Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 122
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    O ti që mbahesh Mysliman!
    Të duket jeshil anë e mbanë.
    Mohon gjithçka që të mbanë,
    Mohon Nënën dhe Babanë.

Njëri që s'njeh veten e vetë,
    Ikën si kali në të përpjetë.
    Barrën e rëndë mban mbi shpinë,
    E djersët i rrjedhin,mbulojnë synë.

Një herë kastile i thanë dhelprës,
    Ta vizitonte "zotin e saj".
    S'më ka lën mëndja,u'a ktheu dhelpra!
    Nuk do më puthë,do të më hajë.

Feja, i dashur,është bërë Luanë.
    Ka ngrënë,po ha dhe do të hajë.
    Ku gjen si ty të nënështruar.
    Kur i venë në fole...Përse të luaj?

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967
    Citim Postuar më parë nga Toni07213
    prognoza jote eshte e 'sakte' sepse me siguri ti je e kazinove, e diskotekave apo edhe e shtepive publike, ndersa sa u perket xhamive besoj se kemi te drejt ne te xhamive, mund te tregosh per frekuentimin e vendeve te tua.
    Me mua e kishe?
    Ti njeri i xhamis?Dhe me flet me kete gjuhe keshtu?

Tani zoteri ti them 2 llafe une ty e para mua me vjen turp per menyren tende te te shprehurit (dhe nuk e besoj se ne xhami ke mesuar keshtu)prandaj llogjiko ca flet dhe kuj i drejtohesh tek e fundit imazhin tend tregon

E kuj jam une mund te flasesh vetem ateher kur te me njohesh mire kush jam ok?

Dhe mos fol ketu nga deshira po hapi yt i ndeuarse pa i hap nukzgjohesh nga gjumi....Sa i perket xhamive ne Kosove i di te gjitha dhe e di sa shkoj e sa jo...edhe e di mentalitetin Kosovar e di si praktikohet feja ketu po per dallm nga ty une jam realiste.
    Dhe mos me cito me.
    Kalofsh mire!

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    une jam muslimane, fatkeqsisht nuk e praktikoj fene po dhasht zoti me udhezoft qe ta praktikoj. Besoj ne Kuranin e madheruar ne te vertetat e tij dhe kam deshire ta praktikoj kete fe...dhasht zoti me udhezoft, inshalla. Ne Kosove nuk praktikohet feja vallai.
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Meritaaa
    une jam muslimane, fatkeqsisht nuk e praktikoj fene po dhasht zoti me udhezoft qe ta praktikoj. Besoj ne Kuranin e madheruar ne te vertetat e tij dhe kam deshire ta praktikoj kete fe...dhasht zoti me udhezoft, inshalla. Ne Kosove nuk praktikohet feja vallai.
    mo bre merit se dukesh alamet cike, pse bre po do me myt veten e me praktiku at fe te prapametme qe vec dame bje?

Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    mo bre merit se dukesh alamet cike, pse bre po do me myt veten e me praktiku at fe te prapametme qe vec dame bje?

Vallai i kam pyetur ne familje per mendimin me u mbulue por se kan perkrah dhe gjoja sipas tyre per mua do te jete pak problem nese jetoj ne Amerike me punue ne institucione sepse psh Amerika ka paragjykime per muslimanet e keshtu me radh ... dhe une mendoj me jetu ne Amerike edhe me be karriere atje. Dhe pak thjesht me ka hye frike se mos do kem problem .

Por a ka gje me te madhe se Allahu i madheruar dhe a ka gje me te mire se praktikimi e kesaj feje aq te mire see. JOOO ska...

Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    !!!! nejse keto jane mendime te mia... une nuk e praktikoj fene akoma siq ju tregova dhe ne Kosove mendoj nuk praktikohet kjo fe... Nejse po i perserise gjerat. hehehee ju pershnes.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Nigjoje familjen merite Se ato te miren te dun

nejse ai asht opinioni jot po un uroj qe mos ta moresh at rruge se asni te mire nuk ta bje. nuk asht pune frike e pune karriere po asht pune prapambetje.

gjithashtu ne un te pershendes

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga LaTiNo_LoVeR[x] Lexo Postimin
    ju lutem qe pa ofendime vetem kam kerkuar pergjigjen tuaj lidhur me praktikimin e fese ne kosove,une pervete jam praktikues i fese dhe mendoj se po ta merrnin shqipetaret fene Islame ashtu sic eshte feja Islame do ishte nje popull me me pak probleme shoqerore te cilat jan bartur ne kosove nga pernedimi si p.sh droga,homoseksualizmi,satanizmi gjera qe jan degjeneruese per shoqerin tone une mendoj se keto jan degjenerim e jo feja Islame e cila thirr per te mire dhe ndalon nga e keqja kaq kisha tung
    Kjo tema jote është mjaft e nxehtë por nuk mundem të mos i përgjigjem. Unë nuk besoj në fe. Unë besoj në Zot, dhe ai mund të quhet All-llah ose Jesu Krisht, ose edhe Buda e Hare Krishna. Ai për mua është një.
    Nuk mendoj se duhet të frigohemi nga Zoti por ta duam ate dhe nëse i lexojmë edhe Kuranin edhe Biblën do të shohim se fjalët e tij janë fjalë dashurie. Në to nuk ekzistojnë dhuna sikur e kësaj kohe në të cilën ne tani jetojmë. Në to thuhet që duhet të mos bëjmë vepra të këqija, ti ndihmojmë skamnorët, të kujdesemi për pleqte dhe të sëmurët.
    Por nëse dëshiron të bisedojmë për fenë, atëherë duhet të hyjmë në histori dhe të shohim se si kanë ardhur fetë te ne dhe a u pranuan ato me vullnet apo ishin të imponuara në forma të ndryshme në popullin tonë.
    Problemet shoqërore nuk ma merr mendja se vijnë nga një fe e parandalohen nga feja tjetër. Ato kane më shumë të bëjnë me zhvillimin e shoqërisë në periudhat e caktuara. Tani me globalizim dhe me hapjen e kufijve sigurisht që jepen edhe merren trende nga vende dhe kultura tjera. Fatkeqësisht në ato trende ekzistojnë edhe droga dhe të këqijat tjera të shoqërisë. DHe unë mendoj se janë familja, shkollat dhe institucionet në qeveri që duhet të kujdesen për fëmijët tanë që mos të ndikohen nga të këqijat e tilla.
    E unë nuk besoj se feja islame thërret që ti shohim si armiq kulturat dhe fetë tjera. Atë e bëjnë njerëzit fanatik që e shfrytëzojnë fenë për qëllime tjera.
    Nuk ka fe të keqe. Por nuk mund të themi se gjithashtu ekziston vetëm një fe më e mira në këtë botë. Deri sa nuk përdoren për qëllime tjera përpos për fisnikërimin e shpirtit të gjitha janë të mira.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dizajn_21 Lexo Postimin
    ta them te verteten si shqip foles qe koke po me dhimbesh ne shpirt , ty vetum allahu mundet me te drejtu ne rrug te drejt , dasht aj ehde te drejtoft se larg koke dostit
    demek ty po te dojka allahu e kta jo se ty te paska drejtu kah duhet e kta jo?
    he shqipfolsi qqi tek je hahahaha
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    "Islami Po lulëzon ne kosovë,Si Asnjeher Tjeter"
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •