Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 122
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    "Islami Po lulëzon ne kosovë,Si Asnjeher Tjeter"
    lum na per ju
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    lum na per ju
    Ashtu Pra ia vlenë per tu Gezuar
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ashtu Pra ia vlenë per tu Gezuar
    Fisnik.
    A mundesh ti kshtu si ma i mencmi prej krejt muslimanve ne forum me na e spjegu pak "perse ia vlene per tu gezuar" ne menyre qe te mund te gezohemi te gjithe se bashku?
    ose
    A mundesh ti kshtu sa per fillim me na e spjegu cka fiton ti personalisht ne rast se do te behej e gjithe bota, (-komplet musliman) dhe sikur te mos ekzistonte me asnje besim tjeter mbi kete bote?
    Hajt se mos ndoshta keshtu e kuptoj ma lehte!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Fisnik.
    A mundesh ti kshtu si ma i mencmi prej krejt muslimanve ne forum me na e spjegu pak "perse ia vlene per tu gezuar" ne menyre qe te mund te gezohemi te gjithe se bashku?
    ose
    A mundesh ti kshtu sa per fillim me na e spjegu cka fiton ti personalisht ne rast se do te behej e gjithe bota, (-komplet musliman) dhe sikur te mos ekzistonte me asnje besim tjeter mbi kete bote?
    Hajt se mos ndoshta keshtu e kuptoj ma lehte!
    Pyetje me vend ke bere...

Se pari qe e tere bota te behet Muslimane eshte e pamundur dhe kjo eshte jasht qellimit te jetes sepse ,po te ishin te gjithë Musliman ,ateher kjo bot do ishte Parajsa,keshtu qe kjo botë nuk eshte parajsa (Xhehneti) por Botë ne te cilen krijesat sprovohen me besimin e tyre ,per ne Boten e ardhshme...

Ndersa ku qendron interesi dhe e mira qe bota te behet musliman,eshte fakti se Islami kultivon Moral te persosur dhe me kete moral bota do arrinte qe ta jetonte jeten ne rrugen me te mire te mundshme dhe keshtu qe nuk do kishte qrregullime dhe patologji ne botë ndermjet njerzeve,por Harmoni dhe rrespekt te ndersjellet...

Keshtu qe kjo eshte arsyeja per te cilen ia vlenë te gezohet njerzimi...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo jo fisnik nuk e paske kuptuar pyetjen me duket.
    Pyetja ishte e thjeshte.
    S'eshte me rendesi per cfare arsye do te mund te gezoheshin te tjeret, (tek e fundmja kjo eshte e pamundur te dihet me saktesi per secilin. Por Hajde nuk po mujshe me e dite per cka gezohen te tjeret, por per vete e di me siguri te plote se per ndryshe nuk do te deklaroje me aq entuziazem "Ashtu Pra ia vlenë per tu Gezuar"
    Pra, me rendesi eshte qe ti e di pse do te gezoheshe per vete. Na fol personalisht pra: cka fiton ti per vete prej nje ndryshimi te tille?

Kesaj radhe te pergjigjesh ama. Pyetja eshte konkrete.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Pyetje me vend ke bere...

Se pari qe e tere bota te behet Muslimane eshte e pamundur dhe kjo eshte jasht qellimit te jetes sepse ,po te ishin te gjithë Musliman ,ateher kjo bot do ishte Parajsa,keshtu qe kjo botë nuk eshte parajsa (Xhehneti) por Botë ne te cilen krijesat sprovohen me besimin e tyre ,per ne Boten e ardhshme...

Ndersa ku qendron interesi dhe e mira qe bota te behet musliman,eshte fakti se Islami kultivon Moral te persosur dhe me kete moral bota do arrinte qe ta jetonte jeten ne rrugen me te mire te mundshme dhe keshtu qe nuk do kishte qrregullime dhe patologji ne botë ndermjet njerzeve,por Harmoni dhe rrespekt te ndersjellet...

ahahahahahahahahaahahahha ku sa kam qesh ahahahahahahah

o fisnik ti je humoristi ma i mir i forumit lol

ene somalia qe asht 100% muslimane parajs asht kurse Suedia asht ni ferr i vertete ahahahahahah
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    fisniku paska shku me e vete Imamin se vet s'asht kah din perse asht gezu!!!
    i pa perseritshem...asht

prej sot kam me t'thirre fisniku-fenomen @@
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    Vallai si po praktikohet kjo feja ne Kosove eshte e cuditshme. Nuk arrij te kuptoj disa musliman ketu. praktikojne kinse fene ne anen tjeter bejne vepra te keqija. Kete gje nuk e thote feja. A eshte e vertet qe po paguhen shume nga arabet qe jane ne Kosove, sidomos femrat qe po mbulohen?
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fishua

Po mire mor djale, te drejte ke ti ne fakt, se nqs gjithe bota do kishte nje fe te vetme, atehere s'do kish probleme, s'do kishte konflikte fetare, bile s'do kishte as nenforum fetar tek FSH, lool, qejf o qejf kjo ideja e fundit .
    Po ja qe budistet duan Budizmin te jete i vetmi, hindut duan Hinduizmin, te krishteret duan Krishterimin e myslymanet duan Islamin e te tjera me rradhe. Per momentin s'kemi c'ti bejme kesaj pune, vec te shkruajme xhevahire te tilla ne forum.

Tani, ti psh mund te kesh konkretisht problem me fene e krishtere, xheneti yt me i mire se parajsa e te krishtereve. Dakort me bindjet e tua se jane personale. Por meqe parajsa/xheneti jane aq absolute le te flasim me mire per kete tani, dmth per jeten ketu. Ti do Islamin per gjithe boten se "kultivon moralin e persosur". Shume mire ben qe e beson, por ja qe njerezit e interesuar do kerkojne ta shqyrtojne kete ceshtje pak me teper, para se ta pranojne idene tende. Une ne fakt s'jam e interesuar, por kam nje zakon qe lexoj BBC news sa hap syte e ndeshem me lajme te tilla.
    (kete e kisha sjelle ne nje teme tjeter po u fshi):

Saudis back rape victim sentence
    Authorities in Saudi Arabia have defended a judicial sentence of 200 lashes for a rape victim.
    The justice ministry said in a statement that the sentence was justified because the woman was in a car with an unrelated man.
    The case has aroused controversy at home and condemnation abroad.
    US presidential hopeful Hillary Clinton said the sentence was an outrage and urged President Bush to put pressure on Saudi King Abdullah.
    The 19-year-old, who has not been named, was travelling in a car with a male friend last year, when the car was attacked by a gang of seven men who raped both of them.
    She has become known as the "Qatif girl", a reference to the largely Shia town which she comes from.
    Four of the men were convicted of kidnapping - but the court also sentenced the woman and her friend to receive 90 lashes each for the crime of "illegal mingling".
    Last week the court increased the woman's sentence to 200 lashes and six months in prison.
    It also banned her lawyer from the courtroom and took away his licence.

'Astonishing verdict'

The Saudi justice ministry has defended the verdict and warned against "agitation through the media" - a sign of how sensitive the authorities are to the fact that the woman and her lawyer have sought to use the media to highlight the case, says BBC Middle East analyst Roger Hardy.
    Dmth ne Arabine Saudite, nje vajze e nje djale ishin ne makine. Iu turren 7 veta dhe i perdhunuan te dy. 4 bene burg per "kidnapping" jo per perdhunim, por vajza dhe djali u denuan gjithashtu me 90 kamzhik secili, se kishin thyer ligjin e segregimit te sekseve ne Arabine Saudite. Tani, vajzes nuk iu duk i drejte ky denim, dhe beri apel. Meqe beri apel, iu dha 200 kamzhik dhe 6 muaj burg.

Ti fisniku dmth, ke te drejte te besosh cfare te duash, dhe te predikosh moralin e persosur te fese tende, por ja qe dynjaja kur shikojne/lexojne gjera te tilla nga vende ku sundon Islami dhe sheriati, jane ne medyshje.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    "Islami Po lulëzon ne kosovë,Si Asnjeher Tjeter"
    PS: O fisho studenti, e di qe ke nje dynja shkolle, po do beje mire te mbaje mend dhe rregullat e shqipes, e me tej, brenda mundesive dhe respekt per vendin tend, te pakten perafersisht me respektin qe ke per fene tende. Islami, I e madhe e shtypit, fillim fjalie, bravo. "kosove" K e madhe e shtypit se emer i pervecem. Plus atdhe.

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •