Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 52
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028

A mendoni se sinqeriteti i tepërt mund t'ju dëmtojë ?!

Te gjithe ne e dime se veprat vleresohen sipas qellimit , sipas sinqeritetit , pra me ane te sinqeritetit te mire arrihet edhe suksesi - finalizimi -

Mirepo , ka raste kur :

Njerëzit që më së shumti na dëmtojnë, janë personat që u kemi dhënë gjithë besimin tonë - ishim tepër te sinqertë ndaj tyre , për arsye se me njohjen e tyre të fshehtësive tona, ata i përdorin kundër nesh atëherë kur ne kemi mospajtim me ta, e kjo pa dyshim është tradhëti.

Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Sigurisht..!!

Sot ka ardhur nje dite qe edhe vetes tende s'mund ti zesh me bese jo me te tjereve. Nuk eshte me ajo koha si ka qene me pare..

Per vete di tua ruaj sekretet dhe asnjehere s'di tua nxjerr te tjereve ne shesh, ndersa per vete kam frike t'u besoj njerezve

pergezime per temen..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    O gjithsesi ne kohen e sodit te jesh i sinqert do te thot je i krisur..Duhet kerkua shum ta gjesh personin qe ta vlereson sinqeritetin tuaj dhe te jet i sinqert ndaj jushe.Une i vleresoj lart njerezit e sinqert por sdi sa do te isha une e vleresur tek ta pasi nuk besoj me fare se ka asi njerez...
    e panjohura

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Aspak ! Te jesh i sinqerte nuk e ben per tjetrin, e ben per vete !
    Jam shume i ndergjegjshem per keto problemet qe mund te sjelle sinqeriteti, por jane dytesore ne raport me ate se si ndihesh ti ne vetvete.
    Me kete nuk dua te them qe te jemi absolut ne sinqeritet, por jo sepse nuk duhet, thjesht sepse nuk mundemi !

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411

po dhe e kam pesuar dhe vete , dhe shoku me i ngushte ma futi

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga SKORPIONSKING

po dhe e kam pesuar dhe vete , dhe shoku me i ngushte ma futi
    Mos u merzit.. Shoku ta fut armiku te vret LOL

Gjithsesi, jo se te tregohesh e/i sinqerte eshte gabim, por dhe sinqeriteti i tepert eshte budallik.. (kete qe e them e them se e kam provuar jo kot ne ajer..)
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    Mos u merzit.. Shoku ta fut armiku te vret LOL

Gjithsesi, jo se te tregohesh e/i sinqerte eshte gabim, por dhe sinqeriteti i tepert eshte budallik.. (kete qe e them e them se e kam provuar jo kot ne ajer..)

nuk po them per sinqerit , po them per super sinqeritet dmth qe ti tregosh te gjitha .Zemrushja . prandaj thashe qe shoku i ngushte ma futi pasi atij i kisha thene se kisha besim ,por e pesova nga sinqeriteti i tipert

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Pratolini Aspak !!
    Nese lexon temen me vemendje atehere gjerat i ke me te qarta .

Pratolini Te jesh i sinqerte nuk e ben per tjetrin, e ben per vete
    Kuptohet ! Mirepo , Cfare mendon per keto gjera qe kane te bejne me sinqeritetin :

1. Sinqeriteti eshte virtyt i yti .

2. Mirepo , a ka raste sipas teje Pratolini qe virtyti yt - sinqeriteti i tepert ( te cilin ti e konsideron qe nuk e ben per tjetrin por e ben per vete ) te jete shkaktar qe ty te keqperdoret butesia - sinqeriteti juaj .

3.Ti thua qe sinqeritetin e ben per vete , ama problemi eshte se ti ndoshta s'ben dallimin mes personit me te cilin duhet te jesh i sinqert dhe personit me te cilin s'ben te jesh i sinqert ?!

Pratolini : Jam shume i ndergjegjshem per keto problemet qe mund te sjelle sinqeriteti, por jane dytesore ne raport me ate se si ndihesh ti ne vetvete.
    Edhe nese te keqperdoret sinqeriteti yt , ti prap do ta konsideroje dytesore ... shembull konkret nese te lendon ty dikush , a nuk do te ndjeje veten te lenduar , a nuk do te ndryshonte ajo " se si ndihesh ti ne vetvete " ?!
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Une nuk pretendoj qe sinqeriteti im te mireperdoret nga gjithekush, sepse eksperienca me ka treguar qe kjo eshte nje utopi !
    Ajo c ka une po perpiqem te shpjegoj mund te shprehet me anen e nje pyetjeje :
    A ja vlen te rezervohesh ne vetvete duke ndrydhur parimet e tua dhe ate c ka ti beson vetem sepse dikush keqperdor sinqeritetin tend ???

Une mendoj se eshte shume e thjeshte. Nje individ i rrahur me shoqerine arrin te kuptoje ne menyre instiktive qellimet e tjetrit dhe kur keto krijojne konflikt me ate cfare ti pretendon, zgjidhja me e mire eshte te distancohesh dhe jo te mos tregohesh i sinqerte.

Dikur, si nje adoleshent pa drejtim qe kam qene (sic te gjithe jan ne te tille periudhe), jam perpjekur qe ne menyre djallezore te ndez debat ne nje rreth fetar (sepse asnjehere nuk kam besuar dhe ende nuk besoj ne fe), e megjithate mu dha nje mesim i mire kur personi te cilit i drejtohesha, jo vetem qe nuk genjeu kot se koti, por perkundrazi u dustancua dhe nuk denjoi as te me pergjigjej. Por jo sepse nuk dinte, por sepse kuptoi qe tendenca ime binte ndesh me frymen ne te cilen ai besonte. Ky shembull i thjeshte besoj e jep me qarte idene time.
    Respekte ! Pratolini

Citim Postuar më parë nga gimi3
    Te gjithe ne e dime se veprat vleresohen sipas qellimit , sipas sinqeritetit , pra me ane te sinqeritetit te mire arrihet edhe suksesi - finalizimi -

Mirepo , ka raste kur :

Njerëzit që më së shumti na dëmtojnë, janë personat që u kemi dhënë gjithë besimin tonë - ishim tepër te sinqertë ndaj tyre , për arsye se me njohjen e tyre të fshehtësive tona, ata i përdorin kundër nesh atëherë kur ne kemi mospajtim me ta, e kjo pa dyshim është tradhëti.

Në të shumtën e rasteve.
    Ama më mirë të jesh i sinqertë edhe pse për sinqeritetin ndodh që të të lëndojnë.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni të ktheheni në Shqipëri ?
    Nga Arbushi në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni për lakuriqësinë e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •