Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 100
    i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    I nderuar Shpresmir!
    Duke i pare ne vashdim shkrimet e tua kam krijuar per ju respekt dhe nderim.Mundohu qe ta ruash veten nga "iluzjonet e pa baza".
    Kur theme nje mendim, e them ashtu sic eshte,dhe pa prapamendime, dhe pa menduar qe ta ve tjetrin me shpatulla per murri.Edhe nje here per pershendetjet ne arabisht kane qarkulluar qe me ardhjen (forcerisht ose jo forcerisht)te Islamit ,dhe do te vashdoin deri sa te egzistoi Islami.Ne cdo vend te botes qe te vesh, dhe ku ka myslimane, do te degjoshe te njejta "formula"pershendetje.Per mendimin time, ata qe i meshojne fort ndarjes se kesaj gjeje(pershendetjes ne arabisht)
    fshehin nene lekuren e tyre te "qengjit"ate gje qe une do ta quaja :-Fondimentalizem te krishter-
    Sa per emerimet e rrugve Shpresmir: Mos u merakose shume se;shqiptaret musliman kete gje se kane bere ketu e 500-te vjete perpara e jo tani.
    Edhe dicka:Per vecimin ne dy kampe te shqiptarve ne kete forum(ne te krishtere e musliman)mendoje se per kete nuk qendron faji tek muslimanet (qe u qepen lloi-lloi akuzash qe nga afganistani e deri te nje fare sharlatani Shen Alban e tje.....)por tek te krishteret qe mendoin se sot u erdhi dita.....per "hyxhim"
    Shum te pakte jan ata te krishter qe kane dale ne kra te vllezerve musliman(te me falni qe une e futa keshtu kete formulim)dhe kane folur me realizem dhe large -ironizimeve-.
    Per kete munde te permendja Albon si nje njeri qe ka dhene mendimin e tije pa paragjykime.
    shendet e gjith te mirat

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Asgjesikurdielli,
    Te tregoj qe kam vizituar dy here Turqine, kam kaluar disa nete ne nje hotel me emrin EUROPA jo larg Kapalli Carshise psh. Kam pare
    varferi dhe njerz qe i perdornin si transport per te shtire mallin ne kapali carshi qe i ngarkonshin si kuajte!
    Kam kalue ka bosforet andej kam hy per disa fshatra dhe kam pare shume mjerime.Keto mund ti shof kush te done, se nuk jane te fhehta.Stamolla, smund te thohet qe seshte qytet modern por ka shum kontraste.Mjerimet i kam pare duke kaluar neper fshatra.

Ketu ishte fjala per prejardhjen e islamit tek ne, per kete mos dilni nga tema.Une ju pyesja se qe nga kure daton xhamia me e vjeter ne trojet shqiptare?Se sic e dime ku ka muslinan ka edhe xhami.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 08-02-2003 mė 07:34
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Feja islame ne trojet shqiptare ka ardhur nepermjet ushtrimit te forces direkte apo indirekte nga ana e pushtuesve osmane. Kush mbeshtet se shqiptaret u islamizuan me deshire te sinqerte ose shtremberon historine e popullit tone duke u tallur me gjakun e parardhesve tane ose e ben me qellime te erreta.
    Te gjithe popujt e Ballkanit u islamizuan fale dhunes, tatimeve( haraceve), humbja e te drejtes se trashegimise se prones ne se je i krishtere , marrja me force ushtare etj.
    Shqiptaret filluan islamizimin ne mase mbas reformave te Tanzimatit, por perseri edhe atehere reaguan instiktivisht duke krijuar zakonin e "vellamit".Keshtu myslimane dhe te krishtere mund te lidheshin me krushqi dhe lidhje gjaku ( pra nuk mund te humbnin trashegimine e prones) , megjithese kjo gje ndalohej nga ligjet osmane.
    Ne Greqi dhe ne Serbi ka pasur shume myslimane, pothuajse me te njejten perqindje qe ishin dhe ne Shqiperi ne te njejtin epoke kohore.Por mos harrojme se keto shtete fituan pavaresine e tyre rreth 80-100 vjet para 1912 ( Shqiperise).Gjate ketyre dekadave me mijera greke apo serbe myslimane u shkembyen me te krishtere qe jetonin ne territoret turke. Si shembull ju paraqes greket myslimane te Kretes, te cilet u debuan nga vete bashkeatdhetaret e tyre pse ishin myslimane dhe u zevendesuan me cifute, armene etj, por te krishtere. Keshtu keto shtete ballkanike "pastruan" territoret e tyre dhe arriten nje "pasterti" fetare ( jo kombetare qe te kuptohemi) rreth 95%!!!!!!!!
    Shqiperia e 1912 qe nuk kishte arsye pse te debonte myslimanet ( sepse 70% e popullsise ishte myslimane), ngeli " e papaster" nga ana fetare, por e paster nga ana etnologjike ( me shume pak pakica kombetare).
    Sa per perparimin qe na solli Turqia do te thosha se :
    1) Na la ne balte dhe na "dhuroi" kur i erdhi vdekja nje territor te cunguar prej 28 mije km katrore.
    2) Na la te percare ne 2 fe dhe secila e ndare ne 2 nengrupe te tjera: Te krishtere katolike dhe ortodokse dhe myslimane shiite dhe bektashinj. Mos harrojme se shqiptaret ne kohen e Skenderbeut ishin shumica te krishtere unike dmth zbatonin dogmat ortodokse por vareshin nga Vatikani, jo nga Patriarkana e Stambollit. Turqia me pazaret e saj i ndau ne katolike dhe ortodokse besimtaret e krishtere shqiptare.
    3) Me kaq perqindje te madhe popullsie myslimane ( rreth 70 %) ne 1912 asnje shtet europian ( te krishtera) nuk do te kishte deshire qe ky shtet te perfitonte sa me shume. Perkundrazi na konsideronin si tifoza te turqve , nuk na kishin besim dhe na cunguan duke ua dhene territoret shqiptare Serbise dhe Greqise se krishtera ( qe i kishin nen kontrollin e tyre si nga ana ekonomike dhe nga ana fetare).
    4) Nga ana ekonomike, kulturore, fetare, shoqerore etj, Shqiperia e 1912 ishte nje mini Turqi ne brigjet e Adriatikut. Ishte po aq e varfer sa Turqia- e semura e Bosforit, po aq e papregatitur per tu perballuar nevojave te krijimit te nje shteti te ri. Jo vetem kaq , por mos harrojme se Turqit nuk iken vete nga Shqiperia "mike" dhe "moter" .U desh gjaku i mijera deshmoreve, martireve te kombit qe te SHPORRESHIN!

Kam pyetur te aferm te mi myslimane,( vete jam ortodoks) te cilet me thane se stergjysherit e tyre e kthyen fene nga ortodokse ne myslimane rreth viteve 1830 per arsye se nuk mund te rezistonin me EKONOMIKISHT. Kjo ishte menyra paqesore qe perdornin turqit!!!!!!!
    Me respekt Toro.

P.S.
    Ne Shqiperi zona me e paster nga ana fetare eshte LABERIA ( lartesite e Vlores( jo qyteti), Kurveleshit, Gjirokastres( jo qyteti), Mallakastres).Jane 100% myslimane. Cuditerisht ne kete "pasterti" islamike nuk ka asnje xhami!!!!! Besoj se e kuptoni vete sa me "qejf " e kane perqafuar leberit fene "paqesore" te imponuar nga osmanet.
    "Who is John Galt?"

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Toro, kete te gjithe e dine por ju vjen turp ta pranojne.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-02-2003
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    6
    jam i ri ne forumi shqiptar dhe nuk e fsheh qe jam musliman dhe i bindur ne kete besim. me vjen shume keq per ato qe shkruhen mbi perhapjen e islamit ne shqiperi gje e cila ben pjese ne nje lufte katoliko - ortodokse ideologjike me permasa teper te medha, e ndihmuar dhe nga vete shtetet me te medha. po perse e kapni vetem me turqine e cila sipas jush e paska perhapur fene me force dhe nuk permendni dhe torturat e tmerrshme te (inkuiziconet ) katolikeve paqedashes ne andaluzi (spanje) ndaj muslimaneve.? perse nuk permendni luftrat e fundit te serbise kundra muslimaneve te bosnjes dhe kosoves, ku krimineli slobodan udhehiqej nga prifterinjte ortodokse, ku shume kisha ktheheshin ne vendstrehime te ushtareve serbe per perdhunimine grave dhe vajzave muslimane te pambrojtura ?
    perte mos permendur kryqezatat katolike te nxitura nga papallaret e asaj kohe , e shume te tjera ...
    prapambetja ekonomike nuk besoj se konsiderohet turp nga njerezite emencur. turp eshte te perhapen shthurja morale, eshte perhapja e shtepive publike, kabareve, droges, semundjeve te ndryshme si sida te cilat perhapen nepermjet rrugeve te ndyra qe islami i ndalon.
    tolerances fetare qe ka ekzistuar deri keto kohet e fundit, merite e cila eshte e shumices muslimane, ju dhe disa pseudo analiste si pirro mish dhe te tjere, po mundoheni ti vini flaken, dhe e gjithe kjo per nje shkak te vetem se ju o jeni agjente ne sherbim te atyre qe nuk ia duan te miren shqiperise ose padashje beni punen e tyre.
    te gjitha keto probleme qe ndodhin sot ne gjithe boten jane rezultat i duarve te fshehta te cilat u zbuluan me botimin e librave si( KOMPLOTI BOTEROR), (SEKRETI I SUNDIMIT TE BOTES), etj... te cilet jane perkthyer dhe ne shqip.
    DO JU LUTESHA QE TI BLINIT KETO LIBRA DHE TI STUDIONIT SE DO GJENI PERGJIGJE TE SHUME ATYRE QE NDODHIN SOT.
    ME RESPEKT. ELMAZI
    1975

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    9
    me gjithe respektin qe kam per albasoul dhe per anetaret, une dua te them se Nuha nuk eshte shqipetar, por a /-------/ turk qe flet shqip. Nqs ne e pranijme qe jemi bijte e skenderbeut atehere ne s'duhet ta pranojme qe jemi muslymane. Kam lindur ne nje familje qe e konsideron veten muslimane por e nderrova fene para se te lija shqiperine ne menyre qe te permbushja amanetin e stergjyshit tim 200 vjet me pare i cili tha, u bera musluman me dhune, por kur dhuna te mos egzistoje me dua qe femijet e mi te behen perseri kristiane. Dhe besoj se e njejta gje ka ndodhur me te gjithe gjysherit tuaj, te cilet e nderruan fene nga dhuna fizike ose financiare .

/Tė kihet kujdes nė tė shprehur (Shpresmiri)/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 12-02-2003 mė 17:46
    my heart is broke but I have some glue
    help me inhale and mend it with you
    we'll float around and hang out on clouds
    then we'll come down and have a hangover

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    9
    zoti elmaz. ne nuk perkrahim dhunen dhe krimet e kryera ne emer te kristianizmit apo te muslimanizmit, por ne po themi qe ata si puna jote qe pranojne se jane muslimane, e kane prejardhjen nga ata turqit muslimane qe zvarriteshin mureve te Krujes (ku brenda ketyre mureve ndodheshin engjej), per te vrare dhe shfarrosur nje popull paqedashes kristian si shqiperia.
    Qe ne jemi nje popull kristian e trgon dhe gjuha qe vjen nga latinishtja te cilen e flisnin popujt kristian europiane dhe jo gjuhe aziatike apo arabe sic flasin njerez gjysem arabe e gjysem te zinj si ti. E marr me mend se motra dhe nena jote s'kane dale ndonjehere jashte shtepise dhe ti nuk i konsideron ato te barabarta me ty.
    my heart is broke but I have some glue
    help me inhale and mend it with you
    we'll float around and hang out on clouds
    then we'll come down and have a hangover

alvi
    i/e ftuar
    Shume ketu i dine pikepamjet e mija mbi fene, por nje gje eshte fakt.
    Feja eshte me deshire.
    Nese ti je bere i krishtere se ashu ka dash gjyshi jot, nuk je burre me i mire se nje tjeter qe u ka bo me dhune.
    Feja eshte nje zgjedhje shpirterore, ti dac bohu muslimon, dac budist, dac kaurr, nuk ka rendesi ne se je Turk, Kinez, apo Shqiptar.
    Ata qe perpiqen te identifikojne fene me kombin (qofshin muslimane apo te krishtere) jane joshqiptaret e vertete dhe u bien daulleve te percarjes.
    Nuk ka rendesi se si u perhap feja, sot ke te drejten te zgjedhesh cilen do fe te duash ti, dhe Shqiptaret po zgjedhin ate qe duan ata, kujt nuk i pelqen le te lidhi nje gur mas qafe dhe te hidhet ne pus, se nuk kemi c'ti bejme.
    Per sqarim, mbiemrin e kam musliman fare, baben e nonen ma merr menja muslimane, une vete nuk i perkas asnje denominacioni fetar, pra nuk po perpiqem te ul apo te ngre ndonje fe.
    Sa per Nuh Musen, ndonese shpesh (asnjehere) nuk bie dakort me idete e tij, per menyren si argumenton, respektin ndaj bashkebiseduesve, dhe njohurite qe ka e respektoj!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    dumbi, ke fat qe e pash RASTESISHT repliken tende, dhe gati me vjen turp per komplimentet qe mi ke bere, nuk i meritoj, metevret, nje njeri me kaq intelekt te madh si ty, me kaq njohuri historike dhe me nje gjenealogji kaq interesante po mirret me nuh musen?, jo bre burre, nuk kam aftesi mentale ta vazhdoj me kete bisede. 1:0 per ty!!! ( ke zgjedh nje nickname fantastik, respekt!)

Flm

PS: alvi, je hup more si faksi, si parja e kuqe ni bir vaket ne maqedoni?
    albanish by nature

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Elmaz,
    Nuk besoj se eshte vendi dhe tema te diskutojme perndjekjen e myslimaneve arabe nga kisha spanjolle. Ketu eshte forum shqiptaresh. Je i mirepritur te na sjellesh fakte te persekutimit te myslimanve shqiptare nga kishat katolike- ortodokse shqiptare. Por jam i sigurt se sado thelle te kerkosh nuk do te gjesh dicka te tille.Fare thjesht se shqiptaret ne pergjithesi nuk e konceptojne dot te jesh "vella ne fe". Shqiptaret konceptojne termin "vellam", ku nje i krishtere dhe nje mysliman beheshin vellezer!!! Por ishin shqiptare ama, kurrsesi nuk behet "vellam" as turku, as arabi, as serbi , as greku qe mund te kene fe te njejte me secilin prej nesh.
    Personalisht I DONT GIVE A DAMN ne se jane vrare 100 000 apo 1 milione myslimane arabe( nuk i paskan shuar komplet!!!). Me intereson mos ti preket qimja e flokut asnje shqiptari te kujtdo feje.
    "Who is John Galt?"

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Islami Nė Trojet Iliro-shqiptare Gjatė Shekujve
    Nga Arber gerguri nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 16:01
  3. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •