" gje qe ne asnjemenyre nuk implikon edhe dashurine ndaj tij/saj, prandaj po e nderpres diskutimin ketu se eshte i kote, sepse nuk do te arrijme te kuptohemi me keqperdorimin kuptimor shprehjeve te drejta shqipe qe ua beni sepaku tash 20-30 vjete.
Krijoni Kontakt