Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 100
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norce e kam thene se besimi eshte ceshtje private dhe nese nuk ka frike si ndjenje dominuese gjate leximit edhe nuk besohet. Une ka thene se ndaleni te Allahu sepse une shume vepra te Muhametit nuk i konsideroj deshire te Zotit. Ju ndaleni aty.

Ti thua se ne Gjermani dalin 300 mije e me shume vet nga kisha. Kjo eshte ajo menyra e te menduarit qe siaps meje nuk lodhet per fakte, por mirret me propagande. Tash do te perpiqem te shpjegoj se pse mendoj keshtu.

Eshte e vertete se dalin mbi 300.00 , mirepo duhet te kesh parasysh se shume e bejne per te mos paguar tatime.2. Kur behet dalja nga kisha dmth. se vendi eshte demokratik, ne vednet Islame nje gje e tille nuk tolerohet. Ti e din se ketu nga mosha 14 vj. cdo njeri mund ta zgjedh religjionin. Dhe kur permend ti 300 00 te krishtere qe e braktisin kishen , harron qellimisht se nje gje e tille ne islam nuk mund te behet se askund nuk regjistrohen, as hyrjet ne Islam, e as daljet. Hyrja ne kishe ka disa ceremoni dhe si fillestare eshte pagezimi. Sa dalin nga islami apo sa hjekin dore nga pratikimi i tij e din edhe ti. Numra nuk ka. AS nuk ekzistojne, ne vendet islame nuk numrohen njerzit sipas praktikimit te fese, por numrohet deklarimi! Po te paguanim tatim nga paga sic behet ketu edhe atje do te dilnin nga xhamia!!! Te paret do te dilnim ne!

Kjo ishte pra ajo menyre e te menduarit qe une e quaj jo korrekte! Mirren fakte dhe gjendje te ndryshme ekonomike ligjore, per t“i shfrytezuar per qellime tjera!

Ceshtja tjeter ishte koha e pavolitshme: Po Norce, pavaresine demton nje theksim i madh i islamit, sepse koha nuk eshte e mire! Une mendoj keshtu, ti mendon ashtu si mendon.....

Sa musliamn ka Gjermania? Une kam lexuar per 200 000, ti per 500 000, mirepo eshte fjala kryesisht per gjermane te martuara me turq apo arab! Po ta them ashtu si e kam lexuar!

Njeri me emrin Ibrahim e mban Papen e di, por ky emer nuk eshte arab, por emer jahudish!

Demokracine ke permend ! Po une i besoj sistemin demokratik, nuk eshte i perkryer, por me i miri qe ka zbuluar njerzimi deri me sot. Nuk dua as shtet islamik, e as shtet kishtar. “Ne kishe dhe xhami eshte dashur te shkohet deri sa ne 100 000 banore ekzistonte nje Bibel ose nje Kuran, sot besimtaret i kane ne shtepi...njerzit lutjet mund t“i bejne edhe pa shkuar ne nje objet te parapare per lutje, sot dijne te lexojne....dje nuk dinin...

Ne demokraci: Perpiqem t“i zbatoje te drejtat e njeriut, te femijes dhe te femrave, per mua njeriu eshte njeri dhe nuk pranoj ndarje ne gjini...liria eshte e mire universale
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 05-03-2003 mė 18:24

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    O alban nga e di ti nese veprime te caktuara te Profetit kane qene ose jo vullnet apo deshire e Zotit ??

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nese besojme se Zoti eshte i perkryer dhe i afte te beje ligje perfekt fizike, kimike e ku ta di une, din te beje Makro dhe mikrokosmos, athere nuk besoj se din te beje gabime te tilla...

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    dolem aty ku ishim nga e di ti nese eshte gabim

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Besoj se e mira vjen nga Perendia.....e perkryera ejo gabimi.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    RRETH PĖRHAPJES SĖ ISLAMIT NDĖR SHQIPTARĖT
    Pėrmbledhje studimesh nga Muhidin AHMETI

ISLAMIZIMI I POPULLIT SHQIPTAR

Kjo literature eshte shfrytezuar per te deshmuar se shqiptaret vullnetarisht jane bere musliman. GAti 90 % eshte histriografi serbe. Qe nga koha E Dushanit kurre nuk ka pasur lieber te mire te shkruar nga serbet per shqiptaret, mirepo kur dikujt i nevojiten nuk lodhet te shfrytezoje biblioteken e armikt dhe ta shpalle autoritet te besueshem. Me gjersisht shkrimin e atij autori mund ta lexoni ne kete kete adrese :

http://www.horizonti.com/libri/rreth...amit/Riza.html

1. K. Jireēek, Albanija u proslosti, 52. (St. Novakoviē, Srbi i Turci u XIV i XV veku, 245).
    2. V. Skariē, Uticaj turskog vladanja na drugtveni Zivot, Knjiga o Ballkanu, 11, Beograd, 1937, 134-142.
    3. Fra L. Mihaēeviē, Crtice iz Allbanske povijesti, Sarajevo, 1912.
    6. Branislav D.Nusiē, S. Kosova na Sinje more, Il.
    9. H. Hadzibegiē, a Handziē, E. Kovaēeviē, Oblast Brankovica, 209-210.
    10. BBA, Icmal defteri No 22.
    12. I.H. Uzunēarsili; Osmanli Tarihi, 11, 540.
    13. S.Pulaha, Defteri i regjistrimit, 50-217.
    14. Po aty; S.Plulaha, elementi shqiptar sipas onomastikės, 176-180.
    15. Istorija naroda Jugoslavije, 11, 89.
    16. O. Zirijevlē, Vuēitrnski i Prizrenski sandzak u svetlosti turskog popisa 1530/31; godina, Gjurmime Albanologjike, No.2, Prishtinė, 1968, 103, 113.
    17. Istorija naroda Jugoslavije, II, 89.
    18. Po aty.
    19. O.Zirojeviē, vep. E cit., 114-118.
    20. Po aty.
    21. Istorija naroda Jugoslavije, II, 89.
    22. Selami Pulaha, Krahinat verilindore tė Sanxhakut tė Dukagjinit, 205.
    23. TKM, Defter-i Mufassal-i Livā-i Vlēterin, Sene 977; Defter-i Mufassal-i Livā-i Prizren, Sene 999; Defter-i Mufassal-i Livā-i Iskenderiye, Sene 990.
    24. Cira Giannelli, Documenti inediti sullo state di alcunita cattolicha della Serbia méridionale nel 1578, "Ricerche slavisticha", tom Il, 1953, 29-59.
    25. Jov. N. Tomiē, Peēki patrijah Jovan pokret hrisēana na Balkanskom poluostrom (1592-1614), Zemun, 1903. 118.
    26. I. Zamputi, Relacione I, 337.
    27-29. I. Zamputi, Relacione 1, 445.
    30. Po aty, 451.
    31. I. Zamputi, Relacione II, 107.
    32. Jovan Radoniē, Rimska Kurija 107.
    33. I. Zamputi, Relacione II, 262, 263; Jovan Radoniē, vep. e cituar., 108.
    34. Jovan Radoniē, vep. e cituar., 108.
    35. Jovan Radoniē, vep. e cituar., 109.
    36. Jovan Radoniē, vep. e cituar., 146.
    38. Jovan Radoniē, vep. e cituar., 277.
    39-40. Po aty, 347.
    43-44. Turski dokumenti za Makedonskata istorija (18031808), Skopje, 1953, 20; Turski dokumenti za Makedonskata-istorija, IV, (1 818-1827), Skopje, 1957, 8.
    45. TKM. Ankara, Defter-i Mussafal-i Livā-i Vlēterin, f. 1.
    46. S.Pulaha, Krahinat verilindore, 212.
    47. J.Hadzi-Vasiljeviē, Amauti nase krvi - Amautasi, 107-112.
    48. Shih: Skėnder Rizai, Thesari i Arkivit Shtetėror tė Krahinės, "RILINDJA", 1 I.XI. 1962, f. 12.

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Po mor alban por ajo qe ty te duket gabim mbase eshte e drejte sepse ti dhe une jemi kokrriza ne nje pafundesi kohe dhe pa pasur nje pike referimi (ne rastin konkret fene ) nuk mund te japim konkluzione. Une pikerisht kete po te them mbase ty mund te te duket gabim por ne fakt je ti ai qe sheh shtrember.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    alban
    Se pari, ketu flitet per boten shpirterore, nen te cilen nuk mund te vendoset demokracia, qe se heq goje. Ti e din me mire se une se ne kete forum ka forume speciale per keto ceshtje.

Se dyti, pasi une i perkas konfesionit musliman ashtu edhe shkruaj dhe e mbroje ate aq sa mundem por jo duke e ngritur ate ne shpine te ndonje religjioni tjeter. Pra, une deri ne kete dite nuk e kam urdheruar asnje jomusliman te konvertohet ne musliman. Nese ti prapseprap gjen dic te tille qe kam shkruar une diku - urdhero e gjeje.

Se treti, meqenese ti e injoron fene islame (as kete e as tjerat nuk i njeh) eshte me mire te postosh shkrime atje per cka ke me se shumti afinitet. Nese ti ende mendon se mund t'ia kthesh mendjen ndonje muslimani (por edhe te krishteri a feje tjeter) - kot e ke. Gjithashtu, me sa di une, ketu nuk flitet per ateizem e as per Nietzschen, te cilin shpesh e citon ti e te cilit askush nuk ia var veshin prej bashkatdhetareve te vet nga shkaku se ka qene pararendes i fashizmit (nese nuk e ke ditur).

Se katerti, heren e fundit m'i permende disa parime. Une t'i tregova te miat, te cileve u mbes besnik. Nderkaq, parim i vetem i yti, me sa kam vene re une, eshte se ti nuk ke fare parim(e). Ai qe nuk ka parim, per mua nuk ka as karakter njeriu. Dhe, meqe nuk e posedon kete vecori, mua nuk me mbetet tjeter pos te mos komunikoj fare me ty (meqe edhe ashti ti jeton ne ate boten tende te iluzuioneve).

Nuk dua te komunikoj edhe nga shkaku kur koheve te fundit kinse vendose te flasesh si njeri. Une kete e pranova dhe fillova te te marr me te mire. Kete marrje me te mire ti e shperdorove. Jo qe e shperdorove por edhe more kurajo te me sulmosh. Per te me sulmuar mua nuk zgjedh shok (ti e din se cilin e zgjodhe se fundit). Kjo i bie: "Une ta ofrova gishtin e ti e don gjithe doren time e as kjo nuk te mjafton". Jo alban. Me mua jo keshtu. Une, kur ia shtrij dikujt doren e pajtimit - kete e bej me gjithe zemer. Te njejten e pres edhe nga tjetri. Ti pra nuk veprove keshtu. Ti e theve premtimin/besen ende pa ta shtrire doren si duhet.

Prandaj, qe nga tash t'u kisha lutur te mos besh "komentime" e as te provosh ndonje forme tjeter komunikimi. Prap, edhe kete po ta them me te mire. Nese edhe kete e then - mbaju mire!
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norce,

une nuk te qortova dhe nuk bera miqesi me dikend, vetem se mendova se pa ofendime mund te bisedohet me lehte, mireko ke pare edhe ti se fjalen kalama e kane vlersuar si ofendime, ndersa ofendimin injorant e kane lene...Norce e di kush ishte Nice i di edhe pasojat e tij...ti me ke ofenduar edhe mua, pastaj edhe une ty, sidoqofte une te kerkoje ndjese, se pas atyre ofendimeve me ka ardhe keq, nuk eshte dashur t“i beje, por rreshqita, sic ke rreshqitur edhe ti. Po te kerkoje ndjese per ta mbyllur diskutimin me ty, ti vazhdo rrugen tende, une timen, ne bote ka vend per te gjithe...biseda te tilla nuk sjellin rezultate, por konflikte, prandaj edhe kam thene se temat religjioze nuk do te duhej te hapeshin ne forume te tilla, por ne faqe apostafat per fe....jam revoltuar me faqet islamike qe bazohen ne shkrime serbe, etj...nuk po e zgjase...

Pra te kerkoj ndjese edhe njehere per te gjitha ofendimet te qellimshme apo pa qellim dhe pac shendet....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 06-03-2003 mė 18:50

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    albani
    une mendoj se ky gjest i yti tregon njerin nga virtytet me te shquara te neve shqiptareve. Me kete gjest e ke deshmuar burrerine qe ka pasur, e ka (ende) dhe duhet ta kete edhe ne te ardhmen. Ky gjest nuk me ben te ndjehem ngadhnjyes ndaj teje apo dikujt tjeter. Per me teper, kete do ta quaja me plotkuptimin e fjales - NGADHNJIM I ARSYES.

Megjithese ofendimet qe t'i kam bere une kane qene si kunderreagim ndaj postimeve tua, megjithate kerkoj ndjese per te gjithat!

Cdo te mire ne te ardhmen!
    klipp&klar

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Islami Nė Trojet Iliro-shqiptare Gjatė Shekujve
    Nga Arber gerguri nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 16:01
  3. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •