Dua tė ua tėrheq vėmendjen operatorėve dhe moderatorėve tė kėtyre forumeve, pėr atė qė forumi "Komuniteti musliman" ėshtė bėrė njė vendtakim ku dominojnė pjesėtarėt e besimit tė prapambetur vehabist, qė dallohet krejtėsisht nga islami dhe tė gjithė drejtimet e tij. Ēka ėshtė mė e keqja, nė atė forum postohen shkrime qė e glorifikojnė terrorizmin dhe tė pėgėrat tjera tė barbarėve shtazarakė vehabinj e talibanė, si dhe postime qė nxisin urrejtje ndaj myslimanėve, tė krishterėve, ēifutėve dhe feve tjera nė botė. Shkrimet dhe veprimet e vehabinjve janė shpesh tė kundėrligjshme nė shumicėn e shteteve tė qytetėruara tė botės, dhe njė pjesė e madhe e postimeve vehabie nė atė forum nuk dallohet aspak nė kėtė pikėpamje.
Unė vetė jam mysliman i atij drejtimi tė cilit tradicionalisht i takon pjesa mė e madhe e shqiptarėve myslimanė, dhe nuk dua qė fjala mysliman ose pėrkatėsia ime fetare tė pėrzihet me atė tė vehabistėve (ose "selefinjve" si e quajnė veten ndryshe kur mundohen tė i mashtrojnė njerėzit), sepse feja ime, islami, nuk ėshtė fe e urrejtjes dhe barbarizmit dhe nuk ka kurrgjė tė pėrbashkėt me terrorizmin, shtazėrinė dhe pėrēudnimin vehabi.
Ju lutem tė i largoni vehabinjtė qė andej, me njė notis tė shkurtėr ku qartėsohet se forumi ėshtė pėr myslimanė tė tė gjitha drejtimeve, por jo pėr vehabinj, ose "selefinj" ose talibanė, si e quajnė ata ndryshe veten.
Njė gjė tjetėr qė bie ndėr sy kur lexohen postimet nė atė forum, ėshtė veprimtaria e moderatores "La-luna", qė shlyen shumicėn e postimeve tė myslimanėve syni hanefinj, ato tė myslimanėve shiitė e tė tė gjithė tė tjerėve qė nuk janė vehabinj. Duke i parė postimet e saja, kuptohet lehtė se ajo vetė nuk ėshtė myslimane, po e pėrkatėsisė fetare vehabiste, ose "selefiste", si e quajnė talibanėt ndryshe veten.
Nėse pėrgjegjėsit e kėtyre forumeve dėshirojnė ta promovojnė pėrhapjen e sėmundjes vehabiste, tė pėrēarjes, pėrndjekjes fetare, intolerancės, injorancės dhe terrorit ndėr shqiptarėt, atėherė le tė vazhdojnė tė mbajnė njė moderatore tė tillė si kjo talibaneshė; pėrndryshe le tė zėvendėsohet me njė moderator mysliman, dhe jo vehabi-taliban!
Krijoni Kontakt