Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 55
    yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    mariglennora,

perse e luan rolin e avokatit?

Ky njeri, Shen Albani, vetem ne kete jave te fundit i ka hapur mbi 5 tema qe e trajtojne Islamin dhe asnjera prej tyre nuk eshte reale!

E para, sepse ky njeri ben haptazi propagande anti-islame-

E dyta, sepse e shfrytezon faktin se shumica derrmuese e shqiptareve jane muslimane ta ktheje kundrejt tyre-

Dhe e treta, sepse ky njeri nuk ka asnje baze per ato qe i thote dhe se ky njeri shpif e genjen haptazi ketu!

Nuk me durohet kur njerez te "huaj" qe s'kane lidhje me realitetin ne Kosove, marrin e behen avokate ketu?

Mendimin e vet e shpreh, por ai mendim nuk duhet te provokoje e irritoje mendimin tjeter. Sepse edhe mendimi i "anetarit te ri" eshte i lejueshem ketu. Cka nese eshte anetar i ri? Zeri i tij nuk jehon sa i Shen Albanit? Apo, duhet ta korruptoje dike?

Ketu kerkoj formalisht nga moderatoret te nderhyjne tek ky person me pseudonimin Shen Albani dhe t'ia perkujtojne edhe njehere rregullat e Forumit.

"Ofendimet, nencmimet, dhe fjalet qe permbajne urrejtje fetare, gjinore, racore nuk jane te lejuara".

StarCraft

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuk pata shkruar te temat fetare sepse pata ndermend te flisja per ceshtje kombtare, mirepo askeria turke dhe pinjollet e tyre u turren edhe ketu!!!

Keta asker propaganden islamike e shohin si e drejte e tyre morale, por antipropaganden islamike e shohin si mekat. Keshtu keta e kuptojne demokracine!!!

Dikush i jep vetes te drejte te tregoje perralla, por nuk toleron lakuriqesimin e atyre perrallave!!!

E ai qe jeton ne Istanmboll, prej tij nuk mund te pritet karakter tjeter, por thellesisht anadollak!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 17-11-2002 mė 19:17

kerkuesi
    Anėtarėsuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    mbase e ngrita pak tonin e zeritpor me vjen keq pasi jam shume shume i LODHUR duke degjuar kudo termin TRADHTAR nga njerez injorante, por asaj qe thashe me larte i qendroj akoma sa per ate ate historin e kepucarit nuk mora vesh kush ishte piktori ne kete mes.(?)
    sa per ceshtjen ne fjale mendimin tim e kam shprehur dhe ma sma do mendja se e ke lexuar pasi nuk do flisje keshtu mundohu te jeshe me koherent me ceshtjet per te cilat shkruan.

ti starcraft me me nje pseodonim te HUAJ SMUND TIA LEJOSH VETES TI THUASH NJE SHQIPTARI QE TE MOS AKTIVIZOHET NE CESHTJET E SHQIPTAREVE.
    PASI NE SHPINE TIME KANE BUJTUR PER 2 MUAJ 24 KOSOVAR DHE FAMILJA IME ESHTE ME EMER NE JUG TE SHQIPERISE VETEM PREJ NDIHMAVE QE GJYSHRIT E MI I KANE DHENE SHQIPTAREVE TE DEBUAR NGA GREKET DHE TANI BABA ME KOSOVARET.
    por prape ska problem se shqiptar je dhe ti dhe shpresoj qe kete e ben nga deshira per ti pare me mire shqiptaret ne te ardhmen
    dhe jo nga deshira per ti percare ata.
    PAUCA SED MATURA

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Une e konsideroj kete teme te mbyllur per mua sepse doli keq nga binaret.

Ne fillim pata besuar se do t“i analizojme shterrueshem qe te trija pike qe pata vene ne pah, pika qe shume gazeta perendimore , duke i shtuar edhe korrupsionin, tregojne se do te demtojne pavaresine Kosoves.

Tema u kap nga bishti dhe si zakonisht kur dicka ne menyre tendencioze kapet per bishti analize te drejte dhe gjakftofte nuk ka. Tema ishte hapur te ceshtja kombtare dhe si pike te pare nuk kishte ata derra hoxhallare qe perkrahin Bin Ladenin. Madje kurre nuk kam menduar se ndonje shqiptar ngrit ne kembe pse kritikohen hoxhallaret qe perkrhain nje derr si ai! Vertete kurre nuk me ka shkuar mendja se ka njerz te tille te ne!!! Kurre nuk kam menduar se njerzit anashkalojne pavaresine, por cirren e bertasin mos i preket zalloret sepse ata jane elita jone kombtare !!! Vertet paskam besuar naivisht se cod shqiptar eshte kunder ketyre qe bejne propagande antishqiptare dhe proarabe.
    Por ja sic shihet kemi ketu njerez qe edhe pse u sjell fakte, edhe pse u sjell linket nuk dojne t“i shikojne, por ofendojne diskutuesin dhe keshtu e prishin temen! Per fat te mire ky soj te shqiptaret eshte i ralle dhe teper i vogel. Keta kane arsyet e veta pse hidhen ahtu dhe pse perlcasin si tullumbace kur zihen me presh ne dore !!!!

Te ceshtja kombtare pata pritur me arsye njerez te pergaditjeve tjera, e jo bij te hoxhallareve apo pronare te faqeve islamike!!! Se paku jo njerez te nivelit kaq te ulet!!! Vrtete disa shkrime i kam lexuar vetem ne fillim, sepse me vjen keq kur shoh se cfare njerze kemi dhe me cfare edukate !!! Dhe shume here keta deshirojne te deshmohen si shembuj par exellence te Islamit dhe mbrojtes te tij. Mu gojendytet!

Cdo shqiptare e din se korrupsioni, kriminaliteti dhe animi ne drejtim antikombtare dhe antievropian, prish idealet tona, por ketu i kemi dy tre veta, qe kete nuk e pranojne, madje nuk i thojne dy fjale kunder atyre qe mirren me devijime historike kombtare, por te prekur thelle pse ne ate pike ishin hoxhallaret u turren te deshpruar, te nervozuar dhe ofenduan aq sa munden dhe aq sa diten.
    Une me keta ofenduesit nuk u pata marre e as nuk e dija se ekzistonin, une permenda vetem pengesat qe mund t“i dalin pavaresise, mirepo keta treguan katerciperisht se pavaresia nuk u intereson, por u interson te mbrohen ata derra hoxhallare, ata derrra qe mbajne faqet islamike me foto te Bin Ladenit. Ata derra qe aeroplanet amerikan qe shpetuan Kosoven i quajne aeroplan gjakatare!!!

Po pse keta u deshpruan keshtu, pse keta mbyllen syte nga tema qe kisha hapur, por u kapen vetem per njerin nga argumentet. Keta u terbuan keshtu keq sepse kishin mizen mbi kapele. Une nga ana ime kam informuar disa parti politike, per disa hoxhallare dhe per disa web shqiptare qe me punen e tyre demtojne pavaresine e Kosoves.

Detyre e cdo shqiptari qe deshiron pavaresine Kosoves eshte t“i pengoje ata qe demotjne, ose nese nuk ben gje per kete pavaresi se paku te mos e pengoje ate!!!

I falnederoje te gjithe ata qe ne menyre te drejte u munduan t“i bashkangjiten ketyre temave...i falenderoj edhe ofenduesit se keshtu me ben te kutpoje se kush ishin ata!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 17-11-2002 mė 20:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    Mua mė vjen keq qė tema e filluar nga Shėn Albani, nė esencė, ėshtė keqkuptuar dhe ka marrė kahje tė padeshirushme. Por, njė gjė ėshtė e rėndėsishme pėr t'u cekur se cėshtja e pavarėsisė sė Kosovės ndodhėt para njė sfide dhe njė udhėkryeqi jo tė dėshiruar. Kosova, pėr herė tė tretė nė kėto 100 vjetėt e fundit, ka para vetės momente vendimtare dhe nevojitet njė angazhim i duhur i gjithė spektrit politik, intelektual dhe moral qė mos tė bėhen gabime si nė tė kaluaren (1912, 1945). Kam kėto arėsye qė me shqetėsojnė e do tė ndalem vetėm nė pikėn e parė tė paraqitur nga Shėn Albani:

1. Nė Kosovė ka fituar votat njė krah politik qė nė tė kaluarėn ėshtė i njohur " me e zgjat qafėn" cka i ėshtė afruar nga ndermjetėsues tė ndryshem nderkombėtarė;

2. Gjendja sociale ėshtė dramatike, me njė papunėsi mbi 70 %, dhe tė duket se po mendohet nė njė varfėrim tė qėllimshem tė popullatės, qė pastaj tė pranojė gjithcka "cka t'u afrohet"; dhe

3. njė fushatė e paskrupullt e disa "kasnecėve" rreth disa gazetave tė dyshimta qė i bėhet krahut tė luftės (UCK) bashkė me policinė nderkombėtare dhe nė kor me propagandėn e Koshtunicės. Kėtu i fus edhe ata qė me dije apo pa dije, nė vend qė t'a ndihmojnė anėn kombėtare, u bien daulleve tė injorancės dhe prapambeturisė.

Tung!

P.S.
    Ndėrsa sa u pėrket komenteve tė disave qė nuk thonin asgjė pėr temėn nė fjalė, por mirreshin mė shumė me fyerje personale ndaj Shėn Albanit, tė them tė drejtėn, nuk mė kanė imponuar. Mė ka imponuar kultura e Shėn Albanit qė nuk u pėrgjigjet drejtėpėrdrejt
    provokimeve tė tilla.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 17-11-2002 mė 22:06

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Mariglennora

Pseudonimi im nuk ka te beje me temen ne fjale. Pse e devijon temen nga andej? Vetem te pyeta se mos e luan rolin e avokatit te Shen Albanit?

Ky njeri hap teme per Pavaresine e Kosoves, por nuk mbetet me kete, ky shkon aq larg sa neve (specifikisht mua) na karahason me anadollak dhe njerez te prapambetur.

Madje e permend edhe Osama Bin Ladenin, qe nuk ka lidhje fare me identitetin shqiptar. Ky ketu nuk po kerkon arsye te varrosjes se Kosoves, por material per propagande te dhunshme anti-islamike.

Dhe ta dish, s'jam musliman. I takoj Budizmit.

Te them se realitetin kosovar nuk e di, nuk te them se s'ke takuar e s'ju ke ndihmuar kurre kosovareve. Ajo eshte dicka tjeter. Ta dish realitetin kosovar, do te thote te dish me shume se e Qeveria e Shtetit "ame" te lejon te dish. Qe ta kuptosh esencen e shkrimeve te Shen Albanit duhet ta dish edhe demografine e Kosoves.

Por, nejse se kjo teme u kthye ne arene lufterash.

Me fal nese kam qene i vrazhde.

Kurse ju gjithe te tjeret baballare te mendimit te drejte,

Meqe ketu jepni "fakte" mbi ato qe i dini dhe mendoni se i dini, lejoni qe edhe te tjeret (pamarreparasysh a jane anetare te rinj a jo) te prononcohen. Se medaloni i ka dy faqe. Jo vetem nje.

Shendet!

StarCraft ose Trimi

P.S. Kerkoj falje per dalje nga tema. Nese eshte e nevojes nuk do kyqem me.

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655

Disa pengesa per pavaresine e Kosoves...

titulli i themes
    menyra e shtruarjes se kompozicionit
    kahjet stigmatike te thurura lemsh pa fije
    injorimi gjeneral i fese me te madhe shqiptare
    fjalori banal kundrejte klerikeve fshehur pas nje pseudonomi
    moskonkretizimi i fakteve e perzierja e tyre bisht pakrye...
    mosnjohja e situates se vertete politike ne Kosove
    mungesa e njohurive perkatese edhe per ato gjera qe jane krejt te njohura edhe per publikun e gjere...

bejne qe kjo theme ka krejt tjeter qellim dhe shprehet ne emer te demtimit te pavaresise se Kosoves!

Mendoj se jane disa faktore tjere shume me ekzistent, se sa keta tre faktore: politikanet kosovare nen nivel - kriminaliteti dhe hoxhallaret...keta tre faktore i dijne edhe femijet!

Une mendoj se ka tjere faktore evident pengues, per pavaresine e Kosoves:

1. Largimi nga skena politike e shqiptareve me njohuri, aftesi organizative, fuqi shprehese, me influence politike, qe do ta neutralizonin politiken hegjemoniste mbi tokat e popullin shqiptar

2. Distancimi politik i figurave shume me prestgjioze, se sa keta qe jane sot ne arenen politike kosovare e shqiptare, largimi i tyre nga atdheu, degradimi i tyre politik, kur ata ishin shtyllat kryesore
    per lirine e Kosoves

3. Neutralizimi i figurave politike shqiptare jasht Kosoves, qe luftuan direkt per lirine e Kosoves

4. Demtimi dhe zhdukja fizike e figurave te njohura, qe nuk i mori as zjarri i luftes dhe i zhduki sherbimi sekret hegjemonist e pro-hegjemonist mbi shqiptaret, permes veglave te tyre

5. Friga e politikes nderkombetare, se po u be Kosova e Pavarur
    me ata qe nuk i njohin kufinjt e sotem politik, duhet harta e re

6. Herrja e forcave politike dhe degradimi i tyre nga vet fuqite, sipas huqeve politike serbo-maqedono-malazezo-greko-bullgare
    sipas rrehjes se telave moskovite

7. Neutralizimi i politikes shteterore tiranase, mbi influencen per Kosoven ne arenen politike nderkombetare

8. Ndrydhja e shtrydhja e forcave te reja nen rekomandimet e politikes kosovare, pa kurrefare kompetencash per shtruarjen e
    vendosmerise se popullit per pavaresi

9. Lenia mbasdore ekonomike, mungesa e paradhomave legjislative per vetvendosje si organe zyrtare juridike e politike

10. Kufizimi i te drejtave te organeve vetqeverisese ne gjyqe, arsim e shkence shqiptare te mirefillte

11. Dirigjimi politik nga jasht dhe baraspesha politike e fuqive, se cka do te behet nese Kosova behet e pavarur

12. Mbetja e Kosoves Lindore, Malesise se MbiShkodres (Malesia e Madhe), Ilirides jasht - Kosoves politike, kur ato ishin te lidhura direkt ne clirimin e Kosoves

13. Presioni energjetik, social, i papunesise e mosprivatizimi i enteve kapitale ekonomike, industriale kosovare ende - duke futur pesimizem se ne Kosove kushtet ekzistenciale jane minimale

14. Degradimi i TMK, si ushtria e ardhshme e Kosoves dhe presioni
    mbi formimin e forcave te armatosura kosovare

15. Mbajtja pezull e rezolutes 1244 mbi Kosoven, ku duhet nje tjeter per pavaresine e Kosoves

16. Mosmbajtja e nje Daytoni per Kosoven

17. Moskoordinimi i atyre partive politike kosovare per nje qellim te caktuar konglomerativ kur eshte ne pyetje shtetesia e re

18. Pritja ne kohe, derisa te pjeken kushtet per nje vendim marreveshtjeje politike Prishtine-Beograd (qe nuk do te ndodhi kurre me nje perfundim real)

19. Intevenimet sekrete hegjemoniste mbi shqiptaret organizues
    permes pendes e fjales se fuqive, si protektorat nderkombetar

20. Vlimet e luftes se re me fuqi boterore, qe Kosova te mbetet nen hijet e tyre

21. Mosangazhimi i kuadrove te reja progresive, qe ishin e s'ishin te rrehur nga regjimi beogradas

22. Skajimi ne paraburgime i figurave te njohura ushtarake te luftes clirimtare te Kosoves, me procese te montuara politike

23. Qendrimet e reja ekonomiko-politike euro-amerikane per influencat e tyre ne Ballkan

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Dua te falenderoj keta persona per qendrim te drejte dhe objektiv

Ujku'80
    mariglennora
    shkodrani108
    Tal Aga
    RoniSotiri
    Deh Lumi Lumi

jo t“i falenderoj pse perafersisht mendojne si une, por t“i falenderoj per kulturen tyre dhe veshtrimin objetktiv dhe jo emocional te temes. Ka shume njerez qe mendojne si une dhe ka shume qe nuk mendojne si une! Temen kisha hapur edhe per te diskutuar me njerz te tille, te ceshtja kombtare, por jo me hoxhallare. Zaten si Kosova si Shqiperia jane zotuar se fundamnetlaizmit nuk do t“i lejojne hapesire vepruese. Amin!

Nuk eshte avokat imi ai i cili pajtohet me mendimet e mia. As nuk eshet avokat i yti ai i cili pajothet me mendimin tend. Nese mendojme keshtu dmth. se pajtimin ne mendime duhet ta shohim si gje negative. Njeriu eshte qenie sociale dhe gjen harmoni intelektuale me veshtrimet e dikujt, e me te tjetrit jo. Kjo eshte e rendomte ne demokraci dhe e ndaluar ne diktatura fetare e komuniste!
    Cdo njeri ka veshtrimin e vet personal, por jo cdo njeri ka paragjykime.
    Kjo, keta zotrinj me lart i dallon cilesisht nga disa ketu. Eshte thellesia e tyre analitike per tu futur ne nje ceshtje, dhe cektesia ne anen tjeter e tayre qe apriori sulmojne!!! KEta sulmojne edhe pse u thua : ja fakti, ja linku ja fjalia , shikoe. Keta nuk e shikojne sepse keta si elite kombtare konsiderojne hoxhallaret dhe mbrojne kultin e tyre!
    Jane dy veta qe iu bashkangjiten Nuhes ne veshtrimet e tija. Nuha si Nuhe, jeton ne Perendim vet, por nuk ndalet tua rekomandoje te tjereve Lindjen!
    Keta dy jo qe u moren me fakte, por paten vetem nje qellim: hajt ta shajme disktuesin dhe pastaj ky iken nga kjo teme apo nga forumi.

E rilexova edhe nje here temen e pare qe kisha nisur, nuk kishte asnje prapavije, kishte brenge si rezultat i nje shkrimi te gjate ne gezeten "Zeit" te Gjermanise. Ku ishte atehere mekati im dhe si meritova une ato ofendime ne postin 25.
    Mund te lexohen te gjitha shkrimet edhe nje here dhe askund nuk mund te perligjet nje masturbim i tille banal. Une pata shprese se ai shkrim do te fshihet, jo pse mua me pengonte, jo se pse nje vlersim i nje anonimi do te humbte vleren, por thjesht se ishte tejpertej jasht teme dhe ishte ofendues edhe per forumin qe toleronte nje shkrim te tille, pa asnje nevoje!!! A thua sa jane krenuar keta me ofendime te tilla ???

Une jam mesuar qe para sulmeve te tilla te mos dorezohem, sepse e di se nje reagim i tille primitiv ndodh kur dikush nuk ka argumente dhe ne mungese te ketyre perpiqet te ekskomunikoj dhe te denigroje ate qe nuk mendon si ai. Ne kete menyre sillen edhe turqit ne forume gjermane kur mebeten pa argumente nga pyetjet qe i bejne atyre gjermanet!!! Demokracia kerkon qe te mos largohesh kur ke argumente, por te luftohet parazitizmi diletant!

Mirepo meqenese disave ketu nuk i interson pavaresia, por mosprekja e kultit te hoxhallareve tema u shndrrua ne pazar maxhupesh, ku dolen psikologot, magjstricat dhe magjistaret dhe nuk u moren me faktet e pamohueshme, faktet me fotografi dhe me shkrim, por mu hodhen mua ne qafe me ofendime me te uleta. Keta e konsiderojne dinjitet dhe virtut vazhdimin e rruges se sulltan Muratit dhe cdo devijimin jasht kesaj rruge e konsiderojne perversion ekstrem. Keta e konsiderojne te mireseardhur fundosjen, por jo perparimin...

Meqenese dy veta i kam futur ne listene injorimeve dhe shkrimet e tyre nuk i shoh me, shpresoj te vazhdojme diksutimin...se paku te provojme edhe nje here...

Taktika perendimore...

Faza e pare carmatimi i Kosoves
    Koha dhe ndrrimi gjerneratave
    Keta do te presin qe nje dite para bote te deshmojne se Kosova nuk eshte e afte te mbaje shtet.
    Ne tryeze nuk luftohet , por behen kompromise edhe ate te detyruar
    Marrveshja e RAMBOUILLETS eshet teper elastike
    Populli ne varferi qe numron Lumi nuk do te mirret shume me pavaresi, por do te interesohet per pune dhe mbijetese...

Nese dikur duhej luftuar per ta arritur pavaresine, sot eshte e nevojshme puna cilesore, bashkjetesa dhe siguria per pakicat per te cilat te gjithe insistojne dhe demokracia e vertete. Bota nuk do te ndihmoje ne pastrimin e Kosoves prej pakicave!
    Administrimin e vertete dhe funksionimi i shtetit ligjor e kane permendur te gjitha ata qe mund te konsiderohen miq te Kosoves. Pa kete parakusht Kosova nuk do te kete pavaresi sepse lobi proserb gradualisht po gjen miq te rije neper Evrope dhe bote.
    Kriminaletit, kontrabanda me femra, korrupcioni dhe ne fund ata hoxhallare qe ne faqet e tyre perkrahin Bin Laden ne internet dhe ne tubime kudo behen kunder amerikaneve, ata hoxhallare qe ne faqet e tyre dhe ne tubimet e tyre i thojne poullit se do te vije koha kur muxhahedinet do ta " CLRIOJNE " Romen nga te pafet, kane lopata ne dore nbashke me mafiozet dhe bejne varrin e pavaresise.
    Kur te zgjohemi mund te lexojme vetem mbishkrimin: Ketu pushon pergjithmone nje pavaresi aq e deshiruar, por aq shume e penguar.
    PEnguesit do t“i hedhin lopata anash se puna e tyre aty perfundon dhe do ta nisin bashkejetesen vellazerore me punedhensit e tyre ne Beograd.

PS.

Edhe une di te shaje, por me qendrimin tim kam dashur t“i jap nje shembull te kultivuar polemizimeve ketu. Do te periqem ta mbaje kete linj sepse ne thelb kam nje edukate tjeter, por kur ta verej se ndryshe nuk kuptojne, atehere do t“i pergjigjem edhe une me nje gjuhe qe ata e meritojne!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 18-11-2002 mė 05:45

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    o shoku alban,

a nuk e sheh se me kete tekst i ben qejfin vetem vetvetes?, sidoqofte, mua nuk me interson ty, te kam thenen njehere, dhe une nuk do te lejoj qe ne menyre kaq naive e banale te shahet feja islame. Nje gje te te jete e qarte, ende bejm fjale per pjesen dermuese te popullit. Nje popull me nje shkalle analfabetizmi te larte, sic jane shqiptaret, me siguri nuk perkrah mendimet tuaja te papjekura e lukthore. Ty folen ketu per argumente, e sjell nje tekst nga nje liber, KU ASKUND NUK SHIHET NJE CFARE EKSTRAVAGANCE, por mendimin tend bazuar ne fillozofine e gabuar "zoti ka per detyre te mbjell dashurine, dhe asgje tjeter" prezenton krejtesisht te shtrmberuar nese shiqohet problematike ne essenc, dhe cuditesh kur njerez qe kane njohuri me te medhaja se ty po te keshillojn?

Hap nje teme tjeter, dhe do te diskutojm luften e bedrit, nuk eshte problemi ketu por problemi je ty, qe nuk ke aftesi te pranosh se pari kritika negative, dhe se dyti te nxjerish konkluzione llogjike, me shume nuk pritet prej teje, thjesht te llogaritish sipas ligjeve matematikore.

Sa per temen tende, esht disktuar ketu edhe me gjere, gjurmo ne forum e do te shohesh. Dhe vetem per pamvaresine e kosoves mos mu turr mua ne qafe, se nuk ke njohuri mbi perzonin tim,edhe pse mendon se me njeh me tashti, por ty nuk mund te me njohesh, se po te me njihje, do te shihje se une me shume se ty brengosem per POPULLIN TONE, e din pse?, une nuk mundohem tja mare identitetin, dhe shqiptaret jane MUSLIMAN, te tille do te mbeten se jeta. Shihe njehere nga kjo ane problemin, gabom, kur mendon se shqiptaret jane gati te shesen bithen, per cka?, per para, per nje jete me luksoze?, nese mendon se keta gjera do te na sjell nje akceptanz e perendimit, atehere je i mjere. Gjera te tilla nuk na sjell perendimi, por PUNA jone, mos mbaj gajle, se per te na fale nuk na fal ASKUSH gje, edhe aeroplanat amerikan nuk na falen gje, por ata shqiptare qe rrane ne token sqiptare, se amerika, shoku alban, humbi KATER ushtare, edhe ate, jo ne lufte, por ne nej akcident. Ky eshte realiteti. Mos i keqinterpreto shkrimet e mia si "antiamerikane" por thejsht si konkluzione te ftohta. Mua nuk ma ndin per nje hoxhe binladian, e as per nje politikan bushian. Qellimi kryesore eshte interesi SHQIPTARE. Vet ishe ai qe u tregua i habitur mbi refereimet e mia ne ceshtjen e shqiptareve te turqise, apo?, pse mendon se kam ndryshuar?, une kam mbetur i njejti, dhe i tille do te jes gjithmone, te kam thene prioritetet e mia, dhe nje shkelje abzurde e ndjenjave te muslimaneve nuk mund nga ana ime te toelrohet, perse?, per hire se ty mundohesh te mbrojsh shqiptarine?, a ke menduar njehere se sa dem i ben shqiptarise?

Nje gje te na jete e qarte shqiptare, ne si popull figurojm ne tefterat e perendimit si musliman, edhe me nje tatu te kryqit ne balle, tek ata do te mebetemi musliman, dhe si te tille do te vleresohena. Fale kohes, ne te cilen mbreteron nje liberalizem ne bote, profitojm edhe ne si nje popull JOINTERESANT ne skenen boterore, por nese shikohet me thelle, ne perfitojn ne MINIMUM, e jo ne maksimum, dhe ku eshte shkaku?

Ose te themi me fjalet e shirakit "shqiptaret duhen te ēihen, e te mbeten te virgjer", jo bre burra, ne do te kishim mbet te virgjer, po te donin europjanet, se paku tmerri qe kapi kosoven do te kish qene me i vogel, a mud te me ndjekish shoku alban?, kush e varros pamvaresine e kosoves?, e varos politika europjane. Nje kriminalitet i larte nuk eshte pengese per pamvaresi, perkundrazi, kriminaliteti eshte pjelle e ceshtjes se varet. Vakuumi politik ne kosove eshte me tash tre vjet prezent, investime nuk ka, vende pune nuk ka, e perse?, kujtohu ku thash, se europa eshte aty nese ka interes, por edhe te kish interes (qe duhet ta kete pershkak te pozites gjeografike te trojeve shqiptare), ajo nuk do te bente me shume se minimumin, e din pse?, sepse jena musliman. Eshte deshire e arsyeshme e ytja dhe e kadarese te behena te krishtere, qe te perfitojm MAKSIMUMIN, por, ku eshte dinjiteti, qe eshte me karakteristikja e te qenurit shqiptare, dhe qe na ka mundesuar mbijetese te shekujve. Te leme vlerat tona te kultivuara me shekuj per hire te kohes?, kush te garanton ty nje vazhdim te politikes aktuale pas 10 viteve?, por une te garantoj se edhe pas dhjet viteve do ti kesh te njejtit shqiptare.

Une nuk kam gje kunder amerikes, une kam gje kunder shkrimit ne veturat e policise ne kosove (qe duhet te jene SHQIP), une nuk kam gje kunder europes, une kam gje kunder mosprezences se sportisteve kosovare ne fushta sportive europjane, dhe une nuk kam gje kunder teje, por kunder fjaleve te pamatura dhe te pavendta tuajat, nje ekscerpt i vogel mbi“do gjera qe me pengojn ne kosove.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuhe perseri po kthehemi ne fillim: Ja se cka thua:

"te kam thenen njehere, dhe une nuk do te lejoj qe ne menyre kaq naive e banale te shahet feja islame"

Nuk do te lejoje, nuk te duket ky mendim qesharak? Deri sa te ekzistoje njerzimi njerzit do te flasin jo vetem kunder Islamit, por edhe feve tjera. Ti mund te mos i aprovosh keto mendime, e drejte e jotja, por t“i ndalosh nuk mundesh. Ne kete shkrim une nuk jam marre me Islamin, por me hoxhallaret. Cka te them une ty Nuhe kur ti shtremberon shkrimin tim. Apo me qarte ta thjeshtesojme pak: Pse ti mendon se hoxhallaret jane Islami???

Une kam hapur nje teme pa pretenduar se kam thene fjalen e fundit, e drejte e jotja dhe te tjereve ka qene me fakte t“i kundershtoni mendimet e mia, qe do te me kishte gezuar dhe t“i shtonit faktoret tjere qe mund te na pengojne!!!
    Ju kete rruge komunikuese nuk e zgjodhet, por parapelqyet nje rruge te pandershme dhe perjashtuese.

Une kam kritikuar hoxhallaret ne baze te faketeve te prekshme, tjetri mund t“i kritikoje priftat e popat nese bejne dicka kunder pavaresise. E drejte e imja nuk eshte te futem e te flase per gjerat qe nuk di, por per ato qe i shoh. Nese ti si inxhinier me shpjegon dicka , od te degjoja me vemendje sepse ne drejtimin tend nuk di asgje.

Nuhe nese ti i ven vetes per detyre ta mbrosh Islamin, atehere merr nje detyre qe nuk ta ka ngarkuar askush. Islami burimor dhe Islami shqiptar jane dy kepuce te ndryshme. Islami jone nuk i pengon askujt, ne krahasim me ate burimorin ne jemi si protestantet ne krahasim me kishen katolike!!!

Me pak fjale ti mundesh t“i perkrahish apo t“i gjykosh ato qe une kritikova te hoxhallaret dhe te kalojme ne pika tjera.

Eshte per ty e drejte te quhen aeroplanet amerikan gjakatare nga shqiptaret ?

Eshte per ty e drejte qe nje faqe shqiptare mban fotografine e Bin Ladenit ( E Hitlerit si kryeterroist ne Gjermanin demokratike eshet e ndaluar )

Eshte epr ty ne rregull qe faqet islamike shqiptare , te hoxhallareve mashtrojne popullin se nje dite muxhahedinet do ta pushtojne Romen ? ( Mos harro pak armatimin e sotisfikuar te Perendimit dhe para se te arrijne ata bne Rome do ta hanin ne koke nje bombe atomike )

Eshte per ty ne rregull qe keta mirren me politike afagen, palestineze, cecene por askund me politike shqiptare ???

Ne keto pyetje Nuhe me jep pergjigje dhe te kalojem ne temen e vertete....

Dhe Nuhe une ofendoj Islamin nese une them te paverteta per Islamin, nese them te verteten, atehere une nuk e konsideroj ofendim, por perseritje.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •