Postuar më parë nga
pllugu
Feja nuk duhet të praktikohet sepse nuk është e jona. Krishterimi është një fe të cilën e shpikën hebrenjtë për t'i shëndrruar popujt tjerë në popuj paqësorë që kur i godet në njërën faqe t'a kthejnë edhe faqen tjetër, në mënyrë që hebrenjtë t'i pushtojnë më lehtë këta popuj. Filozofia krishtere është përdorë masovikisht nga Ibrahim Rugova për të krijuar atë pacifizmin e tij, dhe kjo filozofi ka shkatërruar kombin shqiptar.
Islami nuk është gjë tjetër veqse arabo-shovenizëm, shiko Afrikën e Veriut, në kohën antike banohej nga egjyptas dhe fise berbere si psh libiasit, mauritanët, tuaregët etj, dhe nuk mund të gjeje asnjë arab aty. Sot Afrika veriore është një tokë arabe. Egjipti i lashtë nuk ekziston më, jo aq nga pushtimi romak, sepse Roma nuk e zhduku kombin egjyptas, por pikërisht për shkak të sundimit arab.
Psh. Kur janë pushtuar toka të reja nga arabët puna e parë ishte të robëroheshin meshkujt, të shëndrroheshin në skllevër, dhe nëse skllevërit e pranonin fenë islame, kishin të drejtë të lidhnin kontratën për lirim. Arabët u martuan përdhunisht me gratë e këtyre skllevërve jo-arabë. Pasoja dihet: lindën fëmijë të cilët kishin gjak arab së paku 50%, flisnin arabisht sepse për shkak të marrëdhënieve patriarkale flitej gjuha e babait, etj. Por edhe të tjerët që arritën të ruajnë familjet e tyre nga robërimi dhe shpërndarja andej e këndej si skllevër, përsëri u asimiluan, sepse në xhami imami mbante ligjërata në gjuhën arabe, dhe ti duhej që ta kuptoje këtë gjuhë. Gjithë kësaj rrëmuje i ndihmuan dhe marrëdhëniet tregtare, fqinjësore, si dhe martesat etj. që përfundimisht Afrika veriore, Egjypti, Mesopotamia, Siria, Palestina (filistinët pellazgë), etj të shëndrroheshin në toka arabe. Edhe sot ke shqiptarë që thonë se gjuha arabe është gjuhë hyjnore. Kjo është poshtërsi. Ti nuk e thua këtë sepse ende nuk ke mbërritur në shkallën e tyre. Por do të arrish nëse vazhdon sepse Kurani nuk ka rrugë të ndërmjetme, ose pro ose kundër.
Sigurisht unë i urrej homot më shumë se sa i urren një musliman. Dhe nëse jam kundër muslimanëve nuk do të thotë se jam pro homove ose pro shtëpive publike. Kjo është karakteristika kryesore e feve, se i shohin gjërat bardhë e zi. Sipas botëkuptimit islamik në këtë botë nuk ka shumë fe, por ka vetëm dy fe: musliman dhe qafir. A e din ti se sa dallojnë ndërmjet vete këta "qafirët" e ndryshëm. Ka nga ata si psh animistët e Afrikës dhe amerikës jugore, që dallojnë nga Islami, më shumë se që dallon Islami nga Krishterimi. Në këtë botë ka plot fe, dhe nëse e kundërshton njërën nuk do të thotë medoemos të futesh në një fe tjetër të caktuar.
Askush nuk të ka thënë ndonjëherë të zgjedhësh: ose Islam ose Homo e narkoman. Pra mund të lësh të dyjat dhe mos të mërzitesh për asnjërën.
Krijoni Kontakt