Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2

Album prezantues

Kam degjuar shume prej ketyre kengeve shqiptare ne faqen e muzikes dhe prej atyre te muzikes se lehte/moderne me ka bere pershtypje shume albumi i Eranda Libohoves, "Beqare jam betu".

Nqs do te me pyeste nje i huaj mbi muziken shqiptare te sotme une do ti drejtohesha ketij albumi si shembull, vecanerisht kengeve Me fund te pime, dhe Me Prit. Me duket se ky album eshte nje nga me origjinalet dhe modernet qe shqiperia ka nxjerre. Mendoj keshtu per disa aresye.

- Eshte nje nderthurje jazhtezakonisht e mire e motiveve popullore dhe muzikes komerciale bashkekohore duke krijuar nje stil te vecante tip ETHNIC POP / WOLD FUSION / TRANCE qe prezanton muziken shqiptare ne bote ne menyre te bukur.

-Kenget jane te thjeshta me melodi te thjeshta (qe mbahen mend). Kane pak levizje harmonike por shume funksionale, pak ndryshime dinamike dhe theksim i ritmeve, frekuencave te uleta, atyre shume te larta, dhe modulimeve te zerit.

-Eranda kendon ne menyre te mrekullueshme fraza te shkurtra dhe te thjeshta qe perseriten vazhimisht dhe pasurohen me efekte zeri, harmoni, dhe mixe te ndryshem.

Vecanerisht kenget: Hajde Pime, Me Prit, o nate o ere....

Nuk e kam pare kete lloj ideje qartesisht ne muzikante te tjere shqiptare. Shumica preokupohen shume me melodine dhe sentimentalitetin e kengeve te tyre, dhe kengetaret me interpretimin teatral te tyre. Dhe c'eshte me e keqja shumica akoma nuk e kane idene qe stilet muzikore qe perdorin bota i ka dhene rrugen me dekada te tera. Ca te tjere i vejne rendesi vetem detajeve popullore por harrojne elementet bashkekohore. Ca te tjere i duket vetja si repista apo teknoxhi. Shumica nuk dine si ta trajtojne muziken e tyre si "stampe" te muzikes se re shqiptare qe eshte ne zhvilllim e siper. Edhe nje perpjekje te tille duket se e ka nisur Bojken Lako megjithese mendoj se muzika e tij do shume pune per te qene origjinale shqiptare. Megjithate une besoj se keto perpjekje edhe pse mund te ngjajne si zhgarravina muzikore jane shume me te rendesishme se pjesa tjeter e muzikes shqiptare qe prodhohet e orkerstrohet vetem per shqiptaret dhe nuk i pershtatet shume pjeses tjeter te botes.
    damn right!....I'm funkier than you!!!

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    e kam dhe uen shuem te bukura jane kenget

Tema tė Ngjashme

1. Ju kujtohet festivali: Hollywood 12
    Nga Davius nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 25-05-2017, 15:43
  2. Ardit Gjebra vs. Adi Krasta
    Nga Davius nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 09-03-2007, 07:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •