Postuar mė parė nga
Gostivari_usa
Ti a je ne metro se cfar flet ose jo ?!!!
Dmth sipas teje keta duhet ta harojne te kaluaren e tyre ashtu ?!! Po ti psh a mburesh qe ke prejardhje Ilire ose jo?!!!
Haroje dreqi e marte, kur te te pyesin cfar prejardhje kane shqiptaret , thuaju nje Zot e di.
Iranianet jane nje popull i lashte, i kemi ose nuk i kemi inat. Sot jane musliman ( qe nuk besojne ashtu sic besojme une e ti, por perseri jane musliman) dhe kjo ka rendesi, sa i perket traditave eshte turp te kerkojsh qe ata te heqin dore nga tarditat e tyre! Sot e ke thene kete per perset, neser do ta thuash per shqiptaret.
Feja eshte fe, dhe traditat jane tradita, une jam musliman por ne te njejten kohe jam shqiptar dhe jetoj me traditat shqiptare e jo arabe.
Tani nuk them se per shkak te fese qe kam do ti respektoj te gjitha traditat e lashta ilire, jo. Cdo gje qe ka te bej me politeismin dhe qe eshte ne kundershtim me Kuranin, ajo ka mbaruar per mua, ato tradita kane marre fund!
Por ama sa i perket veshjes tradicionale, keto shqiptaret do ti ruajne me shekuj e me mileniume ashtu sic i kane ruajtur te paret tane.
GV_USA
Krijoni Kontakt