KelMed ja ku ke thene vete se jep jeten per ta mbrojtur besimin musliman. Pra, po qe se paraardhesit e tu do ta kishin mbrojtur fene (kristianizmin) e tyre ne kete menyre, dmth duke dhene jeten, ti nuk do te kishe lindur, apo jo?Postuar mė parė nga KelMed
Iliria e para,
ndoshta fjala urrejtje eshte pak ekstreme; ajo qe doja te thosha eshte se nuk duhet te fajesojme vetem Turqine per prapambetjen tone; Evropa perendimore drejt se ciles duam kaq shume te vemi eshte po aq fajtore per gjendjen tone te sotme. po ashtu faj kemi ne vete si popull, sepse nuk dime te jemi te bashkuar, nuk dime c'eshte dialogu i mirefillte dhe tolerance midis nesh; mjafton te shohesh diskutimet e ketij forumi qe jane mbushur me sharje, tallje ndaj njeri tjetrit vetem sepse kemi besime, apo bindje te ndryshme; e quajme njeri tjetrin serb,grek apo turk vetem per shkak te besimit te tyre. E cfare ndryshimi ben nese na ka ardhur feja islame nga turku apo direkt nga arabet? E verteta eshte qe sot shumica e shqiptareve jane muslimane; disave u ka mbetur vetem emri i tille, por shume te tjere besojne me mish e me shpirt. UNe jam nje prej ketyre dhe ofendohem kur shikoj qe thoni se besojme verberisht kur une (dhe shume te tjere jam e sigurt) jam gati dhe jeten te jap per ta mbrojtur kete besim.
Pastaj je teper kontradiktor(e), ketu thua se beson me mish e me shpirt ne nje vend tjeter ke thene se nuk je lindur islame, ke mbiemer islam, por prinderit te kane rritur me fryme ateiste. Tashti na thuaj qarte, je musliman(e) apo ateist(e).
quote tjeter nga nje postim tjeter i yti
Emigranti,
Une nuk jam lindur muslimane; mbiemrin e kam musliman, por prinderit me kane rritur me fryme ateiste, si dhe shume te tjere intelektuale ne Shqiperine komuniste. Nuk e kuptoj qarte cfare doje te thoshe ti me lart, prandaj nuk po te kthej pergjigje me tej.
Shendet e respekt
Krijoni Kontakt