Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 122
    i/e regjistruar Maska e LaTiNo_LoVeR[x]
    Anëtarësuar
    25-08-2002
    Vendndodhja
    Gjakova
    Postime
    105
    Citim Postuar më parë nga Ermelita
    Feja islame ne Kosove prakikohet jo ne menyre shume te kenaqshme por shpresoj s eme kalimin e kohes,praktikimi i saj do te dendesohet.Ka shume te rinje qe ekane perqafuar fene dhe ate jo per shkak te ndikimit te rrymave te ndryshme propogandistike por ngase jane udhezuar nga Allahu.I qofshin fale Alllahut dhe na dergofte te gjitheve ne rruge te drejte.
    Te lumte veq edhe dicka kisha te shtoj ketu,ne kosove jo qe po shtohet feja nen ndikimin e ndonje rryme fetare po njeriu si qenje ka nevoj per ndihmen e All-llahut XH.SH sepse pa ndihmen e Tij shpirti yne eshte i zbrazet edhe inshAll-llah All-llahu e udhezon popullin tone ne rrugen e drejte ne rrugen e pejgamberve por edhe udhezimin ne njerezit duhet ta kerkojm vet ne librin e All-llahut XH.SH ne Kura'nin famelart sepse Kura'nin All-llahu XH.SH na ka sjell argument per jet te lumtur ne kete bote dhe per lumturin e pafundme te botes tjeter ahiretit kaq kisha tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga LaTiNo_LoVeR[x] : 13-06-2007 më 18:57
    ti thith ajrin e TIJ,dhe nuk i nenshtroshesh ATIJ.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Feja Islame me shum praktikohet ne Kosove edhe pse jam nga maqedonia po kjo dukshem verehet...!
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    PO pse mos te pratikohet feja ? pasi qe ne trojet tona u hapen edhe diskoteka per HOMO ...nuk di pllugu a asht kunder kesaj te dytes.
    Une ma kam qef mi pa njerzit duke shku ne kulte fetare se ne dikoteka te narkomaneve dhe te Homove ....

feja apo degjenerimi ?
    shkollat a jan si perpara apo kan ndryshu edhe ato ?ku shitet droga ne xhami, kish apo ?....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Hahahah
    në rrugën e tallibancav haha
    mi gjue gratë me gurë, mi mytë hahahah
    qashtu kan qef arabët.
    Mos ik nga rruga e drejt pllugu...arabet i gjujn grat me gur , por ne shqiptart i shesim grat me pare ma shum se ata qe po i gjujkan me gur.1 ne 10 vet apo 100 ...me thuaj a e kam me te drejt a JO .

"Ulu shtrembt fol drejt "tha Ademi.....

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    E urrej fenë

Kjo eshte puna jote ske pse e thua, nuk ka rendesi se cilen fee e uren, redesi ka se edhe ti do ta gjejsh shtratin tend te per jetshem, po ku?!

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Davius
    Pllugu,

Pyetja nuk ishte e urreni apo e dashuroni fene, por te jepni nje mendim tuajin, per ate se sa praktikohet feja ne Kosove, sidomos pas luftes, kur jemi shume te vetedijshem per propaganden fetare qe behet, qoft nga wehabistet, apo deshmitaret e Jehovait, dhe shoqatave tjera fetare. Si mund te ulet ndikimi i tyre ne Kosove, cka duhet te bej fundja shteti kosovar me kete fenomen te keq, qe eshte duke degjeneruar shoqerine kosovare?
    Ndoshta ke menduar të thuash shteti i Kosovës.

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    O shteti i Kosoves o bo demokrat po len me hy tyrli hindiani e me se shumti po shifen arapt..
    sa i perket ketyre feve ose kisha me mir me then sekte, se nuk jan fe por sekte keto qe u permenden siper qka duhet me ba ? deri sa qeveria flen duhet sejcili mi rujt fmit e vet nga sektet asht fjala e jo nga feja .

kur isha ne Ks erdhen dy veta edhe me shum urtesi shkepshin fen e tyre me dul mendesh qe vjen nga usa ....dhe une ju thoja ik ik nga ketu ! po ata merrnin femijt me te mir duke dhen dhurata femijve libra etj...po nuk ishin shoqata ndihmese por bash te osbe ...kishin pare me pagu shofer rme shku neper fshatra etj edhe perkthys ...edhe kalojn qdo muj e bejn turren derem der ....

ne nji kohê me duket ne luften e parê botrore judet pranonin fen katolike vetem me u integru ne shoqeri edhe me hesht reputacionin kunder tyre sidomos ne spanje e ne shtepi mbanin fen e tyre ket e deshmojn disa ne tv qka kan pa te prindet e tyre edhe ata vet ....pra lufta nuk sjell vetem paq por edhe helm.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    PO pse mos te pratikohet feja ? pasi qe ne trojet tona u hapen edhe diskoteka per HOMO ...nuk di pllugu a asht kunder kesaj te dytes.
    Une ma kam qef mi pa njerzit duke shku ne kulte fetare se ne dikoteka te narkomaneve dhe te Homove ....

feja apo degjenerimi ?
    shkollat a jan si perpara apo kan ndryshu edhe ato ?ku shitet droga ne xhami, kish apo ?....
    Feja nuk duhet të praktikohet sepse nuk është e jona. Krishterimi është një fe të cilën e shpikën hebrenjtë për t'i shëndrruar popujt tjerë në popuj paqësorë që kur i godet në njërën faqe t'a kthejnë edhe faqen tjetër, në mënyrë që hebrenjtë t'i pushtojnë më lehtë këta popuj. Filozofia krishtere është përdorë masovikisht nga Ibrahim Rugova për të krijuar atë pacifizmin e tij, dhe kjo filozofi ka shkatërruar kombin shqiptar.
    Islami nuk është gjë tjetër veqse arabo-shovenizëm, shiko Afrikën e Veriut, në kohën antike banohej nga egjyptas dhe fise berbere si psh libiasit, mauritanët, tuaregët etj, dhe nuk mund të gjeje asnjë arab aty. Sot Afrika veriore është një tokë arabe. Egjipti i lashtë nuk ekziston më, jo aq nga pushtimi romak, sepse Roma nuk e zhduku kombin egjyptas, por pikërisht për shkak të sundimit arab.
    Psh. Kur janë pushtuar toka të reja nga arabët puna e parë ishte të robëroheshin meshkujt, të shëndrroheshin në skllevër, dhe nëse skllevërit e pranonin fenë islame, kishin të drejtë të lidhnin kontratën për lirim. Arabët u martuan përdhunisht me gratë e këtyre skllevërve jo-arabë. Pasoja dihet: lindën fëmijë të cilët kishin gjak arab së paku 50%, flisnin arabisht sepse për shkak të marrëdhënieve patriarkale flitej gjuha e babait, etj. Por edhe të tjerët që arritën të ruajnë familjet e tyre nga robërimi dhe shpërndarja andej e këndej si skllevër, përsëri u asimiluan, sepse në xhami imami mbante ligjërata në gjuhën arabe, dhe ti duhej që ta kuptoje këtë gjuhë. Gjithë kësaj rrëmuje i ndihmuan dhe marrëdhëniet tregtare, fqinjësore, si dhe martesat etj. që përfundimisht Afrika veriore, Egjypti, Mesopotamia, Siria, Palestina (filistinët pellazgë), etj të shëndrroheshin në toka arabe. Edhe sot ke shqiptarë që thonë se gjuha arabe është gjuhë hyjnore. Kjo është poshtërsi. Ti nuk e thua këtë sepse ende nuk ke mbërritur në shkallën e tyre. Por do të arrish nëse vazhdon sepse Kurani nuk ka rrugë të ndërmjetme, ose pro ose kundër.
    Sigurisht unë i urrej homot më shumë se sa i urren një musliman. Dhe nëse jam kundër muslimanëve nuk do të thotë se jam pro homove ose pro shtëpive publike. Kjo është karakteristika kryesore e feve, se i shohin gjërat bardhë e zi. Sipas botëkuptimit islamik në këtë botë nuk ka shumë fe, por ka vetëm dy fe: musliman dhe qafir. A e din ti se sa dallojnë ndërmjet vete këta "qafirët" e ndryshëm. Ka nga ata si psh animistët e Afrikës dhe amerikës jugore, që dallojnë nga Islami, më shumë se që dallon Islami nga Krishterimi. Në këtë botë ka plot fe, dhe nëse e kundërshton njërën nuk do të thotë medoemos të futesh në një fe tjetër të caktuar.
    Askush nuk të ka thënë ndonjëherë të zgjedhësh: ose Islam ose Homo e narkoman. Pra mund të lësh të dyjat dhe mos të mërzitesh për asnjërën.

i/e regjistruar Maska e LaTiNo_LoVeR[x]
    Anëtarësuar
    25-08-2002
    Vendndodhja
    Gjakova
    Postime
    105
    Feja nuk duhet të praktikohet sepse nuk është e jona. Krishterimi është një fe të cilën e shpikën hebrenjtë për t'i shëndrruar popujt tjerë në popuj paqësorë që kur i godet në njërën faqe t'a kthejnë edhe faqen tjetër, në mënyrë që hebrenjtë t'i pushtojnë më lehtë këta popuj. Filozofia krishtere është përdorë masovikisht nga Ibrahim Rugova për të krijuar atë pacifizmin e tij, dhe kjo filozofi ka shkatërruar kombin shqiptar.
    Islami nuk është gjë tjetër veqse arabo-shovenizëm, shiko Afrikën e Veriut, në kohën antike banohej nga egjyptas dhe fise berbere si psh libiasit, mauritanët, tuaregët etj, dhe nuk mund të gjeje asnjë arab aty. Sot Afrika veriore është një tokë arabe. Egjipti i lashtë nuk ekziston më, jo aq nga pushtimi romak, sepse Roma nuk e zhduku kombin egjyptas, por pikërisht për shkak të sundimit arab.
    Psh. Kur janë pushtuar toka të reja nga arabët puna e parë ishte të robëroheshin meshkujt, të shëndrroheshin në skllevër, dhe nëse skllevërit e pranonin fenë islame, kishin të drejtë të lidhnin kontratën për lirim. Arabët u martuan përdhunisht me gratë e këtyre skllevërve jo-arabë. Pasoja dihet: lindën fëmijë të cilët kishin gjak arab së paku 50%, flisnin arabisht sepse për shkak të marrëdhënieve patriarkale flitej gjuha e babait, etj. Por edhe të tjerët që arritën të ruajnë familjet e tyre nga robërimi dhe shpërndarja andej e këndej si skllevër, përsëri u asimiluan, sepse në xhami imami mbante ligjërata në gjuhën arabe, dhe ti duhej që ta kuptoje këtë gjuhë. Gjithë kësaj rrëmuje i ndihmuan dhe marrëdhëniet tregtare, fqinjësore, si dhe martesat etj. që përfundimisht Afrika veriore, Egjypti, Mesopotamia, Siria, Palestina (filistinët pellazgë), etj të shëndrroheshin në toka arabe. Edhe sot ke shqiptarë që thonë se gjuha arabe është gjuhë hyjnore. Kjo është poshtërsi. Ti nuk e thua këtë sepse ende nuk ke mbërritur në shkallën e tyre. Por do të arrish nëse vazhdon sepse Kurani nuk ka rrugë të ndërmjetme, ose pro ose kundër.
    Sigurisht unë i urrej homot më shumë se sa i urren një musliman. Dhe nëse jam kundër muslimanëve nuk do të thotë se jam pro homove ose pro shtëpive publike. Kjo është karakteristika kryesore e feve, se i shohin gjërat bardhë e zi. Sipas botëkuptimit islamik në këtë botë nuk ka shumë fe, por ka vetëm dy fe: musliman dhe qafir. A e din ti se sa dallojnë ndërmjet vete këta "qafirët" e ndryshëm. Ka nga ata si psh animistët e Afrikës dhe amerikës jugore, që dallojnë nga Islami, më shumë se që dallon Islami nga Krishterimi. Në këtë botë ka plot fe, dhe nëse e kundërshton njërën nuk do të thotë medoemos të futesh në një fe tjetër të caktuar.
    Askush nuk të ka thënë ndonjëherë të zgjedhësh: ose Islam ose Homo e narkoman. Pra mund të lësh të dyjat dhe mos të mërzitesh për asnjërën.
    Pllugu me fal po mesa kuptoj une ti e paske keqkutpuar fene Islame shum,arsyeja eshte se ti e merrke fene nga njerezit dmth nga arabet feja mirret nga libri i All-llahut XH.SH Kur'ani famelart e mos u merr ti me gjera jo beri ai keshtu jo ber ai ashtu feja Islame nuk ka ardh vetem per arabet feja Islame ka ardhur per mbare njerezimin nuk domethene qe tash bon 1 ose 10 ose 1000 arab keq tash koka e keqe feja Islame shum gabim je shoku jam po duhesh te ndalesh dhe ta lexosh Kur'anin e nuk ke nevoj mu marr me pune te arabve ti tek e fundit te gjith kemi me dhene llogari per veten tone ne diten e gjykimit
    ti thith ajrin e TIJ,dhe nuk i nenshtroshesh ATIJ.

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Feja nuk duhet të praktikohet sepse nuk është e jona. Krishterimi është një fe të cilën e shpikën hebrenjtë

Në këtë botë ka plot fe, dhe nëse e kundërshton njërën nuk do të thotë medoemos të futesh në një fe tjetër të caktuar.

.
    Nuk i njof shum fet , vetem i njof te gjitha nga pak ose me mir me then fen normale e jo te devijuar.

profetet ishin te gjith hebre, shum qudi ashtu edhe shkencart edhe sot....

profeti i fundit ishte arab ....i fes islame , kur arrijti ky bota ishte krejt e degjeneriuar dhe detyra e tij ishte te bind popullin qe jan keq; pija, homot,vjedhja,dhe shtepit publike ose diça te till....

Ti nese nuk beson ather duhet te jesh i drejt se pa fe nuk ben ose duhet te jesh teper i drejt , intelektual100% te kesh nji urtesi te profetit , ket se ke e kam verejt se se pari nuk thuhet feja nuk asht e jona ?

Po tri fe jan te shqiptarve muslimane ne shumic, katolike dhe tani ka edhe ortodox , nuk mundesh mi qujt shqiptart muslin arab apo turq, as shqiptart katolik italian rromak apo laitin , as shqiptaret ortodox nuk mund ti qujsh grek, serb ose rus !....

keta shqiptar pranun fen simbas periodes se lufterave ku gjendeshin ne ato kohra .....pra sot te gjith e dim qe pushtuesi i par ishte Rroma (cezari) tani ishte Bizanti, tani Osmanet do me then fen na sollen keta tre sundues ...

tani na erdhi komunizmi dhe na solli fen e re ateizmin , ndoshta i perket kasaj feje ti pllugu ...... komunizmi ishte pushtues afer 50 vite e qka thu per tjeret okupues qe kan ndejt me qindra vite ???

qka thu per okupuesin e fundit qe e bani rinin per vete qe feja e re asht narkomania dhe HOMO ?Pra:

ato qe po flitet ne teme jan si thuhet ne frengjisht "repecheur" ata qe nxojn diqka pa i qu lumi te posht ....

nuk di si shkon ne KS veq e di ketu po ndodh keshtu se edhe ketu ka probleme me migracion qe skan vend ne integrim qytetar , por reduktim ne puntorê ....per disa nacione (per keto qe po flasim )...afrika veriore ..

"Ne nji shtepi ku nuk na Zot aty Dreqi bahet Mbret "

nuk jam fetare por besoj ne keto tri fe shqiptare ...........
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 15-06-2007 më 10:32

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •