Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 60
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Oscar Wilde: "Jepi njeriut nje maske dhe ai do te te thote te verteten."

Z. Dule, ose Adrian, jam plotesisht dakord me kete aforizem, aq e sakte sa pergjithesuese e nje te vertete te madhe.

Forumet e Internetit, sic quhen zyrtarisht, jane komunitete virtuale te zhvilluara per nje komunikim me interaktiv dhe me te shpejte rreth nje bashkesi subjektesh te paracaktuara. Diskutantet ose anetaret jane individe, qe praktikisht takohen vetem neper postimet e tyre. Mendimet e shprehura supozohet te jene shume here me te hapura dhe te drejtperdrejta dhe/ose specifike kur veshin nje maske. Mund te jene edhe genjeshtra. Por kjo nuk eshte domosdoshmerisht e sakte sa nje aforizem, te pakten per personin tim. Kete e them hapur, sepse ne cdo shkrim qe kam postuar kam shprehur mendime, te cilat i shpreh cdo dite ne rrethim tim shoqeror. Fakti qe une vesh nje maske nuk do te thote se fsheh nje te vertete ose se shpreh nje te tille, pasi une vete nuk i shmangem kesaj te fundit.

Nga ana tjeter, degjoj shume shpesh se arsyeja e perdorimit te nje nick-u dhe fshehjes se identitetit (edhe ne prezantim/profil) eshte mbrojtja nga ato paragjykimet e famshme qe burojne nga cdo mendje, ne fund te fundit. Por kjo nenkupton faktin se ti maskohesh per te mos qene i sinqerte, per te mos shprehur te verteten, per te mos qene i pergjegjshem per ato qe shpreh. E kontrastuar me aforizmen e Wilde, sa e sakte eshte kjo? Une them se te dyja anet e medaljes kane peshe te barabarte. Pra, njeriu maskohet ose qe te fshehe fytyren e tij (te verteten) ose te shprehe nje te vertete qe nuk mund ta shprehe ne boten reale. Kjo do te ishte menyra se si do t'i ndaja anetaret e ketij dhe te cdo forumi tjeter.

Mbi te gjitha, ka po aq mundesi qe ti te jesh Ardian Dule, sa ka mundesi qe une te jem ai qe deklaroj se jam. Ne cfaredo lloj forme qe une te prezantohem (reale ose jo), dikush do te tregohej gjithnje skeptik per autenticitetin e mendimeve qe une do te shprehja. Per kete arsye, ata qe regjistrohen kane opsionin per te shkruar emrin e tyre te vertete, emrin e dikujt tjeter, ose nje nickname fale te cilit do te shkruajne drejt ose do t'i prishin pune dikujt tjeter (dhe vetvetes). Hugo-ja ka folur gjate dhe sakte per keta lloj njerezish. Pra, pergjigjia ime per pyetjen tuaj do te ishte konjuktive: ose te regjistrohen me nje nickname (dhe te prezantohen ose jo eventualisht), ose te perdorin identitetin e tyre, per sa kohe qe besohet te jete i tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 13-07-2007 më 06:11
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Dalja ne forum me emrin real eshte mbi te gjitha nje shenje pjekurie intelektuale nga ata shqiptare qe vleresojne mendimin e tyre dhe mendimin e bashkebiseduesit. Kurse ata anetare ne forum qe i tremben daljes me emrin e tyre real, shprehin papjekurine e tyre ne intelekt duke mos respektuar keshtu jo vetem bashkebiseduesin por duke mos respektuar mbi te gjitha mendimin qe ata vete shprehin.

Megjithese mendimi qe shprehet ka gjithmone me shume vlere se sa emri i personit qe e shpreh, dalja me emrin real ia rrit vlerat mendimit pasi deshmon qe ti beson ate qe shpreh si te vertete. Genjeshtra dhe mashtrimi serviret gjithmone e maskuar.

Albo

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Dule keni te drejte, por e keqja eshte qe mua me kane habitur dhe zhgenjyer me shume te pamaskuarit e emrit dhe te maskuarit e shpirtit, mendimit...
    Hidhni nje sy ne realitetin tone dhe s'do mundni te numuroni dot keta lloj te pamaskuarish te maskuar. Nuk di nese ishin dje te maskuar dhe tani u cmaskuan, apo e kunderta.
    Ju pershendes dhe ju uroj suksese ne krijimtarine tuaj. Me respekt mondishall(maska), Edmond Shallvari(emri im i vertete)
    -------------------------------------------------------------------
    SHIKOJ DHE NUK BESOJ ATE QE SHIKOJ
    BESOJ DHE NUK SHIKOJ ATE QE BESOJ(nga mua)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Jo per oportunizem, pra meqe me dhe ti te drejte, te te jap edhe une te drejte, por kjo qe thua eshte e vertete. Boll te shohesh pjesen me te madhe te politikaneve, mjafton te kuptosh se nen fytyrat e tyre me maske sinqeriteti fshihet mashtrimi dhe korruptiviteti. Sinjifikoj politikanet jo per politike, por sepse jane kasta e shoqerise qe kane fatet e nje kombi ne dore. Sidoqofte, sado qe te fshehin, e te maskezojne shpirtin dhe mendimin, jane veprimet ato qe i zbulojne ne mos sot neser.
    Meqe ndodhesh ne Greqi, po te them se nje miku im i cili shfaqet ne kete forum me pseudonim, me tha se e ka zgjedhur kete menyre per te evidentuar politiken e mbrapshte qe ndjekin greket ndaj shqiptareve. Pse duhet te fshihesh per te evidentuar dhe luftuar me padrejtesite qe i behen kombit, qofshin nga Greket, Serbet, Italianet apo Zimbabvianet kete jo vetem nuk e kuptoj, por me ben te ndjehem ligesht. Aq me teper qe shohim se ne pothuaj tere Evropen, qofte edhe krimi me i vogel ju vishet shqiptareve me te paren. Per te mos e politizuar apo nacionalizuar, me ben te ndjehem gjithashtu ligesht kur lexoj shume krijime te bukura letrare ne kete forum dhe autoret fshihen pas nje pseudonimi. Sidoqofte po e perseris edhe nje here(e kam thene ne hyrje)se nuk gjykoj askend qe del me pseudonim, perkundrazi kam deshire ti njoh kur lexoj mendimet dhe krijimet e tyre vertet me vlere ne shume raste. Do te thuash se me mesazhet private te jepet mundesia te shfaqesh me emrin e vertete tek dikush qe te pelqen dhe e kunderta. Dakord, por mendoj se na ben me te prekshem dhe njerezore komunikimi i hapur, e per me teper meqe eshte nje forum shqiptar, na ben akoma me te lidhur shqiptarisht.
    Te falenderoj shuuuume qe u pergjigje me emrin tend te vertete Mondi.

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Dalja ne forum me emrin real eshte mbi te gjitha nje shenje pjekurie intelektuale nga ata shqiptare qe vleresojne mendimin e tyre dhe mendimin e bashkebiseduesit. Kurse ata anetare ne forum qe i tremben daljes me emrin e tyre real, shprehin papjekurine e tyre ne intelekt duke mos respektuar keshtu jo vetem bashkebiseduesin por duke mos respektuar mbi te gjitha mendimin qe ata vete shprehin.
    Albo
    ..Qe do te thot me pak fjale,une dhe ti qe jemi paraqitur me nje nick(pseudonim) jemi kunguje?!

Aspak dakort per kete gje.Ti nuk mund te me gjykosh dot mua perse une jam prezantuar me nje nick,ashtu si dhe une ty.

Citim Postuar më parë nga Albo
    Megjithese mendimi qe shprehet ka gjithmone me shume vlere se sa emri i personit qe e shpreh
    Jam dakort per kete gje,sepse eshte njelloje si te shofesh nje person i cili te jep pershtypjen e nje karrocieri nga pamja e jashtme,por ne te vertet gjat nje komunikimi del qe eshte nje njeri me intelekte dhe plote bagazh.

Sa per pyetjen ..Adrian nje fjale e urte popullore thot : "Pyet 7 a 8 dhe bej si di vete" nese mendon se paraqitja jote eshte me efektive dhe ti ndihesh vet-vetja,ateher respektoje zgjedhjen.

Une vite me par kam zgjedhur kete nofk dhe nuk ka ndermend ta nderroje,pse?sepse eshte ajo qe te thash me siper,une ndihem mire me kete nick dhe nuk me pengon aspak.

P.S Nuk me vjen turp apo te druhem per ate qe jam,te jesh realist eshte nje virtyt shume i ndergjegjeshem

..Sa per info

Taulanti nga Fieri ju pershendet.
    Feel the pump √

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Ne radhe te pare me lejo te te pergezoj per temen qe ke hapur se eshte vertet interesante.

Citim Postuar më parë nga adrian dule
    p.s me te drejte ke dyshim nese eshte emri im i vertete ky qe paraqitem, por sidoqofte ky emer eshte shfaqur ne librarite e shqiperise dhe kosoves me romanin e dale se fundmi "Shpirtra ne korridor". Nuk mund te luaj dhe te paraqitem nen emrin e nje prsoni publik ne rast se nuk do te isha ai vete.
    Une e kam shkruajtur dhe me siper se nuk e ve ne dyshim qe emri yt eshte keshtu, por ama nqs dua,asgje nuk me ndalon te arsyetoj se edhe mund te mos jete apo jo, sepse sic e permenda ky eshte nje komunitet virtual, dhe per sa kohe eshte i tille dhe antaret mbeten te tille, pra jo reale.Ne jemi ne kontakt me njeri tjetrin vetem me ato qe shkruajme, dhe per mendimin tim eshte shprehje e gabuar fjalia : "fshihemi pas nje maske" Askush nuk fshihet, thjesht secili krijon nje "personazh" te vetin me te cilin shprehet dhe komunikon me te tjeret.
    Ja kalofsh mire Adrian
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    ne fakt kjo idea jote e krijimit te personazhit nen nje pseudonim me duket interesante sinqerisht dhe nuk e kisha menduar keshtu, prandaj edhe e hapa kete teme. Pothuaj isha i sigurte qe kendveshtrime te ndryshme do te perballeshin dhe dicka e vecante do te dilte. Me duket interesante ne fakt, por nuk besoj qe te tere e shohin ne kete kendveshtri si ty. Sidoqofte eshte e vecante.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Une jam dakord qe te dalim ose te regjistrohemi me emrat tan real dhe per kete qellim e kam venduar ne titull emrin Kushtrim pasi me kete gje tregojne dicka te vecant
    Sui generis

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Se pari,pershendes nismetarin e kesaj teme,vertet interesante.
    Personalisht,mendoj se nuk ka te beje aspak menyra se si ne paraqitemi ne kete forum...une jam nje njeri i thjeshte dhe nuk besoj se do te kishte ndonje rendesi te vecante antaresimi me emrin tim te vertete,gjithesesi,mendoj se do te isha serish i panjohur per gjitheseicilin prej jush.Jam dakord edhe me mendimin e Diezel industry persa i perket krijimit te personazhit nen nje pseudonim...mbeshtes gjithashtu,edhe mendimin e Mondit,i cili na e tha fare qarte
    se nuk eshte maska siperfaqesore por maska shpirterore,ajo se ciles vertet duhet t'i shqetesohemi..dhe per te perfunduar mendimin tim,meqe ndodhem ne nje teme te tille dhe per te te vertetuar se une si person,pseudon nuk e kam vendosur as per frike paragjykimi dhe as per te ruajtur privacine time,po ju zbuloj emrin tim te vertete..

Me rrespekt,Dritan Leka"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Dritan! Eshte vertet nje kenaqesi e vecante per mua qe arrita te njoh emrin e vertete te nje personi qe ka shkruar aq poezi te bukura ne pergjigje te poezive te DI_ANE -s. Po flas, te pakten per ato qe kam arritur te lexoj, sepse ti mund te kesh shkruar edhe shume te tjera qe une akoma nuk kam arritur ti lexoj. Sidoqofte te jap fjalen qe do te lundroj ne forum dhe do ti lexoj nga e para deri tek e fundit. Ti vertet je nje njeri i thjeshte ne emer, por tashme qe e deklarove je nje poet i mirefillte qe e vlereson pa mase emrin qe ke. Eshte lumturi te jesh poet dhe ta kesh emrin Dritan Leka dhe jo thjesht "shoku tanku"
    Gjej rastin ti bej nje sugjerim moderatoreve dhe administratoreve te ketij forumi, me tere respektin per ta per punen e madhe qe kane bere tere kete kohe. Mendoj se ka ardhur koha qe te krijohet nje komision vleresues, i perzgjedhur nga antaresia, me qellim qe te perzgjedhe dhe te klasifikoje ne nje fond te vecante poezite dhe shkrimet me te mira te atyre qe kane shkruar tash sa vjet ne faqet e letersise se ketij komuniteti te nderuar virtual. Te botosh nje liber eshte dicka, por te jesh pjese e letersise shqiptare bashkekohore ne faqet e ketij forumi eshte adrenaline dhe pasion i sinqerte. Eshte vetmohim dhe njekohesisht vetvetja te gjesh kohe dhe shpirt per te shprehur sensin artistik nen nje pseudonim. Kam lexuar kaq shume gjera te bukura ne faqet e letersise ne kete forum nen pseudonime, sa me vjen keq qe te ngelen te fshehura e te pashpallura nen emrin qe na kane vene prinderit. Nuk kemi pse te fshehim talentin tone dhe gjenialitetin tone si komb, pikerisht ne castin me te veshtire. Je ti Dritan dhe shume te tjere si ty qe sinjifikojne njekohesisht edhe lexuesin dhe krijuesin ne kete forum, teksa vuajme si popull ne vleresimin e aseteve tona artistike. Eshte e tmerrshme kur ne baze te statistikave kombetare dhe nderkombetare na klasifikojne si komb injorant qe nuk lexon se pari dhe nuk ka aftesi te krijoje se dyti. Lundrimi ne faqen e kultures se forumit shqiptar me bindi qe jo vetem nuk eshte keshtu, por perkundrazi jemi nje popull vital qe pjell ne menyre organike gjeni ne art dhe letersi.
    JU LUTEM TE TEREVE JU QE KENI AFTESINE DHE DESHIREN JO VETEM TE LEXONI KRIJIME, POR EDHE TE KRIJONI VETE, QE TE SHPALLENI ME EMRIN TUAJ TE VERTETE ME QELLIM QE TE FILLOJE NJE REVOLUCION KULTUROR NE VENDIN TONE TE UZURPUAR NGA MEDIOKRITETI.
    Mos kini frike nga talenti dhe kultura juaj, por shpreheni hapur se eshte vlere kombetare. Nuk e kemi luksin e krijimit te nje personazhi nen nje pseudonim, por kemi nevojen e shprehjes se individualitetit dhe personalitetit ne boten mediokre shqiptare qe me nje sasi parash boton libra mediokerr qe nuk arrijne as tek maja e gishtit te kembes te ju talenteve qe shkruani me pseudonim. Ju adhuroj dhe vleresoj te gjitheve ju pseudonimsa, pasi me keni tronditur me fuqine tuaj krijuese ne kete komunitet virtual.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •