Radica Petroviç: Jam e zhgënjyer nga jeta në Serbi. Dëgjova se Shqipëria është vend demokratik
Një grua serbe kërkon azil politik në Shqipëri. Një kërkesë zyrtare i është bërë Komisariatit të Policisë së Kukësit, dje pasdite. Gruaja quhet Radica Petroviç, është 40 vjeçe dhe deri dy ditë më parë banonte në një qytezë pranë kufirit të Serbisë me Bullgarinë. Ka kaluar kufirin paradite dhe është paraqitur në komisariatin e policisë, me kërkesën e pazakontë, që i ka kapur në befasi zyrtarët shqiptarë. Gjatë gjithë pasdites, gruaja është marrë në pyetje nga oficerë të policisë, ndërkohë që për rastin në fjalë mësohet se janë angazhuar edhe strukturat e Shërbimit Informativ Shtetëror. Zyrtarisht, policia e Kukësit nuk ka pranuar të japë asnjë detaj të dëshmive të 40-vjeçares, por konfirmohet se kërkesa e saj për azil është marrë parasysh dhe se brenda afateve të përcaktuara në ligj serbja do të marrë një përgjigje. Ndërkohë, burime jozyrtare të policisë bëjnë të ditur për "Shqip", se gruaja me pasaportë serbe, ka pasur disa mospërputhje në rrëfimin e saj, çka i kanë bërë krerët e policisë lokale të tregohen mosbesues. Ajo ka thënë se është ndarë nga bashkëshorti dhe se ka dy djem, të rritur, të cilët jetojnë me të dashurat e tyre. "Jam e zhgënjyer nga shteti serb. Dëgjova që Shqipëria është një vend demokratik dhe vendosa të vij këtu", mësohet të ketë thënë mes të tjerash, Radica Petroviç. Ajo di pak shqip dhe thotë se e ka mësuar nga shqiptarët që jetonin në qytetin e saj të largët. Mësohet gjithashtu, se përpara se të vinte në Kukës, Radica Petroviç ka qëndruar dy ditë në Prizren. Gruaja nga Serbia është shfaqur në qytetin e Kukësit, pikërisht në ditën kur aty takoheshin krerët e Kosovës me ata të Shqipërisë dhe tamam një ditë pas deklaratave të Presidentit Bush, që e ngritën në maksimum tensionin në marrëdhëniet mes Prishtinës dhe Beogradit. Situata politike në të cilën vjen kërkesa e pazakontë për azil, i ka bërë krerët e policisë së Kukësit, që të kërkojnë ndihmën e krerëve të tyre, ndërsa këta të fundit, të kërkojnë ndihmën e SHISH-it. Sot, Radica do të transferohet për në Tiranë, ku pritet të strehohet në një nga qendrat për azilantët e huaj.
Gazeta Shqip
Krijoni Kontakt