Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 55
    Ros Rosaku Maska e Tal Aga
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Fin
    Postime
    228
    Dita!

Tė lutem e nderuar Ditė, shko edhe njė herė nė faqen 1 tė kėsaj teme dhe lexo pėrsėri shkrimin tim sepse tė gjitha ato qė i pėrmend ti, unė as nuk i kam ėndėrruar se le mė t'i kem shkruar!
    Pra, po ēuditem se nga u frymėzove pėr ato qė shkrove nė fillim tė faqes 2. Apo mund tė jenė supozime se, ashtu do tė kemi mundur tė mendonim e ti na jepe mėsim dhe udhėzime parapėrgatitėse se ēka dhe si duhet tė bėjmė dhe tė mendojmė?

Besoj se shkrimi im ishte mjaft i shkurtė e i qartė dhe nuk lente vend pėr keqkuptim.

Ditė, pra tė lutem pėr korrektėsi gjatė diskutimit e mos na ngjit fjalėt ose mendimet e huaja nė gojė pa i thėnė ose menduar ne fare!

Tung.
    tė gjitha me masė!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    albani

"Po pse keta punojne kunder kombit dhe ardhmerise se tij,pse ne xhami nuk ndalen duke folur kunder Kadarese, kunder Evropes dhe kunder Amerikes ?"

He bre alban na trego?, pse nuk ndalen?, edhe gjermania e me ate shumica e shteteve tjera folin kunder amerikes dhe politikes se saj ne orient, dhe?, amerikes nuk ja ndin (e ka jorganin me te gjat se kembet), e ne do te folim. Eshte e drejte demokratike te shprehish pakenaqesine, ate cka sheh, duhet ta thuah, e ben edhe ty, apo?, edhe une do te flas kunder politikes amerikane, qe nuk me pelqen kur behet fjale per interesa nacionale, qe shkelin dinjitetin e njeriut. Sadoqofte sadami i keq e i kuq, me politiken amerikane peson dem POPULLI irakjan, tash me mbi 10 vite, dhe dem peson populli palestinenz, dhe me kete dem peson e tere BOTA, duke vuajtur dhe patur frige nga terrorizmi islamik sic e quajn shumica (netevertet eshte terrorizem POLITIK).

Puna e kadarese eshte diskutuar dhe ka perfunduar me detyren te ndertohet maqina qe do ti kthej shqiptaret e ti bej te krishtere. Edhe hoxhoallaret kete e dijn, dhe presen diten kur de vije ky bekim per popullin tone, dhe shpresoj se atehere prapanica e europjaneve do te jete e hapur per te hyre shqiptaret ne te.

Kalofsh mire ne bith te europes, shume posht kemi ra o shqiptare. Sic mendoni, kete pyetje e kam parashtruar edhe me pare, KUSH JANE ALEATET TANE???

Flm
    albanish by nature

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Dite e nderuar,

nuk je marre mire e drejte me shkrimet tona. Ti brengosesh pse tani si edhe une mendojne edhe disa tjere. NE fakt keshtu mendojne te gjithe shqiptare me edukate shqiptare, por jo ata me shpirt dhe orinetim arab!!!

Alban i nderuar,

tani je ti ai qe po gabon. Une nuk brengosem, se disa te tjere mendojne sikunder edhe ti. Cdo njeri ka te drejte te mendoje e te gjykoje me vete, e aftesia qendron qe duke e respektuar kete gje te arrijme te diskutojme.

Tjetra, duke thene se keshtu mendojne te gjithe shqiptaret me edukate shqiptare, por jo ata me shpirt e orientim arab, meqe une mendokam pak me ndryshe nga ti dhe te thashe te moderosh shkrimin, sepse nuk mund te flasesh per te gjithe njerezit por duhet per njerez konkrete, i bie qe une qenkam me shpirt dhe orientim arab. Larg qofte Alban, kjo eshte nje ofeze e madhe qe me ben.

Ti thua kesht:

"Por ketu ne kete teme keni ngritur problemin e islamizimit te pushtetit ne Kosove dhe tani nuk eshte vetem Shen Albani po jeni bere edhe me shume. "

Dhe kjo eshte akuze e rende qe na ben Ti neve. Asnjeri ketu nuk ka thene se pushteti i Kosoves po islamizohet apo anon ne drejtim te tille, por kemi thene se hoxhallaret ne xhami dhe hoxhallaret virtual ne interntet bejne propagande antiamerikane. Kosova nuk i ka ne krye Mullat si Irani e Afagnistani, por ka njerez me vetedije kombtare apo edhe pa te.

Ate qe kam shkruar ne lidhje me kete gje eshte keqinterpretuar Alban. Problemi i islamizimit, do te thote ne kuptimin tim, nje rrezik qe ekziston, qe mundet te perfshije jeten politike ne te tashmen e te ardhmen, pra eshte nje problem, nga kjo cilesimi problemi i islamizimit.
    Ndjesen e kerkoj per ate qe ju ne keqinterpretim e keni quajtur si qellimin tim ne shprehje, sepse akuze nuk po te beja me ate qe kisha shkruar.

Une kam shprese se per keta akuze qe ke bere na kerkon ndjese. Keto shkrime i kam lexuar dhe nuk ka thene askush sic thua Ti. Une nje here kam shkruar ketu per nja 10 faqe islamike. Te gjitha kane orinetim pro afgan, pro“palestineze dhe jane teresesisht indiferent ndaj kombit te vet, madje shume here edhe antiamerikane ne shkrimet e tyre!!! Kjo per kete insinuate ne fillim.

Shume mire Alban ke bere qe ke shkruar ketu, po sa vlen kjo, pjesa me e madhe e atyre qe shkruajne ketu ne forum nuk jane shqiptare te Kosoves dhe per me teper nuk jane nga ata qe do te mund te binin ne gracken e predikimeve pro-krimineleve ne shkalle boterore. Ndaj dijet e tua, informacionet qe mund te kesh, shkruaji ne gazeta ne Kosove, bashke me komentet e mundshme per rrezikun qe do te vije nga to. Vetem keshtu do te mund te hyje ne mendjet e njerezve.

Ti thua pastaj keshtu DHE GABoN TEPER RENDE:

"Cfaredo qe te thoni, nuk keni te drejte te fusni ne nje kallep te gjithe popullin, kur mund te jene vetem disa ata qe jane fondamentaliste te terbuar."

Une Dita nuk e kam ditur se per ty qenka popull nje tufė hoxhallaresh, nje kope si ata, nje kolone e peste e cila tash e 500 vjet punon per interesa te huaja.
    Dita perseri akuzon sipas bindjes tende , e jo sipas shkrimeve qe kemi shkruar ne ketu!!! TE lutem permbaju fakteve e mos flit per gjera qe ne nuk kemi folur!!!

Alban,

Me popull une nuk kuptova tufen e hoxhallareve sic e quan ti, me popull une kuptova popullin, ate qe mbush jeten e Kosoves, ate qe punon per te miren e vet e te familjes, ate qe gjen prehje edhe ne besimin fetar, qofte edhe ate jo aq te zhvilluar, por te kufizuar ne festime te dy-tre festave apo te agjerimit me raste.
    Prape ben dicka Alban, “hoxhallaret jane nje kope, nje kolone e peste e cila tash e 500 vjet punon per interessa te huaja”.
    E shikon qe je ti vete qe flet me mllef, dhe faktet qe mund te kesh per veprimtarine e nje grupi fondamentalistesh te djeshem, te sotshem apo qe jane duke u pergatitur per te qene te tille ne te ardhmen i ngre ne nivelin e pergjithesimit.
    Me c’te drejte? Te kam shkruar edhe tek nje postim i meparshem. Cfare do te ndodhte sikur tani te gjithe te ngriheshin e te thonin se te gjithe profterinjte ortodokse ne Shqiperi jane nje kope, nje kolone e peste qe punon tash e sa vjet per grekun?

Dhe pastaj ti konstaton keshtu : " Institucionet e Kosoves nuk jane islamike,"

Po kush tha moj te lutem se institucionet e Kosoves jane te tilla!!! Dita gabimi nuk eshte i keq, por tua vesh ne goje njerzve fjalet qe nuk i kane thene e menduar eshte e pashije.

Ky pohim vjen si vazhdim i diskutimit mbi problemin e islamizimit te pushtetit qe ti ma ke cilesuar si gabimin e pare dhe per te cilen shpresoje se do te kerkoja ndjese.

Dita shko ketu te lutem dhe shiko si Hazreti Shejtani nga Shkupi i thot femres shqiptare se nuk ka te drejta ta pengoje t“i marre dy gra se Kurani toleron katra. Po aty te "shenjat e qametit" do te lexosh se do te vije dita kur Romen do ta clirojne muxhahedinet. Kujt i sherbejn perversione te tilla Serbise apo Kosoves ??? PSe duhet te clirohet Roma dhe kur ka qene Roma toke zallore??? Pse ky derr nga Shkupi ben propagande te tille dhe cka mendon ti nese kjo faqe lexohet nga ndonje serb dhe perhapet ne BOTE, A drita te lutem cka i thua ti ketyre derrave ??? Tash dua pergjigje faktet t“i numrova pjeserisht, por kam edhe shume tjera, ku Skenderbeun e quajne bir shkine, ku nuk dojne kombin po synojne islamizimin e tutjeshem, ka edhe cudira tjera se nuk duhet te mesohen humanistet krishter, se ata ishin spiun Rome, etj.etj....

Kjo kolone e peste ka nisur ta shkruaje historine shqiptare sipas rregullave te Kuranit....

Alban,

Hazreti Shejtani nga Shkupi ato fjale le t’ia thoje sa te doje femres shqiptare. Ai nuk e ka femren ne dore. Mashkulli dhe femra ne vitin 2002 jane dy qenie njerezore me te drejta te barabarta, qe jetojne ne nje shtet e ne nje qytet qe ne rastin qe ti permend eshte Shkupi. Shteti maqedon eshte ai qe duhet te garantoje te drejtat e njerezve permes venies ne zbatim te kushtetutes. A lejohet bigamia ne Maqedoni???? Nese jo ai Hazreti le te thote c’te doje derisa t'i plasin bulcite, e femra s’ka pse ta pyese, le te ndahet nga ai qe guxon ta mbaje ne shtepi edhe me nje grua tjeter e t’i thote se iu lejokan deri ne kater gra.
    Pra eshte shteti qe vendos per keto gjera Alban, per sa kohe ai eshte laik. Ne Shqiperi, e Kosove kjo ndodh, edhe ne Macedoni besoj, megjithese maqedonasit paraqesin te njejten sjellje sllavo-ortodokse sikunder edhe serbet me Kosoven.

Ndaj problem i madh se e thoka nje njeri kete gje, ai nuk ka te drejte me shume se femra te ciles ia thote.

Ketu qendron forca e intelektualeve, qe te mos e lene shtetin dhe pushtetin te bjere ne dore te fondamentalisteve, apo te atyre qe mund te bien vegel e tyre, sepse eshte shteti ai qe vendos mbi rregullat ne shoqei dhe jo interpretimet e Kuranit apo te Bibles.

Nuk mund te thuhet se keta jane injorant, nuk mund te thuhet se keta nuk e dijne se cilat jane interesat kombtare, nuk mund te thuhet se keta jane apolitik, keta jane teper politik, keta planifikojne formimin e partise islamike, keta jane antiamerikane tash, kur mund te pengohet pavaresia, keta nuk flasin per porblemin tone te pazgjidhur, por per Ceceni u dhemb barku, per Afganistan, per Palestine dhe per Bin Laden, prandaj aeropalnet amerikan i quajne gjakatare.

Ky shkrim Alban vjen pas atij ne te cilin ti me drejtohesh duke me thene se une te kam akuzuar e fyer.
    Pra ne ato qe ti di perfshihet edhe fakti se u planifikoka formimi i partise islamike. Perderisa kjo gje mund te ndodhka, atehere ekziston mundesia qe te forcohen sepse mbeshtetjen do te kene se ku ta gjejne, edhe financiare. Pra PROBLEMI i ISLAMIZIMIT TE PUSHTETIT qe une e fola ne postimin tim ekziston. Sepse ne pushtet vendor apo ate lokal ata mundet te arrijne.

albani

"Po pse keta punojne kunder kombit dhe ardhmerise se tij,pse ne xhami nuk ndalen duke folur kunder Kadarese, kunder Evropes dhe kunder Amerikes ?"

He bre alban na trego?, pse nuk ndalen?, edhe gjermania e me ate shumica e shteteve tjera folin kunder amerikes dhe politikes se saj ne orient, dhe?, amerikes nuk ja ndin (e ka jorganin me te gjat se kembet), e ne do te folim. Eshte e drejte demokratike te shprehish pakenaqesine, ate cka sheh, duhet ta thuah, e ben edhe ty, apo?, edhe une do te flas kunder politikes amerikane, qe nuk me pelqen kur behet fjale per interesa nacionale, qe shkelin dinjitetin e njeriut. Sadoqofte sadami i keq e i kuq, me politiken amerikane peson dem POPULLI irakjan, tash me mbi 10 vite, dhe dem peson populli palestinenz, dhe me kete dem peson e tere BOTA, duke vuajtur dhe patur frige nga terrorizmi islamik sic e quajn shumica (netevertet eshte terrorizem POLITIK).

Puna e kadarese eshte diskutuar dhe ka perfunduar me detyren te ndertohet maqina qe do ti kthej shqiptaret e ti bej te krishtere. Edhe hoxhoallaret kete e dijn, dhe presen diten kur de vije ky bekim per popullin tone, dhe shpresoj se atehere prapanica e europjaneve do te jete e hapur per te hyre shqiptaret ne te.

Kalofsh mire ne bith te europes, shume posht kemi ra o shqiptare. Sic mendoni, kete pyetje e kam parashtruar edhe me pare, KUSH JANE ALEATET TANE???

Alban,

kur une te shkrova ne fillim kisha parasysh se heret apo vone do te vinte nje reagim si ky i Nuh Muses.

Puna eshte ne c'pozite e shkruan kete gje:

-si qytetar i kesaj bote qe i dhimbset vdekja e njerezve ne lufte e prej pasojave te saj (sic mund te shkruajne per kete gje edhe gjermane, amerikane, shoqatat paqesore te shperndara ne bote),

-e shkruan si pjestar i nje grupimi fetar, te cilit mendon se i perket plotesisht, sepse ia zbaton ritet korrektesisht ne menyre te plote dhe ndjen lidhjen shpirterore me te (keshtu shkruajne myslymanet e shperndare neper bote),

-e shkruan si pjestar i nje kombi te posacem, i cili thjesht per mirenjohjen e madhe qe duhet te kete ndaj ndihmesve te vet, dhe duke pare se interesat e veta si komb mund te realizohen vetem permes ndihmes se ketyre shteteve,

- apo e shkruan si nje njeri qe beson ne rrezikun e zhvillimit ne te ardhmen te nje lufte fetare, dhe si besimtar i feve te tjera nga (ne rastin tone feja myslymane) lufton me te gjitha mjetet per ta penguar shkuarjen deri aty.

Ketyre supozimeve mbi poziten e shkruesit mund t’i shtohen edhe te tjera, dhe secili qe mendon apo argumenton do ta gjeje veten ne njerin nga pozicionet.

Une vete Alban, pozicionin tim e kam te qarte, dhe eshte ai i pjestarit te kombit shqiptar, qe do t’i jete mirenjohes te gjithe shteteve qe ndihmuan ne clirimin e Kosoves dhe qe sot ne kuadrin e marredhenieve bilaterale e multilaterale me Kosoven po ndihmojne ne stabilizimin e institucioneve demokratike qe nga do te cojne ne veteqeverisje e me aftesine e shqiptareve deri ne pavaresim.

Ne kete pike nuk ka vend besimi Alban, ashtu sic nuk pati per Ameriken, Angline, Gjermanine ne shumice derrmuese te krishtera asnje lloj vendi per besimin e paragjykimin e feve te tjera kur erdhi puna te nderhynin ushtarakisht ne Kosove, e me pare ne Kuvajt e Bosnje.

Dhe gjeja me e mire per mua si individ eshte se ne perberjen time i kam dy besime fetare, e mund te dal fare mire mbi to, (sepse fanatike nuk do ta lejoja veten te behesha kurre) si ne planin personal dhe ne ate mbi-personal.

Besimi Alban eshte dicka qe e mban mbi vete por edhe ne vete, kujdesin duhet ta besh me veten se sa merr nga nje ideologji fetare apo nga secila prej atyre qe ekzistojne sot ne bote. Gjithe ceshtja qendron a e lejon ti kete ideologji te te drejtoje e ti t’i bindesh, apo merr prej saj dhe ia pershtat personalitetit tend.

Une bej kete te fundit Alban, ndaj edhe nuk te hidhem as ty ne fyt e as ndonje tjetri, sepse do ta ishte ne kundershtim me bindjet e mia.
    Nese ti mendon se ia vlen ta vazhdosh diskutimin ne kete drejtim, atehere mbaj parasysh kete gje nga une. E une emrin vetes ia kam vene Dita, e jo Shen, ai qe ketu po tregohet ca me shume ekstrem je ti Shen.

Tal Aga,

per keqkuptimin qe mund te kene shkaktuar fjalet e mia, kerkoj ndjese edhe nga ti.

Nderime!

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuhe une akoma nuk kam krijuar nje mendim per ty. Nuk di a je naiv, a je tendencioz apo nje fundamentalist i fshehur. Kete akoma nuk e kam kuptuar. Ta shikojme se si mendon ti dhe vertete Nuhe cdo shkrim tendin qe kam lexuar kam krijuar nje bindje se mund te jesh shume i ri, se paku nuk mund te jesh ne moshen madhore, ndoshta me vjet po, por menderisht jo! Te shohim se si e dedshmon papjekurine tende :

Ja se cka thua:

"He bre alban na trego?, pse nuk ndalen?, edhe gjermania e me ate shumica e shteteve tjera folin kunder amerikes dhe politikes se saj ne orient, dhe?, "

Po kur u be populli shqiptare si gjermanet, cfare krahasimi eshte ky Nuhe. C éshte ky krahasim ? Behet nga injoranca, nga mendjemadhesia apo e ben per te motivuar njerez kunder Amerikes!!!!
    Ata qe kritikojne Ameriken munden edhe pa te, por ne jo. Ne jemi duke lutur Ameriken te na perkrah per pavaresine, e jo gjermanet. Ne jetojme nga ndihmat sociale evropiane , e jo gjermanet, ne kemi ceshtje te pazgjidhur kombtare e jo gjermanet...nuk dua ta vazhdoje tutje se vertete po me deshpron teper shume...teper!!!!

Kur ne e kritikojme Ameriken ose e bejme nga injroanca, ose nga arroganca ose per qellime serbe, ose nga verberia fetare dhe qendrim proislamik!!! Tjeter nuk ka , Nuhe!!!

Ja mendimi tjeter qe flet per papjekuri:

" Eshte e drejte demokratike te shprehish pakenaqesine, "

A je ne rregull kur thua ti keto fjale apo duke perkrahur verberisht webet islamike shqiptare nuk mund te shohish larg. Cka i ben Amerikes kritika shqiptare dhe cka na ben neve indiferentizmi amerikan. A je ne gjendje Nuhe ta kuptosh kete apo po shitesh naiv ????

Nuhe me TREGO cka fitojme NE nga kritikat amerikane dhe cka periftojme dhe akoma me me rendesi CKA mund TE HUMBIM Nuhe nese i humbim amerikanet ??? Hajde Nuhe behu pak burr, mendo si burrr dhe shprehu si nje njeri i pjekur : Cka HUMBIM nga kritika amerikane dhe cka fitojme ????
    Edhe nese je i ri kete e din. Po a ke guxim te thuash se ne fitojme duke kritikuar Ameriken, a ke guxim Nuhe te behesh akoma me naiv se je ???? Po supozoj se thua , nuk fitojme, atehere shkruaju atyre vellezerve tu ta mbyllin poēken, e tok me ta mbylle edhe ti , se heshtja shume here eshte deshmi mencurie, por llomotitja kunder interesave kombtare eshte ose tradhti ose injorance ekstreme!!! Ti nuk deshmon mencuri nese shprehesh ne te gjitha temat qe nuk merr vesh: linguistike, histori e politike. Keto jane fusha te panjohuar per ty Nuhe!!! Prandja dikund heshtja yte eshte me e mire, se sa llomotitija dhe dezorientimi!!!!

A e din ti Nuhe i mjere se po te terhiqen amerikanet terhiqet edhe Evropa menjehere ? A e din ti kete Nuhe se Serbia eshte brenda disa oreve ne Prishtine e shqiptaret drejt Shqiperise ??? Ti e din kete Nuhe, ti e din sikur qe e dijne edhe ata hoxhallaret neper xhami e webe, por e bejne se kane obligime ndaj Beogradit, perndryshe nuk do ta benin kurre, jo tani se paku!!!! Mirepo ata kane te kryer fakultete, nuk eshte fjala per analfabet.

Pra , Nuhe ti e din se pa amerikanet serbet i ke ne Prishtine, por ty nuk te ha palla, ti je ne Perendim, jo ne Lindje per te cilin je i gatshem edhe te vdesish, por ja qe dashuria jote eterne per Lindjen po vyshket ne kete zuze te Evropes sic e quan ti, e ti je futur ne kete zuze dhe e ndjen veten mire, fizikisht ndjehesh mire nga ngohtesia bythore evropiane, por nuk pushon kombit tend t“ia servosh anadollaket. Ti duhet te jesh i pari qe dashurine lindore me fakte e tregon: Hipi trenit apo deves dhe shko aty ku te pushon mendja dhe te kenaqet shpirti!!!! Ne SAHARE!!!

Edeh ti me palestineze dhe irkaian. Cecenet i ke harruar. Nuhe humanizmi eshte pune e atij qe mundet, nuk eshte pune luksi, nuk eshte pune mburrjeje, me kete humanizme te fshehur pas perdes islamike demtohet ceshtja jone e pazgjIdhur, po pse i dashur Nuhe do te behesh me naiv se sa qe je ????

Ke bere kete pyetje hipotetike dhe besoj se eshte tendencioze.

"KUSH JANE ALEATET TANE???"

Une po te beje nje kunderpyetje: Kur i kemi pasur ALEAT arabet, cecenet, afganet, e palestinezet. Kur i kemi pasur keta ALEAT , te cilet deshironi ju T`I BENI SOT ?????
    Kur i kemi pasur MIQ keta qe ti shume i simpatizon dhe drejtperdrejte arsyeton sjelljen e faqeve islamike shqiptare !!! Pse o Nuhe, pse demton edhe ti dhe mashtron ndonje te ri dhe e ben arrogant sa ta mbroje Sadamin dhe ta demtoje kombin.
    O Nuhe i dashur, vetem ne karakterin e maxhupeve eshte te hahet " tatlija dhe te dhihet tepsija"!!! Tie din se keshtu thot populli! Jo ne karakterin e shqiptarit, jo ne traditen e tij, jo ne zakonet e tija, ka mosmirenjohje te tille, por shqiptari eshte mirenjohes dhe nuk duhet te beje harakiri per t“i ndihmuar ata qe as Zoti nuk i don!!!!

Dita,

mua me pelqejne veshtrimet tjera. Keshillat e tua per gazete nuk jane te mira ! Pse ? Sepse nese botohet ne gazete e merr vesh edhe Beogradi dhe kur GAZETARET serb t“i futen hulumtimeve te faqeve islamike shqiptare brenda 24 do t“i kesh ne Itali se shqiptaret shpresojne se Romen do ta clirojne muxhahedinet, brenda dites do te jene ne tere Perendimin dhe atehere ne mund ose t“i falenderojme hoxhallaret ose t“i presim me lule tanket serbe.
    Me poshte je marre me analize psikologjike te Nuhes. Shkrime te tilla nuk me pelqejne se jane spekulative. Njeriu nuk eshte ne gjendje as veten drejt ta analizoj, e aq me pak nje njeri tjeter vetem duke u bazuar ne disa shkrime te tije. Shkrime te tilla per mua jane mungese serioziteti. Tema eshte hapur per dicka tjeter , e jo per tu analizuar dhe spekuluar nje Nuhe i vockel!!! Per ligjet ne Maqedoni qe ke folur mendoj se je tallur. Ti ke udhezimet e hoxhes qe i jep nje cifti te ri. MArtesa me dy gra nuk eshte e dmosdoshme te jete edhe ligjore, por hoxha ne emer te Zotit e urdheron. Dhe merre ti me mend se nusja e pare duhet t“i bije defit se po i martohet burri!!!!! Dhe kete e keshillon ai hoxhe qe ti nuk e kritikon, por deshiron te fshihes pas legjidslacionit maqedon, thuase atyre u intereson se sa gra i ka nje shqiptar!!!

T“i kthehemi edhe nje here Nuhes, shikoni se si shprehet:

Kalofshi mire ne zuze te Evropes na thot Nuha neve qe nuk dojme te futemi ne zuzen e Anadollit!!!! E ku jeton Nuha ? Ne Austri, apo Nuha mendon se edhe Austria do te clirohet nga muxhahedinet e ky do t“i prese aty!!! E kurt te vijne ata ky do te jete muxhahedini i pare ne Austri !!!! Nuha ne Zuze te Evropes, udhezon pupullin te futet ne zuze te Anadolit. Nuk mund te thuhet se nuha nuk eshte i mencur!!!! Kalvesh je Nuhe, vazhdo keshtu por maska po te hiqet.....

Nese nuk zgjohemi vet, kur te na zgjojne te tjeret do te jete vone!!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 15-11-2002 mė 14:42

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    albani i shenjte, pasiqe me jeni drejtuar me nje shkrim te gjate (nepermjet te cilit shprehni ndergjegjesisht epersine tuaj ne pyetjen intellektuale, pasiqe dukshem me konsideroni si konkurent, por nuk me eshte i qarte cmimi qe do te mare i pari?), me ngushtoni ne kohe, por e shoh si te arsyeshme te ta coptoj tekstin.

Albani:"Nuhe une akoma nuk kam krijuar nje mendim per ty. Nuk di a je naiv, a je tendencioz apo nje fundamentalist i fshehur."

Musa: jam bir lirie, dhe babe miresie, nje cilesi qe ty si perzon te mungon, kurrizi im eshte i drejt si qiriri, nese ty nuk me vlereson si te tille, lus atehere te tjeret te japin ketu nje mendim. Asnjehere nuk kam shkruar me kurthe, shkrimet e mia jane, sa i perket diskutantet tjere, cdohere te permbajtur temes, dhe deri ne piken e mundshme konstruktiv, ku mungon mosnjohja ime, aty edhe nuk perzihem. Une te kam thene cdohere se jam njeri qe ka vendos prioritete ne jeten e tij, per mua punet qendrojn te qarta, per kete edhe tekstet e mia, ne rastin tend, kane karakter te vecante dhe NUK JANE TE LUHATSHEM, nese kete ke verejtur dikund, atehere je i urdheruar qe para opinionit te sjellesh copezat e te me vertetosh ne menyre demokratike luhatshmerine time, sa püer mendimin tend PERZONAL, as kam interes, as dua te diskutoj. Sill ketu ate cka mendon se eshte e luhatshme, dhe do ta vleresojm se bashku, nese nuk ke kohe, GJEJE kohen, se perndryshe te keshilloj para mbare opinionit ketu, NE TE ARDHMEN TE LESH ANESH QENDRIMIN TIM THEMELORE, ai eshte i qarte dhe une nuk e kam fshehur dhe nuk do ta fsheh, une jam musliman, shqiptare, prioritete e kam mbrojtjen e interesave kombetare dhe fetare, per kete kam referenca qe ti plasin syte. (hajt filozofo tash perse vendosa para musliman, e pastaj shqiptare, hajt llogjiko njehere me shpejtesine e drites, se te shkon per dore)

Alban: "Ta shikojme se si mendon ti dhe vertete Nuhe cdo shkrim tendin qe kam lexuar kam krijuar nje bindje se mund te jesh shume i ri, se paku nuk mund te jesh ne moshen madhore, ndoshta me vjet po, por menderisht jo! Te shohim se si e dedshmon papjekurine tende"

MUSA: ne profilin tim i ke datat e mia, nese nuk e din moshen time, atehere deshmon ketu se je shpifes dhe percares me preteks, pasiqe nuk e njeh materien me te cilen mirresh (kjo fjali vec si pergjigje llogjike)

Perkundrazim une tendoj ka mendimi se ty cdo shkrim timin e percjell dhe natyrisht se e din moshen time (me lart shkruan ......mund te jesh ne moshen madhore........), por sa per sy e faqe, dhe per te formuar fjaline te plote, leshon edhe ato fjale STANDARDE (i madh me vite, i vogel me mendje), sidoqofte, ty nuk ke patur care pa mos i shkruar ato fjale, pasiqe jane pasqyre e KREJT shkrimit qe vijon. Teoretikisht nje psikollog nuk ka nevoje me te vazhdoj leximin, pasiqe nga fjalete fillestare tuajat sheh edhe preteksin, i cili eshte THJESHT jo marja serioze me tekstin tim, por matja e boleve me mua, edhe njehere, me vjen keq, qe me konsideron si konkurent.

Alban: "Po kur u be populli shqiptare si gjermanet, cfare krahasimi eshte ky Nuhe. C éshte ky krahasim ? Behet nga injoranca, nga mendjemadhesia apo e ben per te motivuar njerez kunder Amerikes!!!!
    Ata qe kritikojne Ameriken munden edhe pa te, por ne jo. Ne jemi duke lutur Ameriken te na perkrah per pavaresine, e jo gjermanet. Ne jetojme nga ndihmat sociale evropiane , e jo gjermanet, ne kemi ceshtje te pazgjidhur kombtare e jo gjermanet...nuk dua ta vazhdoje tutje se vertete po me deshpron teper shume...teper!!!!"

MUSA: "dhe mua me thua se nuk mar vesh ka politika?, ne DUHET ta LUTIM ameriken?, burre i dheut, a ke DINJITET?, a ke KURRIZ?, a ke QENDRIM?, mua mundohesh te mi afrosh magjupet?, DHE, jemi ne tash SKLLEVER te amerikaneve, kur na kane blere ata bre burre?, burre i dheut, keto fjale qe i thua jane POSHTERSIM i popullit, dhe ty ke ftyre ketu te shitesh si mbrojtes i shqiptareve?, ty i shet shqiptaret, va shet gjakun e derdhur per liri, dhe LIRI do te thote PAMVARESI, dhe dije se ne jemi te PAMVARUN ndaj amerikes, dhe nese amerika neve na lishon, sepse ne nuk i shkojm per qejfi, nuk i thona "ju lutena, ju lutena", atehere eshte pyetja ime me vend "kush jane aleatet tone?", a e dijm kete a jo?, dhe une pyetjen e parashtrova pa kurthe, drejt, per te gjithe, askund nuk thashe se ky eshte apo ky eshte, mos ben vesveslleqe ketu si ato plakat e malesise, pa mos e cit fjalen prej goje, e dijn se cka don me thene, natyrsiht krejtesisht ne aspektete negative.

Alban: "Kur ne e kritikojme Ameriken ose e bejme nga injroanca, ose nga arroganca ose per qellime serbe, ose nga verberia fetare dhe qendrim proislamik!!! Tjeter nuk ka , Nuhe!!!"

MUSA: jo, njeriu kritikon, kur dicka NUK i pelqen qe shkon ne dem te tij. Njeriu eshte ne lufte per ekzistence, nese te rezikohet ekzstenca mobilon fuqi qe sta kap mendja (konstantim i pergjithshem).

POR, nese ne si shqiptare, kundershtojm politiken amerikane ne orient, pse mendon se atehere bejm KRITIKE ndaj amerikes?, lufta ne pergjithesi eshte opcioni i fundit per zgjidhje te nje problemi, apo mendon ndryshe?, nese ne i bashkangjitemi mendimit kollektiv qe permban BOTA ne kete rast, PSE burre i dheut mendon se bejme nje kritike ndaj amerikes?, apo duhet si kelisha te amerikes, si skllever te tyre (eh more alban, ta dishe se kush na konsideron si te tille, a mund ta gjejsh?) qe na kane blere me BOMBA (dhe KATER ushtare te vdekur). ti bashkangjitena ZOTERIUT?, ne e kritikojm ameriken, kur e kritikon krejt bota, ketu eshte FJALA, e prap mos ben vesveslleqe, askund tjeter nuk ishte qellimi i shkrimit tim, fjalet e mia jane konkluzion nga faktet aktuale, akcion dhe reakcion, terrorizmi global eshte krejtesisht (dhe ketu nuk e teproj) pjelle e kesaj politike, ne rastin e orientit, TE GABUAR.

Alban: "Ja mendimi tjeter qe flet per papjekuri:

" Eshte e drejte demokratike te shprehish pakenaqesine, "

A je ne rregull kur thua ti keto fjale apo duke perkrahur verberisht webet islamike shqiptare nuk mund te shohish larg. Cka i ben Amerikes kritika shqiptare dhe cka na ben neve indiferentizmi amerikan. A je ne gjendje Nuhe ta kuptosh kete apo po shitesh naiv ????"

MUSA: krejt fjalet nuk kane lidhshmeri, jane te KOTA, ku eshte qellimi yt?, cfare te pengon?, perseri, nuk kemi te drejte te shprehim pakenaqesine ndaj amerikes nese e kerkon nevoja? (fjala ime ishte e pergjithshme), aktualisht nuk e kerkon nevoja!!!, por po ta kerkonte, NATYRISHT se kemi te drejte te shprehim pakenaqesine. Ku eshte problemi yt o alban, ku sheh ty papjekuri ne fjaline e mesiperme, sic duket nuk me kupton mire?

Alban: "Nuhe me TREGO cka fitojme NE nga kritikat amerikane dhe cka periftojme dhe akoma me me rendesi CKA mund TE HUMBIM Nuhe nese i humbim amerikanet ??? Hajde Nuhe behu pak burr, mendo si burrr dhe shprehu si nje njeri i pjekur : Cka HUMBIM nga kritika amerikane dhe cka fitojme ????
    Edhe nese je i ri kete e din. Po a ke guxim te thuash se ne fitojme duke kritikuar Ameriken, a ke guxim Nuhe te behesh akoma me naiv se je ???? Po supozoj se thua , nuk fitojme, atehere shkruaju atyre vellezerve tu ta mbyllin poēken, e tok me ta mbylle edhe ti , se heshtja shume here eshte deshmi mencurie, por llomotitja kunder interesave kombtare eshte ose tradhti ose injorance ekstreme!!! Ti nuk deshmon mencuri nese shprehesh ne te gjitha temat qe nuk merr vesh: linguistike, histori e politike. Keto jane fusha te panjohuar per ty Nuhe!!! Prandja dikund heshtja yte eshte me e mire, se sa llomotitija dhe dezorientimi!!!!"

MUSA: albano, a te eshte e qarte se ne ketu flasim per teorine?, dhe a te eshte e qarte se tektsi im i pare ishte nje reagim ndaj fjalise tende

Krejt brendesia e tekstit tim ishte kapur per fjalen, "e drejta DEMOKRATIKE per te shprehur pakenaqesine" , dhe une e shoh te arsyeshme qe edhe ne xhami, edhe ne kishe, edhe ne internet, etjjjj te mbreteroj ky bazament i lirise kollektive dhe perzonale. Polemika yte nga ana tjeter tjeren i zgjaten dhe i zgjaten bisedat deri ne VDEKJE rhetorike, jo vec ne rastin tim, por ne pergjithesi, vetem tek temat INTERESANTE, ku velojn adoleshentet (a duhet te rrihet gruaja etjjj) nuk verej fluturime te andej- kendejshme, vetem nese nderhij une ose ndonje tjeter per te ndaluar "lehjen" antiislame. Kjo deshmon per kulture relativ te ulet diskutimi, dhe ky eshte nje konstantim e jo ofendim. Edhe nese mendon se e ke hanger te verteten me luge, perseri nje sjellje e matun duhet te mbreteroj cdohere, dhe ketu ke deficite te medhaja, edhe nje gje e tille MESOHET.

Cka fitojm ne nga nje kritike kunder amerikes?, ASGJE, por cfare demi mund te pesojm?, ASGJE!!!, mos fluturo dhe rri mbi toke, se kjo qeveri pasi kalon periudha legjislative do te dale ne vota, dhe ndoshta humben, ndoshta fiton, KUSH e din?, nese ne ja mbajme amerikes bolet me dore keto vite, KUSH TE GARANTON TEJE, se qeveria e ardhshme NUK do tja kthej shpinen kosoves, dhe nese ja kthen SHPINEN, pse mendon se do te vije SERBI ne prishtine?, ne cka do bejme?, do ti bina me dore, e aty ketu do te kendojm me qifteli?, per serbet ka mbaruar ceshtja e kosoves, ata kane pune me neve, ejo me amerikanet, sa per serbet, MJAFTOJM NE VET. Aktuaisht nuk ka perse te kena frige nga serbet, ata jane materialista, me nji grusht pershesh e blen nje shumadijan. Lufta jone e vertet eshte ajo ekonomike me serbet, ketu duhet te shiqojm qe te mbajm epersine, dhe me poziten gjeografike dhe me rezursat natyrale i kemi krejt xhokerat ne dore.

Ata vellezerit e mij (dhe don sdon, edhe tuajt, se ne tefterat europjan figuron si musliman, dhe atyre nuk ua ndin a quhesh alban, a kadare, per ata je thjesht shqiptare musliman dhe pik) do te folin CKA te duan, nese i bejn dem dikujt, atehere se pari VETVETES. Nese ka ekstremista musliman me kombesi shqiptare, ata do te konsiderohen te njejte si ata ekstremista musliman me kombesi tjera, mos jemi ne shqiptaret te SHENJTE e te zeme ne syrin amerikan nje pozite te VECANTE???, smendoj keshtu.

Alban: "A e din ti Nuhe i mjere se po te terhiqen amerikanet terhiqet edhe Evropa menjehere ? A e din ti kete Nuhe se Serbia eshte brenda disa oreve ne Prishtine e shqiptaret drejt Shqiperise ??? Ti e din kete Nuhe, ti e din sikur qe e dijne edhe ata hoxhallaret neper xhami e webe, por e bejne se kane obligime ndaj Beogradit, perndryshe nuk do ta benin kurre, jo tani se paku!!!! Mirepo ata kane te kryer fakultete, nuk eshte fjala per analfabet. "

MUSA: mire, hajt ta marim nje scenario te tille, dhe metevertet ne kosove hijn serbet, cka do te ndodhe?, perseri rivendosje e status quot te meparshem, dhe me kete PROBLEME te njejta, kush fiton?, as serbet, as shqiptaret.
    Pyetja duhet keshtu te parashtrohet mister llogjiko "a ka mundesi qe te ndodhe nje GJE E TILLE???", vetem nga kritika gjysemzemre (por per qendrimin tone ne skenen politikane te nevojsheme, per tu mos asgjesuar e mos figuruar si vazalle te amerikes) mendoj se amerika nuk do te leshoj poziten qe ka, APO?, dhe nese jemi realista, e mendojm se kemi njcfare largpamesie, nje gje te tille mund te sjell vetem nje LUFTE BOTERORE, dhe perseri pyetja "kush jane aleatet tane?".
    Por a ka se paku, grimca te vogla qe tregojn ne kete drejtim?, aspak, ZERO!!!

Alban: "Pra , Nuhe ti e din se pa amerikanet serbet i ke ne Prishtine, por ty nuk te ha palla, ti je ne Perendim, jo ne Lindje per te cilin je i gatshem edhe te vdesish, por ja qe dashuria jote eterne per Lindjen po vyshket ne kete zuze te Evropes sic e quan ti, e ti je futur ne kete zuze dhe e ndjen veten mire, fizikisht ndjehesh mire nga ngohtesia bythore evropiane, por nuk pushon kombit tend t“ia servosh anadollaket. Ti duhet te jesh i pari qe dashurine lindore me fakte e tregon: Hipi trenit apo deves dhe shko aty ku te pushon mendja dhe te kenaqet shpirti!!!! Ne SAHARE!!!"

MUSA: jo, pa lufte boterore serb nuk mund te pingeroj as NJE PELLEMBE NE TOKEN SHQIPTARE, dhe bile atehere eshte PIKEPYETJE e madhe. Mua vec per vendin tim ma ha palla, se nese vin puna forte me forte, atehere do te me dhimbet shtepia qe e ka ndertuar baba im me duret e veta, e jo shtepia e ndonje arabi. Mos llogjiko kaq shume se do te dhemb koka, shoku alban, mua nuk me intereson ASPAK lindja, une kam VENDIN TIM, atdheun TIM, por ty nuk te pelqen si duket atdheu YT, dhe je duke kursyer cdo minute te lire per te NDRYSHUAR ate CKA KE, se ate cka je, e ke ndryshuar.

Alban:"Edeh ti me palestineze dhe irkaian. Cecenet i ke harruar. Nuhe humanizmi eshte pune e atij qe mundet, nuk eshte pune luksi, nuk eshte pune mburrjeje, me kete humanizme te fshehur pas perdes islamike demtohet ceshtja jone e pazgjIdhur, po pse i dashur Nuhe do te behesh me naiv se sa qe je ????"

MUSA: Ketu qendron nje nder shume diferencat qe kemi, LLOGJIKA, te shpreh nje mendim nuk eshte LUKS, por ne mundesi edhe te fukarase me te madh ne bote. Une perkrah shpirterisht vellezerit e mi te fese, qe jane duke u shtypur, ASGJE tjeter. Per mua eshte e pakuptimte, thjesht ABZURDE, duke perkrah palestinenzet ose cecente, ose edhe popullin e thjeshte te irakit qe vuan nen sankcionet ekonomike, te demtoj ceshtjen tone kombetare. Nga te vjen ky konkluzion nuk me eshte e qarte, ndoshta zgjidh me nje pergjigje te llogjikshme nje nder pyetjet elementare te jetes sime. Eshte ne natyren e njeriut te mbrj dinjitetin e njeriut, kete vetem KAFSHET nuk e bejne. Ndash fete, ndash ideollogjite e kane kete per prioritet. Kujto betimin e doktoreve medicinal, qe e kane obligim cdo njeri qe ka nevoje per ndihme ta ndihmojne. Mendoj se kupton ketu do gjera absolutikisht nga ana e kundert. Ty duhet njehere ate vesvesllekun qe ke, se pas cdo fjale timen fshihet nje "lajm" islamikoterroristoamerikanoshkaterues ta largosh, dyqish me duket se ke depertuar shume thelle ne rolin qe ke mare ketu persiper, te mborsh shqiptaret nga rreziku qe sjell islami, dhe keshtu ke humbur cdo lidhje me realitetin, mendoj se ngadale tregon symptoma shicofrenie. Alban, me mire pusho pak.
    Vec per illustrim, ty do te veproje aq larg, saqe edhe infromacione audiovizuelle nga lindja ne trjet shqiptare, do te ishin "shume", per te mos prekur ndjenjat e amerikes.

Alban: ""KUSH JANE ALEATET TANE???"

MUSA: eshte thjesht nje pyetje e thate, dhe aspak tendecioze, po te mos i kishe ata vesveslleqet malesore. Pergjigjja eshte thjehst nje analize, nje venje ne kantare e PRO dhe CONTRA-ve. Une nuk simpatizoj me ASKEND, per te fundit here!, pjesa vijuese e pergjigjes (nese mund ta quajm pergjigje, pasiqe nuk mban ASPAK informacione konstruktive) nuk ka VLERE per ta komentuar.

Perfundim:

Natyrisht se zoteri albani mendimin e Dites nuk e KUPTON, pasiqe vesveslleqet nuk e lene. Alban, po te funksiononin shtetet ku jetojn shqiptaret si duhet, shume me pak probleme do te kishim. Ne jemi lane, ose me mire futur me dashje, ne nje budallaizem kollektiv, dhe ky eshte FAKT i gjalle, nje FAKT qe e sheh KREJT BOTA (nje nder arsyet, pse e bombarduan serbin, shtypja e shkollimit, hoxhollaret ndoshta e kane shprehur me goje, tjeret e kane kryer me VEPRA), por vetem SHEN ALBANI ende mendon se hoxhollaret jane djallet e perzonificuar, ASHTU KOFT BRE BURRE I DHEUT, ndigjoe njehere Nuh Musen.

Flm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 15-11-2002 mė 21:40
    albanish by nature

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655

kjo theme eshte hapur kunder pavaresise se Kosoves...

kjo theme eshte hapur kryekeput kunder Pavaresise se Kosoves
    nen shenjestren vetem negative, ku fjala - varrosje, iu takon vetem atyre qe nuk ia dojne lirine vet Kosoves e popullit shqiptar!

Fjala - varrosje, kupton nje te vdekur - dhe nje fjale te tille, nuk mund ta nxierr nga goja nje shqiptar me dy fije mend ne krye!

Kjo eshte nje nga percarjet me te medha e me fund tragjik, poqese behet nje testim ne githe popullin shqiptar! Por, eshte nje vegel kryesisht e huaj, qe fute hundet ne emer te nje feje, kunder nje feje tjeter! Kete e ben dikush me qellim te caktuar, duke i rene nje daullje vdekjeprurese, qe vet rrine rahat dikund ne bote dhe permes nje nofke pas therre, qet kryet e gjuan helme percarese ne masen me te ndieshme te rinise sone...

Nje shqiptari vertete, qe e mendon Kosoven toke te veten, ashtu si te gjitha trojet shqiptare ballkanike, nuk ia perende fjalen - varrosje, mesa lokes se vet! Mund te vehej nje titull, psh. kush po ngadaleson, zhagite, pengon... pavaresine e Kosoves - e jo kurre nje zemer e shpirt shqiptari: 1. as nuk mund ta thote nje fjali te tille, me varrosje... 2. as nuk mund te heshti nje shpirt shqiptari, para nje daullje te tille, qe edhe femijet e dijne tashme!

Shume keq keni bere qe keni hyre ne kete udhe pakrye, por duhej te koncentroheshit vetem rreth titullit te kesaj theme dhe jo te zgjateni duke i futur te gjitha shkencat ne nje thes fetar tendencioz, duke trumbetuar direkt ne nervin fetar, thuase nuk e din bota se gjithe populli shqiptar eshte mbi 80% islam dhe as 20 % orthodoks e katolik??? Ku don te dalesh me kete udhe pa krye, shen-alban dhe sikur ia permende fjalen - varrosje gjithe konfesionit shqiptar islam - kur i fute ne nje these gjithe kleriket e tij??? A kjo eshte ceshtja juaj kombetare dhe theme per ndihme per Pavaresine e Kosoves??? Po, shen-alban &co, sikur mos te ekzistonin keta mbi 80 % shqiptare te konfesionit islam, a do te ekzistonte nocioni - KOMB SHQIPTAR???

Kjo shprehje - kush varros pavaresine e Kosoves... duket nje skizofreni shqipfolese (qe vetem ia forcon planet qubrilloviqiane sllavo-greke antishqiptare - nese i flet nje shqiptar) dhe nuk mund ta thote zemra e mendja e delire e nje shqiptari - per nje pjese te atdheut shqiptar...Kosove a troje tjera edhepse sot vuajne ende nen regjime te huaja, te pushtuar, te roberuar, te injoruar, te diskriminuar... edhe ne shek. 21 - sikur mos te kishin shqiptaret - as zot as ndihme njerezore...

Kesaj theme i vie era acid nitrik dhe mbaje mend fort mire, shen-alban & co, se tri variante historike do te ndodhin heret a vone:

1. Pavaresia e Kosoves o
    2. Bashkimi me Shqiperine, o
    3. Lufte Boterore!

post skript: ju lutemi, koncentrohuni vetem rreth titullit te themes, se dikush duket po ngreh kurtha te reja!

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Shkrimi ishte hapur duke numruar tri pika kryesore qe demtojne pavaresine e Kosoves.

Dita e reduktoi vetem ne nje pike se ketu secili po shprehet ne temen ku i dhemb barku, e jo ne dy te parat, jo per ate qe ishte hapur tema, por per gjene qe une e kisha vene si pike te trete, pra me pak te rendesishme, sepse kjo pike e trete eshet ne vedekje e siper dhe pa shansa reale.
    Une keto pike i kam numruar duke u bazuar ne shtypin perendimor dhe gjerat qe ata te ne i shohin si negative. Une e kuptoj se ketu dikush e ka babain hoxhe dhe nuk ndalet ne fakte , por mirret me spekulime.
    Nuk duhet njeriu te posedoj mencuri te madhe dhe te vije ne perfundim se kujt i ndihmon kritika amerikane, e kujt i ndihmon Bin Laden me Kuran ne dore ne faqet shqiptare. Per kete nuk duhet shume mend, mirepo ju ato i kaloni ne heshtje, sepse gjera te tilla ju pelqejne.

Ju nuk tregoni asgje tjeter pos se nga brenga ime per ardhemrine e Kosoves, ta konsideroni tradheti, ta shtremberoni djallezisht per interesa tuaja edhe pse e dini mire se ashtu nuk eshte. Une e di se nuk eshte tradhetar ai qe kujdeset dhe apelon ne syceltesi, apo ata qe mohojne cdo te lige ne Kosove, mbyllit syte para propagandes antikombtare, e pranojne edhe kete ne heshtje. KEto tri pika eshte zotuar se i lufton edhe Qeveria e Kosoves E Shqiperise e me tej....!

pervec se disa ketu jane hoxhallare apo i kane prinderit te tille disa veta jane ketu posedues te atyre faqeve kriminale qe flasin dhe motivojne popullit te flase kunder Amerikes dhe keta ketu tani, duke pasur parasysh se askush nuk i viziton faqet e tyre, menyra e vetme per te bere propagande jane forumet qytetare. Dhe po e bejne kete dhe po i shfrytezojne keto faqe!!! Se kush jane keta njihen ne qendrimet e tyre.

Une kam permendur disa faqe konkretisht, disa mendime te tyre, por ju keto ju kenaqin, sepse ju qendroni ne binare te njejte ose qendroni pas ketyre shkrimeve!!!

Ju e dini politiken zyrtare shqiptare dhe ju e dini se ata nuk perkrahin binladenat. Kjo juve nuk ju pengon se sipas jush me mire ne Serbi se sa me pavaresi. Pse mund te thuhet keshtu? Keshtu mund te thuhet sepse ju se paku do t“ishit pajtuar qe Bin Ladeni eshte gjekafshe negative ne nje faqe shqiptare. Por si ta thuani kete kur ai eshte udheheqes shpirteror i juaji?

Sikur te ishti objektiv

Pra edhe sikur une ne te gjitha vlersimet e mia te kisha gabuar, ju nuk do te kishit humbur durimin dhe nuk do t“ishit shndrruar ne njerez te paedukate, por do te kishti pranuar se emertimi i aeroplaneve amerikane ne gjakatare sic bejne faqet islamike, apo prezentimi i bin LAdenit jane gjera negative per ne!!! Xhamia e bukura dhe shkollat gati te rrenuar nuk na ndihmojne. Ne shkolle shkojne femijet tane, xhamite jani gati te zbrazeta! Pra sikur te ishit objektiv, sikur te flisnit me koke e jo me barke ju do te kishit pranuar se paku keto gjera :

1. Bin Ladeni ne faqe shqiptare demton te tashmen dhe ardhemrine
    2.Emertimi i aeroplaneve amerikan gjakatare demton te tashmen dhe ardhemerine e Kosoves
    3. Investimi ne xhami e jo ne shkolla demton te tashmen dhe ardhmerin e Kosoves!!!

Ja sikur ju te mos ishit pronar te faqeve antishqiptare, sikur ndonjeri prej jush te mos ishte hoxhe apo te mos e kishte prindin hoxhe, se paku keto tre fakte do t“i kishte pare si demtuese, por ja qe ju te gjitha keto i shini si pozitive dhe ja qe ju keni fytyre te thuani se ju po brengoseni per Kosoven. Edhe udbashet kur kane punuar fshehtas ka thene kudo se po punojne per Kosoven. Tradhetari nuk tregon kur qellimin sepse ai atehere zbulohet. Mos mendoni se ktu po presim se ju te tregoni se ne sherbim te kujt jeni !!!

Eshte iluzore te pirtet prej jush kaq mprehtesi. Ju jeni te fundosur!!! Eshte iluzore te pritet prej jush veshtrim objektiv, Ju kete nuk mund ta beni sepse zemra JU rrahe per kjontinet tjeter!

Nuhe do te pergjigjem me vone, por me bere te qeshem kur tha se une te konsideroj konkurrent. Ah, te lutem Nuhe, behu pak me realist!!! Konkurencen une e cmoj, por fatkeqesisht ti nuk je i tille, mendimet tua jane e kaluara dhe shtremberimet e historise...ti ketu je pa konkurrence!!!! Historia zyrtare shqiptare thot se feja na erdhi me dhune, ti thua e pranuam te mrekulluar!!! Si mund te jem une konkurenc eme ty kur une jam ne vijen zyrtare, e ti je ne vijen antishqiptare!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 16-11-2002 mė 07:01

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    po de alban, po, ke te drejte, si cdo here.

Fjalet e tua i ngjajn fjaleve te axhes tim, i cili para 15 viteve i fliste te njejtat gjera (kur studjonte ne ferizaj), sot eshte murator, jam kurioz cka do te na dalish ty ne fund.

Nje bashkfshatar tjeter i imi ka qen edhe me "agressiv" (edhe ate, vetem me nje shkoll te mesme) ne keto pyetje, por sot eshte nje nder te parit qe angazhohet per pyetje fetare.

Xhamijat financohen nga dora PRIVATE, dhe shqiptaret kan pare lopet te hane, nese vendoset te ndertohet nje xhami, ajo NDERTOHET se shpejti, dhe kuriozja (per ty e pakuptimte) eshte, se disa bile dalen ne gara kush de investoj me se shumti!!!.

Pyetja tek shkollat eshte me prapashtese tjeter, athua ty babe i Llogjikes, se pjeses dermuese te shqiptareve nuk u intereson EDUKIMI i femijeve te tyre (fjala eshte per muslimanet, pasiqe sic mund te konkluzohet nga fjalet e tua, muslimanet jane ata qe ndertojn xhamia e lane shkollat anesh), perse baba im atehere me solli mua ne perendim?, per te mare kazmen e llopaten ne dore?, jo bre burre, ate mundi ta bej edhe ne vendlindje. Problemi qendron ketu se shqiptari KURRE nuk ka patur MUNDESI te ndertoj shkolla, a nuk e ke univerzitetin e tetoves shembull me te mire?, JO SHKOLLA, por qyteza te tera edukimi kemi mundesi te ndertojm, por rrethanat politike jane te tilla, qe ai impulzi fillestare qe do te kthente kantarin ende nuk shihet.

Don shembuj?, ne cdo fshat, ne cdo lagje, ne cdo kend te shqiptarise, kur ka nevoje per ndonje imtesi per shkollat, qofshin banka, qofshin koftore, qofshin reparime te drytareve, POPULLI cet paren nga xhepi, por ty keto gjera nga verbesia NUK I SHEH.
    Oborrin e shkolles ne fshatin tim e kena regulluar vet, por ne nuk jemi gati te investojm milliona (qe i nevojiten, viti i ndertimit eshte 1983, numri i nxenesve perafersisht 1200, dhe plas nga krejt kendet).

Eshte e papranueshme nga une vet, dhe besoj se flas per shumicen ketu, TE FINANCOJ NGA DORA PRIVATE NJE OBJEKT PUBLIK. Jo se nuk mundena, por eshte e drejte e shoqerise, qe per gjera te tilla, se PARI te angazhohet shteti, ku paguan taksa, ku me djersin tend, ndoshta ndertojhen shkolla ne vise tjera joshqiptare, ndash me heret ne jugosllavi, ndash tash ne maqedoni, e gjetiu. Ketu eshte ajo pika e zeze, ai nervi qe kthen kantarin ka ena tjeter. E din cka, babai im qe moti luan me mendimin te bleje nje veture ne perendim, e ta registroj ne maqedoni, qe kur te shkojm ne pushime te kemi atje nje mjet transportues. Une nuk e lejoj, JO SE NUK KEMI PARA per te bere regjistrimin, por nuk i jap shkaut maqedon gati 50% te cmimit te blerjes per nje regjistrim te celbur, ndoshta me ato para do te na vrasin ndonje dite, se ato para ne shumicen e rasteve hijn ne xhepat e administratoreve gjysemalfabet, e nje pjese e vogel ndoshta ne buxhetin e shtetit, por kjo pjese mjafton qe maqedonia te pajiset me armatim bashkkohore, llogjiko sa para atehere u vidhen shqiptareve, tek xhamijat ata nuk kane interes (pasiqe hoxhollarte sipas teje syashtu ashtu u shkojn per qejfi zyrtareve shkavella e kunder popullit, apo?).

Kur nje shtet arab investon ne nje xhami, ai me siguri do te investoj edhe ne nje shkolle, PSE JO?, po ku i keni njerezite pershtatshem qe do te interesohen per nje gje te tille?, si duket bashkesia islame e kosoves benka pune te mrekullueshme, por ministria e arsimit?, cka po bejn ata?, kur aty ketu ne telivizionin gjerman shohe ndonje reportazhe nga kosova, dhe ku me tam tam te madh tregohen ato investime europjane ne jeten publike me vjen thjesht se vjelluri. E din ku eshte problemi?, politika konzervative europjane, dhe manaxheret e saj. Nese kan dobi, aty i ke, nese jo, atehere kosoves me nje perberje prej 90% muslimane, nuk i kushtojn me teper vemendje sa per sy e faqe, sa per te zbutur ndergjegjen, se per hire se jemi NJEREZ, te na ndihmojn. Kete e them se vet jam i inkuadruar ne jeten ekonomike dhe ngadale me qartesohet se SI ECIN PUNET, maksima me e larte eshte, cdo here ne fitim tendin, maksimim te fitimit krahas nje mundi minimal. Nese kosova eshte rast HUMANITARE, atehere ka atje institucione qe nuk e kan atje vendin.

Sidoqofte, fjalia jote "Eshte iluzore te pirtet prej jush kaq mprehtesi. Ju jeni te fundosur!!! Eshte iluzore te pritet prej jush veshtrim objektiv, Ju kete nuk mund ta beni sepse zemra JU rrahe per kjontinet tjeter!" tregon nje gje shume qarte, se ai qe NUK ESHTE OBJEKTIV, je ti, shoku alban. Kontinenti i shqiptareve eshte europa, dhe brengat e shqiptareve jane SHQIPTARE, e jo anadollake e as amerikane.

I lus bashkbiseduesit tjere te me falin per daljen nga tema, por mendoj se eshte e qarte kush eshte shkaktari per vershime te tilla jashte kufijve, ves per ilustrim, shoku alban, ja nje leksion gratis

Korrekt eshte "une mendoj se hoxhollaret dhe perdorimi i mjeteve audiovizuele nga keta ose fetare tjere, ne favor te ekstremisteve musliman, MUND te jete ne dem tonin"

Gabim eshte "hoxhollarte dhe kelishat e tyre ne internet, me propaganden bin ladiane dhe antiamerikane JANE ne dem tonin"

E din ku eshte dallimi, perse verzioni i pare eshte korrekt e i dyti i gabueshem?, sepse i pari eshte nje paraqitje e prolemit mases publike me rezerve diskutimi, kurse i dyti eshte nje konstantim dhe nje dhunim i mendimit te lire. Demokratia funkcionon keshtu, kurse proletariati ashtu ty si mendon. Shoku alban, ty e ke gabuar shekullin, a desh te jetosh diku ne vitet e pesedhjeta, dhe mendoj se do te kishe arit edhe postin e kryetarit te partise.

Flm

PS: illirian, diskutimi jone per "dillin" do te vazhdoj, por tash me ngushton koha, kalofsh mire.
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Eshte e kote te flitet me ju sepse jeni mjeshter te devijimeve tematike.
    Nismen e beri Dita dhe habitem kur pash se kjo eshte moderatore ne nje teme kaq te rendesishme. Ajo e cila shtremberon shkrimet, kerkon ndjese, pajothet me nje diskutues qe ndan mendimin me mua, por shkoqit nje pjese nga shkrimi im dhe e shndrron ceshtjen kombtare ne ceshtje fetare!!!

Nuhe nuk jam ketu per te pasur te drejte, por per te shprehur mendimin tim. Ti kete e konsideron forme demokratike edhe kur fliete kunder atyreve prej nga ne presim ndihme! Pra sipas teje eshte nje lloj forme demokratike shprehja antiamerikane dhe berlog shkrimet qe jane me larte! Qe ty te pelqejne se i kalon ne heshtje dhe kjo me ben te mendoj se jane shkrime te porositura.
    Sic e sheh ketu mund te shprehet mendime antiamerikane dhe eshte e pelqyeshme, por fjalori rrugaceve eshte i mireseardhur.

Pra fjalori i rrugaceve eshte i mireseardhur nese nuk te ofendon ty, por ate qe nuk mendon si ti. Ky fjalor po i pelqen edhe asaj moderatore qe nga nje shkrim i drejte nxorrit djallezisht temen nga binaret dhe tash as dreqi nuk e drejton!

Moderatorja u shpreh dhe te analizoi ty dhe keshtu lidhet aleance mbrojtese. Sikur dy shkrimet e meparshme te ishin ofendime ndaj teje ajo do t“i kishte fshire, pro nuk i fshin sepse edhe ajo kenaqet kur lexon ofendime te tilla.

Pervec moderatores qe te ngriti nje permendore dhe te analizoi ne aspektin psikologjik u shpreh edhe tjetri ketu dhe me ofendoi mua, per te kenaqur ty. Per te kenaqur ty sepse ato shkrime nuk i zure ngoje, por u kenaqe se lexuari. Dhe une kur shoh edukate te tille, atehere gezohem qe nuk jam si ata !!!

Sharjet e rrufgaceve nuk me kane penguar kurre, por vetem jam gezuar qe kam nje dallim cilesor. Ata mund te shjane, Dita i lejon, mund te shkarkojne aberacionet e tyre dhe mund te ulen te qetesuar...se e kryen punen e tyre duke u futur ne internet e duke share....

Nuhe, po te perkrahesha une nga ata njerez qe te mbrojne ty, do ta kisha ndjere veten te ofenduar...

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    Postuar mė parė nga Shėn Albani
    Shkrimi ishte hapur duke numruar tri pika kryesore qe demtojne pavaresine e Kosoves.

Dita e reduktoi vetem ne nje pike se ketu secili po shprehet ne temen ku i dhemb barku, e jo ne dy te parat, jo per ate qe ishte hapur tema, por per gjene qe une e kisha vene si pike te trete, pra me pak te rendesishme, sepse kjo pike e trete eshet ne vedekje e siper dhe pa shansa reale.
    Une keto pike i kam numruar duke u bazuar ne shtypin perendimor dhe gjerat qe ata te ne i shohin si negative. Une e kuptoj se ketu dikush e ka babain hoxhe dhe nuk ndalet ne fakte , por mirret me spekulime.
    Nuk duhet njeriu te posedoj mencuri te madhe dhe te vije ne perfundim se kujt i ndihmon kritika amerikane, e kujt i ndihmon Bin Laden me Kuran ne dore ne faqet shqiptare. Per kete nuk duhet shume mend, mirepo ju ato i kaloni ne heshtje, sepse gjera te tilla ju pelqejne.

Ju nuk tregoni asgje tjeter pos se nga brenga ime per ardhemrine e Kosoves, ta konsideroni tradheti, ta shtremberoni djallezisht per interesa tuaja edhe pse e dini mire se ashtu nuk eshte. Une e di se nuk eshte tradhetar ai qe kujdeset dhe apelon ne syceltesi, apo ata qe mohojne cdo te lige ne Kosove, mbyllit syte para propagandes antikombtare, e pranojne edhe kete ne heshtje. KEto tri pika eshte zotuar se i lufton edhe Qeveria e Kosoves E Shqiperise e me tej....!

pervec se disa ketu jane hoxhallare apo i kane prinderit te tille disa veta jane ketu posedues te atyre faqeve kriminale qe flasin dhe motivojne popullit te flase kunder Amerikes dhe keta ketu tani, duke pasur parasysh se askush nuk i viziton faqet e tyre, menyra e vetme per te bere propagande jane forumet qytetare. Dhe po e bejne kete dhe po i shfrytezojne keto faqe!!! Se kush jane keta njihen ne qendrimet e tyre.

Une kam permendur disa faqe konkretisht, disa mendime te tyre, por ju keto ju kenaqin, sepse ju qendroni ne binare te njejte ose qendroni pas ketyre shkrimeve!!!

Ju e dini politiken zyrtare shqiptare dhe ju e dini se ata nuk perkrahin binladenat. Kjo juve nuk ju pengon se sipas jush me mire ne Serbi se sa me pavaresi. Pse mund te thuhet keshtu? Keshtu mund te thuhet sepse ju se paku do t“ishit pajtuar qe Bin Ladeni eshte gjekafshe negative ne nje faqe shqiptare. Por si ta thuani kete kur ai eshte udheheqes shpirteror i juaji?

Sikur te ishti objektiv

Pra edhe sikur une ne te gjitha vlersimet e mia te kisha gabuar, ju nuk do te kishit humbur durimin dhe nuk do t“ishit shndrruar ne njerez te paedukate, por do te kishti pranuar se emertimi i aeroplaneve amerikane ne gjakatare sic bejne faqet islamike, apo prezentimi i bin LAdenit jane gjera negative per ne!!! Xhamia e bukura dhe shkollat gati te rrenuar nuk na ndihmojne. Ne shkolle shkojne femijet tane, xhamite jani gati te zbrazeta! Pra sikur te ishit objektiv, sikur te flisnit me koke e jo me barke ju do te kishit pranuar se paku keto gjera :

1. Bin Ladeni ne faqe shqiptare demton te tashmen dhe ardhemrine
    2.Emertimi i aeroplaneve amerikan gjakatare demton te tashmen dhe ardhemerine e Kosoves
    3. Investimi ne xhami e jo ne shkolla demton te tashmen dhe ardhmerin e Kosoves!!!

Ja sikur ju te mos ishit pronar te faqeve antishqiptare, sikur ndonjeri prej jush te mos ishte hoxhe apo te mos e kishte prindin hoxhe, se paku keto tre fakte do t“i kishte pare si demtuese, por ja qe ju te gjitha keto i shini si pozitive dhe ja qe ju keni fytyre te thuani se ju po brengoseni per Kosoven. Edhe udbashet kur kane punuar fshehtas ka thene kudo se po punojne per Kosoven. Tradhetari nuk tregon kur qellimin sepse ai atehere zbulohet. Mos mendoni se ktu po presim se ju te tregoni se ne sherbim te kujt jeni !!!

Eshte iluzore te pirtet prej jush kaq mprehtesi. Ju jeni te fundosur!!! Eshte iluzore te pritet prej jush veshtrim objektiv, Ju kete nuk mund ta beni sepse zemra JU rrahe per kjontinet tjeter!

Nuhe do te pergjigjem me vone, por me bere te qeshem kur tha se une te konsideroj konkurrent. Ah, te lutem Nuhe, behu pak me realist!!! Konkurencen une e cmoj, por fatkeqesisht ti nuk je i tille, mendimet tua jane e kaluara dhe shtremberimet e historise...ti ketu je pa konkurrence!!!! Historia zyrtare shqiptare thot se feja na erdhi me dhune, ti thua e pranuam te mrekulluar!!! Si mund te jem une konkurenc eme ty kur une jam ne vijen zyrtare, e ti je ne vijen antishqiptare!!!!
    *******Mos mu pergjegj indirekt!
    e rilexon ti shen-alban, se cka shkruan ti...??? Pse kapesh per piken e trete (terciare) duke futur helm mes shqiptareve, e nuk merr piken e parė - primare? Apo don vetem te provokosh...? E kur te vie veja...fshehesh si pro-amerikan... shiko, amerikanet nuk jane aq te ceket, sa ta pranojne nje idhull te tyre (si ty), vetem me fjale...(proof my friend, real proof)...une jetoj mu ne piken me te nxehte amerikane, ne kryeqytetin e botes...
    - besoni, se askend nga familja ime (Te paret as te Mbramet) nuk i kam hoxhe as haxhij, sheh as dervish, as kam ndonje faqe fetare interneti... Te gjithe shqiptaret e mire, jane vllazerit e motrat e mia...me konfesion fetar: islam, katolik e orthodoks...une si person, nuk mund t'i gjykoje per konfesionet fetare...(nje komb e tre fee)...Mendo, se po bisedon si me vllazėrit tuaj edhe ndieje vetveten shume fajtor, per vet titullin e themes ketu (kush po varros pavaresine e Kosoves, gjoja paska vdekur e po varroset)...per kete po te pyeti disa here dhe po devijon shume keq...po i gjuan fjalet e shkruara hava (ne ajer), por ato fjale tuaja, nuk jane plumba, e - dije, se fjalet kthehen tek i zoti, nuk zhduken...(edhepse nuk ma permende emrin, por, po pergjigjesh tinezisht ne ajer... (perseri me devijime tjera...) Une me se shumeti i dua vllazėrit e mij shqiptaret e mire ne tre fee - nderoj miqet - luftoj armiqet - nuk behem vegel e askujt edhe nese e pij gjakun tim ne agoni!

Sa per ilustrim tendin (qe as e kerkon kush, por fjaleve tuaja nuk u vie ere e mire...) po te tregoj ty edhe tjereve si ti, se perseri ti shen-alban, po pergjitheson komunistikisht...Ndegjo mire: Gjyshi im vet i pesti mu vra (me kater djemet e tij), ballepėrballe me hordhite armike pushtuese...e deri me keta te Mbramet (1998 ne Kosove)... flasin vet faktet e gjalla...vetem babai im shpetoi si femij (dhe prisnin hordhite, qe edhe ai te vdiste (ashtu sikur pritnin e presin edhe per mua . Babai im ishte martuar shume i ri dhe i kishin lindur rrafsh 14 femij rend edhe i kishin vdekur 6 (per shkaqe zhdukje origjine, kuptohet nga kush) edhe jemi rritur 8 (6 vllazer e dy motra) - sot familja ime e gjere, numron dikund mbi 58 anetare... (cdo vit lindin nga 3-4 femij)... shih, sa renie e ngritje nataliteti vetem ne familjen time! Po tjerat familje...qe jane zhdukur me rrenje mizorisht...???

Thema jote (kush po e varrosė pavarėsinė e Kosovės) eshte titull armik, ligesi, pashpirtesi, e nuk e thote, as e shkruan asnje shtyp perendimor fjalen (varrosje)...kete e bejne vetem ata qe ia duan te keqen Kosoves (nuk e dij nga je me ate nofke 'shenjterore', por do te ishte mire te na sqarohesh edhe ti pakez

Ju mund te vazhdoni me dokrra, por e mira eshte te kerkosh falje per titullin tend publikisht...banu burre (nese perngjet ne ate figuren vizatimore me syze tek emri yt, e shih kah po te vret fjala), e rifilloja nga pika e pare rend... Kush po e zvarrite Pavaresine e Kosoves...dhe i gjen vetiu pikat universale...shih tash i nderrove pikat me binladena... - provoje te flasesh keshtu edhe kunder klerikeve shqiptare katolike e orthodoks, do te flas ty shume me ashper (anipse jam shqiptar i konfesionit islam)!!!

post skript: Korrigjohu vetiu...vetkorrigjohu, shen-alban, e mos u pergjegj tinezisht indirekt shkrimeve te mia, por analizoji shume thelle!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  5. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndėrkombėtar me Kosovėn
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •