Po pse sot nuk konvertojne shqiptaret ne islam?!
Sot kur kemi mundesi te shofim me shume, te lexojme Kuran e tjera libra?
Edhe dicka, me ardhejen e islamit vijne edhe xhamite.Ku eshte xhamia me e vjeter ne tokat shqiptare?
Prej kur daton?
Po pse sot nuk konvertojne shqiptaret ne islam?!
Sot kur kemi mundesi te shofim me shume, te lexojme Kuran e tjera libra?
Edhe dicka, me ardhejen e islamit vijne edhe xhamite.Ku eshte xhamia me e vjeter ne tokat shqiptare?
Prej kur daton?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Iliria e para ....
Sot shqiptaret nuk konvertohen por e forcojn besimin e tyre ..... edhe sa i perket konvertimit na mund te kthehemi edhe ne besim pagan se asht me vones nqoft se qellimi asht per rehabilitim apo per number..... Po me trego ti pse shqiptaret nuk kthehen aty ku kane qen ... ma ne fund ma afer e ki kojshin se sa turqin ....... Bibla nuk na pelqei e Kurani na pshtoj ....... Nuk jam krejt i sigurt se kur paraqiten xhamijat ne trojet shqiptare ( rreth viteve 1600-1700) , por jam i sigurt kta aty ku i kan prit me duart hapun xhamijet kan dale si chepurdhat , aty ku shqiptaret rrezistuan okupimin nuk ka xhamije .....
rrnofsh .....
Esselamu Alejkum RRahmetullah Ue Berekatuhu.
Bismilahi RRahmani RRahim ...
Se pari , ajo qe do te doja une te theksoja me force eshte.
qe ne si praktikues te besimit Islam dhe si besimtar te te madhit Zot xh.sh., kemi per detyre ose per obligim qe te marrim dije , dije dhe vetem dije .Duke marre dije ne jo vetem qe jemi me te forte nga ana shpirterore , oratorike dhe intelektuale por , jemi ne gjendje qe te japim kontributin tone per perhapjen e fese ISLAME., tek te gjitha shtresat e popullsise shqiptare , por mbi te gjitha tek ajo shtrese e intelektualeve.Ky eshte mesazhi im qe doja tu jepja vellezerve dhe motrave muslimane ne shqiperi dhe ne mbare boten .Vetem duke marre dije ne do te kemi mundesi t`u kundervihemi ketyre pseudo-analisteve , editorialisteve , opinionisteve te tipit xhenerik - pompist. qe jo vetem qe flasin ne ere , jo vetem qe flasin kot fare pa e njohur Islamin si fe gjithpershirese dhe shkencerisht te pranuar , por madje marrin guximin qe te hedhin edhe balte mbi ISLAMIN .Te dashur vellezer dhe motra muslimane MERRNI DIJE PER ISLAMIN , QE TE PERBALLEMI ME XHAHILAT . Eshte hera e pare per mua kjo qe po shkruaj ne kete forum , por ju jap fjalen qe do te shkruaj perseri dhe do te ndalem me gjate dhe do te las me me saktesi ne lidhje me keto gjera qe permenda sot . Esselamu Alejkum RRahmetullah .
"Esselamu Alejkum RRahmetullah Ue Berekatuhu.
Bismilahi RRahmani RRahim ...
""" :-o)
Muhameto, qenke bere puro arab or mik. Nuk dua te ta pres hovin se shume me vrulle e paske marre por kujdes se je ne forumin e shiptareve dhe jo te arabeve. Dhe boll me dogma, na paraqit fakte ketu nqs ke ndonje. Po flasim per prejardhjen e fese myslymane ne Shqiperi dhe jo te bejme proselitizėm fetar.
Per propogande fetare shko ne ndonje sit me te pershtatshem per sojin tend.
Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !
Pershendetja ne arabisht, eshte nje "formul"pershendetje qe ka zene vend tek te gjithe njerzit qe besoin ne Islam.
Ai qe e tha kete eshte puro Shqiptar,dhe jo arab or mik(RoniSotiri)
Nuk e di po: si Ortodoks qe je a e ke pare dhe degjuar ndonjehere Janullatosin se ne cfar gjuhe flet?Po spiunet prifterinjte e tjere grek, qe shperndajne harta te vorjo- epirit, a i ke degjuar se ne cfar gjuhe flasin?Po "formul sa fillon liturgjia" qe kendohet ne kishe ne, cfar gjuhe kendohet? Ja, po ti thome uneREQISHT-te.Per kete, mos une duhet te te thom se je -GREK-!?Prandaj leri ironizimet, se, nuk je me patriojot (ti),se muslimanet.Po si nuk ju vjene turp me nderhyrjet tuaja banale, dhe te pa vende,qe nuk sjellin asgje te mire.
Si duket (ti)kerkon ti presesh njerzit nje mase si kinezet !
Te gjitha librat fetare jane te ngritura mbi -DOGMA-.
Te me falni per nderhyrjen.
Ju spo me pergjigjeni, vetem flisni dogma.
Cka flet Janatullosi ska te bej ketu. Ai esht grek.
Dhe ketu spash te krishtere qe po fillojne me lavdatat e Jezusit.
Per diktate Kurani eshte forumi- Mesime nga Kurani.
Merrnjuni me fakte ne se keni e jo teza.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Hoenizmi, ti me trego nje fjale te postit te Muhametit qe ka lidhje me temen dhe une do ti perulem kritikes tende.
Kam kohe qe vizitoj kete forum dhe askush nuk e ka filluar postin ne greqisht apo latinisht qofshin keta ortodoks apo katolik. Ndersa vend e pa vend disa myslymane fusin shprhje arabisht. Une kete e quaj agresivitet te hapur dhe mungese kulture. Mos valle shqipja eshte aq e varfer si gjuhe sa qe nuk mund tu gjendet nje perkethim ketyre shprehjeve?
Me ate imitimin e Sillos me duket se e ke tepruar pak?! :-(
Une po perpiqem te te flas ne shqip dhe do te vleresoj qe dhe bashkbiseduesit te benin te njejten gje.
Shendet e te mira!
Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !
Roni
Nderhyrja time nuk qe se; Muhsameti ka lidhje me temen apo ska!!
Nderhyrja time qe se, ti, u mundove te injoroje (dike)duke aritur dery aty sa ti thuash qe ti sje Shqiptar!
Zotrii si Ortodoks kur do te beshe dicka te mire ,perpara se te filloshe ben -kryqin-,kurse Myslymanet bejne -bismilahi- ose pershendetje etj ..etj..Me kete shembull qe mora dua te te theme se asgje nga keto nuk eshte antishqiptare.
Mos u tremb o burr nga dy fjal arabisht !Me duket se eshte ne tjeter vende kujdesi qe duhet te tregoim.
Hajt shendet e miqesisht
Pėrshėndetja ėshtė shenjė shumė e mirė e respektit ndaj atij me tė cilin diskuton. Kėtu nė veēanti rėndom pėrshėndetet njė mik apo njė diskutues me tė cilin ke punė, edhe kjo mund tė tolerohet. Mua nuk mė pengon po edhe nė arabisht nėse dikush me pėrshėndet, por mė pengon kur dikush i veēon vetėm disa pėr t`i pėrshėndetur e disa jo (siē ndodhi para do ditėsh nga njė diskutues).
Mendoj se Honezmi gati krahasim tė mirė ka marrė nė shpjegimin e pėrshėndetjes prapė se prapė ka mangėsi, por unė do tė kisha dėshirė tė jetė ai interpretim qė i ka dhėnė. Sepse po tė ishte interpretimi tjetėr i saktė do tė dilte se dalngadal duhet qė edhe shenjat e komunikacionit nė trojet shqiptare tė fillojmė e t`i shkruajmė nė gjuhėn arabe (pėr shkak se shumica i pėrkasin fesė Islame).
/Nuk e dua shumė ironinė por nganjėherė po duhet me pėrdor./
IHS
Iliria e Para, ma trego nje emer, nje te dhene, nje date dhe nje lokacion ku ke qendruar ne Turqi (dhe mos harro edhe kohen e shpenzuar aty) qe te mund te me bindesh se ke qene ne ndonje vend tjeter, po jo ne Turqi.
Une kam jetuar tri vite te jetes time ne Turqi dhe kam qene gati ne cdo qytet dhe jam njohur me dhjetera mijera njerez.
Askund nuk e pashe prapambeturine per te cilen ti flet e leje me ndonje ekstremizem. Sot Turqia eshte aleati me i madh i SHBA-ve, e posedon nje popullate 70 Milioneshe (eshte miku me i madh i shqiptareve, se bashku me Ameriken) dhe ne cdo aspekt te jetes e ka ndare fejen me shtetin.
Sot eshte e ndaluar ne Turqi te shkosh ne shkolle me tyrban (ose si te duash quaje).
Cdo vend publik (i marr parasysh organizatat shoqerore si shkollat) deri ne vende shteterore (si Parlamenti, Kryeministria etj) e ndalojne me ligj bartjen e tyrbanit.
Se fundi nje femer deputet ne Parlamentin turk me 1999 provoi te hynte me tyrban, iu hoq e drejta e perfaqesimit dhe tash gjindet ne ekzil ne SHBA.
Prandaj, mos flit per prapambeturi, pa pasur asnje fakt. Vete fakti qe Ushtria Turke e mban gjalle Ushtrine Shqiptare me arme e ndihma eshte shenje se kush eshte i prapambetur. E mos te flasim per Turqine si anetare ne NATO dhe si kandidate te fuqishme per anetaresim ne BE.
Sot, ekipi futbollistik i Turqise (kombetarja) eshte e treta ne Bote, kombetarja e basketbollit e dyta ne Evrope, kurse muzika e tyre ka mberritur deri ne Ameriken Latine e ndonje shtet te humbur te Afrikes, e ti ende flet per prapambeturi.
Nese do keso faktesh, une te rendis me miliona. Megjithate, shpenzimi i nje jave-dy jave ne Turqi nuk te ben ekspert ne percaktime prapambeturie allias modernizmi.
Per shtete te tjera s'do flas. S'kam qene kurre prezent.
ASD
Krijoni Kontakt