Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 55
    Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Shen Alban,

Pergjigja ime ka munguar qe prej te premtes, sepse edhe forumin qe prej te premtes nuk "e kam shkelur", jo se kam frike te pergjigjem ,se tutem prej teje, apo se me pelqejne fyerjet.

Une di vetem te them se ne temen qe ke shtruar, je treguar jo tolerant, dhe keqinterpretimin e fjaleve e ke shkaktuar vete qe me piken e trete ne shkrimin tend te pare.

Une ndjese kerkoj, atehere kur e shoh se jam keqkuptuar, nderkohe qe nuk e kam pasur qellim, TI ndjese as nuk denjon te kerkosh kur me ke akuzuar me interpretimin tend se une jam pro-arabe. TURP TE TE VIJE DHE kaq te them, asgje me teper.

Toleranca jote shkon deri aty sa te thuash

Dua te falenderoj keta persona per qendrim te drejte dhe objektiv

Ujku'80
    mariglennora
    shkodrani108
    Tal Aga
    RoniSotiri
    Deh Lumi Lumi
    Kush e percaktoka objektitivitetin e diskutimit????????????

TI????? A mos ke marre gje ndonje deshmi qiellore per drejtesine e gjykimit tend. A nuk te duket kjo si nje fryrje e tejskajshme delirante?

Shume gabim shen alban, me duket se je nga ata njerezit qe duken se mendojne, o me mua o kundra meje, e ndaj nuk je i pershtatshem per te bere debat.

Me poshte nuk ulem qe te kaloj ne fyerje personale.
    Ti merru po deshe me to.

Moderatore tek ceshtja kombetare jam pikerisht per kete arsye qe te mos i lejoj shkrimet te degjenerojne e te dalin nga rruga qe mund te marrin.

Ne te jam fyer personalisht, ndaj moderimin ta marrin ne dore Eni (moderatorja e dyte tek ceshtja kombetare) s-mo, ose adminet.

Gjithe te mirat!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    alban, mos me keqkupto perseri!!!

Nderhyrja ime eshte ajo mundesia qe ekziston, dhe qe eshte per mua e vetmja e arsyeshme, per tu perballuar shkrimeve tuaja.

Une te dhash nje leksion te vogel per menyren e parashtrimit te pyetjeve apo mendimeve, dhe kur e shoh se ty dhunon mendimin e lire, duke vendos shkrime me dometheje te perfunduara si psh. "eshte" e jo "mund te jete", atehere e shoh si detyre ndergjegjesore per tu perballuar thenjeve tua, pasiqe ndeshen me realitetin dhe nuk arrin asgje tjeter te lexuesit pa njohuri, vecse perforcim te paragjykimeve. Islami ne boten perendimore ka mjaft paragjykime, nuk ka nevoje edhe tek shqiptaret musliman te PAEDUKUAR ne aspektin fetare te mbulohet me gjera te tilla.

Une kam dhene mendimin tim mbi bin ladenin ne nje dikustim me klodin, gjurmo e lexo. Une te kam dhene pergjigje mbi punen e hoxhollareve, dhe do te ndalem vetem ne faktin se edhe ata, si gjithe shqiptarete tjere kane qene pjese e planprogramit shterterore per budallaizmin e shqiptareve. Pse nuk ankohesh tash mbi krytare partiak te dikurshem qe kane gezuar privilegje?, sepse jane me te mjere se ty dhe une, edhe ata hoxhollare te vjeter jane netevertet njerez te mjere. Per mungesene e edukimit tane nuk jane hoxhollaret fajtore. Jane bere veterinare, a e ke pyetur veten, a ka patur njehere veterinare ai fshati, ajo lagjja, e ai vendi, qe esh dash hoxha te behet veterinare?, ai me nje SY, i udheheq cdohere QORRAT. Ne fshatin tim tek ne vitin 1989 jane lidhur telefonat, burre, a mund te llogjikosh njehere cka do me thene, ne nje qender urbane sic eshte hurdha e tetoves per maqedonine tek ne vitin 1989 te lidhen telefonat e fshatrave ME TE AFERTA???, kush eshte fajtore?, ne kemi luajtur sic i kane ra fyellit tjeret. Shoku alba, armiku jone, eshte tjeter kush.
    Shqiptaret, kushdo qofte, NUK JANE ASPAK FAJTORE. Ne ne te ardhmen mund te behemi fajtore, por jo ne te kaluaren, se i kemi patur mundesite te kufizuara.

Faqja e albislamit mban materiale religjioze dhe ka me kete karakterin e vecante. Sipas mendimit tim eshte nje nder faqet me te "pasura" me infromacione fetare, dhe sie e tille gezon respekt nga njerez qe kane interesa ndash vullnetare ndash profesionale ne lidhje me fene. Mua deri tash (vizitore i tek tukshem) nuk me ka rra ende ne sy ndonje PROPAGANDE antikombetare, nese aty perkrahet lufta e palestinenzeve dhe ceceneve, atehere shoku alban duhet edhe mediuma europjan te kritikosh, se edhe ne komentet e lexuesve ne online revisten austriake "www.derstandard.at" (gazeta Der Standard eshte nje nder gazetat me serioze, dhe zakonisht me klintel akademike) jane me them pjesa absolute, por gati 90% e reakcioneve propalestinenze. Por, cka deshmon ky fakt?, se ne austri njerezit shfrytezojn nje nder bazat themelore te demokracise, qe eshte e drejta e te shprehurit te mendimit te lire. Nese dikush kritikon, atehere duhet kritika te shiqohet, e jo ai qe e thote ate. Une deri diku mendoj se jame mbajtur kesaj maksime, dhe se pari jame pergjegjur ne kritikat e tua, apo?

Flm

PS: zakonisht tek faqja e albislamit me intereson mospajtueshmeria me botekuptimin tend.
    albanish by nature

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655

Re: Disa pengesa per pavaresine e Kosoves...

Postuar mė parė nga illiriani01
    titulli i themes
    menyra e shtruarjes se kompozicionit
    kahjet stigmatike te thurura lemsh pa fije
    injorimi gjeneral i fese me te madhe shqiptare
    fjalori banal kundrejte klerikeve fshehur pas nje pseudonomi
    moskonkretizimi i fakteve e perzierja e tyre bisht pakrye...
    mosnjohja e situates se vertete politike ne Kosove
    mungesa e njohurive perkatese edhe per ato gjera qe jane krejt te njohura edhe per publikun e gjere...

bejne qe kjo theme ka krejt tjeter qellim dhe shprehet ne emer te demtimit te pavaresise se Kosoves!

Mendoj se jane disa faktore tjere shume me ekzistent, se sa keta tre faktore: politikanet kosovare nen nivel - kriminaliteti dhe hoxhallaret...keta tre faktore i dijne edhe femijet!

Une mendoj se ka tjere faktore evident pengues, per pavaresine e Kosoves:

1. Largimi nga skena politike e shqiptareve me njohuri, aftesi organizative, fuqi shprehese, me influence politike, qe do ta neutralizonin politiken hegjemoniste mbi tokat e popullin shqiptar

2. Distancimi politik i figurave shume me prestgjioze, se sa keta qe jane sot ne arenen politike kosovare e shqiptare, largimi i tyre nga atdheu, degradimi i tyre politik, kur ata ishin shtyllat kryesore
    per lirine e Kosoves

3. Neutralizimi i figurave politike shqiptare jasht Kosoves, qe luftuan direkt per lirine e Kosoves

4. Demtimi dhe zhdukja fizike e figurave te njohura, qe nuk i mori as zjarri i luftes dhe i zhduki sherbimi sekret hegjemonist e pro-hegjemonist mbi shqiptaret, permes veglave te tyre

5. Friga e politikes nderkombetare, se po u be Kosova e Pavarur
    me ata qe nuk i njohin kufinjt e sotem politik, duhet harta e re

6. Herrja e forcave politike dhe degradimi i tyre nga vet fuqite, sipas huqeve politike serbo-maqedono-malazezo-greko-bullgare
    sipas rrehjes se telave moskovite

7. Neutralizimi i politikes shteterore tiranase, mbi influencen per Kosoven ne arenen politike nderkombetare

8. Ndrydhja e shtrydhja e forcave te reja nen rekomandimet e politikes kosovare, pa kurrefare kompetencash per shtruarjen e
    vendosmerise se popullit per pavaresi

9. Lenia mbasdore ekonomike, mungesa e paradhomave legjislative per vetvendosje si organe zyrtare juridike e politike

10. Kufizimi i te drejtave te organeve vetqeverisese ne gjyqe, arsim e shkence shqiptare te mirefillte

11. Dirigjimi politik nga jasht dhe baraspesha politike e fuqive, se cka do te behet nese Kosova behet e pavarur

12. Mbetja e Kosoves Lindore, Malesise se MbiShkodres (Malesia e Madhe), Ilirides jasht - Kosoves politike, kur ato ishin te lidhura direkt ne clirimin e Kosoves

13. Presioni energjetik, social, i papunesise e mosprivatizimi i enteve kapitale ekonomike, industriale kosovare ende - duke futur pesimizem se ne Kosove kushtet ekzistenciale jane minimale

14. Degradimi i TMK, si ushtria e ardhshme e Kosoves dhe presioni
    mbi formimin e forcave te armatosura kosovare

15. Mbajtja pezull e rezolutes 1244 mbi Kosoven, ku duhet nje tjeter per pavaresine e Kosoves

16. Mosmbajtja e nje Daytoni per Kosoven

17. Moskoordinimi i atyre partive politike kosovare per nje qellim te caktuar konglomerativ kur eshte ne pyetje shtetesia e re

18. Pritja ne kohe, derisa te pjeken kushtet per nje vendim marreveshtjeje politike Prishtine-Beograd (qe nuk do te ndodhi kurre me nje perfundim real)

19. Intevenimet sekrete hegjemoniste mbi shqiptaret organizues
    permes pendes e fjales se fuqive, si protektorat nderkombetar

20. Vlimet e luftes se re me fuqi boterore, qe Kosova te mbetet nen hijet e tyre

21. Mosangazhimi i kuadrove te reja progresive, qe ishin e s'ishin te rrehur nga regjimi beogradas

22. Skajimi ne paraburgime i figurave te njohura ushtarake te luftes clirimtare te Kosoves, me procese te montuara politike

23. Qendrimet e reja ekonomiko-politike euro-amerikane per influencat e tyre ne Ballkan
    ***shen-alban, po ta ofroj parasyve edhe njehere kete shkrim, qe ty te duket pazar, qe e kapercen me daullen tende hipokrite. Une mendova qe perseri diskutimi do te bie ne binare te rregullt e ti shen-luciferri perseri i bien telit tend injorant. Mbase, nuk don te kontribuosh per themen, por greh lufte me hoxhallare, po ta rikujtoj edhe kete here shkrimin, pas te cilit, ti perseri vazhdon me (pazarin tend magjupesh - shprehje jotja) dhe shen-alban, vertet, tregove se je shume i ulte (as "mbi nivelin e kepuses" qe ta tha jimmy)... ty te pelqen vertet, varrosja e pavaresise se Kosoves edhe i kendon epitaf se? Tash vertetove
    ku te dhemb ty! Nese ty te duket - pazar magjupesh, ti je kryeshitesi i tyre! Ti je provokator, qe provokon forumin, te ngritet dikush edhe kunder prifterinjve - por, nuk te pine uje!

"kush varros pavaresine e Kosoves"
    pergjegja ime eshte me dy germa: ti (vetveten - po ti varrosesh pa asnje epitaf, se nuk ke krye)!

Pse nuk vazhdon me themen, por siellesh si por...?

Pavaresia e Kosoves eshte gjalle dhe e forte! Te gjithe ata qe ia permendin varrosjen, jane magjup nishi e zu... te tyre vegla qorre!

Kosova do te pavaresohet edhe me hoxhallare e prifterinj, tok me popullin e saj dhe do t'i cliroje te gjitha trevat shqiptare rend... sepse truni universitar Prishtine-Presheve-Ulkin-deri Diber e Struge e Oher
    u kalit ne Kosove!

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuhe une te kam pyetur per mendimin tend, sepse une nuk kam kohe ta hulumtoje forumin. Mire nuk eshte me rendesi. Sidoqofte fajine e hoxhallarave e pranon mirepo ia hedh edhe masave sado masa nuk ishte per t“i edukuar dhe vetedijesuar hoxhallaret, por pritej e kunderta!!!
    Nuhe Partite kam permendur pjeserisht, jo partite por politikanet, shko e lexoje ne fillim. Nuk kam mundur t“i permend te gjitha faktoret qe mund te demotjne sepse shkrimi ishte ne nisje e siper. Une e hodha nje ide, ndoshta e ka hedhur edhe dikush para meje, kjo s“ka rendesi, dhe pritej prej te tjereve te shkruanin ne kete drejtim.
    Tema u devijua dhe u morem vetem me nje faktore te cilin une e konsideroja me pak te rendesishem!!!
    Une ketu ne kete teme kam pritur diskutime me te mira se sa kane qene!!! Se paku me cilesore dhe pa paragjykime.

E nderuar Dita,

me thua se nuk isha tolernat, ky vlersim eshte subjetiv dhe nuk e ndajne te gjithe kete mendim.
    Personat qe i kam numruar i kam numruar per kulturen e tyre ne diskutim dhe per gjkaftohtesine. Vlersimi i nje diskutimi objektiv eshte gjithashtu ceshtje personale, sikur qe ti Nuhen vlersove si objektiv e te drejte... ME Nuhen bisedojme nje kohe te gjate dhe edhe pse nuk pajtohemi kemi rujatur dhe respektuar dinjitetin e njeri tjetrit. Dhe ndonje here kur them ndonje gje, e duhet doemos ta them, atehere me vjen keq se Nuha e beson ndryshe, sepse une e di se si mendon ai. Pra edh epse kam respekt per Nuhen ne disa ide kurr nuk do te pajtohemi, por do te ecim paralel, sepse ka dicka tjeter qe na lidh me shume se sa ajo qe na ndan...kjo vlen edhe per ty .....

Dita, Arabe nuk me kujtohet se te kam quajtur, kur e kam pasur fjalen per ty kam qene direkt, se paku jam munduar te jem i tille. Nese vertete te kam ofenduar ashtu, atehere te kerkoje falje, jo per dicka tjeter, por se gezohem qe ferma shqiptare merr pjese ne kete forum dhe nuk do te deshiroja kurre qe une te jem shkaktar qe ti te largohesh nga moderimi i ketij forumi!!!
    Jam munduar tere kohen te jem racional, edhe pas ofendimeve te renda, por ndoshta dikund edhe kam gabuar, prandja te keroje edhe nje here ndjese per rreshqitjet e mia eventuale!!!

Me respekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 18-11-2002 mė 19:42

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2002
    Postime
    68
    Paraqitena per here te pare dhe do te deshiroja te jap nje mendim lidhur vetem me temen e parashtruar.Pavaresia e Kosoves nuk ka vdekur qe te varroset,ndoshta te thuhet e lodhur dhe e cfilitur po.Pse eshte keshtu ? Do te duhej te kthehemi ne dt.12 Qershore 1999 gjegjesishte Diten e nderhyrjes se NATO-s ne Kosove e per kete DITE munde te flasin me se miri vetem njerezit qe kane qendruar ketu ne Kosove.Ne qe te gjithe ishim te vdekur kurse kete Dite jemi RINGJALLUR ...1) Instalimi i vetequajtures QPK e ngjashme per kah veprimtaria sikur ato 'organet e dhunshme' dikur te instaluara nga serbia (a mban mend dikushe diēka pozitive nga kjo periudhe famekeqe)...2) Mohimi i gjdo gjeje apo arriteje te Popullates dhe Udheheqeseve te saj qe per asnje veshtersi nuk e braktisen vendin (mohimi i luftes dhe perpjekjeve te vazhdueshme qe nga Lufta e II Boterore,mohimi i Institucioneve te krijuara ne Kosove,ashtu siē ishin ishin nje bazament i forte nga mund te vazhdohej puna per qellimin e fundit)...3) Tendenca per ta marre 'primatin' e 'ēlirimtarve' nga nje strukture e UCK qe me shume ju gjasojne 'kusherinjeve nga Korzika'...4) Uzurpimet e Pasurise Shteterore dhe Private dhe ate me Strategjiket per Kosoven (ju kujtohet deklarata e nje te veteinstalueri ne EEK(sot KEK nga megalomania)se luftetaret e Lirise e kan vendose dhe vetem ata kane te drejte ta largojne) pasoje e te ciles eshte situata sot ne EEK...5) Mohimi i Rolit te NATO-s ne Clirimin e Kosoves...6) Uzurpimi i RTK nga marionetat nga Tirana me gjithe arsenalin propagandues...7) Instalimi i sherbimeve te mbrapshta te krimit nga serbia dhe Tirana dhe lidhja e tyre me bazen kriminele (vrasjet e Komadanteve te Shquar dhe Politikaneve)...8) Perpjekja qe Prishtina(Kosova) te shendrrohet ne poligon te krimit te organizuar (takimet Thaqi-Georgievski-Meta-Vujanoviq)(Konfederada e Bananeve)...8) Reketi i detyruar...9) Instalimi i friges ne menyra te ndryshme dhe heshtja qytetare si pasoje e kesaj...10) Dhuna nderetnike qe ushtrohet ne momentet me kyqese per te ardhmen e Kosoves (e pare gjate periudhes te kriminelit millosheviq) me qellim te minimit dhe dhenjes kahje tjeter te proceseve...

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Jon,

pajtohem me disa vlersime tua, me disa jo. Do te shkruaj me vone se tani nuk kam kohe.
    Duket se duhet te jap nje shpjegim per titullin. Titulli nuk domethene se eshte varrosur pavaresia, por te gjinden ata qe punojne ne varrimin e saj. Une i pata numruar tre raste ne fillim, per ta nisur temen , natyrisht se duhet shikuar drejt dhe objektivisht cdo gje qe pengon ate.

Ne vlersime nuk duhet te mbajme anen partiake, por duhet shikuar faktet, mundesite dhe jo vetem deshirat, por rezultatet!

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    I nderuar Llapi,
    Une jam shume dakort me konkluzjonin tende.Kjo fushate eshte pershkallezuar keto kohet e fundit,duke u munduar te penalizoin dhe fyer shqiptaret e besimit musliman.
    Mua me duket se teza e pranimit se: E keqia qe pengone ne pavarsine e Kosoves eshte kleri muslimane dhe feja Islame; sherbejne si alibi per ti shtruar rrugen mashtrimit dhe tezave Serbo-Sllave.
    Per mua, pranimi i ketyre tezave vetem thellojne percarien,dhe sjellin pasoja shkatrrimtare per Kosoven dhe gjithe ceshtjen Shqiptare. Me ka bere pershtypje, se keto "teza" nuk precipitohen si gabime,por pranohen nga disa si gjetje te arira.
    Nuk e di se c'munde te presesh nga nje shoqeri qe ka nje shendete te till morale , qe u meshone fort disa principeve rracisto fetare,qe e bejne qenien njerezore te mos ndihet i barabarte, dhe me e keqia, i vrare ne ndienjat e tyre shpirterore fetare!!
    Pra: trajtimi dhe menira qe i bejne ketije problemi duke genjier, mashtruar e shpifur (dihet qe genjehet e shpifet per ti sherbier nje qellimi madhore)tregoin dhe nje here se -MERCENARET- e ideollogjise se stervietruar Serbo-Sllave, kane futur hundet dhe ketu.
    -----------------------------------------------------------------------
    ps:Sa per kujtese

Ne vitin 1982 jane perpunuar dhe dy alborate te Cubrillovicit nga "shkencetaret" shoviniste Serb,"Nje Shqiperi e dobet, dhe Kosova - e jona".Kurse tjetra "Po te duam te mbaim Kosoven, duhet te armiqesoim shqiptaret me njeri tjetrin ne Kosove,dhe shqiptaret e Shqiprise me shqiptaret e Kosoves.

Sherbimi sekret Serb ka shpenzuar vetem ne vitin 1991-1992 ne drejtime te Shqiprise dhe Kosoves 18miljon USD?(a ju kujtohet debati i parlamentarve Serbe) Kuptohet te gjitha keto vetem per -mercenaret- e tije, qe te percain dhe destabilizoin shqiptaret. Dhe rezultatin e kesai e pate me Shqiprine ne vitin 1997 ,dhe tjetren me percarien fetare te tanishme.
    ..................

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    JA se cka thot Arber Xhaferi per synimet e proarabeve :

Sfida e Identitetit

Nė skenė shfaqen edhe ide tė tjera qė janė diametralisht tė kundėrta me maksimat e rilindasve tanė. Shfaqen ide pėr veēori fetare tė kombit. Me kėtė rast duhet tė pėrmendet projekti vehabist i theksimit tė kodeve, tė tipareve "islame", arabe tė shqiptarėve. Vehabistėt dhe zėdhėnėsit e tyre shqiptarė nuk bėjnė fushatė dhe analiza tė aspekteve teologjike tė islamit, si bie fjala funksionimi i sheriatit nė shoqėrinė moderne, njėsimi i funksionit tė pushtetarit dhe prijėsit fetar nė figurėn a kalifit nė shoqėritė moderne, por kryesisht merren me detaje qė shqiptarin e veēon nga trungu shqiptar dhe e afron me atė arab, pra nuk investohet nė thellimin e besimit, tė diskursit teologjik, por investohet nė kode dalluese brenda pėr brenda substancės shqiptare. Tė gjitha kėto ide tė llastuara, kėto aventurizma intelektuale apo projekte tė pėrimtėsuara integraliste arabe qė infiltrohen lehtė-lehtė pėrmes petkut fetar nė esencė e dromcojnė substancėn unike kombėtare shqiptare. A do tė mbyten edhe kėto sfida tė brendshme tė identitetit unik shqiptar ashtu si ato tė jashtmet nė pellgun e vlerave tė rilindasėve tanė, mbetet tė shihet. Si do qė tė jetė, materiali ėshtė tepėr i ēmueshėm pėr tė lejuar qė me tė tė bėhen eksperimente sqimatare.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Paskam harruar ta ceke burimin

Sfida e Identitetit Arber Xhaferi

http://www.illyria.de/

U hodh nje askeri e tere duke thene se une po trilloja dhe se po akuzoja hoxhallaret per antikombtarizem, tash keni shkrimin e nje njeriu kompetent i cili ne menyre mjaft te theksuar u tregon se jane aventurier dhe se shqiptaret nuk mund te behen arab, sidoqofte keta ne prapaskene jane duke punuar tmerrshem dhe lidhjet e tyre jane te gjata... Detyre e cdo shqiptari qe deshiron perparimin e kombit eshte t“i luftoje keta pinjoll te sulltan Mratit dhe vllezerit e Bin Ladenit!
    Nuk ka ndihmuar clirimin ton Lindja, por Perendimi me qendrime pro arabe varrosin pavaresine e Kosoves. Gjera te tilla kenaqin Serbine!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    o alban, te garantoj, se vahabizmi nuk ka mundesi as ne minimum te shtij shpifje. Mos haro, ne jemi shqiptare, dhe kokeforte, ne kena islamin tone, dhe grate tona kane lejen e shoferit. Islami ne maqedoni eshte mire i rrenjesuar, dhe nuk ka luhatje.

---------- Vehabistėt dhe zėdhėnėsit e tyre shqiptarė nuk bėjnė fushatė dhe analiza tė aspekteve teologjike tė islamit, si bie fjala funksionimi i sheriatit nė shoqėrinė moderne, njėsimi i funksionit tė pushtetarit dhe prijėsit fetar nė figurėn a kalifit nė shoqėritė moderne, por kryesisht merren me detaje qė shqiptarin e veēon nga trungu shqiptar dhe e afron me atė arab, pra nuk investohet nė thellimin e besimit, tė diskursit teologjik, por investohet nė kode dalluese brenda pėr brenda substancės shqiptare-------

, dhe?, ithtare te ndryshem ke ne cdo kend, ne cdo moment. PYetja eshte SA DO TE KET FRUTE NJE IDEE E TILLE?, aq sa ka ne pergjithesi, PERVEC NE ARABINE SAUDITE ASKUND TJETER. Eshte kote te diskutojm per nje vecanti te tille. Ndoshta vahabizmi ka arrijtur nje perhapje ne ceceni, por thash me larte, NE JEMI SHQIPTARE. Dhe sa kemi kujdes per traditat, e din vet. Nje risi e tille, qe edhe une e quaj destruktive, don se pari studjues qe ne vendin tone MUNGOJN, don ambientin e nevojshem, LUFTEN, qe tek ne mungon (shih bosnjen, atje pati sukses deri diku), ku arrin te depertoj ne zemrat e njerezve nepermjet te psihollogjise.

Albano, dhe thuaj xhaferit, le ta studjoj pak me shume problemin, e do te shoh se ka gabuar, ndoshta jo ne essence, por me siguri e ka mbivleresuar. Edhe me tej e konsideroj Arbenin si nje Koke te Afte politike. Shihet sidomos tek "SI DUHET" te veprojn shqiptaret musliman!!!

Flm
    albanish by nature

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •