I respektoj dhe i vleresoj pa mase femrat, pasi pa to nuk do te kishte njerezim. Pa shpirtin dhe mitren e tyre nuk do te kishte as fekondim dhe as lindje dhe njekohesisht pranoj se kjo bote mashkullore i dhunon dhe i shkel prej shekujsh. Por a mjafton vetegjyqesia mashkullore ne emer te embrionit te fekonduar nga sperma e tij, per te motivuar ne emer te perteritjes se races njerezore nga femrat, tradhetine e tyre te lindur? Ne braktisim dhe mendojme se perzgjedhim, nga fuqia qe mendojme se kemi ne dore ne drejtimin material te botes, por ne fakt jane femrat qe na perzgjedhin. Sado t'ju vime rrotull me perkedhelje dhe fjale te bukura, jane ato qe vendosin nese duan te lidhen me ne. Ne meshkujt genjejme veten se i fituam, ndersa jane ato qe japin verdiktin final per tu lidhur me ne. Po femrat pse tradhetojne? Nga shkelja qe ju bejme ne meshkujt, apo nga paqendrueshmeria e shpirtit te tyre? Ne rast se mashkulli shkel, pse femra e tradheton per tu hedhur ne krahet e nje mashkulli tjeter qe gjithashtu shkel? Tek e fundit femra zgjedh, ndersa mashkulli ropatet per tu zgjedhur. Mashkulli braktis ne rastin me te keq, i terhequr po nga nje femer tjeter e cila nuk mendon aspak se sa vuajtje i krijon asaj qe ja shkeput nga duart kete mashkull. Ndersa femra tradheton duke perzgjedhur nje mashkull tjeter, gjithashtu duke mos menduar aspak se sa vuajtje i krijon mashkullit qe e dashuron. Tradheti ke emrin femer, sepse nuk mendon as per femren qe ja heq mashkullin dhe as per mashkullin qe e tradheton per nje mashkull tjeter.
Ne kete kuader jane edhe rradhet poetike te meposhtme dhe ftoj femrat "JOTRADHETARE" dhe sidomos meshkujt e "TRADHETUAR" te shpalosin shpirtin e tyre poetik, me qellim qe te lehtesohen sadopak nga vetvetja.
Kur të flisja dikur,
Qiellin shihja në sytë e tu,
E ar nga fjala ime mblidhje,
Me ar shkruaje në qiell,
Mendimin tënd,
Mendimin tim,
Mendimet tona.
Kur më flisje dikur,
Tokën e premtuar shihje në sytë e mi,
E lule nga fjala jote mblidhja,
Me lule shkruaja - mbjelltaz në tokën e premtuar,
Mendimin tim,