Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 100
    ilira e pare: ti lale ne 1 ane fut shupaken e ne anen tjeter thu me fal.. Ne 1 teme thu mos u percani me idete fetare e ne tjetren shan e fyn myslimanet.. Mbaj 1 qendrin se te shkon me mire..
    Ato qe thu per Tetovarin i ke peralla lale.. Tetovaret diten ta heqin edh maqedonin edhe turkun prej qafe.. prit se do i dalin dhe grekut poshte se i ka shkulur gjakun, ishin edhe andej nga ku u hoq dhe serbi qafes.. Per fanatizem e ke gabim, shummee gabim. Ne 1 qytet ku ka Universitet s'ka si te lulezoj fanatizmi. Po te ra mundesia te shkosh andej.. do bindesh, jam 99% i sigurte.

Suksese

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kurr nuk do ti shaj muslimanet.
    I urrej fanatiket e percarsit, ata qe duanta zhdukin kombin per interese fetare,diktatoret qe shtypin popuj te tere.Keto qe ju quani veten musliman e nuk guxoni as ti permendni!?
    Musliman kam ne familjen time edhe kam shum shokė.
    Kam shkue "andej" e kam pare Sirine, Jordanine, Pakistanin, Turqine, dhe Marokon. E di cka kam pare .Pervec Marokos qe deri dikun ishte modernizuar te tjeraat ishin katastrofe.Ketu flas per masa te gjera, popuj te tere e jo feudalet e sheiket.

Po ketu ishte fjala per prejardhjen e fese tek ne ejo tjeter.
    Ashtu mos ta shtrembojme temen.

( i kam vizituar keto se bashku me nje organizate humanitare qe kam punuar per te nje kohe)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 04-01-2003 mė 11:17
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    34
    Iliria e para,

E une do te pyesja keshtuo pse sot nuk kthehen ne fe muslimane sikure ne ate kohe?Sot edhe dine te lexojne kuranin , e din se sa ka musliman ne bote, din cdo gje me mire se ne ate kohe?

E kush sipas teje i ditka keto gjera?
    Mos i dine ata qe si puna jote degjojne nga "arabet" se ka 600 000 000 muslimane ne bote dhe pastaj e paraqesin kete si fakt te pakundershtueshem?
    Apo mos i dine ata te cilet per shkak te ca sadisteve te cmendur dhe ca njerezve te deshperuar i quajne te gjithe muslimanet terrorista?
    Apo mos i dine ata te cilet shkeputin nje varg nga Kurani, e nxjerrin komplet nga konteksti dhe e interpretojne si t'u doje qejfi?
    Apo mos i dine ata te cilet Islamin e quajne fe te arabeve pa marre parasysh se sot ka muslimane te te gjitha kombesive?
    E pra, ne perendim sot ka shume koncepte te gabuara per Islamin; shume njerez kujtojne se i njohin faktet kur ne te vertete nuk dine gje prej gjeje. Dhe varferine e vendeve te ashtuquajtura islamike (ose me shumice muslimane) e konsiderojne si pasoje te fese Islame dhe harrojne se shumica e ketyre vendeve ishin te kolonizuara deri ne gjysmen e dyte te shekullit te 20te nga vete vendet perendimore; dhe ato qeveri qe kane tani ose jane diktatoriale ose nuk iu intereson fare mbarevajtja e popullit por e perdorin fene per qellimet e tyre.

Me gjith mundin tuaj qe po ftoni te kthehen ne fene e drejte te Allahut spo ju ktheht kush! Mos ekeni te qarte tashti?

Detyra jone eshte te themi te verteten per Islamin; nese njerezit kthehen apo jo, kjo eshte pune tjeter. Pastaj ku e ditke ti qe s'po u ktheka kush? Sa per nje shembull; une vete jam nje nga ata qe jane kthyer, disa muaj pas meje nje kolegu im i krishtere perqafoi Islamin dhe dy koleget e mi muslimane qe i kishin humbur disi lidhjet me fene e tyre, filluan ta praktikonin perseri ate.

Ata qe kthehen sot i pranoj si musliman e jo ata qe i kethei Turqia ne ate kohe.

Mos ki merak, se te pakten ne Shqiperi ata qe ishin hipokrite ose vetem nga emri musliman, e kane braktisur fene me kohe, ose per ateizem ose per ndonje fe tjeter. Por ata qe vazhdojne te jene muslimane, besojne e praktikojne pavaresisht se u kthyen sot apo paraardhesit e tyre u kthyen ketu e 500 vjet me pare.
    La ilaha ill All-llah Muhammad ur-rasullullah

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    KelMed, ska nevoje kurrnjeri te degjoje fjalet as te mija e as tuat.
    Tregona puna vet, tregon varferia, luftra..............braktisja e mijra njerzve nga keto vende etj. Eshte e kote te flasim se populli don mirqenje e ate se gjejne atje.Ketu ishte fjala se si u beme musliman (shumica), per kete ka vetem nje te vertete, se sikur te ishte ajo tjetra edhe sot do te konvertoshin e jo te gjithe ja msyjne perendimit, e edhe shume nga ne ne forum poashtu.Ja kjo eshte e verteta.
    Ne te gjithe flasim per fe por nete vertete jemi teper materialistė nga natyra, shkojme me shume kah interesi material.
    Kjo e tregon vete fakti se ku gjindemi.
    Lete e ke te ju propagosh islamin nga SHBA se atje ste mungon kurrnjeseng, po si e kan ata ne Shqiperi, si e kan ne Somali, Jordani, Pakistan,......................................... ?
    Te jemi me te sinqerte, besoj se eshte me mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 04-01-2003 mė 18:52

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    shba
    Postime
    34
    Iliria e para,
    me c'duket ti as qe e ke lexuar pergjigjen time, se po vazhdon te stresosh te njejtat argumente per te cilat une te jam pergjigjur.
    Njerezit nga keto vende vene ne perendim per t'i shpetuar varferise dhe shtypjes se diktatoreve qe e shtremberojne fene dhe e perdorin per qellimet e tyre. kete e tregon fakti se kur vijne ketu, keta njerez vazhdojne ta praktikojne fene e tyre ne te njejten menyre, megjithe temptimet qe u paraqet kultura e huaj.
    Dhe mos supozo se meqe jam ne ShBA nuk me mungoka gje; ti nuk e di si eshte jeta ime ketu; sa per dijeni une jetoj ne nje ghetto, dhe ketu parapelqej te jetoj sepse ketu jam e rrethuar nga muslimane te vendeve te ndryshme; ne krahasim me lagjet me te pasura, ku njerezit rrudhin hundet dhe na shohin me dyshim vetem sepse jemi muslimane.
    Persa i perket te vertetes historike se ardhjes se Islamit ne Shqiperi, ajo nuk eshte bardh e zi, ka shume nuanca gri ne midis; ca njerez e kane perqafuar Islamin me deshire, ca nga interesi, ca nga frika dhe ca te tjere kane ruajtur fene e meparshme, prandaj mos i futni te gjithe ne nje thes.
    La ilaha ill All-llah Muhammad ur-rasullullah

o iliria e pare mjaft me REENNAAAAAA ej..
    ndalu se s'jemi kalamaja ne..
    Paske ato vende e andej kirze e madhe.. Ne cvend ishe ne Turqi qe ste pelqeu.. ne shpelle? Po ne Jordan, ne ZOO? po ik shif ca fotografi ketu ne internet nga Ammani, Stambolli.. etj e folim prap pas si ti shofesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 04-01-2003 mė 21:45

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Kelmed, sado kudo ne ty ka sinqeritet.
    Une e di kete se si jetohet ne vende te huaja.
    Kur flet per prejardhjen e islamit je me i drejt se shum te tjere.

Per ty Al,faleminderi per komplimente!
    Une keto shtete i kam vizituar, por ska nevoje te bind kurrkenin.
    Ēka kam pare eshte pune per mue, nese ke deshire sko ti e i vizito atehere me trego se cka ke pare.
    Per kete ka tema tjera te hapura e ketu sipas mundesie do te flasim per temen.

Kombi mbi te gjitha

arjeta Maska e Hasani
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    3
    Ju pershendes perzemersisht te gjithve te gjithve ne ket forun.
    Nuk deshiroj te filozofoj por dua tua them te verteten me habiten mendimet e disa fytyrave te ndritshme ne forum "PREARDHJA E FESE ISLAME TE SHQIPETARET"
    Islami per te paren her tek shqipetaret eshte lajmruar si fe e re ne qytein e quajtur PRIZREN ne KOSOV nga ana e tregtareve musliman ku arab e ku turqeli , kjo ka ndodh para ardhjes se turqive "OSMANLIVE" kurse me ardhjen e osmanlive ne trojet arbrore shqipetare ka filluar Islami te perhapet me te madhe dhe kush ka dasht e ka pranuar Islamin kush ka dasht se ka pranuar ka qen i lir askush me zor se ka fut ne fe se All-llahu ne kuran thot "NUK KA ME DHUN NE FE (ISLAM) .
    Dhe kush deshiron per me teper le te lexoj historin e vertet e jo te trilluar ajo histori e cila eshte shkruajtur nga njerez qe nuk e dojn islamin e urejn dhe kan folur cdo te keqe per islamin keni kujdes vllezer dhe motra nese deshironi te dini njigje filloni nga thelbi nga baza se edhe un jam shqipetar por jam Musliman dhe tua them nji gje qe mos te jem me i gjat e mos tju bezdis kur te lexoni se po te kishin dasht osmanlit ajo fuqi qe kan qen ti kishin kthy shqipetaret me dhun ne fe sdo te kishte mbet as nji pul ne shqiperi qe sdo te thoshte un jam musliman apo muslimane por ne pranimin e fes islame njerezit kan qen te lir kush ka dasht e ka pranuar e kush ka dasht ka mbet ashtu si ka qen.
    Drejtuar vellau i cili tha se njeriu e ka preardhjen prej majmunit ashtu thn tha : Njeiru e ka preardhjen nga dheu (lloqi) kurse nese mendon se ti e ke preardhjen nga majmuni ateher ke kujdes eme thuaj majmuni nga e ka preardhjen ...me kaq do ta kisha perfunduar e pranoj cdo kritik per cdo gje kthehuni ke faqja
    www.muslimani.com
    Nese njeriu nuk ka nji gje per te cilen duhet te vdes nuk vlen te jetoj...

arjeta Maska e Hasani
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Maqedoni Shkup
    Postime
    3
    Ju pershendes perzemersisht te gjithve te gjithve ne ket forun.
    Nuk deshiroj te filozofoj por dua tua them te verteten me habiten mendimet e disa fytyrave te ndritshme ne forum "PREARDHJA E FESE ISLAME TE SHQIPETARET"
    Islami per te paren her tek shqipetaret eshte lajmruar si fe e re ne qytein e quajtur PRIZREN ne KOSOV nga ana e tregtareve musliman ku arab e ku turqeli , kjo ka ndodh para ardhjes se turqive "OSMANLIVE" kurse me ardhjen e osmanlive ne trojet arbrore shqipetare ka filluar Islami te perhapet me te madhe dhe kush ka dasht e ka pranuar Islamin kush ka dasht se ka pranuar ka qen i lir askush me zor se ka fut ne fe se All-llahu ne kuran thot "NUK KA ME DHUN NE FE (ISLAM) .
    Dhe kush deshiron per me teper le te lexoj historin e vertet e jo te trilluar ajo histori e cila eshte shkruajtur nga njerez qe nuk e dojn islamin e urejn dhe kan folur cdo te keqe per islamin keni kujdes vllezer dhe motra nese deshironi te dini njigje filloni nga thelbi nga baza se edhe un jam shqipetar por jam Musliman dhe tua them nji gje qe mos te jem me i gjat e mos tju bezdis kur te lexoni se po te kishin dasht osmanlit ajo fuqi qe kan qen ti kishin kthy shqipetaret me dhun ne fe sdo te kishte mbet as nji pul ne shqiperi qe sdo te thoshte un jam musliman apo muslimane por ne pranimin e fes islame njerezit kan qen te lir kush ka dasht e ka pranuar e kush ka dasht ka mbet ashtu si ka qen.
    Drejtuar vellau i cili tha se njeriu e ka preardhjen prej majmunit ashtu thn tha : Njeiru e ka preardhjen nga dheu (lloqi) kurse nese mendon se ti e ke preardhjen nga majmuni ateher ke kujdes eme thuaj majmuni nga e ka preardhjen ...dhe i them motres ton BJONA se mendimin qe e ka per ta lexuar historin e gjimnazit e ka plotesish gabim se ajo eshte nji histori e trillua dhe ska asnjigje te vertet sa i perket perhapjes islame ke shqipetaret .

me kaq e perfundoj pranoj cdo kritik .......

www.muslimani.com
    Nese njeriu nuk ka nji gje per te cilen duhet te vdes nuk vlen te jetoj...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2003
    Postime
    13
    Nuk mundi me kuptua ne sen , si ni njeri i cile e quan vehten shqiptar shkon e lyp preardhjen e tij ne Turqi apo Arabi .....Teoria se Islame ne trojet tone erdhi nga tregetaret musliman e jo gjat sundimit Turk esht ni nder fjalet ma te pa sakta qe mund te existon ku , por kjo shpallje e re asht vetem edhe ni propagande per ta mshef te verteten ...jo jo more vlla nuk ke nevoj me shkua aq larg po delj ne prag te deres se tana pyetjet tua kan me tu pergjegj .......nuk keme shkua larg deri sate arrish aty ...... mos ta ulim poshte herojin tone Skenderbeun se 25 vite qe luftoj aj shqiperia ka qen e zotit ..............

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Islami Nė Trojet Iliro-shqiptare Gjatė Shekujve
    Nga Arber gerguri nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 16:01
  3. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •